Šta je novo?

SONY: PlayStation 4

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Meni je ok da cujem kako ljudi razmisljaju. Zar nismo zbog toga ovde? A ne da dokazemo da smo najbolji i najpametniji, i da umemo da plasiramo najbolji gif.
:d

Ajde ajde, bio sam mrtav ozbiljan inace, nego nikako da iskoristim taj gif 🙂

Ni ja ne dajem nikad toliko na telefon nego je nepotrebna konstantacija "ne koristim telefon pa zato nikad ne bi dao toliko" 🙂 Al zato vecini nije problem opravdati hir koji 'voie' (sto uzimanje PS4 sa infamousom, moram biti smarac, u Srbiji... jeste neopravdani hir).
Isto to sam uradio ja sa PS3 i GTA IV, al mora se priznati da onakav hajp i teaseri, i igra kakva je GTA IV za nekog ko voli, dosta vise opravdava takav potez 🙂
Naravno svako nek radi sta hoce ali PS4+Infamous je isto kao 500e za telefon (koji je radio isto ono kao prethodni koji se nije pokvario, samo na vecem ekranu) za onog ko 'voli' telefone 🙂

Poslednja izmena:
Po tebi onda uzmi vozi keca ceo zivot, sto bi davao par iljadarki za neki bolji auto, vazno je da se kotrlja a to imas i sa kecom.

Koliko trolujete, to je neverovatno!

Naravno da ne, ali prestao sam da praktikujem te kupovine koje mi posle presednu, i za kojim nema razloga. Tipa imas keca, platu od 200e i zivis kao podstanar, ali se 'pocastis' autom od 7000e, jer eto volis taj auto 🙂 Na to sam mislio.. I ***, po meni i konzola (pored kompa) sa dve dobre igre u generaciji, sada spada u taj rang kupovine.. naravno ako bez problema sebi mozes to finansijski da opravdas i da ti ne presedne, onda je to druga prica, ali vecina ne kupuje tako.. Izvinjavam se na smaranju.

Gejming je hobi/zabava - nema tu mnogo sta da se pravda ili razume. Da li ce neko da da 1000e za racunar za igrice ili ne je totalno nebitno i svodi se na licni izbor. Neko ce radije da popije te pare a neko da kupi nesto trece. Nismo svi isti. Imam drugare koji furaju najnovije telefone al zato imaju p4 kod kuce, ja licno vise volim nabudzen komp i prosecan telefon.

Konzole su po meni daleko isplatljivije resenje za gejming, sto sam naveo masu puta, iz prostog razloga sto sad da kupis ps4 vrlo lako ga mozes prodati za 50tak evra manje kad se valjano izigras sto nije neka velika razlika. Obrnes par igara koje ti se svidjaju i za par meseci prodas konzolu za malo manje para i kvalitetno se izigras za 50tak evra sto nije neka suma...

Poslednja izmena:
Naravno da ne, ali prestao sam da praktikujem te kupovine koje mi posle presednu, i za kojim nema razloga. Tipa imas keca, platu od 200e i zivis kao podstanar, ali se 'pocastis' autom od 7000e, jer eto volis taj auto 🙂 Na to sam mislio.. I ***, po meni i konzola (pored kompa) sa dve dobre igre u generaciji, sada spada u taj rang kupovine.. naravno ako bez problema sebi mozes to finansijski da opravdas i da ti ne presedne, onda je to druga prica, ali vecina ne kupuje tako.. Izvinjavam se na smaranju.

Ako cemo onda tako onda retko ko u Srbiji bi trebao da kupuje nove kompove, televizore, konzole, telefone, automobile... retko ko ovde ima platu koja bi mogla da opravda kupovinu bilo cega. Nebitno bila ona 200,400,800 ili 1000 evra. Dati za komp, konzolu, TV, telefon 400-500e je po toj logici apsurdno. A o kolima onda i da ne pricamo!

Nebitno, mislim da nije toliko komplikovano koliko predstavljas 🙂 TV, komp i telefon, su ipak neophodnije stvari od konzole sa dve dobre igice, al necemo vise.. 🙂

Pa na PCu imas samo jednu igru pa gomila njih daje 500e godisnje u hardver, ko da voze Opela 🙂

Ako nema vise od dve igre koje bi igrao, ne kupis ga, isto kao sto ja ne kupujem PC. Meni da ne treba najjachi komp na svetu, imao bih neki sa integrisanom grafikom, problem je kada ljudi imaju 20TB hardova da bi skidali filmove, i najnovije graficke da bi igrali igre koje odlicno rade i na onim od 100e. Koliko potrosi neko na PC da bi se samo igrao, za iste pare mozes kupis konzolu i sve originalne igre koje ti se igraju, a da ne pricamo sto su najbolje igre za PC multiplatforme, dok su to najgore igre na konzolama 🙂

Poslednja izmena:
Samo da se nadovezem na vec pogresno shvacenu offtopic diskusiju, nije poenta u prici da ne treba telefon, vec da ne treba uvek imati najnoviji telefon i smartphone "power" prica je najslicnija budzenju novog kompa, samo sto kod kompa pc/gpu produktivnost i cela prica ima smisla, a ne spominjem gejming... anyway, svakom svoje i nek kupuje ko sta hoce nemam nista protiv.

Pa upravo tako, previse je onih koji uredjaj kupuju zbog uredjaja, ne zbog sebe. I zato cujem neke koji i DSLR ili quadcopter zovu "gadget" 🙂 To automatski znaci da mu ta stvar ne treba, nego je kupuje eto tako, voli da bude duzan bankama 🙂

ma da da driver upravu si kako da ne, neko kao ja sto nije imao recimo ps3 pa sad kupio ps4 mi je veuma jeftin ...not -.-' znaci polovni igara skora da nema, frendova slabo jer svi su uglavnom pc igraci tako da otpada taj share itd. Membership po meni nema logike da se placa, barem sad za sad.
Znaci kupio sam 3 nove igre and guess what 150e, znaci za jedno 5-6 igra mogu jos jedan nov sistem uzeti, bas su jeftine igre aa 🙂 hajd da ne pretjerujem, evo recimo svaki mjesec da uzmem jednu igri, cjenu cemo staviti 50e, znamo da je skoro svaka nova kad izadje 60 al eto 50 znaci za godinu dana 600e, pa ta suma moze biti narednih 5 godina kada bi kupovao igre za pc 🙂 dosta ima o ovom topicu na netu pa nadjite, ljudi su fino sjeli i sracunali sve, tako da nema potrebe da lupate ovdje. Pricam sada iskljucivo o jednim zasebnim konzolasem vs PC igracem (neutralni).A vi dosta o tome govorite kako se raja snalazi da im bude jeftinije na ovaj ili onaj nacin, ali to su neki spoljasni faktori koji se ne doticu ovog sto sam rekao.

Poslednja izmena:
ma da da driver upravu si kako da ne, neko kao ja sto nije imao recimo ps3 pa sad kupio ps4 mi je veuma jeftin ...not -.-' znaci polovni igara skora da nema, frendova slabo jer svi su uglavnom pc igraci tako da otpada taj share itd. Membership po meni nema logike da se placa, barem sad za sad.
Znaci kupio sam 3 nove igre and guess what 150e, znaci za jedno 5-6 igra mogu jos jedan nov sistem uzeti, bas su jeftine igre aa 🙂 hajd da ne pretjerujem, evo recimo svaki mjesec da uzmem jednu igri, cjenu cemo staviti 50e, znamo da je skoro svaka nova kad izadje 60 al eto 50 znaci za godinu dana 600e, pa ta suma moze biti narednih 5 godina kada bi kupovao igre za pc 🙂 dosta ima o ovom topicu na netu pa nadjite, ljudi su fino sjeli i sracunali sve, tako da nema potrebe da lupate ovdje. Pricam sada iskljucivo o jednim zasebnim konzolasem vs PC igracem (neutralni).A vi dosta o tome govorite kako se raja snalazi da im bude jeftinije na ovaj ili onaj nacin, ali to su neki spoljasni faktori koji se ne doticu ovog sto sam rekao.

Onaj ko stalno gleda cene retko kad uživa u životu. Od računanja boli glava 😉

NTtdSJ7.gif

Onaj ko stalno gleda cene retko kad uživa u životu. Od računanja boli glava 😉

Vec kad ste zapoceli da pricate o tome pa reko da vam i ja odgovorim iz moje perspektive, iskreno sto se mene tice ja bih vise volio da je konzola 1000e a da igre ne prelaze 20-30e, mnogo rentabilnije, a ovako godisnje samo igre kostaju par puta vise od sistema.

Vec kad ste zapoceli da pricate o tome pa reko da vam i ja odgovorim iz moje perspektive, iskreno sto se mene tice ja bih vise volio da je konzola 1000e a da igre ne prelaze 20-30e, mnogo rentabilnije, a ovako godisnje samo igre kostaju par puta vise od sistema.

Pa možeš ih nabaviti i za manje para od tih 20-30€ 😉. Na disku od 35-48€.

Ivane, idi bre u qrac 😀

vladimire mislim na nove igre znaci kad tek izadju da ne prelaze tu sumu(20-30e) naravno mislim na disku, jednostavno nema 😉
Sto se tice pc igara skoro svaka se moze nabaviti za 50% manje day one. To je ta razlika jbmu.

Membership po meni nema logike da se placa, barem sad za sad.
Znaci kupio sam 3 nove igre and guess what 150e
Trenutno je slaba PS+ ponuda IGC-a za ps4 iz prostog razloga sto nema jos dovoljno dobrih naslova/ekskluziva koji bi se i nudili u toj formi,tako da mozda trenutno nekima PS+ ne opravdava ulozeni novac sto i mogu da razumem.
Ukoliko su ti skupe igre kao sto si i naveo da jesu,o tome si trebao razmisljati pre kupovine konzole.Realno da pratis malo sherovanje igara svatio bi da si te iste igre mogao nabaviti u digitalnom formatu za 15€ po naslovu sto je daleko od skupog igranja i uporedjivanja sa PC world-om.

E sad sto nekome smetaju sherovi,rizik,vise vole fizicki disk itd.
Onda nek se pocesu dublje u dzepu i ne zale se o tome.

Upravo to sad za sad ja nemam razloga da placam membership jer me nista ne zanima od ponuda, trenutno.
Meni nije skupo u sustini da kupujem igre za ps4, kao sto sam i ranije rekao razbijem 150e maltene svaki petak ili subotu u kafani, mogu vise igra kupiti svake sedmice nego ono sto sam mislio skupo jeste u odnoso koliko dajem za PC igre. To sto si ti sada naveo je nesto sto nema veze sto ja govorim. Ovo govorim kao zaseban kupac pc i ps4 igara ne mjesam nista dr u tu raspravu, onda dolazimo do zakljucka da su ipak igre skuplje za konzole, to zelim da kazem al ovdje me niko ne slusa izgleda 😀

Ne razumem koja je poenta kupovati multiplatform igre na ps4 kada imas u pola cene na PC kao sto si i sam naveo?
Ukoliko pricas o PS4 ekskluzivama onda je sasvim jasna i opravdana razlika u ceni.
Simple is that.

Trenutno je slaba PS+ ponuda IGC-a za ps4 iz prostog razloga sto nema jos dovoljno dobrih naslova/ekskluziva koji bi se i nudili u toj formi

Ajde opet: nije bas tako prost razlog, ako je i uopste. Ponuda je slaba zato sto moras da kupis Plus za multiplejer, pa te "beslpatne igre" placas ne 50 kao ranije nego 10$, i zato sto je PS4 treci clan u ekosistem formuli.

A membership nema logike jedino ako si potpuno operisan od svakog multiplejera, inace nemas izbora - moras i tih 50e godisnje da uvrstis u racunicu.

Btw, osnovni argument koji se ovde brani je da nema dovoljno igara za PS4. Dakle, ne samo da ljudima nije nikakav problem da placaju 50e po igri, nego prosto imaju toliko neverovatno mnogo novca za nase uslove da im nije dovoljna ni ova trenutna ponuda. U odnosu na njihove zahteve za softverom, cena hardvera je proporcionalno beznacajna, jer 64 igre za PS4 naprosto im nije dovoljno.

Taj isti argument mi je bio oduvek interesantan i u slucaju PS Vite. Kao, nema se para, a ovamo nema dovoljno igara. Neverovatno.

Istini za volju, covek ovde moze da prodje jeftinije:

1. Princip odlozenog igranja. Strpljivo cekas neku rasprodaju, sledecu godinu da igra bude jeftinija kod "madjara", da se pojavi neko u oglasima ko se izigrao i hoce da je proda po razumnoj ceni (spremi se na razne, koji su kupili u Gamesu i zato ima smisla da je i ti toliko platis).
2. Predji-pa-prodaj. Jasno samo po sebi
3. 3-player share. Sve popularnije, Sony jos uvek zmuri na jedno oko.
4. Retail iz inostranstva. Za oldskul hordere koji vole da opipaju.

A Plus je bio za thanksgiving 29$. Izvadite Vizu. Ne kosta skoro nista, a trebace...

I tako. Malo promena paradigme, malo cimanja na igre-razmena, malo racionalnog igranja i socijalnih kontakata, malo e-bankinga. Jos ako "volite sport" nema zime, milion sati uz FIFU ili NBA, samo na nekst džen u novom endžinu!

A najvise se isplati da sedite kuci i gledate analognu kablovsku na babinom CRT televizoru... kad smo vec kod toga. 🙂

Poslednja izmena:
Ne razumem koja je poenta kupovati multiplatform igre na ps4 kada imas u pola cene na PC kao sto si i sam naveo?
Ukoliko pricas o PS4 ekskluzivama onda je sasvim jasna i opravdana razlika u ceni.
Simple is that.

Ee pa vidi opet me ne kontas, imam dobar pc tako da ja nikad nebih kupio neku multi igru na ps4, ne samo zbog cjene nego iskljucivo zbog kvaliteta igara. PS ima predobre exkluzive zato sam ga i kupio, prvenstveno. Ali ovo o cemu ja pisem jeste generalno izmedju pc i ps4.

Poenta svega je da se moze proci za mnogo manje nego sto ti govoris, ali ako kupujes samo fizicke kopije naravno da ce te skupo kostati.

Poenta svega je da se moze proci za mnogo manje nego sto ti govoris, ali ako kupujes samo fizicke kopije naravno da ce te skupo kostati.

Tako je, naravno sve je stvar afiniteta, jer neki baš vole da imaju fizičku kopiju igre, mene npr to ne dotiče, tako da zahvaljujući MagicMaster-u kroz share varijantu poprilično sam uštedeo na igrama.

Same here, neke igre sam kupio za 500 dinara, neke za hiljadu i to je to. Ako malo planiras neke uzmes kao nosilac, predjes i prodas, i naigrao si se besplatno ili za malo ulaganje. Ne znam kako je kod vas ali ja se ne secam kad sam odigrao neku igru dva puta sem diabla. 🙂

Leon je moj čovek, trago mi je da postoji još neko ko kvalitetno rezonuje o čitavoj ovoj situaciji 🙂

haha rAMA cheers ali ne ozbiljno bez zezancije, tako i dodje kada gledamo realno ono kada kupac stoji 100% iza svake svoje nabavke igara.

April je mesec za FF14 i dosta manjih igara [mada ima dobrih], ali Maj ima cetiri veoma dobra naslova.

9gpfFRT.png

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno