Šta je novo?

SONY: PlayStation 4

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ma odicni su!
Bice to na KP za 400e koliko hoces.
Samo i***i ce da kupe od njih.

Crno-beli svet.
Kako je vama dobro.

http://www.techinsights.com/sony-playstation-4/
ps4-bom-estimate.jpg

Na ovo treba dodati licensing cost za dosta tehnologija koje se koriste unutar konzole, shipment do sabirnih centara na svakom kontinentu, cenu jednog gamepada i svih kablova, i ~milijardu dolara R&D cene za sklapanje svega ovoga, propratne ifrastrukture, ispomoci za developere, sve zivo. Sve u svemu, sam Sony prodaje PS4 konzolu svojim US zaposlenima za 388$. Tih 12$ sto fale, to je verovatno retailer cut.

Poslednja izmena:
Pa ono cestitanje je bilo u cistom radikalskom ironicnom fazonu :)

A ovo za failovanje ce se znati vrlo brzo, ameri ce od jedne crknute konzole napraviti vest sa ovako uopstenim tekstom bez ikakvih primera ili bilo cega konkretnog. Na Amazonu niti ima reviewa, niti neko na diskusijama pominje pokvarene PS4.

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
Upravo. Neki nikako da ukapiraju da ekosistem na drugim sistemima nije kupus kao na PCu, i da su kod najboljih softver i hardver usko povezani sto je totalna suprotnost od PCa.

Jeste, celu stvar su razvili tajno replicirani klonovi Ajnštajna, a proizvode ih svemirski vilenjeci svojim zlatnim prstima, a ne gladni Kinezi za šaku pirinča, kao što zlobnici tvrde. Naravno, ne treba slušati takve priče, pa valjda ste svi videli kako super-cool direktori marketinga svojim umilnim glasovima izigravaju velike vizionare i pričaju negledajući u kameru koliko je njihov proizvod vizionarski i bolji od svega što postoji ili će postojati.

Reality check: igre se velikom većinom prave u endžinima koji podržavaju sve platforme, ako je nešto ekskluziva, to je zato što je neko isporučio kamion keša diveloperima, ne zbog kvaliteta dotične platforme. 90% koda svake igre je ionako potpuno nezavisno od hardvera, a još više je nezavisno i od OS-a, nema tu nikakvih bitnih optimizacije koje mogu da se izvedu. Cela poenta konzolarnog rata je pravljenje maloumnih fanboja koji će da se po netu raspravljaju sa drugim fanbojima, praveći tako besplatni marketing. Srećno sa fanbojisanjem i sisanjem kite korporacijama za tuđe babe zdravlje, odoh ja svojim poslom.

Aha, sonijevi studiji prave igre u PC endzinima a onda stancuju 20 igara u istom endzinu za 12 razlicitih platformi. Vecina igara je takva upravo zbog kupus developera, da niko to ne igra taj raspad ne bi ni postojao...

Reality check, nisi ti video Playstation ekskluzivu van postera, ochigledno, dodjes ovde samo kada treba da se popljuje nesto, iz tvog malog sveta zvanog "no software" Linux :)

Poslednja izmena:
Onda ja zivim u zabludi, ja sam uvijek mislio da se multiplatform igre prvo razvijaju za konzole pa tek onda portuju na pc :p

Ja ne znam sta je ovo, jel ovaj PS4 novi Xbox 360 iz prvih dana ili neko opasno preuvelicava stvari.
BTW jedan od komentara sa amazona:

Thanks Sony and Amazon for shipping me an expensive brick

:D

Nije 360 jer je box krenuo da crkava tek nakon pola godine. Kvarova sigurno ima ali za usa je odredjeno preko milion konzola tako da 500 negatvnih sa amazona nije bas ogromna cifra. Meni nekako deluje da je rec pre o mesavini nezadovoljnih kupaca koji ne mogu da dobiju ok podrsku (jer se sony sigurno raspada) i ms fanboja koji bi da pljuckaju po ps-u. Mada i par sajtova je imalo problem sa konzolom sto ne zvuci dobro.
Btw koliko citam, konzole po radnjama nema i sve je rasprodato.

Sto se tice kupovine konzole kod nas to je takav bezobrazluk i lopovluk od strane uvoznika da nema vise sta da se prica nego da se ode u madjarsku ( segedin ) gde moze da se kupi 100 i kusur evra jeftinije , istrazujem ceo dan i stvarno se vise isplati kupiti sony 4 negde preko pre nego kod nas , ja iz tog razloga nista od it opreme ni ne kupujem kod nas tako da madjari mogu da me ocekuju .

A tu su i detaljna poređenja HDD vs Hybrid HDD vs SSD tako da svako može da prelomi da li mu ovakva ugradnja nešto znači. Što se mene lično tiče, nema šanse da bih investirao u ovo, prosto ne vidim da je vredno cimanja...

I ja sad odgledah gameplay , odlicno izgleda , odusevio sam se , ja obozavam ovakve igre , steta sto ne pise da li ce i kada izaci za pc , ja bih ovo pre igrao na pc-u nego na soniju , za soni su mi voznje i sportovi .

A sto se tice stavljanja ssd-a u sony tj. menjanja hdd-a ja mislim da se ne isplati jer kada bih stavljao stavio bi neki najbrzi ssd sa 500 ili 800 giga a to vec kosta mnogo , za te pare mogu dve konzole da se kupe tako da ko voli nek izvoli , jeste da ce dobiti ubrzanje ucitavanja igrica i ko zna kojih mizernih gluposti ali oduvek je bio trip cekanja ucitavanja igrica na konzolama .

Jel moguce da u svim operacijama nije brzi ssd?

Kao što rekoh...

Sony expects PS4 price drops to be less frequent than PS3

Elem, odgledao sam novi gejmplej demo za MGS Groud Zeroes...ono je jednostavno bolesno dobro, potpuno neverovatno šta ljudi prave. Oduvan sam, bukvalno.

Ocekivano. I nema potreba da pada brzo. Realno za dve godine mozda padne na 299$.
Ako telefon ili tablet moze da kosta 550 eura i za godinu dana vec dobija naslednika, onda je i vise nego fer da konzola koja ce imati naslednika za najmanje 7 godina kosta 399$.
PS4 vredi svaku ulozenu paru i pruza mnogo dok za telefone to ne mogu da kazem.

Poslednja izmena:
Nije konzola ni sada skupa, i kapiram da je 99% ljudi ne smatra skupom. Ipak to može da traje 5-7 godina.

Cene telefona su trenutno sulude i siguran sam da će te premijum cene od po 600 evra doživeti krah u naredne dve godine.

Pare koje sam dao za S3 ne mogu još da prežalim,suludo skroz da posle godinu dana i manje padne cena duplo,to sa konzolom nema šanse da se dogodi i naravno da je isplativije jer ne izlazi svaki dan ko ovi "telefoni".

Ja sam za PS3 dao 300. Za PS4 na Launch sam se odlucio na Bundle, jer za 500 dobijes jos opreme koja kosta 180. Tako da PS4 konzola i kontroler izadje 320 ..... Sasvim OK.
A za telefon ne bi zivotu dao vise od 100 evra.

PS4 prodaja - milion prvog dana u americi...najbolji launch u istoriji.

Meni je najjaci komentar :D.

"If they don't incorporate trophy support I'll have no interest"

Kad već spominjete Vitu, u toku je akcija u Game-S-u, Vita 3G konzola plus Killzone Mercenary plus memorijska kartica od 8 GB. Deluje vrlo simpatično :)

Sad mi je jos vise krivo sto nemam realnu potrebu za Vitom, vec samo zelju kojoj nekako odolevam. :)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno