Šta je novo?

SONY: PlayStation 4

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Zanos 3D cvikerima je prošao...

Ali zanos 3D kacigama nije jos maltene ni poceo!

U svakom slucaju odlicna vest, bravo za Sony.

i nokia 6600 je kostala 600eur kad je izasla pre 10 godina...i bila evolucija sto si mogao da ubacis svojih par pesama prethodno konvertovanih u najgori moguci format mp3 da sto manje zauzima...a pogledaj sad sta rade telefoni, prate korisnikovo oko i citaju misli :d
ja sam mp3 muziku imao na telefonu dok nokia 6600 nije ni bila u mislima nokijinih inzenjera, a kamo li u pelenama....

Vidim polemisete da je zanos 3d prosao i nece biti aktuelan 2014 sto apsolutno nije tacno.Tek treba da pocne revolucija.Ako imate 3d kuci tv i konzolu recimo ps4 ne biste igrali u igrice u 3d nemojte se zavaravati i lagati nego,jos uvek je vecini financiski nedostupno pa tako pricate.Do kaciga cemo tek stici.

Ja verujem da VR kacige/cvike nece zaziveti. Ne vidim prednost, zadovoljan sam igranjem u krevetu. Sta ce mi ekran na par cm od ociju.
Takodje ne znam kako ce da naprave da ljudi nemaju bolove u glavi/ocima posle nekoliko minuta.

Kao sto nisu 3D televizori tako nece zaziveti ni VR sa postojecom tehnologijom.

Ne bih se baš složio, svako ko je isprobao Ocultus Rift oduševio se njime, za razliku od 3D TV-a koji su od starta ostavljali meh utisak, a ni cena od 300$ nije baš tako gadna za sam početak.

3d ovakav kakav je nikad nece zaziveti. Ne zbog cene nego zbog odvratnosti tehnologije.

Vidim polemisete da je zanos 3d prosao i nece biti aktuelan 2014 sto apsolutno nije tacno.Tek treba da pocne revolucija.Ako imate 3d kuci tv i konzolu recimo ps4 ne biste igrali u igrice u 3d nemojte se zavaravati i lagati nego,jos uvek je vecini financiski nedostupno pa tako pricate.Do kaciga cemo tek stici.

Da si pratio sajmove tehnike koji su se održali za poslednjih godinu dana i uporedio ih sa istim tim sajmovima od pre tri godine, bilo bi ti jasno da 3D umire kao što je već umro pre 15 godina. Kao i VR, 3D cvikeri su niche tehnologija koja je interesantna ljudima samo u određenim periodima ali se nikada neće primiti jer ljudima ne odgovara da na glavi imaju civkere/kacige.

Avatar je bio razlog zanosa 3D tehnologijom. Avatar više nije aktuelan, pa tako ni 3D tehnologija. Možda sa sledećim Avatarom proizvođači ponovo marketinški isprate 3D.

VR je budućnost ali samo za VR igre. A VR igre su sve one igre koje oponašaju realni svet. Moj najveći problem sa modernim igrama jeste što izgledaju kao stvarnost ali su ograničene kao Super Mario. Dobar primer toga je Crysis 3. Očekujem da igra koja izgleda kao realnost donekle i oponaša realnost bar što se opcija koje su igraču na raspolaganju tiče. U suštini problem koji imam je isti kao problem koji većina ljudima ima humanoidnim robotima (koncept poznatiji kao Uncanny Valey).

VR, motion kontrole, sve to treba da postane standard u igrama koje forsiraju realni grafički prikaz. To ima svojih prednosti, imerzija će biti nenadmašna a sa druge strane usled fizičkog zamora igrači neće moći da provode previše vremena uz takve igre (jer bi u suprotnom nastao veći problem nego što danas imamo sa MMORPG igrama).

Za stare, dobre "nacrtane" 2D igrice dovoljan je i stari dobri džojped.

dosta simulacija i kvazi simulacija ce imati koristi od ovoga

Recimo u war thunderu prvo sam razmisljao da uzmem 3 monitora i ir tracking sada mi primamljivije deluje okulus rift ili ovo cudo od sonija :)

Mislim da u skoro svakoj ne-arkadnoj igri gde vozis neko vozilo ili masinu gde ti treba nezavisna kontrola glave od same masine ovakva ce tehnologija biti super. FPS se bas i ne prenosi kako treba.

Ovo vazi samo za igre a ovakve stvari ce se sigurno koristiti u vojne, medicinske, spasilacke svrhe i ko zna sta sve ne.

Poslednja izmena:
Koje realne simulacije?
Ako moze da mi navedete neke koje su izasle.(osim ARMA 3)
Nesto mi je promaklo,mada sam pomno pratio.

Poslednja izmena:
Jos bolje, kupis COD i na kasi te klepe po glavi i kad se probudis, vidis da si u avganistanu u osmatrackoj misiji sa sve misem i tastaturom u ruci :D

U stara vremena su tako u vojsku i slali, napiju te i kada se probudsi a ti na brodu ili nesto slicno :p

Momci iz Guerrilla Gemsa trebalo bi prvo da pogledaju ovaj film pre nego što objave KZ4! Tako ima dobrih pucaljki da je to prosto neverovatno:)

Ipak je onaj prvi video bio render. Šteta, nadao sam se da neće biti tako.

Edit: Da dodam da je Deep Down PS4 ekskluziva i online igra. Nema singlplejera.

Poslednja izmena:

I cini mi se da na TV-u Deep Down mnogo bolje izgleda nego na gornjem snimku.....

Naravno kad je TV ogroman sa manjom rezolucijom (vs odnos velicine monitora i rezolucije) i kad ga gledas sa udaljenosti ~ 3m, tada i graficki losije igre izgledaju dobro :).
Nije hate, imam odavno PS3.

I sta je sa ovim japanaskim video klipovima, mislim cemu oni sluze, kao ceo dan sa konzolom :D, wtf ?
Pa to jedino da si cudni japanac, pa mozes to shvatiti i progutati :).

Ja mislim da ce PS4 mozda cak da prevazidje i PS2 po popularnosti i rasprostranjenosti, sto zbog kvaliteta, jakog hardvera , sto zbog popularne cene.

Sad ja da znam da prve verzije PS4 nece patiti od RROD-a, YLOD-a ili neceg treceg, odma bi uzeo jedan po izlasku.

A dobro original igre u principu i nisu problem, jer ionako igre nabavljam relativno jeftino (par meseci nakon izlaska, na raznim akcijama, razmenama.....itd), evo i sad za ovih nekoliko godina koliko imam konzolu sakupio sam nekih 30-ak originala i ni za jedan nisam dao vise od nekih 15-20 Evra, sva sreca da cemo i dalje moci da koristimo polovne igre, tako da ce i na sledecoj generaciji razmene biti aktuelne ; )

Sto se mene tice bitno mi je samo da nema nekih hardverskih nedostataka jer nemam pare da kupujem jednu konzolu 2 puta, nego ocu da lepo kad uzmem konzolu da mi traje do sledece generacije.

Evo dobrog snimka od Deep Down gameplay-a, bice ovo super igra.

[youtube]2PU9v6UQIfk[/youtube]

Poslednja izmena od urednika:
Bio sam zagrian za Deep Down,sve dok nisam saznao da je online only igra.
Kao i za Ubisoftow Devision,ipak sam previse old school da bi igrao takve igre.

A i jos nisam def. odlucio koju next gen konzolu kupiti.
Dugogodisnji Sony suporter,ms nikad nije dolazio u pitanje,a sad razmisljam,uzeti one ili ps4?

Mislim kad vec moram placat za online mp,onda je red da placam ms-u,ipak su oni to prvi uveli.

Ma ko ih ebe,buducnost je na steamu.

os da kazes da ce biti necujan u load-u? aj da vidim i to cudo...

PS3 FAT je vremenom poceo da bude znacajno bucan, kazem vremenom misleci da dugi period koriscenja.

PS3 Slim je bio znatno ali znatno tisi posle istog vremena koriscenja.

Znam, imao sam FAT (kupio ga vec dobro koriscenog), sad imam Slim, velika razlika u buci.
Uostalom, kad pokrenes neku zahtevnu igru na PC-ju, hoces reci da racunar ostane necujan kao u idle :), ne pocne ventilator na grafickoj da zuji/bruji ;), a o box fabrickom kuleru (vazi za one koji nisu kupili neki drugi kuler) na procesoru da ne pricam...

Superslim mi je bukvalno necujan, samo se glava lasera cuje.

TGS update

Damn, sva 4 snimka su impressive. Vredi reci, Deep Down uopste ne cilja na Dark Souls gameplay, mnogo je arkadniji i izgleda ce igra biti mnogo vise "Monster Hunter in highly randomized dungeon" oriented.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno