Šta je novo?

SONY: PlayStation 4

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Lepo je to znati. Fala

Uf! Odlozise igru na kraj februara, ali nema veze, dokle god igra ispuni svoj potencijal.

Fantasticno izgleda. Na E3-u ce prikazati novi gameplay demo.

Uf! Odlozise igru na kraj februara, ali nema veze, dokle god igra ispuni svoj potencijal.

Fantasticno izgleda. Na E3-u ce prikazati novi gameplay demo.

Sto znaci da i ako urade upgrade za ps4 model nece biti vezano za port/performanse vec samo opcija za 4k rezoluciju i mozda veci hdd.. Ili nista nece pre februara barem. Kad je ekskluziva u pitanju onda sigurno znaju sta rade.

Btw lepo izgleda trailer, ne pratim ps4 ekskluzive jer jos pokusavam da odigram sve sto sam propustio al tesko :D

Well ne. Developeri ce sami birati kako ce iskoristiti PS4K hardver. Vecina igara ce verujem ostati na 1080p, samo ce dobiti veci framerate ili bolje efekte. Svejedno, Horizon vec super izgleda na PS4 hardveru.

Sto se datuma izlaska PS4k tice, svejedno je kada ce izaci. Moze i krajem ove godine [sve igre koje se salju na cert kod Sony-a moraju imati bazicni Neo codepath u sebi posle 20. septembra]. Sve igre se prave prvo za PS4 [stare ce raditi normalno bez poboljsanja], pa se onda nadogradjuje grafika po želji developera.

Poslednja izmena:
Well ne. Developeri ce sami birati kako ce iskoristiti PS4K hardver. Vecina igara ce verujem ostati na 1080p, samo ce dobiti veci framerate ili bolje efekte. Svejedno, Horizon vec super izgleda na PS4 hardveru.

Sto se datuma izlaska PS4k tice, svejedno je kada ce izaci. Moze i krajem ove godine [sve igre koje se salju na cert kod Sony-a moraju imati bazicni Neo codepath u sebi posle 20. septembra]. Sve igre se prave prvo za PS4 [stare ce raditi normalno bez poboljsanja], pa se onda nadogradjuje grafika po želji developera.

Da ali stvar je u tome da multiplayer igre nece moci da rade na vecem "frejmrejtu" iz razloga sto su uglavnom veci developeri (ima po sajtovima) izjavili da ne zele da rade duple portove za jednu istu platformu, a pritom Sony ne zeli da podeli bazu igraca sto pravi problem mp igrama 30/60fps razlike i prednosti itd. Ili ce isforsirati kompletan prelazak ili ce i dalje performanse da se zadrze na nivou trenutne PS4 dok ce rezolucija moci da ide na gore, mada sa trenutnim spekulacijama koje i ne mogu dalje realno, tih 300mhz vise na procesoru i jos par sitnica nece da pogura igre u 4k valjano. Ali ajde cekamo E3.

Da ali stvar je u tome da multiplayer igre nece moci da rade na vecem "frejmrejtu" iz razloga sto su uglavnom veci developeri (ima po sajtovima) izjavili da ne zele da rade duple portove za jednu istu platformu, a pritom Sony ne zeli da podeli bazu igraca sto pravi problem mp igrama 30/60fps razlike i prednosti itd. Ili ce isforsirati kompletan prelazak ili ce i dalje performanse da se zadrze na nivou trenutne PS4 dok ce rezolucija moci da ide na gore, mada sa trenutnim spekulacijama koje i ne mogu dalje realno, tih 300mhz vise na procesoru i jos par sitnica nece da pogura igre u 4k valjano. Ali ajde cekamo E3.

Nece to da gura ni 2k a ne 4k.

Bice dobro ako budu moglo da gura 1080P/60fps.

Poslednja izmena:
Ja ne ocekujem bolji framerate, a licno ni ne treba mi to previse. Dok je framerate stabilan i ima dobar framepacing, it's all right for me.

Nece to da gura ni 2k a ne 4k.

Bice dobro ako budu moglo da gura 1080P/60fps.

Cemu onda..nego ajde najavice nesto skroz deseto ako uopste najave.. Ja sam kupio konzolu pre mesec dana, nakupovao igre kako sam ih nalazio na popustima i neke polovne fizikalije.. Valjda nece da failaju sa odlukom. Neka ga naprave barem za VR i kraj price :D

Jel ima neko problema sa PS+, radi mi samo na accountu gde je kupljen, drugi accounti ga nemaju odjednom. Jel su to nesto promenili ?

Ne, evo upravo sam proverio, klinac poterao FIFA online sa Guesta, PSPlus mi je na drugom nalogu... Proveri da nije deaktiviran taj, uradi renew licence na tom gde ti je plus.

Cemu onda..nego ajde najavice nesto skroz deseto ako uopste najave.. Ja sam kupio konzolu pre mesec dana, nakupovao igre kako sam ih nalazio na popustima i neke polovne fizikalije.. Valjda nece da failaju sa odlukom. Neka ga naprave barem za VR i kraj price :D

Za sada nema nista zvanicno, neki kazu zbog VR-a....samo price.

Jel ima neko problema sa PS+, radi mi samo na accountu gde je kupljen, drugi accounti ga nemaju odjednom. Jel su to nesto promenili ?

Proveri da ti neko nije hijackovao nalog [logovao se u tvoj nalog preko weba, odradio Deactivate All, logovao se na na tvoj nalog na X konzoli, i aktivirao taj tvoj nalog na X konzoli, a ti na svojoj konzoli si onda demote-ovan u guest-a].

Ja imam trenutno 16 naloga, a imao sam ps plus na jednom do marta - aprila, kada je istekao. Posle toga obrisao sam taj nalog, i od tog dana i dalje igram online bez problema :D

Znaci nemam ps plus uopste, cak kada udjem na biranje usera ni jedan nema plusic pored imena.

Svakim danom sam mislio prestace da radi ali i dalje teram, evo vec 2 meseca igram free online (gta, sw itd). Nisam ulazio redom na naloge jer bojim se da ako to uradim sigurno ce prestati da radi. Ocigledno je na nekom nalogu zabagovala pretplata, zaista nemam pojma sta drugo moze biti.

Bitno da sam kupio novi PS Plus kod od 12 meseci tada kada mi je istekla pretplata, ali i dalje ga nisam iskoristio :d Samo da kod ne istekne, jel zna neko koliko vazi?

Ne trebas se brinuti oko toga. PS plus kod nema vremenski rok u kojem ga trebas iskoristiti, tako da si bezbedan sve dok PS Plus servis postoji :)

Ja sam PS plus prestao da placam, ne vidim mu uopste poentu posto samo eksluzive igram na PS4, a ove free igrice koje izlaze mesecno su katastrofa zesca.

Proveri da ti neko nije hijackovao nalog [logovao se u tvoj nalog preko weba, odradio Deactivate All, logovao se na na tvoj nalog na X konzoli, i aktivirao taj tvoj nalog na X konzoli, a ti na svojoj konzoli si onda demote-ovan u guest-a].

To je, konzola mi je deaktivirana i ne moze da se aktivira jer "tamo neka druga je aktivirana". Probao sam da deaktiviram online, ali mi kaze da je skoro to vec uradjeno i sad ne moze. Guglao sam malo i izgleda da se moze aktivirati samo jednom u 6 meseci, sto je smesno. Bio sam na us.playstation.com chatu sa podrskom i to isto mi je ponudio ali dok sam mu napisao sta je problem izbacio me sa chata i sad vise nece da ga otvori, kaze u pogresnoj sam regiji :) Raspad, poslao sam mail domacoj podrsci ali od toga ne ocekujem bas nista. Ne znam kome da se obratim dalje, potpuno je retardirano da vlasnik naloga to ne moze lako da resi, kao kod bilo kojih drugih naloga na netu...

Cekaj, jesi imao poseban psn account koji si delio sa nekim? (ti nosilac, on gost)

Ili je to tvoj licni nalog sa kojeg sve igras i imao si ps plus na njemu?

Iz prve poruke deluje mi kao da je poseban nalog, pa znaci da je gost to uradio, njemu se obrati. Nema ko treci.

Ma ne, moj nalog, ni sa kim nisam delio. Neko je nekako pokrao podatke, a sigurno nije bio nikakav fishing i slicne stvari. Zar nije PSN bio hakovan pre nekog vremena ? Ja pass nikada nisam menjao...

Bio je neki ddos napad ali to je to, davno jos, prosli Bozic cini mi se.

Cudno mi je, prvi si slucaj koji sam cuo a pritom je bas tvoj nalog. Uzmi u obzir sve, jesi davao nekom podatke itd itd... Prvi put da sam cuo da je nekom hakovan nalog, da znam coveka sa foruma... Bas cudno.

I koja je poenta, da te deaktivira i uzme pretplatu, nije mi najjasnije. Sifra ti nije menjana znaci?

Posto radim share ovakve stvari se desavaju sve cesce i gotovo uvek je partner u sheru kriv i to se zna, nikada nije slucajno.

Zato sam te pitao, ali ovo tvoje je onda ocigledno stvarno hack, sta znam...

Nece to support da radi, tj uspe se svaki treci put... Iz iskustva kazem. Bas zbog regiona i cuda... Tebi ostaje da zamenis sifru i odstranis lopova, ali 6 meseci si gost sam sebi. Pa igraj tako, imaces pretplatu samo na tom nalogu.

Kod EU naloga je deaktivacija dostupna na svakih 12 meseca pa ti vidi ☺️, 6 meseca nije strasno. Promeni sve licne podatke, mail, stavi jak pass i trebalo bi da bude ok.
Mom komsiji se nesto slicno desilo prosle godine, zvao suport i resili mu za minut. Moj glavni nalog vredi kao 2 ps4 koliko kupljenih igara mi se nakupilo tako bi bas bio bedak da ne mogu da ga povratim u slucaju kradje.

Sent from my D6603

Guglao sam malo i izgleda da se moze aktivirati samo jednom u 6 meseci, sto je smesno.

Tako je od pocetka PS3 lifecycle-a, Deactivate All komanda u web interfejsu se moze raditi samo jednom u 6 meseci. Preko toga smo godinama pravili "Ghost" accountove dok to Sony nedavno nije ukinuo. Resenje za ovo je ili da [posle promene passworda] sacekas da ti se otvori "deactivate all" komanda, ili da ti vrate full pristup accountu preko support chat-a u regiji gde je account otvoren. Zasto ti ne odgovaraju, to ne znam...

Kod EU naloga je deaktivacija dostupna na svakih 12 meseca pa ti vidi ☺️, 6 meseca nije strasno. Promeni sve licne podatke, mail, stavi jak pass i trebalo bi da bude ok.
Mom komsiji se nesto slicno desilo prosle godine, zvao suport i resili mu za minut. Moj glavni nalog vredi kao 2 ps4 koliko kupljenih igara mi se nakupilo tako bi bas bio bedak da ne mogu da ga povratim u slucaju kradje.

Sent from my D6603

To sam se i ja sinoc razmisljao.. Platio sam dve konzole u 3 meseca preko cene konzole u igrama, presao samo 2 naslova jer ne znam gde pre + mi jos tu sedi komp lol. Mada opet psn plus / steam dodje mu isti djavo.. ***a :) Ja sam platio godisnji psn+ i vec ono sto sam kupio po popustima za psn+ korisnike + sada nba2k16 izvadilo me iz tog minusa od ~50 eura.

Sony confirms existence of PlayStation 4 Neo:

Andrew House, president and global chief executive of Sony Interactive Entertainment, told the Financial Times that the “high-end PS4” would be more expensive than the current $350 version.

“It is intended to sit alongside and complement the standard PS4,” he said. “We will be selling both [versions] through the life cycle.”

The new console, which is codenamed “Neo”, will target hardcore gamers, he said, as well as consumers with a 4K television set looking for more high-resolution content.
However, in a move that may disappoint some fans, Mr House said that Sony would not be unveiling its new console next week and refused to say when or at what price the unit would go on sale. “We want to ensure we have a full range of the best experiences on the new system that we can showcase in their entirety,” he said.

Nonetheless, he downplayed concerns that the move would cause interoperability problems between the old and new PS4 hardware.

“All games will support the standard PS4 and we anticipate all or a very large majority of games will also support the high-end PS4,” he said.

Potvrda da je Neo samo mid-gen upgrade za one koji zele bolju grafiku i nista vise. Good. I dalje se zadrzavamo u starom tempu konzolnih "generacija".

Opipavaju teren. Ako prodaja bude odlicna onda ce zaboraviti na PS4. Ukoliko ne, onda ce tiho priznati gresku i nastaviti dalje sa PS4. Zato i kaze u poslednjoj recenici, nadaju se da ce developeri podrzati PS4 Neo. Deluje da ih nova konzola ne kosta puno da je puste u prodaju i da zbog nje ne zele da seku granu na kojoj sede.

Sony je postao jako pazljiv kakve poruke salje gejmerima. Pritom su veoma osetljivi na sve promene na trzistu. Kada je Steam Machine hype bio na vrhuncu oni su najvise unapredili PSN i PS4 funkcionalnosti. Znali su i oni da od toga nema nista ali su svejedno spremno odgovorili na mogucu pretnju. Ovaj Neo je zapravo produzetak te price, ukoliko Steam sistemom tiha voda breg roni uspe da privuce gejmere na njihovu platformu, da oni imaju spreman odgovor.

Microsoft kao i uvek, ostao zatecen.

Potvrda da je Neo samo mid-gen upgrade za one koji zele bolju grafiku i nista vise. Good. I dalje se zadrzavamo u starom tempu konzolnih "generacija".
Ako im prođe, a ja bih lično voleo da prođe, ovo možda označi i kraj klasičnih konzolnih generacija.

Mogao bi značiti prelazak na neki put hw osvežavanja na svake ~2 godine, gde nove iteracije zadržavaju potpunu kompatibilnost sa postojećom bazom igara i korisničkim nalogom, odnosno servisom, a prethodne generacije postepeno ispadaju iz kruga za nove naslove. Princip postepene evolucije, po kom recimo funkcioniše "gejming" na mobilnim platformama.

Poslednja izmena:
Ne znam, sve vise ovo ide ka pc-u a to nije nikada bio koncept konzole. Nisam jos siguran jel mi se svidja ili ne.

Kada je Steam Machine hype bio na vrhuncu oni su najvise unapredili PSN i PS4 funkcionalnosti. Znali su i oni da od toga nema nista ali su svejedno spremno odgovorili na mogucu pretnju. Ovaj Neo je zapravo produzetak te price, ukoliko Steam sistemom tiha voda breg roni uspe da privuce gejmere na njihovu platformu, da oni imaju spreman odgovor.

Zapravo Steam machine je kako je zamisljen bio osudjen na propast a hajp koji su neki digli je bio nista vise nego licni hajp i lozenje oko neceg sto nije imalo nikakav brend niti podrsku (recimo ekskluzive), samo sto to neki u toku short lived hajpa nisu hteli sebi da priznaju. :) Nista tu Sony nije uradio niti promenio jer nikakve pretnje nije ni bilo.

Sto se tice PS4 upgrade-a, pa OK, osvezavanje hardwera nije losa stvar ako ga i software prati progresivno ali ovde sve izgleda da je isforsirano zbog VR-a i pokusaja 4k podrske, koji je opet dobro marketinski isforsiran i nesto sto bas nece biti mainstream.

Hehe, obrnule se uloge. Prozivani postao prozivac. Dobro neka, valja se :) Nisam nesto siguran da je Valve odustao od te price ali videcemo za par meseci kada odrze Steam Days.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno