Tuče nikako da se pomere iz 16-bitnog i PS1 vremena, osim kad je grafika u pitanju.
Toliko toga bi moglo da se proba na neki novi način sa današnjom tehnologijom, ali oni se drže isključivo istog recepta.
Sad može neki znalac da kaže da ima tu mnogo toga novog, ali ja mislim na revoluciju.
I ne mislim da su to loše igre ni danas, ali nema šanse više da ih igram ovakve kakve su.
Pazi, da bi se tuce pomerile sa prerenderovanih animacija i brojenja frejmova treba da proceduralne animacije mnogo napreduju. Sistemi kao sto je Euphoria iako impresivni za ono sto predstavljaju, bi smesno izgledali u nekoj tabacini. Ni meni nije interesantno brojenje frejmova ali razumem zasto se nista ne desava jos uvek na tom planu. Ona grupica momaka iz Italije je nekoliko godina potrosila istrazivajuci proceduralne animacije za aRPG pa to jos uvek izgleda kao da se dve pijane lutke udaraju. Da to moze sada da se napravi kako treba, gledao bi to u Unchartedima i slicnim high profile igrama umesto unapred pripremljenih motion/performance captured animacija.
Proceduralne mogu da prodju u sprdnja tabacinama kao sto je Lugaru ili Toribash. Za nesto ozbiljnije takav sistem mora biti super responzivan i precizan, da izgleda prirodno. Tako nesto ne postoji.