Šta je novo?

SONY: PlayStation 4

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Tuče nikako da se pomere iz 16-bitnog i PS1 vremena, osim kad je grafika u pitanju.

Toliko toga bi moglo da se proba na neki novi način sa današnjom tehnologijom, ali oni se drže isključivo istog recepta.

Sad može neki znalac da kaže da ima tu mnogo toga novog, ali ja mislim na revoluciju.

I ne mislim da su to loše igre ni danas, ali nema šanse više da ih igram ovakve kakve su.

Pazi, da bi se tuce pomerile sa prerenderovanih animacija i brojenja frejmova treba da proceduralne animacije mnogo napreduju. Sistemi kao sto je Euphoria iako impresivni za ono sto predstavljaju, bi smesno izgledali u nekoj tabacini. Ni meni nije interesantno brojenje frejmova ali razumem zasto se nista ne desava jos uvek na tom planu. Ona grupica momaka iz Italije je nekoliko godina potrosila istrazivajuci proceduralne animacije za aRPG pa to jos uvek izgleda kao da se dve pijane lutke udaraju. Da to moze sada da se napravi kako treba, gledao bi to u Unchartedima i slicnim high profile igrama umesto unapred pripremljenih motion/performance captured animacija.

Proceduralne mogu da prodju u sprdnja tabacinama kao sto je Lugaru ili Toribash. Za nesto ozbiljnije takav sistem mora biti super responzivan i precizan, da izgleda prirodno. Tako nesto ne postoji.

Jeste offtopic, ali kad smo vec ovde počeli...

Kad vidim šta ovaj čovek sam radi na tu temu u onoj eksperimentalnoj igri Overgrowth, mogu samo da zamislim šta bi mogao neki veliki tim.

Na tu vrstu napretka sam mislio.

Može ovde da se pogleda, ovaj deo je vezan za proceduralnu animaciju:

http://www.gdcvault.com/play/1020583/Animation-Bootcamp-An-Indie-Approach

Ovako se postiže da izgleda bogato animirano (iako je ovo low budget, zamisli neki moćan tim), a kontrola je u suštini vrlo jednostavna, skoro "2D", uz savršen odziv na komande.

Jedna od najboljih ideja za kontrolu 3D igara ovog tipa.  Bilo je i do sad odlicnih i responsive igara, ali sa animacijama koje ne deluju ni najmanje organski i sa losim tranzicijama.

Japanci to postižu sa prosto manje animacije i grubim tranzicijama, pa imaš responsivnes, ali bez izgleda "bogate" animacije. 

Čak sistem borbe i reakcija koje je on u ovom mizerno malom projektu postigao mi deluju naprednije od 90 % onoga što viđam u današnjim tučama.

Mada razumem i tu publiku koja hoće uvek isto, to je razvijena šema, ljudi su naučili i niko nece da mrdne.

Kao oni što zauvek igraju CS 1.6 ili prvi StarCraft.

Celom pričom sam hteo da kažem da mi je neverovatno da su tuče jedini žanr u kome se baš ništa novo ne dešava, a ima mnogo mesta.

Te ultimate fight ea igre mi nisu vredne pomena, stvarno.

Edit: pomenusmo istu stvar, Overgrowth je malo noviji 😀

Video svakako vredi pogledati koga sve ovo zanima...

Poslednja izmena:
Ja uzimam na amazonu, cdkeys se ugradjuje prilicno.

Ja juče uzeo PSN+ UK 1Y sa cdkeys.com, 41€, kao guest, svetski odrađeno, sms verifikacija, 3ds, emails... Odmah redeem-ovao, sve korektno.

Nego... ima li preporuka za neki fetini neoriginal kontroler za PS4 slim, ne daje mi se neka velika lova, gde da tražim?

Poslednja izmena:
Eh, pocastio sam sebe malopre sa jednim PS 4, 500gb, slim, 220e na akciji u St.Gallen-u i 2 godine garancije ( tetka mi je ovde pa ako ne daj Boze bude nesto imam kome da posaljem konzolu )

Verzija konzole je CUH2016A, je l to dobro? 🙂

Dobro je.

Послато са Nexus 6P

Hvala 🙂 sada cekam 5ti januar da se vratim u Srbiju pa da ga isprobam 🙂

Ne znam sta ocekujete od tuca. Kakav napredak. Kad je u svetu 3d pucacina doslo do neke revolucije? Fudbal onda, kosarka i sl. Sve sto imate na tu temu je dovedeno do savrsenstva i kraj. Zato imate novo izdanje FIFA/PES svake godine, zato imate samo stancovanje naslova sa novim brojem ispred. I to ne znaci da je lose. Igram Mortal Kombat od Sege Mege na ovamo. I svaki novi nastavak mi je bio odlican. Ali zato su 9tka i X vise nego fenomenalni. Izvlace maximum iz danasnjeg hardwarea. Ja igram na playstationu tuce. Igram Dead Or Alive serijal, Soul Calibur i pomenuti Mortal Kombat serijal. Ne zna se koja je igra bolja.

@ blue

Slazem se.Ne vidim takodje sta bi tu moglo da se menja i kakva drugacija mehanika(gameplay) da se upotrebi u ovim vrstama igara.Mada koliko god npr. MKX bio dobar i dalje mi je UMK3 neprevazidjen 😉

Poslednja izmena:
Ili Mehanika, ili grafika.
Mozda ova LoL tabacina donese nesto zaista novo. Ja sam lično prezadovoljan igrama koje su izašle u prethodnih par godina, čak su i nagrade na turnirima konačno postale vece.

Tuce bi za pocetak mogle da budu slicnije najboljim kung fu filmovima, a ne neki pokreti u milisekundi kao na segi jer nije mogla da izgura vise od 2 frejma po pokretu 🙂

@ blue

Slazem se.Ne vidim takodje sta bi tu moglo da se menja i kakva drugacija mehanika(gameplay) da se upotrebi u ovim vrstama igara.Mada koliko god npr. MKX bio dobar i dalje mi je UMK3 neprevazidjen 😉

Ko ovo voli njemu je vrh, naravno. Medjutim odredjeni broj "nas" je prevazisao takve sisteme igranja. Ne interesuje me da premerujem milisekunde i ucim se kako da igram mehanicki ogranicene igre (u smislu da nema slobode izbora vec se uce buildovi, potezi, kada sta da stiskas). Iz tog razloga ne igram vise tabacine, ne igram StarCraft, ne igram MOBA igre jer sve te igre kada dodjes do odredjenog nivoa umesnosti se igraju na tacno odredjeni nacin a meni to jednostavno nije zabavno. Postoji pattern za vrhunske igrace uz minimalna odstupanja i kreativnost.

Volim slobodu u mehanici kao i izborima koje pravim tokom igranja, video igre koje se igraju kao sah mi nisu interesantne. Jer ako cu vec da se bavim ucenjem kako nesto radi, pa onda necu igrati igre. Radicu nesto pametno, kao sto uostalom i radim u poslednje vreme jer su igre koje izlaze vecinom truba.

Te borilačke igre mogu da se igraju i kežual, u društvu ili protiv botova, ne moraju kompetetivno. Slično i sa Quakeom i CSom, kao i mmikeovim Kick Offom koji nema pandan danas jer se nažalost prave samo simulacije. 🙂

Ima novi kick off i sad će Sociable Soccer 🙂.

Na pc-u ima i Kopanito all stars soccer I super arcade football.

Inače, kad sam mislio na napredak, nisam mislio na taj competitive momenat, to baš nikako ne volim, nego na mehaniku u tim igrama i kompletan game design.

Poslednja izmena:
DLC

Ko hoce da igra Final Fantasy XV - dajem nosioca.Neka se javi na PM.

Hvala na ponudi ali imam naslova u stanby-u i previše tako da necu moći da odigram.

Sent from my D6603

Ja je igram jedno desetak sati. Nisam zadovoljan. Dosadno.

Jel igrao neko NieR Automata? Meni se ovo jako dopada.

Obrnuo sam ja Demo 🙂 deluje ok ništa spektakularno mislim ako se poredi sa GoW.

H&S igra sa robotićem koji leti uvek pored tebe i puca, u momentu provališ da možeš da mlatiš i pucaš u isto vreme pa se nadješ u nekim nenormalnim pozama na gamepadu 🙂
Igra voli da menja kamere da bi dočarala platformsko skakanje i izometrisku pucačinu što je ok.
Protivnici u demou su mi bzv. prelaki bez izazova vizuelno dosadni pa mi je to uništilo utisak ali kapiram da je tako zbog demoa.

Usled nedostatka ovakvih igara za ps4 deluje da je ok ali nebi im dao 60$ ni u ludilu sada za NieR. 20$ max 🙂 tako da ja ću čekati.Ali i igra izlazi tek u martu možda padne cena posle ko zna.
p.s.Nadam se da će Horizon da bude dobra igra.

Poslednja izmena:
Nije losa ponuda na ps plusu,this war of mine odlican survalval..

Sent from my SM-G800F using Tapatalk

Sony OLED TV na CES-u, još da vidimo da li je deo glasine vezan za cenu tačan 😀.

Verovatno još bolja vest, HDMI 2.1 - variable refresh rate i na televizorima:

"Game Mode VRR features variable refresh rate, which enables a 3D graphics processor to display the image at the moment it is rendered for more fluid and better detailed gameplay, and for reducing or eliminating lag, stutter, and frame tearing."

http://www.hdmi.org/manufacturer/hdmi_2_1/index.aspx

Da li će to rešiti frame pacing? Teško...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno