Šta je novo?

SONY: PlayStation 4

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Hvala na odgovorima 🙂 Inače, kad sam pitao za polovnjake, mislio sam na fizičku kopiju, nisam neki fan posedovanja većeg broja naloga. Vidim da polovne fizičke kopije koštaju nekih 30ak eura i malo više, što i nije tako strašno, ali nije ni malo, s obzirom da sam navikao na Steam. :d

I, šta obavezno od igara kupiti, što je izašlo do sada? Vidim da su slabe ocene i za The Order i za Killzone, a ni Little Big Planet se nije proslavio. Jedino sam siguran da hoću The Last of Us i Bloodborne, za ostalo pojma nemam. Izlazi li šta pametno u narednih mesec - mesec i po? Sad ću da pročačkam upcomming releases na Metacriticu.

Od ekskluziva slabo. Obrati pažnju i na The Order: 1886, ali imaj u vidu da se pređe za par sati i nema skoro nikakav replay value.

Pomenuh gore da je slabo ocenjen, pa odustah od toga. Iako nije ekskluziva, uzeo bih Witcher 3. Tu bi mi više možda odgovarao digitalni kod jer neću biti u Srbijici majci. Ako neko vidi neku pristojnu cenu, neka viče. Videh da otkazaše onaj Silent Hill, šteta.

...i ukoliko budeš hteo da menjaš HDD za SSD, imaš lep korak-po-korak tutorijal na Benchmarku 😀

Nisam ja, Bane® je 😛

E, propade fora, a tebe bih i prepoznao, zurio sam ***

http://gamedealdaily.com/playstation-4/the-last-of-us-remastered-full-game-download/

Uhvatih ovaj popust, a Sony još nisam ni kupio :d Još uvek traje ponuda, mada čekam da mi stigne kod. Čim je ovde predložen, cenim da je sajt legit, a tako i deluje. Dok sam ovo pisao, kod stigao 🙂
Da li neko od vas koristi Playstation now? Koliko sam razumeo, to je 20$ mesečno uz 7 dana trial i daje mogućnost igranja PS3 igara na PS4. Nisam neki ekspert za ovo, pa me malo buni jer u tom artiklu, koji sam čitao, piše "streamovanje" igara, pa bih malo taj pojam da mi se pojasni. Moj seljački mozak to rezonuje kao da ne mora ni da se downloaduje igra, neko se jednostavno igra sa nekog "cloud-a" ili čega god. Kad sam prvi put čuo za PSNow, mislio sam da jednostavno platiš, skineš šta te zanima i pikaš dok ti traje pretplata. Da li je to nešto slično jednom od ova dva mišljenja ili je nešto potpuno deseto? 🙂

Ili sam jednostavno mogao malo da izguglam i vidim šta drugi ljudi kažu. Al' dobro, čovek iz naroda, voli da pita i čuje lično. :d

Poslednja izmena:
To je stream, sa clouda se igra, nista ne skidas.

Ali ne vredi pricati vise od toga jer to kod nas ne radi 🙂

Trenutno samo US i CA.

Bice, jednog dana...

Pih, smarači. A ja se ponadao :d Nadam se da dolazi u Evropu to bar do kraja godine.

Podelih sa nekim onaj link za the Last of Us akciju i postavio je pitanje da li je potrebna pretplata da bi se intaliralo. Sad i ja da pitam one koji su koristili to 🙂 Zdrav razum kaže da ne treba jer ne vidim logiku. Kupio sam ključ i to je to. Ali sa druge strane me ne bi ni malo čudilo jer svi gledaju da uzmu dolar više.

Poslednja izmena:
Pretplata je samo za multiplayer, ne treba ti da bi instalirao igru.

To je stream, sa clouda se igra, nista ne skidas.

Ali ne vredi pricati vise od toga jer to kod nas ne radi 🙂

Trenutno samo US i CA.

Bice, jednog dana...

Radi već i u UK, beta. Do kraja godine kreće 1000%. Ako je OnLive radio bez problema ovde, i ovo će sasvim sigurno.

Ovo za SSD u PS4 me interesuje. Naravno da Kingston i meni udeli jedan od 960GB, vrlo rado bih probao. Ali, mene zanima da li Orbis podržava TRIM, pošto to sve mnogo sporo radi. Sporo u smislu da je SSD toliko moćniji, a gotovo da i nema razlike u odnosu na HDD.

Poslednja izmena:
Istestirao sam na kratko PSNow UK beta test, i rezultati su zapanjujuce dobri. Usability celog storea/managmenta igara su veoma jasni, a image quality je predobar. Nijedan problem nisam imao na mojoj 13mbit konekciji, znaci 99% ljudi ne bi skontali da je to stream. Naravno, serveri su veoma daleko u Engleskoj, pa je ping bio primetan. Nadam se da ce serveri stici negde blize nas, na primer u Madjarsku.

Ranije sam na PC-u bio isprobao i OnLive i Gaikai, i definitivno mogu reci da je PSNow do sada najbolji primer dobro uradjenog cloud streaming servisa. Da su serveri blizi, dosao bi u ogromno iskusenje da ponovo predjem Uncharted 3.
http://a.pomf.se/pshbmg.jpg
http://a.pomf.se/vhbbqw.jpg
http://a.pomf.se/zprtjf.jpg
http://a.pomf.se/klnnfs.jpg

Ko zna mozda je bolje ovako, i dalje se nadam dolasku PS4 1080p60 Uncharted Trology remaster kolekcije. 🙂

Poslednja izmena:
Ko zna mozda je bolje ovako, i dalje se nadam dolasku PS4 1080p60 Uncharted Trology remaster kolekcije. 🙂

I ja se nadam 😀

Lepo je to za PS Now, ali po meni ima i ogromnu manu, a to su previsoke cene igara...

I, šta obavezno od igara kupiti, što je izašlo do sada? Vidim da su slabe ocene i za The Order i za Killzone, a ni Little Big Planet se nije proslavio. Jedino sam siguran da hoću The Last of Us i Bloodborne, za ostalo pojma nemam. Izlazi li šta pametno u narednih mesec - mesec i po? Sad ću da pročačkam upcomming releases na Metacriticu.

Killzone Shadowfall? Meni je bio sasvim dobar. Jedna od prvih igara koje sam odigrao na PS4 i svakako prvi FPS koji sam ikad odigrao preko gejmpeda. I bio mi je baš OK. Desetak sati traje kampanja i bila mi je zanimljiva i uzbudljiva. Čak je i multi solidan, ali za njega nemam vremena, a i generalno volim igre za jednog igrača, sa dobrom pričom.
The Last of Us je must have ako ga nisi već igrao na PS3 - remek-delo.
O Driveclubu sam ti napisao više u temi o toj igri, meni je baš odličan.

Najbolje je što su sve ove igre već "vremešne" i lako ih nalaziš za malo para. A i novije igre na disku mogu da se nađu za znatno manje nego kod nas (upoređujem čak i sa malim oglasima, o redovnim cenama u domaćim radnjama tek da ne govorim). Npr. sa sajta www.base.com sam odvojeno kupio Wolfenstein i Metro Redux za po 20-ak evra, sa slanjem i carinom me je izašlo slično kao da sam ih kupio polovne kod nas (ili čak manje). Šalju iz UK, stiže za 5-7 dana, čak koštaju manje nego što stoji na sajtu jer na checkoutu skidaju porez za nas izvan EU.
Ne stižem da igram mnogo igara, pa ih ne kupujem na tone. Zato mi i više odgovara da imam igre na disku nego da jurim neke šerove itd. I ne kupujem diskove da bih ih kasnije prodavao, jednostavno mi se sviđaju na polici i imam osećaj kao da gradim pravu kolekciju. Sa digitalnim igrama nekako nemam taj osećaj. Ali svako ima pravo na svoje mišljenje.

Poslednja izmena:
Killzone Shadowfall? Meni je bio sasvim dobar. Jedna od prvih igara koje sam odigrao na PS4 i svakako prvi FPS koji sam ikad odigrao preko gejmpeda. I bio mi je baš OK. Desetak sati traje kampanja i bila mi je zanimljiva i uzbudljiva. Čak je i multi solidan, ali za njega nemam vremena, a i generalno volim igre za jednog igrača, sa dobrom pričom.
The Last of Us je must have ako ga nisi već igrao na PS3 - remek-delo.
O Driveclubu sam ti napisao više u temi o toj igri, meni je baš odličan.

Najbolje je što su sve ove igre već "vremešne" i lako ih nalaziš za malo para. A i novije igre na disku mogu da se nađu za znatno manje nego kod nas (upoređujem čak i sa malim oglasima, o redovnim cenama u domaćim radnjama tek da ne govorim). Npr. sa sajta www.base.com sam odvojeno kupio Wolfenstein i Metro Redux za po 20-ak evra, sa slanjem i carinom me je izašlo slično kao da sam ih kupio polovne kod nas (ili čak manje). Šalju iz UK, stiže za 5-7 dana, čak koštaju manje nego što stoji na sajtu jer na checkoutu skidaju porez za nas izvan EU.
Ne stižem da igram mnogo igara, pa ih ne kupujem na tone. Zato mi i više odgovara da imam igre na disku nego da jurim neke šerove itd. I ne kupujem diskove da bih ih kasnije prodavao, jednostavno mi se sviđaju na polici i imam osećaj kao da gradim pravu kolekciju. Sa digitalnim igrama nekako nemam taj osećaj. Ali svako ima pravo na svoje mišljenje.

The Last of Us već kupih danas, digitalnu verziju, samo 12,49$ 🙂 Žao mi što ne videh ovaj sajt ranije jer putujem u utorak i ne može mi stići nikako. Jedino da naručim na adresu firme u Bratislavi. Po tvojim rečima je super sajt, šteta što ne prodaje kodove za igru. Uzeću još Bloodborne i to mi je dosta za početak.

Stavio xterni hard u Sony, kaze ne moze da pusti fajlove iz njega,hteo da vidim jel bolja reprodukcija slike sa njega nego direktno u tv kad ubodem..zna li neko u cemu je problem?

[YOUTUBE]2kcI2pGJPGU[/YOUTUBE]

:d

Stavio xterni hard u Sony, kaze ne moze da pusti fajlove iz njega,hteo da vidim jel bolja reprodukcija slike sa njega nego direktno u tv kad ubodem..zna li neko u cemu je problem?

Mozda zato sto ne podrzava eksterni hard za reprodukciju podataka 😛

Poslednja izmena:
Hahaha ne znam 😀

Mislio sam posto je X360 imao spolja da je i PS3 imao spolja 😀

Sorry 😛

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno