Šta je novo?

SONY: PlayStation 4

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Aj ovako da ti pojasnim.....
Kada su se pojavili Spectrum, Commodore i sl doneli su napredak na polju igara....... Nesto drugacije.....
Do pojave PS1, Tomb Raidera ( na toj i PC platformi ) sve je bilo isto, ali to je bilo nesto drugacije......
Od tada, sve je isto, uz malu modifikaciju.....
Ali VR je nesto drugacije......
Ok, nije savrsen ( kao sto rekoh, prva iteracija ), ali opet je nesto sto te ostavi sa WOW kad skines naocare posle nekih naslova......
Da ne zaboravimo, da je ovo prva generacija igara za VR.... Posteno, cekam Grand Tourismo sport i odmah uzimam i volan.....
Ne mozes da shvatis da Driveclub i VR verzija nisu isto.......
I odigraj Until Down Rush of blood, sa 5.1 pa mi se javi 😉

bitno je da prijateljima ne mozes da se javis od silnog igranja VRa :d

Kupicu uskoro ps4 pro, pa imam par pitanja..
Prvo, jel cu ja imati pristup psn storu ako ne budem uzeo psn plus pretplatu, na primer kad kupim igru na razmena igara forumu, da li cu moci da skinem tu igru bez psn plusa
(zasad me zanimaju samo single player igre)
Drugo, vidim da je ps4 pro malo poskupeo na kp nego pre mesec dana, izgleda je madjarska kriva.. za koliko ste vi uzeli, da li se moze spustiti nesto cena kad nazovem trgovca?

^
Meni jedini pravi feature koji me zanima na ps4.

Sent from my D6603

Sta vise kake i ne puste uhd podrsku.

Pa zar nije receno da nikakav patch ne moze da donese 4k BR support?

As spotted by NeoGAF, 4.5 also includes a “boost mode” for those with a PS4 Pro. It is appears that standard PS4 games with a variable frame rate would be more stable, although if a frame rate is locked it would not improve the game above the lock. For example a game locked to 30fps but dips down to 20fps in some situations would be improved, but the frame rate would never exceed 30fps.

Pogledajte prilog 221051

Poslednja izmena:
E ovo je već korisno. Ako ovo reši problem u Bloodborne ozbiljno ću razmisliti o zameni PS4 za PS4pro

Upao sam u betu, i mogu da potvrdim da Until Dawn radi bolje! 😀 Odlican update, Beast mode razbija!

Na GAF-u se redovno dodaju nove impresije, maltene svaka stara ne-patchovana igra radi bolje, a neke imaju drasticna poboljsanja. Naravno Beast mode ne moze da ukloni ugradjene 30fps ili 60fps lockove, kao ni ugradjene greske u engine-u koje dovode do framepacing problema. Meni se cini da eto Bloodborne mi radi bolje, al nisam osetljiv previse na framepacing u ovoj igri pa ipak moram sacekati sta ce Digital Foundry reci.

PS4 generacija je zaista jedna od najboljih ikada. Gameri uzivaju sa svakom novom godinom. 😀

Poslednja izmena:
To poboljsanje se dobija kroz standardan update?

Sent From My Galaxy S7

Tri posta gore. Brt...

Послато са Nexus 6P

Usb hdd podrska i ovaj boost mode, fantasticno. Ovaj fw mora sto pre da izadje.

Daleko je ova generacija od najbolje. Lepe vesti svakako.

Ali Die Hard koji ima betu pise Beast mode?

Ma *****avam se. "PS4 is a beast" je stari meme koji je rodjen u dobu kada su svi ocekivali da izadje Bloodborne i u prvoj godini posle izlaska. 😀

edit - evo i stress testa za Bloodborne kod bossfight koji je jedan od najzahtevniji sto se renderinga tice. Prvi snimak je sa boost-om, drugi snimak je bez boost-a.

Poslednja izmena:
Super potez, mada će sada oni sa starim PS4 da se bese :d

Konacno su se setili.

R6 Siege terrorist hunt mode sada leti (70-110 fps), doduse trebalo bi testirati favela mapu koja je najzahtevnija:

Jel ovo poništava frame pacing u Bloodborne I Dark Souls 3 ili ne?
Ne mogu da provalim po snimcima. Dajte Digital foundry da se igra igramo!

Framepacing greske su posledica loseg engine code-a, nabacivanje peformansi ne resava taj problem. Bloodborne radi definitivno bolje sto se tice peglanja zona koje su imale framedropove, ali za framepacing fix je izgleda potreban pravi patch. Znacemo vise kada ekipa iz DF-a pocne da izbacuje snimke [sigurno im nije lako, prevelik broj igara je affecfed, i to ne samo oko framerate-a vec su i loading vremena brza, igre sa dinamickom rezolucjom ce drzati vece rezolucije, itd]. Nece im biti lako. 😀

Evo jos jedne stress zone, ovaj put non-bossfight

GAF je pun veoma pozitivnih impresija, gomila igara radi bolje. AC Unity i Just Cause 3 poboljsanja su usrecila mnoge. FF14 radi bolje, voznja batmobile-a u Arkham Knighty je way better, GTAV drzi 30 i za vreme ogromnih bitaka u centru grada [kao i u GTA Online], Earth Defence Force 4.1 radi u solidnih 30fps cak i u splitscreenu, itd, itd....

Poslednja izmena:
Daleko je ova generacija od najbolje. Lepe vesti svakako.

Daleko ili blizu, to ti je sto ti je. Sledeca konzola koja ce se pojaviti na trzisu je Nintendo Switch. Sacekaj, probaj, igraj...mozda ti se dopadne. Posle toga treba da stigne Xbox Scorpio, a posle njega verovatno i Playstation 5. Nemoj samo da ti vreme prodje u (uzaludnom) cekanju. Zivot je kratak, igraj se Boki pa makar bilo i svetlosnim godinama daleko od najboljeg iskustva 🙂

Sto ovo nisu ponudili kao opciju za kupovinu meni nije jasno.
Load times za igre na PS4 su katastrofa.
A ovo nema ni gde da kupis kod nas i da hoces.

Kasniš za π/2. Okačeno već pre pet, šest stranica...

Послато са Nexus 6P

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno