Šta je novo?

SONY: PlayStation 4

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
E nego kakva je situacija sa bukom i pregrevanjem koju pravi Pro ?

Cujem da trosi duplo vise struje od Slim verzije i da je izuzetno bucan i da se greje , pa jel jel isto tako vreo i bucan i kad se igra u 1080p ili samo kad se igra u 4k ?

Radi konzola pun gas, nema problema s crkavanjem inače bi internet ludeo zbog toga. Ne tripujte se više ljudi...

Sent from my LG-H990 using Tapatalk

Ma ne , nisam ni mislio dal crkava , jer zaista nisam jos cuo za slucajeve kvara ili da imaju neku falinku , vec mislio sam samo na tu toplotu i buku , jer svakako je ugodnije igrati tisu konzolu a ne tu da mi tandrce ko agregat za struju ili da mi stvara dodatnu toplotu u mojoj maloj sobi gde je uvek dosta toplo.

Takodje vidim da torsi 310w sto je duplo vise od Slim modela.

Koliko sam ja shvatio za ovo vreme od kad imam konzolu,definitivno je sve do igre.

Andromedu kad igram gotovo da se ne cuje,al kad udjem u options da nadogradim lika,oce da se istopi koliko je vrelo i bucno(nema logike,ali tako je). Doduse nije da nesto smeta ta buka. Ne znam kako je na slimu,ali na PRO je totalno podnosljiva buka.

Napisah par reci o GIMX adapteru koji mi je upravo omogucio da nakacim Logitech G27 volan na PS4. :) Bas je uzivanje igrati GTSport betu "kako bog zapoveda". Verujem da ovde po nasim prostorima ima dosta vlasnika starijih Logitech volana koji su ostali frustruirani trenutnom listom kompaktibilnih PS4 volana.
http://www.emuglx.org/editorijali/gimx-adapter-logitech-volani-na-ps4/

Cujem da trosi duplo vise struje od Slim verzije i da je izuzetno bucan i da se greje , pa jel jel isto tako vreo i bucan i kad se igra u 1080p ili samo kad se igra u 4k ?

Takodje vidim da torsi 310w sto je duplo vise od Slim modela.

310W je samo napajanje, sama konzola trosi duplo manje od toga [Pro-ov APU je duplo veci od onog u obicnoj PS4 konzoli, dosta vise performansi]. Isto kao sto se kupuju 500-700W napajanja za PC iako sam hardver trosi trecinu toga. Najapanje treba da bude jace da se ne bi naprezalo i grejalo.

A sama konzola nije bucna, moj Pro je tisi od launch PS4 konzole koju sam imao.

Koliko sam ja shvatio za ovo vreme od kad imam konzolu,definitivno je sve do igre.

Andromedu kad igram gotovo da se ne cuje,al kad udjem u options da nadogradim lika,oce da se istopi koliko je vrelo i bucno(nema logike,ali tako je). Doduse nije da nesto smeta ta buka. Ne znam kako je na slimu,ali na PRO je totalno podnosljiva buka.

Jel igras u na 4k tvu ili full hdu ?

DieHard :

Isto pitanje i za tebe : )

Nadam se samo da mu je gospodja zavrnula kraljevske dragulje zbog preteranog igranja i da nije nista ozbiljno-ozbiljno pa da mora da prodaje...

Ma gospodja nema problema sa tim. Nego nazalost zivimo tu gde zivimo pa umalo da ostanem bez mogucnosti da povucem svoj (malo veci ali i jedini ulozeni) novac, jer kod nas ne postoje odredjeni zakoni te usled promena mogu da ga duvam. Ali izgleda postoji rupa i u ovakvom sistemu :) Da se nadam najboljem, tako da ponude na pm obustavite :)

Poslednja izmena:
^ cuti onda ce valjda biti dobro.

Prosto mi je neverovatno koliko kada se spomene kupovina/prodaja necega na forumu odmah krece saletanje na PM za neke kombinacije... :mad::cuss:

Imam samo 1080p TV, manje je bucniji od slima, isto greje. U potrosnju ne ulazim.

Evo jedne od prvih trka koje sam imao sad kada sam G27 volan nakacio na PS4

Until Down i Game of Thrones free igre za mjesec Jul uz PS+ pretplatu. Not bad at all!

Sent from my P10 using Tapatalk

Steta sto nema malo vise igara poput Ratchet&Clanka,stvarno dobra igra.

Jedina mana je sto je kratka,ostalo sve naj...

Premisljam se da naparvim glupost...

PS4 pro sa jednim dzojstikom na nemackom amazonu trenutno 346e... Moj slim je uzet preko Amazona, mogu da ga vratim do 13. jula i doplatim 115e za Pro... Nisam pametan da li da povucem obarac...

Niko na to pitanje ne moze odgovoriti osim tebe ;).

Ahaha a toliko si bio siguran da ti pro ne treba [emoji14]

Ili u Austriji i Amazon nas do 13. jula tretira k’o careve. LOL

Sent from my iPhone using Tapatalk

Premisljam se da naparvim glupost...

PS4 pro sa jednim dzojstikom na nemackom amazonu trenutno 346e... Moj slim je uzet preko Amazona, mogu da ga vratim do 13. jula i doplatim 115e za Pro... Nisam pametan da li da povucem obarac...

Cim se toliko premisljas sigurno je da nisi zadovoljan i da zelis promenu. Uzmi Pro i bices miran. ;)

Sent from my iPhone using Tapatalk

Amazon ima mnogo dobar return policy - 30 dana (za razliku od standardnih 14).

230e vs 400e u trenutku kupovine Slima mi je bila velika razlika za Pro... (500gb slim i 2. dzojstik)

230e vs 346e je vec prihvatljivo... 1tb, 1dzojstik i bolji HW za 115e vise mogu da progutam, a ne gubim nista sa Slimom tj vec dobijam novac nazad

Vec sam poceo proces povracaja tj narucio Pro.. nek ide zivot... Mozda je i bolje sto je ovako za manje od mesec dana pala cena, posle bi me verovatno svrbelo da je bilo kasnije...

Nego sam napravio ******, zaboravio sam da deaktiviram glavni nalog na Slim konzoli a poceo sam proces formatiranja (sejvove sam bekapovao na cloud)... Sta sada? Hocu li moci moj nalog na Pro konzoli da aktiviram kao main? Ili da zovem Sony podrsku kada stigne nova konzola?

Poslednja izmena:
Možeš jednom u 6 meseci da iskoristiš opciju deactivate all preko sajta...

Ne znam da li radi automatski kod formatiranja, ali kad brišeš nalog sa konzole, automatski deaktivira.

Srećno u pro varijanti :)

Inače te dileme koje ljudi imaju su tu samo zbog cene, naravno da je uvek lako preporučiti pro kao bolje rešenje.

Ja sam se toliko navikao na bolesno stanje kod nas, da mi ovo što sad plaćamo nezvanično deluje neverovatno.

Nov PS4 slim 215 eura, ej...

Koje su to cifre bile ranije, ne smem bi da pomislim.

Poslednja izmena:
Slim za 215e je ok cena (nov 500g,2 djojstika je ovde oko 230/240e; 300e je slim 1tb sa 2 djostika+HZD)

Rekao sam i ranije kada sam se dvoumio oko kupovine i uzeo Slim:
150/170e razlike je mnogo izmedju Slim i Pro varijante (posebno ako Slim dolazi u nekom bundle-u), i bolje je uloziti tu razliku u igre. Ovako za ~100ak evra razlike je vec Pro no-brainer ako se uzima PS4 po prvi put. :)

A situacija mi je takva da nisam na gubitku sa Slim konzolom. U Gamestopu (ili ovako inace ako prodajete) takav apgrejd sa stare na novu bi kostao konzola+200e doplate...

Se izlizalo nekom tako na touchu ? Ne pamtim da sam ga koristio mnogo al opet :) Opet sam nasao nesto da zanovetam :)

da57df8addd38637f70880473a623feb.jpg

Sent from my HUAWEI CUN-L01 using Tapatalk

Pre će biti da ti je masna koža na šakama pa ostavljaš otiske.

Možeš jednom u 6 meseci da iskoristiš opciju deactivate all preko sajta...

Ne znam da li radi automatski kod formatiranja, ali kad brišeš nalog sa konzole, automatski deaktivira.

Srećno u pro varijanti :)

Inače te dileme koje ljudi imaju su tu samo zbog cene, naravno da je uvek lako preporučiti pro kao bolje rešenje.

Ja sam se toliko navikao na bolesno stanje kod nas, da mi ovo što sad plaćamo nezvanično deluje neverovatno.

Nov PS4 slim 215 eura, ej...

Koje su to cifre bile ranije, ne smem bi da pomislim.

Odradio format ali zaboravio i deaktivaciju naloga... Upravo zavrsio, usao da proverim, moze da se unese novi nalog... Da li je deaktivirano ili ne, ne znam... Izgleda da cu morati da proverim nekako preko sajta... (da li se uopste tako i vidi da li je account jos uvek povezan za Slim??)

Edit:

Online sam na psnetwork i tamo mi se vodi kao da imam registrovan "My PS4"... Imam opciju za deaktivaciju, da li da je izaberem?

U principu posto sam odradio format stare konzole ne bi trebalo da imaju pristup mom nalogu jer nema nikakvih podataka na HDD-u?
Prakticno kada se ulogujem sa novom konzolom mogu samo da izaberem da mi to bude main nalog?

Poslednja izmena:
Unesi (opet) nalog u konzolu, u user settings deaktiviraj nalog i obriši nalog. U čemu je toliki problem?

Ne kapiram da li uopste trebam to da uradim (deaktivaciju naloga) ako sam odradio kompletan wipe drajva na toj konzoli koju vracam...

Ako imaš opciju da je deaktiviraš, da. Sa konzole pričam, ne sa PC-a.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno