Šta je novo?

SONY: PlayStation 4

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Obojici hvala na preporukama. Driveclub imam već dve godine instaliran i ne planiram da ga brišem, odlična je igra. Uzeo sam i season pass. Razmišljao sam da kupim i DC Bikes kao ekspanziju, ali sve staze znam već napamet pa bih za moto trke ipak radije izabrao nešto novo, tek za promenu. Biće i DC Bikes sigurno uskoro ponuđen za neku siću, ne žurim se.
A ako se odlučim da nešto kupim sad, dok je na popustu, biće to RIDE.

Evo ovde https://goo.gl/IKtV78 imaš i RIDE 2 za siću. Tu varijantu sam već pominjao ovde pre nekoliko dana.

Zelim da kupim ps4, pro verzija me ne interesuje. gledam na kp cena cuh 1200 i slim modela je ista, nesto mi je stari model dosta lepsi od novog slim modela. Sta vi mislite, verujem da su po pitanju ustede energije i buke koju proizvode isti, da nema razlike..nikako da se odlucim -.- dok se odlucim ponestace cuh 1200 modela i kupicu slim :D

Slim bi trebao da je štedljiviji i tiši.

Sent from my D6603

Uzmi slim, bolji je u svakom pogledu, ako vec ne razmatras Pro.

Uzmi bilo koji. Isto rade i isto se ponašaju. Tihi su i jedan i drugi. Stvar je ukusa.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ne znam zasto ne bi dodao novac i uzeo Pro? Ako je dodatnih koliko evra puno za tebe, onda nema problema, ali ako nije, imas love, po meni je bolje uzeti Pro, nudi koliko toliko vise nego stari-slim model, bar po pitanju kvaliteta igara na sasvim obicnom HD tv-u, monitoru.. i po meni se to isplati. I nova je stvar, postace main proizvod PS, a nikad se ne zna, mozda ti zapadne nekad da kupis 4k tv, mozda vec sledece godine u ovo vreme mozes da uzmes neki za 500e, solidan i bices spreman za max sta Pro nudi. Ja gledam sve na duze staze, nisam navikao da nesto uzmem i da to menjam posle malo i slicno. Tako da razmisli..ako ne, pravac Consolemania na KP i narucuj Slim. :p

mozda ti zapadne nekad da kupis 4k tv, mozda vec sledece godine u ovo vreme mozes da uzmes neki za 500e, solidan i bices spreman za max sta Pro nudi. :p

4k UHD tv koji ima mali input lag (tj da je ok za igre) i jos u HDR modu, kosta minimum 2500 evra, tako da ce tesko sledece godine da kupi TV za igre za 500 evra.

Gledam na Digital Foundry, ipak je slim dosta energetski efikasnija i tisa, sto se tice njihovih testiranja..bar da ih vidim uzivo, ovako preko youtuba nije to to..
TV necu skoro kupovati, kupio sam ove godine full hd, do pre njega sam imao hd ready..koliko kazu na digital foundry sony ce vise da forsira developere da upscale igru na 4k nego da povecavaju framerate ili dodaju vise detalja..
Ako kojim slucajem uzmem ps4 pro, jel ce sve igre dolaziti na istom disku, milism za slim i za pro verziju..jer sam mislio da sherujem igre, ako ce biti posebne verzije, necu imati sa puno ljudi da serujem..ili ce disk ili download verzija prepoznavati koji uredjaj je u pitanju..pre mislim da je to, ps4 pro dodaci ce biti zakljucani na obicnom ps4..

4k UHD tv koji ima mali input lag (tj da je ok za igre) i jos u HDR modu, kosta minimum 2500 evra, tako da ce tesko sledece godine da kupi TV za igre za 500 evra.

800€ je 49KU6400 - 21ms input lag - jedan od najnižih na UHD modelima, 8-bit VA panel ali jedino nema HDR10 već neki kobajagi HDR. I to je 49 inćuna, nekome možda i ne treba ta dijagonala. A inače LG ima takođe 49" UHD iz 2016. serije za 1250€ sa HDR10 i 29ms lag-om. I ta cena je u našim prodavnicama - šverc varijanta je oko 950€. Potražiću ime modela, nedavno sam ga "predstavio" na YT kanalu u PS4 Pro najavi.

Miki mislio sam na ove modele sto ljudi uzimaju za 800e sada, nemaju HDR, tako da ako padne cena uopsteno 4k televizorima, onda ce i ovi biti znatno nizi. :)

Sto se tice igara Boki, igre ce verovatno biti za Pro naznacene na celofanu, ali radice na slim-starom modelu takodje, kada su u pitanju nove igre koje tek treba da izadju, a stare ce za pro dobiti update/patch, i to opet zavisi od same firme da li ce i kada ce to uraditi. Mislim da ces moci share lagano i sve sto zelis, nece biti nikakvih ogranicavanja sto se toga tice, i sve igre sto sada imas kao hard kopije, radice ti na Pro-u bez problema, ali bez "fensi" grafike. Istrazi net malo, imas PS blog na kome pise sve detaljno o Pro-u pa odluci se.. Mislim da je Pro dobra kupovina, imaces full paket, igre ce biti iste, cena ista itd.

Vlado brale kaci to, i mene zanima.. Trenutno najbolji UHD Samsung Tv sa HDR10 KS8000 serija kosta u USA manje od 1k evra za 49 inca, DE 1200e, tako da ako cene krenu dole, imace dobri tv-i da se uzmu za solidne novce.

Poslednja izmena:
Nema puno razmisljanja izmedju Slim i obicne verzije. Uvek slim - novijeg je datuma, manja, tisa i po meni mnogo boljeg izgleda mada to je subjektivna stvar, noviji wifi...
Najbolje je da sacekas Pro verziju da se pojavi i sve testove vezane za nju pa onda odluci sta i kako.
Za sada su sve prazne price, niko tacno ne zna, moze Pro da oduva sve i da radi svaka igra na 60 fps i da bude super kupovina a sa druge strane moze i da bude neznatno bolja od prethodne verzije. Vreme ce pokazati, mislim da je najpametnije sada strpeti se jer nova konzola izlazi za manje od mesec dana.

Ako "obicnu" mozes naci jeftinije, ja glasam za to. Jer to ti je uvek isto njesra samo drugo pakovanje.

Veruj mi...

Miki mislio sam na ove modele sto ljudi uzimaju za 800e sada, nemaju HDR, tako da ako padne cena uopsteno 4k televizorima, onda ce i ovi biti znatno nizi. :)

Sto se tice igara Boki, igre ce verovatno biti za Pro naznacene na celofanu, ali radice na slim-starom modelu takodje, kada su u pitanju nove igre koje tek treba da izadju, a stare ce za pro dobiti update/patch, i to opet zavisi od same firme da li ce i kada ce to uraditi. Mislim da ces moci share lagano i sve sto zelis, nece biti nikakvih ogranicavanja sto se toga tice, i sve igre sto sada imas kao hard kopije, radice ti na Pro-u bez problema, ali bez "fensi" grafike. Istrazi net malo, imas PS blog na kome pise sve detaljno o Pro-u pa odluci se.. Mislim da je Pro dobra kupovina, imaces full paket, igre ce biti iste, cena ista itd.

Vlado brale kaci to, i mene zanima.. Trenutno najbolji UHD Samsung Tv sa HDR10 KS8000 serija kosta u USA manje od 1k evra za 49 inca, DE 1200e, tako da ako cene krenu dole, imace dobri tv-i da se uzmu za solidne novce.

Evo sad ga nađoh - LG 49UH7707 koji podržava Dolby Vision HDR ipak, ali to je taj real HDR nivo kvaliteta a koliko vidim PS Pro će podržavati oba. Inače TV ima i novu cenu gde u našim prodavnicama sada košta 1100€ ... Ima QuantumDOT osvetljen IPS panel.

Vidim ja da taj HDR postaje polako kao DX12 na PC računarima. Evo ga, evo, samo što nije, a kad izađe onda treba da bude podržan, pa sačekajte, pa implementacija nije dovršena, pa 10bitni panel umesto 8bitnog itd. itd.

Vidim ja da taj HDR postaje polako kao DX12 na PC računarima. Evo ga, evo, samo što nije, a kad izađe onda treba da bude podržan, pa sačekajte, pa implementacija nije dovršena, pa 10bitni panel umesto 8bitnog itd. itd.

+ ko kuca. Mrtvi marketing i navlacenje. Bice ga nekad.. I mi dobismo 2-3fps-a u dx12, dobro mozda i 5 u nekom testu :D

Kod nas ne gledam ni da mi daju dzabe, samo KP i EU.

Upoznat sam sa cenama, EU cene se jos drze, ali pasce. Sledece godine u ovo vreme bice lep momenat za kupovinu 4k tv-a, high end naravno.

Pa ti si prvi poredio sa dx12 a to nema veze sa zivotom, hdr pored gaming gura i movie industrija i da si video kako izgleda na odgovarajucem tvu drugu bi pricu pricao.

+ ko kuca. Mrtvi marketing i navlacenje. Bice ga nekad.. I mi dobismo 2-3fps-a u dx12, dobro mozda i 5 u nekom testu :D
Što se tiče HDRa najbolje poređenje bi bio prosečan lcd i dobar očuvan CRT. Najbolji LCDovi i dalje kasniju dosta za najboljim CRTovima kada su boje u pitanju (u svim aspektima boja).

Kada bi opet neko uhvatio da projektuje UHD CRT pa makar imao 25 topova i vukao dva kilovata.

Sent from my KIW-L21 using Tapatalk

Da li je moguće da niko na forumu još nije uzeo PSVR? Jel neko barem stavio to na glavu?

@Rhisonicus
Hoće li biti uskoro nekih šerova za Playstation VR World, Valkyrie i druge VR igre?

Kako da ga uzmem kada ga nema kod nas?

Sent from my Nexus 6P

Pa preko tetke iz Amerike :) Gomila stvari nema da se kupi kod nas, pa ih ljudi poseduju.
Šalim se...realno su napravili ****** jer u okruženju prodaje kreće tek za 3 meseca, ali se možda neko snašao preko drugih kanala...Možda se neko ispružio i iskeširao malo više (150e više) preko Amazona Ili preko KP...

Poslednja izmena:
Ima ih koji su već nabavili, ono "deca kriminalaca" i te fore :D. Doduše ima i press varijanti već na balkanu

Pa ti si prvi poredio sa dx12 a to nema veze sa zivotom, hdr pored gaming gura i movie industrija i da si video kako izgleda na odgovarajucem tvu drugu bi pricu pricao.

Ako si se obracao meni, nisam ja nista poredio. Podrzao sam misljenje clana iznad mog starijeg posta. Uvek citiram kada se obracam nekom ;)

Ima ih koji su već nabavili, ono "deca kriminalaca" i te fore :D. Doduše ima i press varijanti već na balkanu

Ovaj forum bi morao da poradi na popularizaciji i privlačenju publike iz kriminalnog miljea [emoji12] Npr. Kako opljačkati banku sa Note 7-icom

Znam za press varijante, ali volim da pročitam i komentare realnih korisnika. Koliko god oni bili subjektivni (što zbog opravdavanja uloženih para ili hejta) uvek između redova može da se izvuče donekle realna slika. Mnogo sati sam utrošio na silne review-e po netu (samo na GiantBomb-u više od 6h) i muka mi je više od njih, jer se baš primeti kako svako vuče na svoju stranu iz nekih ličnih interesa.

Sent from my iPhone using Tapatalk

49KS8000 je nekih 2000 eura kod nas u prodavnicama, na KP oko 1500 eura.

http://ca.rtings.com/tv/reviews/samsung/ks8000

Mislio sam na dijagonalu od 55 incha pa navise kada sam rekao cenu od 2500 evra. Ispod 55 incha ne vredi uzimati UHD u odnosu na HD osim ako neces da sedis na pola metra ispre TV-a :)

Inace radi poredjenja, Sony-jev TV X950B koji moze da pusta ok igre u 4K sa HDR-om i koji je koriscen da prikaze PS Pro u 4k, kosta min 3.000 evra u inostranstvu. Tako da uz PS Pro treba da se racuna na jos min 2000 - 2500 evra ako neko hoce da igra PS4 Pro kako je zamislio Sony i kako se reklamira da se vidi "ogromna" razlika u kvalitetu. Na TV-u od 1000 evra se nece niko naigrati u 4K jos dugo.

Taj sony u hdr modu i 4k ima oko 100ms odziv tako da i nije bas gejmerski. Pristojan hdr od 55 kosta oko 1200e ali nudi dosta vise od obicnog fhd. Presao sa fhd na uhd tako da pricam iz iskustva. Jedino gde nisam zadovoljan su filmovi koji su u 4k. Razlika je minorna u odnosu na fhd. Moras da se nabijes na metar da bi video razliku. Jedino sa hdr podrskom dobijaju na nekoj dr dimenziji.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno