Šta je novo?

SONY: PlayStation 4

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Razumem, i nisam nista komentarisao iz finansijskog ugla, tako da izvini ako te je to dotaklo nekako...

Pa ako ce PS4 da da istu sliku kao na ona dva klipa sto sam postavio onda mi je to vrlo privlacno. Volim da igram igre sa dzojstikom na PC-u,nekada je to bas samorno dok nadjem emulaciju za to,ovako sve igre na PS4 ce raditi za dzojstikom bez greske,jos kad bi bila i ta tastatura i mis za igre kao sto je BF i slicno to bi onda bilo ekstra. Nisam se uvredio oko finansiskog dela samo sam napomenuo i to.
Mene racunar zamara vise oko igrica,koliko mi se samo puta desi da ispadne neki problem,te driver ne valja,te ovo te ono,probem sa dzojstikom i slicno. Jedino sto se igrice razbijaju u roku od 24h za pc,mada sam ubedjen i da ce zastita za novi sony biti razbijena brzo.

Ajde sad da postavim drugacije pitanje,koji je razlog da konzole nemaju pristup za mis i tastaturu? Kad bi se to ubacilo nekako logicno je da bi privukli jos vise korisnika.

Jedino sto se igrice razbijaju u roku od 24h za pc,mada sam ubedjen i da ce zastita za novi sony biti razbijena brzo.

ako se to i bude desilo, na online mozes da zaboravis. a igrati offline bf4 (ili bilo koju drugu online igricu) je.. :)

Ajde sad da postavim drugacije pitanje,koji je razlog da konzole nemaju pristup za mis i tastaturu? Kad bi se to ubacilo nekako logicno je da bi privukli jos vise korisnika.

konzole imaju, igre nemaju.

logicno je da ne bi privukli vise korisnika, vec bi odbili vecinu..

Pa ako ce PS4 da da istu sliku kao na ona dva klipa sto sam postavio onda mi je to vrlo privlacno. Volim da igram igre sa dzojstikom na PC-u,nekada je to bas samorno dok nadjem emulaciju za to,ovako sve igre na PS4 ce raditi za dzojstikom bez greske,jos kad bi bila i ta tastatura i mis za igre kao sto je BF i slicno to bi onda bilo ekstra. Nisam se uvredio oko finansiskog dela samo sam napomenuo i to.
Mene racunar zamara vise oko igrica,koliko mi se samo puta desi da ispadne neki problem,te driver ne valja,te ovo te ono,probem sa dzojstikom i slicno. Jedino sto se igrice razbijaju u roku od 24h za pc,mada sam ubedjen i da ce zastita za novi sony biti razbijena brzo.

Zastita za ps3 nije razbijena vec su procureli kljucevi sto je sony brzo patchovao. Rezultat je da mogu da se piratizuju samo fat i jedan deo slim modela.
Ne bih drzao dah. Sony je sa ps3 pokazao da zna da zastiti konzolu.
Da ne pominjem da kad se igra online sa ps3 cfw postoji rizik banovanja konzole, razlog zbog kog sam uzeo super slim samo za ofw.

A sto se tice pc vs ps4, extra je sto postoji izbor. Ko ne voli konzole bf ce moci da igra na pc-ju, a jos ako da 500eur za gpu imace i bolju grafiku.
Licno nemam vremena za pripremu za pc i drndanje sa setovanjima tako da mi je ps4 jedina opcija.

Zato sto bi 99.9% i dalje koristilo Gamepad, i da nije toliko, i da je odnos 50/50 opet je bezveze, kako ti nije jasno. Jedino da to pocne maksimalno da se reklamira i da postoje zasebni serveri gde dolaze takvi kao ti, ali to ne vidim kao mogucnost.. Ovako je skroz bezveze da ti imas precizniji kontroler od svih ostalih na serveru. Stvarno nije neka mudrolija zasto je tako..

postoji neka vrsta misa i kontrolera za ps3 zove se fragFX ali niko od mojih prijatelja ili nekog koga znam nema ovo cudo pa mi da kazu koji je princip i kakva je razlika u upravljanju i ponasanju u igricama
ulavnom kao sto boris rece iznad svi koriste dualshock3 gamepad i tako da su svi ravnopravni sto se tice kontrolera

Poslednja izmena:
Pogledao dosta trejlera za PS4 i Xbox one i novi naslovi koji dolaze nije sad bas da sam pao u nesvest sa next gen grafikom za nista nisam rekao Woow pricam iskljucivo o grafici ne o igrama da me neko ne shvati pogresno.

postoji neka vrsta misa i kontrolera za ps3 zove se fragFX ali niko od mojih prijatelja ili nekog koga znam nema ovo cudo pa mi da kazu koji je princip i kakva je razlika u upravljanju i ponasanju u igricama

Imam ja.
- precizniji od ds3
- nezgodniji od ds3
- nije za fotelju :)

***, mrzi me sa moba detaljnije da kucam :)

Pogledaj sad kako su izgledale prve igre za PS3/xbox a kako danas izgledaju aktuelni naslovi.

^
Ahahahaha daj :D. Nemoguce da je bas tolika razlika, eve na primer sto se mene tice ono sto sam ja video na youtube mi apsulunto nista ne znaci, zato me bas interesuje uzivo da vidim kakva ce biti grafika.

Vec je objasnjeno. Nije to samo pitanje ubodi mis i tastaturu. Moraju da se mapiraju kontrole za bukvalno svaku igru i da se napravi upotrebljiva podrska. Takodje 90% vlasnika dzojpeda u tom slucaju postali bi samo pokretne mete u multipleju, ne bi mogli nikada nista da urade protiv ovih koji igraju FPS na misu i tastaturi.

nije sad bas da sam pao u nesvest sa next gen grafikom

Bogami meni Second Son (i to ne samo na bullshotovima) izgleda kao nista sto sam do sada video na PC-ju. Samo se seti kako je izgledao prvi Infamous i vidi kolika je to razlika u open world grafici.

Poslednja izmena:
Pa pazi... što se mene tiče, FPS-ovi i treba da se igraju na superiornom kontroleru, što je u ovom slučaju miš + tastatura.
Isto kao što se Guitar Hero kako treba igra samo sa gitarom npr.

To nikoga nije ostavilo ravnodušnim :)

Pogledao dosta trejlera za PS4 i Xbox one i novi naslovi koji dolaze nije sad bas da sam pao u nesvest sa next gen grafikom za nista nisam rekao Woow pricam iskljucivo o grafici ne o igrama da me neko ne shvati pogresno.

Kazu ljudi u industriji koji opisuju igre da je svaki trejler kompresovan i ne moze da prenese verno pravu sliku.

Ajd da i ja malo zanovetam sa pitanjima.Nisam pratio stranice ima ih mnogo pa me zanima kakav je sony 4 sa podrskom za 3d?Imam 3d tv samo kupljen za filmove i naravno igrice pa bi bilo zalosno ne iskoristiti za igranje.3d igranje ipak neku novu dimenziju pa imate li saznanja kakav ce ps4 biti na tome polju recimo sa nanovijom krizom o kojoj se vodi polemika.Svi znamo da kz2 u multiplejeru kad smo imali klanove i igrali ipak bilo nesto revolucinarno,setite koliko smo gulili dzojstike i kakva je to rokacina bila.

Nema potrebe da cekas ps4, probaj kz3 sa 3d i sharpshooterom, extra je iskustvo.

E ovo se cekalo! :)

Sony set to go big with virtual reality on PlayStation 4

1378217316-ps4-vr-sony-hmz-t2.jpg

Volim sto se ceo artikl vodi oko Oculus Rifta :p Dobra konkurencija u svakom slucaju.

Oculus Rift je skup, ovo Sonijevo čudo je van pameti. Pa koji dev je lud da podrži uređaj koji poseduje 1% vlasnika konzole... gore će proći nego podrška za 3D televizore. Mada će sigurno biti podržano u ekskluzivama, a to je izgleda nekima jedino i bitno.

Kul je što se Sony interesuje za trendove koji vladaju u PC gejmingu. Možda jednog dana naprave otvorenu konzolu, ma koliko to sumanuto većini zvučalo.

Bitno je to da se stvari pomeraju sa mrtve tacke. Ako se za 2-3 godine ovo i pojavu za PS4 (a verujem da hoce), u najboljem slucaju kostace kao i sama konzola. VR je neminovna buducnost (u ovoj ili nekoj drugoj formi) koja stize pre ili kasnije, ali to u velikoj meri zavisi od velikih igraca. Sony je uvideo potencijal koji tehnologija ima i verujem da se trudi da napravi komercijalni uredjaj po relativno prihvatljivoj ceni. Ako to ne uspe za zivota PS4, sa peticom sigurno hoce.

VR je budućnost ali samo za VR igre. A VR igre su sve one igre koje oponašaju realni svet. Moj najveći problem sa modernim igrama jeste što izgledaju kao stvarnost ali su ograničene kao Super Mario. Dobar primer toga je Crysis 3. Očekujem da igra koja izgleda kao realnost donekle i oponaša realnost bar što se opcija koje su igraču na raspolaganju tiče. U suštini problem koji imam je isti kao problem koji većina ljudima ima humanoidnim robotima (koncept poznatiji kao Uncanny Valey).

VR, motion kontrole, sve to treba da postane standard u igrama koje forsiraju realni grafički prikaz. To ima svojih prednosti, imerzija će biti nenadmašna a sa druge strane usled fizičkog zamora igrači neće moći da provode previše vremena uz takve igre (jer bi u suprotnom nastao veći problem nego što danas imamo sa MMORPG igrama).

Za stare, dobre "nacrtane" 2D igrice dovoljan je i stari dobri džojped.

Poslednja izmena:
A kakva je prica oko 3d igranja na PS4,da li ce svaka igra moci da se igra i u 3d,uslov je normalno 3d tv ili ?

VR mora da krene u mase kad tad, i naravno da ce biti skup i da ce proci kroz trnje i sto se tice igrica i developera i sve ostalog dok ne postane standard...i nokia 6600 je kostala 600eur kad je izasla pre 10 godina...i bila evolucija sto si mogao da ubacis svojih par pesama prethodno konvertovanih u najgori moguci format mp3 da sto manje zauzima...a pogledaj sad sta rade telefoni, prate korisnikovo oko i citaju misli :d

Verovatno jos ce biti uslov tv jer je samsung izjavio da do 2017 nece unositi nikakve promene u njihovim panelima sto znaci nemaju vise kuda tj.stigli do nekog nivoa gde su uvideli da platezna moc prosecnog coveka nije toliko mocna da bi mogli platiti tehnologiju daleko napredniju od ove sada,doduse ima ljudi koji kupuju i zaradjuju tako da im ne znaci nista kupiti f seriju osme gen tv-a,ali sa tim proizvodjaci ne mogu da poklope troskove a kamoli zarade.Cilj je sto veci broj kupaca.Verujem da ce i ps4 biti pristupacan svakome.Dve prosecne plate nije bas malo ali svi se nekako snalazimo i verujem da ce ps4 kupiti skoro svi koji vec imaju ps3 a isto tako imajte na umu da svake godine dolaze mladje generacije dece tj narastaji koji ce sigurno kupiti ps4 nego ps3,pod uslovom da do sada nisu imali konzolu a nisu ni mogli jer su da kazem bili balavci koji su sad malo porasli pa zele da kupe konzolu.U svakom slucaju nema promasaja sa ps4,ja ga kupujem sigurno premda vec imam ps3,xbox 360 i naravno da kazem dobar pc.

A kakva je prica oko 3d igranja na PS4,da li ce svaka igra moci da se igra i u 3d,uslov je normalno 3d tv ili ?

Zanos 3D cvikerima je prošao, neće se niko fokusirati na to u 2014. godini. Mislim da će jako mali broj next gen igara podržavati 3D prikaz.

Mada, kada bolje razmislis, kada je izasao PS3 je bio duplo jeftiniji od bilo kog BR playera.....
Mozda ce i sa ovim VR-om imati neku svoju racunicu....
Bar se nadam :)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno