Šta je novo?

SONY: PlayStation 4

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Čisto sumnjam.

Kako? Pa toliko njih ovde barata ciframa, kalkulacijama, proračunima.... Bio sam ubeđen da neko to zna i iz ličnog iskustva, da je dobio čistih kompletnih tog njihovog famoznog 27 % PDVa....

Mislim da je micicss.

Ali ne dobije se nikad 27%, uvek oko 20%. Do 23% max

Da li ima nekog na forumu da je sam išao u HU, kupio konzolu i dobio 27 % povrata?
Konzolu ne, drugu tehničku robu da. Sad koliki je bio tačno povrat ne znam jer sam išao sa likom koji je i za kobasice odradio...

Poslednja izmena:
Znači, kad bi neko sam otišao i odradio ono sa povratom PDV-a izašao bi ga oko 230€?
A ovi naši dileri ima da zaokruže na 300€, neki su to već i uradili. I onda vidiš oglase paćenika koji su kupili konzolu kod nas i prodaju polovnu za 350€ 😀
Strašno koliko su nerealni sa očekivanjima

Ne bas,ako je pdv 27% tad je neto 316/1,27 = 249,neto cena je 249 evra sto je ok,imaju zaradu oko 20-30 evra cisto

Sta pacenici,proverena roba "kao nova" jos kad stave da je iz Nemacke ili Haustrije 🙂

Mene je sramota da jos uvek ima ljudi na forumu koji ne znaju procentni racun.

Hahahah, uvek ista priča sa procentima.
Ja sam bio i uzeo sebi. I vratio sav PDV koji je obračunat na neto cenu. 🙂

Daj reci tačno u procentima (hehe) i € koliko te izašla? 😀 Da zaključimo ovu temu.

Ne znam kolika je tada bila cena.
Ako bih sada uzimao, cena bi bila sledeca: PS4 od 1tb sa jednom igrom, 130.000,00 Ft, umanjeno za porez je 102.362,20Ft, tj. 325 Evra.

Racunica je: 130000 : 1,27 : 314

Poslednja izmena:
I koliko je to procenata povraćaja? Nije 27 ?

Poslednja izmena:
27% od neto cene (manje cene, nazovi kako hoćeš).

Mene je sramota da jos uvek ima ljudi na forumu koji ne znaju procentni racun.

Mislio si na koga

249 + 27% pdv jeste 316 evra

Formula je tacna,bruto cena 316 se deli sa 1,27(ili koji je pdv) i dobijes neto iznos 248,81

Osim ako nije promenjeno nesto,prosvetli nas

Ma nije on mislio na tebe.. vec na postove iznad tvog posta.

Ovo su neke smesne zarade obzirom na troskove za mito,rizik,transport
Svaka cast ovima sa severa,imaju bas extra cene i rade za veoma korektne marze ,)
Meni je Bugarska na 5km i ne isplati se,a na carini nema sanse da prodje tv,konzola-osim sa debelim
mitom,a tad se ne isplati

Ljudi zna neko sto mi baguje MGS V sa onim multiplejer game data od 910mb.. skinuo ga sa PSN i kao instalirano je , kad odem tamo gde je dl lista i notifikacije stoji waiting to install i ne mogu nista da preduzmem.. a skinuto je kao.. iz igre kad mi trazi da skinem game data ne uspeva i kao kaze ne moze da ga nadje :/

Jel imas jos mesta na HDD?

Zato te i pitam jer je digitalno izdanje. Hm. Da li moze da se brise taj file iz DL liste? Da li je to nosilac ili guest nalog?

Bas klikni na to, na taj fajl gde pise waiting to install. Klikni sa X.

Ako nece obrisi fajl. I pritisni na ikoni igre Options. I zatim check for update.

Ako nista od toga nece moras obrisati igru i ponovo je skini celu.

Kontaktirao sam par prodavaca sa najvise pozitivnih ocena, da proverim cenu, i niko ne planira korekciju cena sad oko nove godine

Pa ***, naravno da ti to nece reci.
Bio sam juce u HU, malo svratio u Media Markt da bacim pogled, i ono ludilo oko Star Wars-a zaista nije normalno. Izgubio sam se u moru bundle verzija, sto konzola sto svega... A zanimljivo, trazim 1TB novu verziju, 12xx ali klot, ne bundle. I nema. Sve pocinje od 130.000 ft sto se tice nekih bundle verzija novog modela. Gledao sam da uzmem nesto, tipa Gold Headset i dualshock anniversary edition, ma ne isplati se... To zaista uzeti samo preko preprodavaca, Istvana i Co.

Po racunici 65 eura kosta minimum taj kontroler a kod Istvana 55. Posle Gold sluske nisam ni trazio.

Naravno kroz povracaj Afe ispalo bi tu negde, ali kad sam video onaj red na grani za povrat, smucilo mi se. Kolona jedno 50 vozila, noc bi sigurno proveo tamo.

Pa kontam ja da im je sad prilika da se lepo ugrade, al reko kapiram da im dobro i dodje da obrnu vise konzola po nesto nizoj ceni kad ih vec i manje kosta 🙂 Al dobro i trenutna cena od okvirno 325e za 1tb je vise nego korektna cena 🙂

Verovatno ce biti slican period ekskluzivnosti, par meseci najvise. Mudar je Kojima, verovatno su mu nudili da njegov studio predje pod okrilje Sonija i da pravi igre ekskluzivno za Playstation ali je on to ocigledno odbio i zadrzao nezavisnost.

Bas me interesuje kakav ce biznis model sad da stvori, kada nije na necijoj sisi.......

Evo ja sad dobio mejl od Sonija, predstavljaju novi bundle.

PS4 1 TB plus Uncharted kolekcija, TLoU i GoW III remaster za 370 evra.

Ovo vazi za nemacko trziste.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno