Šta je novo?

SONY: PlayStation 4

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
2x vise sati minimum za nas trofejase 🙂 Jedna pozitivna stvar kad se racuna kes/sat prosek. Samo licno meni je Uncharted za jedno igranje kao I TLoU, tako da moram skip to za sada. Na popustima cu ga posle ng nadam se 🙂

Sent from my HUAWEI CUN-L01 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Nope.

Sent from my LG-H990 using Tapatalk

Pa zasto ako ce igre raditi bolje, brze i lepse, a mnogi su izjavljivali da je 200 evra nikakva razlika jel se dobija future proof konzola i sl?

Kad bolje razmislim u pravu si. Jedva čekam da poćeram TLoU 2 na XOX.

A znaci ipak su bitne igre...nesto mi se cini da je branjen drugaciji stav ranije... ili mozda gresim

Ono sto je Sony oduvek izdvajalo od konkurencije su ekskluzive... bilo i ostalo!

Gesendet von iPhone mit Tapatalk

Ma salim se ja malo. Kada sam pisao da su igre bitne i da je bolje dati 200evra razlike na 20 dobrih igara sa PS stora, mnogi su hteli da me pojedu zbog fiktivnih 60 fps i supersemplinga koji se vidi kada ga zumiraju na DF analizama 😉

OVaj Hellblade je puzzle igra ****s mi sve...

Bas je dosadna nakon prvih dva-tri sata...

A ovo za puzzle deo... ajde da ne spojlujem,ko bude igrao znace zasto sam ovo napisao.

Smor :/

Pa zasto ako ce igre raditi bolje, brze i lepse, a mnogi su izjavljivali da je 200 evra nikakva razlika jel se dobija future proof konzola i sl?

Pre ce biti 350+e doplate, i to samo za konzolu, ako ne racunamo 4K TV sa HDR-om.

Ta tema je prezvakana xyz puta, tako da se i ovim "redovnim musterijama" koji su isto toliko banovani i vracaju se alt nalozima diskusija na tu istu temu ogadila i izbegavaju konzolnu sekciju... (ili 'pak ne?!)

Ali posto sam mazohista:

Dobija se "future-proof" uredjaj na cirka 2-3 godine i pojavljivanje PS5.

200e nije uopste mala razlika i treba dobro razmisliti, jer se dobija podosta igara za tu razliku. A takodje je vrlo verovatno da ce malo "sakatiti" igre za Fat/Slim verzije, a koliko, pokazace vreme.

Ako je razlika ~100ak evra izmedju slim i pro, kao sto je bilo slucajeva -> ispruziti se ipak i uzeti pro.

I kao sto rece eufrat (kurajber) srecno da odigras TLoU i ostale ekskluzive na XOX. (ruku na srce rekao bih da je izbor igara za PS nikad bolji da se predje i isproba sistem, cak i za "tvrde" korisnike PC-ja)

I za kraj jedno pitanje -> koliko je uopste hw XOX "mocniji" od PS4 pro verzije pa najavljuju tako nesto? Koliko sam skapirao na osnovu one prezentacije (a verovatno gresim) XOX je nekih max 30% brzi (gpu i cpu) u odnosu na ono sto Sony ispod haube?

Poslednja izmena od urednika:
Mene zapravo interesuje pri zalasku ove generacije hoce li "default" PS4 izvuci ono sto ce izvuci PRO? Ozbiljno pitam, jer sam izdrzao sve do sad na "obicnoj" pa me sad uhvatilo nesto da se mislim tipa, GTA 6, PRO ce ga glat izvuci ali "default", hm... Znaci zanima me ta zadnja godina (ili manje) pre izlaska PS5.

Ovo sada nije neka razlika budimo realni.

p.s. Ako ozbiljno mora neki ultra tv da se pride kupuje uz PRO, odmah odustajem, meh...

Mene zapravo interesuje pri zalasku ove generacije hoce li "default" PS4 izvuci ono sto ce izvuci PRO? Ozbiljno pitam, jer sam izdrzao sve do sad na "obicnoj" pa me sad uhvatilo nesto da se mislim tipa, GTA 6, PRO ce ga glat izvuci ali "default", hm... Znaci zanima me ta zadnja godina (ili manje) pre izlaska PS5.

p.s. Ako ozbiljno mora neki ultra tv da se pride kupuje uz PRO, odmah odustajem, meh...

Ja sam zato uzeo Pro kad sam imao para za doplatu iako sam na 1080p TV-u. Nemoj da mi naredne godine pustaju u 900p multiplatform igre ili da se desava neki slucaj sa losom optimizacijom gde Slim stuca a Pro ipak radi valjano..

Mislim da ukupno u svim mojim W3 prelascima imam oko 300h u igri. Od svih tih sati Gwent nisam ni minut odigrao 😀

Sada pogledao na R2 stats, pise Time Played 55 hours. Mislio sam da imam 80h+ s obzirom da sam ocesljao mape manje/vise, odradio sve contracte, a u main story sam stigao do onoga gde su svi u Novigradu (Triss/Yen/Ciri/Elf), nema Side Questova, nema uzvnicnika na mapama, ima Treasure questova ali realno vec sam na superior swordove i enhanced setom, level 31..

Dal' sam ja to zurio (samo ne znam kako lol) il ispade mnogo krace :trust:

Sada pogledao trofeje, nisam nista propustio od missable, ostalo je laganica i skupljanje killova na razne nacine pih.

Poslednja izmena:

Vrlo upitno i tesko da mozes dobiti konkretan odgovor, jer je gledanje u pasulj.

Mislim da je najbolje da "sacekas jos malo" i vidis kakva je situacija kod novih naslova sa razlikom. Rekao bih da ce biti "optimizacije" i da ce slim izgurati naslove, ali koliko ce vizuelno biti posle "patcheva" za pro....

Ja sam imao Slim i vratio ga uz povoljniju doplatu za Pro jer smatram da ce razlika biti primetna za ono sto nas ocekuje (od naslova) krajem ove i tokom sledece 2 godine. A uz to ce mi PS4 biti primarna opcija za igranje (jer cu i pored eksluziva uzimati i cross platform igre - sto mi je ipak na kraju bio bitan faktor za mirniju savest).

I ne moras nov TV da nabavljas, ali ima na 4k pravi eye candy igrati se sa Pro-om... 🙂

Poslednja izmena:

Sony je izjavio da se Pro od Novembra 2016 kada je izasao prodao u 1/5 od ukupnog broja Ps4 koja se prodala od tada do juna 2017. To je oko 1.5M. Ps4 osnovna verzija se prodala u 60 i kusur miliona primeraka do sada. Nema sta da se sekiras da se igre nece praviti za player pool od 60M, odnosno da se raditi za Pro koji je 50 puta manje trziste. To mogu samo retardi da rade koji hoce da zatvaraju firme 🙂

Here we go again... H... vas fps i mlaćenje prazne slame. ☺️

Inače i mene nešto vuče pro u zadnje vreme ali i dalje imam problem jer imam stari 4K tv koji nije hdr kompatibilan i zato mislim da ne mogu da uzivam u svim čarima koje pro donosi. Realno obična verzija mi radi ko bombona sem što se ponekad čuje jače od komšijine kosilice ali šta sad [emoji85] [emoji3]

Sony je izjavio da se Pro od Novembra 2016 kada je izasao prodao u 1/5 od ukupnog broja Ps4 koja se prodala od tada do juna 2017. To je oko 1.5M. Ps4 osnovna verzija se prodala u 60 i kusur miliona primeraka do sada. Nema sta da se sekiras da se igre nece praviti za player pool od 60M, odnosno da se raditi za Pro koji je 50 puta manje trziste. To mogu samo retardi da rade koji hoce da zatvaraju firme 🙂
I xbox se prodao u koliko kopija pa ima sakate naslove. Jeste gledanje u pasulj ali nemoj da si tolko siguran. Uvek moze da bude problema, izgovor ce biti "losa optimizacija", a Pro ipak gura stabilno igru zbog tog boosta I slicno.

Moraju I oni da povecaju promet.

Sent from my HUAWEI CUN-L01 using Tapatalk

Vec 2x mi se restartovala konzola prilikom igranja Hellblade.. Ne da se dere nego kao 3 usisivaca 🙂

Ako ti ovo sad nije neka razlika, onda ni nema razloga da uzimaš pro, pošto već imaš standardni model. Ako neko uzima skroz novo, onda je logičnije pro (osim ako se ne štedi svaki dinar), a da li se isplati uzimati praktično još jedan ps4 pored već postojećeg, to svako sam mora da prosudi šta mu je bitno i koliko mu to para (ne)vredi. 🙂

Meni na Pro radi normalno ,jedino kad ukljucim 60hz zamuti mi malo sliku.

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Dragon’s Dogma: Dark Arisen Launches 3rd October on PlayStation 4 and Xbox One.

:happy:

@tablet_fan, a i ostali,

zanima jednog. The end. Ja nisam video normalnu diskusiju ovde ako nije vezana za te iste stvari. Kako god, samo napred, samo ozbiljno. Ja se hvalim cinjenicom da mogu i platine, i da imam zivot i to dobar (i to nigde javno ni direktno, a javno i direktno se napadamo mi isti pa ne znam zasto da ne mogu isti da se odbrane), ne vidim zasto da ne. Ali se ovde razmislja na dosta nizem nivou i fazonu - ja sam casual igrac, jednom nedeljno iz kreveta i ozbiljan sam covek, a ono drugo - trofeji, slim na pro upgrade, to je nolifer klinja. Podseca me na '99 i igraonice :trust: U svakom slucaju krivi su oni sto gube vreme da pisu po forumu jer bi se tema ugasila, ali na svu srecu pa je jos i najaktivnija cak i ako se izuzmu offtopici koje zapocinjete vi koji ste almighty i pametni, umesto da se zaobidje necija izjava ili nesto sto i jeste direktno vezano za naziv teme "PS4", ali eto nekom ne odgovara da se spominju takve jer nije ni realno da se kod istih ima vreme za tako nesto (vreme, para, zivaca i sl). Zato ako ima neko nesto vezano za to neka kaze, u suprotnom neka fuck off, a ne da pametuje o bazenima ili - o cemu bi "trebalo" da se pise - u temi koja je jedna, jedina za sve o PS4 (izuzev one lepljive). Ako vam ne odgovara ajde da se otvara ko u PC sekciji koja ima svoj PODFORUM za svaku igru nova tema. Prosto. Vi rusite temu jer na jedan post koji vam ne odgovara dodje 10 offtopic postova.
:wave: Eto kulture radi koristite spoiler da ne narusavate izgled foruma.

Poslednja izmena:
I za kraj jedno pitanje -> koliko je uopste hw XOX "mocniji" od PS4 pro verzije pa najavljuju tako nesto? Koliko sam skapirao na osnovu one prezentacije (a verovatno gresim) XOX je nekih max 30% brzi (gpu i cpu) u odnosu na ono sto Sony ispod haube?

Da, ali u praksi ces videti dosta malu razliku, nije to PC pa da imas 30% veci framerate i bolju grafiku.

Ukratko, X ce imati vise nativnih 4K igara dok ce Pro raditi checkerboarding, a razlika ce u praksi biti i manja zbog toga sto Pro ima donekle napredniju arhitekturu.

http://wccftech.com/rapid-packed-math-ps4-pro-gap-xb1x/

Ove godine ce Sony ipak imati EU pressconf!
I5Pn1MO.jpg

TGS u septembru
PGW krajem oktobra
i PSX pocetkom decembra

15 meseci PS+ pretplate za 49.99e u PS storu do 31. Avgusta... Prakticno 12+3 meseca gratis po standardnoj ceni...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno