Šta je novo?

SONY: PlayStation 4

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Fifa, ali to vec znas. 😀

Ne igra mi se nesto fifa, smorila me 😀 Jel se igra još nešto?

Battlefield 4, npr.

Ako iko koristi US PSN account za kupovinu igara u dolarima, Square Enix je zapoceo popust za njihove igre [na obe nextgen konzole]. Tomb Raider i Thief su $30.

Ohoho, dobre ponude, do kada traju, jel' se zna?

Očigledno da se nisu prodavali kako treba, čim je 50 % popusta posle koliko, par meseci?

Thief dobio loše ocene a Tomb R. nema ko nije igrao na PC-u a još je besplatan bio na PS3 zato popust ide ovako brzo.

Da li neko kupuje igre za PS4 preko amazona? Interesujem posto citam na netu da dosta ljudi koji su tamo uzeli igre za PS4 prilikom redeem code-a sony trazi i kreditnu karticu. Nebi da se zaebem i da uzmem neku igru tamo a kasnije da je nemogu aktivirati :/.

Poslednja izmena:
Da li neko kupuje igre za PS4 preko amazona? Interesujem posto citam na netu da dosta ljudi koji su tamo uzeli igre za PS4 prilikom redeem code-a sony trazi i kreditnu karticu. Nebi da se zaebem i da uzmem neku igru tamo a kasnije da je nemogu aktivirati :/.

Mene npr. zanima to isto jer ja često na popustu kupim neku PC igru preko US amazona. Dobijem Steam ili Origin kod i samo ga aktiviram. Jel fora kod tih digitalnih PS4 igara ista ili se nešto razlikuje?

Ne igra mi se nesto fifa, smorila me 😀 Jel se igra još nešto?
Jesi li eventualno probao Fifu14 na PS4 sa ignite enginom jer ako nisi onda ne možeš da kažeš da te smorila. Mene je svaka Fifa smorila za mesec-dva, a ova polako ulazi u 4 mesec i još mi se igra kao prvi dan, mada je vreme problem.

Mene npr. zanima to isto jer ja često na popustu kupim neku PC igru preko US amazona. Dobijem Steam ili Origin kod i samo ga aktiviram. Jel fora kod tih digitalnih PS4 igara ista ili se nešto razlikuje?

Pa ja sam to isto kontao, ali gledam na netu da dosta ljudi se zali da posle kupovine igre sony im nije hteo da aktivira igru dok nisu uneli kreditnu karticu. A nasa kartice na US nalogu ne rade 🙁 zato pitam da li je neko imao slican slucaj ili bar kupovao igre direktno sa amazona.

Jesi li eventualno probao Fifu14 na PS4 sa ignite enginom jer ako nisi onda ne možeš da kažeš da te smorila. Mene je svaka Fifa smorila za mesec-dva, a ova polako ulazi u 4 mesec i još mi se igra kao prvi dan, mada je vreme problem.

Probao sam je i igrao dosta. Nekako mi se baš i ne igra, pa mi se ne daje 40 evra za igru koju možda neću puno igrati 🙂

Pa ja sam to isto kontao, ali gledam na netu da dosta ljudi se zali da posle kupovine igre sony im nije hteo da aktivira igru dok nisu uneli kreditnu karticu. A nasa kartice na US nalogu ne rade 🙁 zato pitam da li je neko imao slican slucaj ili bar kupovao igre direktno sa amazona.

Kupovao sa amazona ali nista posebno, godisnju pretplatu i Flower za ps4... Radi sve bez problema, ukucas reedem code i ne trazi podatke kartice. Imam US acc.
Kad sam "otkrio" share, sve mi se okrenulo za 180 stepeni, ne bacam vise pare. Takodje i Fifa, nemam ali ako bih uzimao uzeo bi fantoma za dve 'iljade dinara i cao, problema nema.
Juce smo eksperimentisali sa DLC, i uspeli, dakle i to moze.
Hocu reci da se i svi DLC mogu share-ovati, bitno da se slaze zemlja igre i zemlja dlc-a, generalno radi se o BF4 China Rising, ispao me 600 din kad smo podelili...
A sve legalno...

^lol

Izgleda da ce sledeca besplatna PS4 igra u PS+ ponudi biti Mercenary Kings, odlican spoj Metal Slug-a, coopa i RPG-a.

Kupovao sa amazona ali nista posebno, godisnju pretplatu i Flower za ps4... Radi sve bez problema, ukucas reedem code i ne trazi podatke kartice. Imam US acc.
Kad sam "otkrio" share, sve mi se okrenulo za 180 stepeni, ne bacam vise pare. Takodje i Fifa, nemam ali ako bih uzimao uzeo bi fantoma za dve 'iljade dinara i cao, problema nema.
Juce smo eksperimentisali sa DLC, i uspeli, dakle i to moze.
Hocu reci da se i svi DLC mogu share-ovati, bitno da se slaze zemlja igre i zemlja dlc-a, generalno radi se o BF4 China Rising, ispao me 600 din kad smo podelili...
A sve legalno...

To za preplatu i pare za store sam i ja uzimao nikakvih problema nisam imao, ali ja iskljucivo govorim ovde za igre.

Nego moze malo opsirnije za sharing kako sve to funkcionise?

Jesam Flower, ali to je to, nisam probao jos igara sa Amazona.

Imas Nosioca, Fantoma i Guesta. Nosioc ima najbolji polozaj, moze posle da proda igru, a moze i posle 6 meseci da pravi svog Fantoma. Fantom ne moze da prodaje, ne moze nista, ima igru zauvek ako je ne obrise. Nosioc i Fantom igraju sa SVOJIH maticnih naloga, svi trofeji itd se vaze na njihovom maticnom nalogu. Guest ima najgori polozaj, igra samo sa -laznog- usera, znaci ne vaze mu se trofeji itd na maticnom nalogu jer ne igra sa njega. Takodje ne moze nista, ima igru dok je ne obrise ili ne obrise usera.

Cenovna raspodela je recimo ovako:

Ako je igra 60$ (sto je najcesce), onda Nosilac placa 3000 din, Fantom 2000 din, Guest 1000 din.
Kako ide cena dole tako i raspodela pada.
Sledece najcesce bi bilo 30$ (trenutno Thief i Tomb Raider, i jos par naslova), onda se raspodeljuje 1500, 1000, 500 din.
I tako dalje, svaka cena se deli na neku fer raspodelu.

E sad, ako se radi o share DLC-a, imali smo eksperiment juce i uspelo je, ali u tom slucaju ne postoji Guest, samo Nosilac i Fantom. Igra i DLC moraju biti iz iste zemlje. US-US, UK-UK, CRO-CRO itd... (Nije uopste bitno jel disk verzija ili digital, moze sve). Mi smo uzeli DLC China Rising koji kosta 15$, i raspodelili ga na Nosioca 900 din i Fantoma 600 din.

E da navedem svoj primer, uzeo sam bio BF4 kao Fantom za 2000 din, posle sam uradio i ovaj share DLC-a i dobio ga za 600 din. Znaci igra plus DLC me ispalo 2600 din, ne mogu prodavati, ne mogu nista, ostaje mi igra zauvek. Znaci za nekih ~23-24 evra imam igru + DLC, da li mozda ne vredi? Treba samo u glavi skontati koju ces igru zauvek igrati tj koja ti se nece isplatiti prodavati, i to je to. Dok Cod, KZ itd sam prodao posto sam bio Nosilac, znaci nisam lupao opet istu cenu koju sam ja platio, vec po 500 din manje, ipak treba biti fer, ali kada se preracunas to je kao da si kupio pirata, pa razmisli... Guesta ja ne preferiram za sada, ali on je najbolji ako igru hoces da odigras i cisto probas, bas te briga za trofeje i tvoj user... Masa njih recimo samo to uzima.

To bi bilo to ukratko, ostalo opsirnije imas na PM. Ukoliko je neko zainteresovan samo neka mi pusta PM, sve cu objasniti, kako se skupimo, sta, ko, gde, itd, samo se javite. Sto nas ima vise bolje prolazimo, svako dobija niko ne gubi. A SVE LEGALNO, PONAVLJAM.

Da ne zaboravim, bez MagicMaster-a ne bi bili gde smo sada, on je tu glavni posrednik.

Odlicno, i ja je nisam presao i taman da se strpim dok mi ne stigne konzola.

Šta se gubite? Kao da ne znate da uveliko rade na novom Uncharted-u. I fejsliftovani TR je 100 u glavu (govorim o grafici) za PS3/X360 verziju...

Ja bih rado odigrao opet TLoU sa boljom grafikom... jer i ovako cu je igrati jer je genijalna! 🙂

Stigao mi danas Ps4 i već imam jedno pitanje 🙂 Napravio sam US account i kada idem da uzmem 14 day trial traži mi kreditnu karticu. Znam da to ne može da se izbegne pa je moje pitanje, ako bih uzeo 3 meseca ps plus na amazonu, da li bi mi tražio ponovo kreditnu karticu kada bih pokušao sa unesem taj kod?

Stigao mi danas Ps4 i već imam jedno pitanje 🙂 Napravio sam US account i kada idem da uzmem 14 day trial traži mi kreditnu karticu. Znam da to ne može da se izbegne pa je moje pitanje, ako bih uzeo 3 meseca ps plus na amazonu, da li bi mi tražio ponovo kreditnu karticu kada bih pokušao sa unesem taj kod?

Ne. Uzimao sam i PS plus i igre za PS4 preko Amazona, radi bez problema.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno