Šta je novo?

Sony Playstation 3 hack tema

Klutsh radi na tome, ali jako sporo, kapiram da je veoma veoma tesko.

December 21st, 2010

"I have a Samsung Galaxy S, you said you were porting it, what’s going on?
This is one device I do want to get ported, as the Galaxy S is unique in that it uses the same kernel both in Rom & Recovery.
This presents a few problems for me, 1 it’s my main phone & in use daily, 2 to be able to work on the phone I am having to flash back to the JPO Rom to allow use of a custom kernel (I use JPX normally on a daily basis)
When/If I get enough funds to replace the Galaxy S (Or buy one outright Sim Free) I will be able to spend more time on the project."

http://www.klutsh.com/2010/12/21/psfservicemod-0-3-1/

http://www.klutsh.com/2010/12/18/not-quite-what-i-was-expecting/comment-page-1/#comment-708

Pitao sam i na xda ali se ne javlja http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=777810&page=3

Ja sam izgubio svaku nadu i sada cekam custom firmware kome nece uopste trebati jailbreak. Izgleda da cu se nacekati :)

Koliko sam video, potrebno je napisati vrtuelni BR disk driver i treba ga potpisati sa lv2 kljucevima. Mislim da je pitanje dana full JB sa ISO driverom.

problem je što sam se ja ratosiljao SGS-a, i sad imam Nexus S, tako da ne mogu ni da probam, jer ne mogu da gadnjam JPO, JPX i sl :)
Sestra ima Tattoo, al ne mogu da joj maznem :)
ništa, moram sad da nađem gde da kupim USB varijantu

^ hint: djunta za PS3 - emuglx

lol, IW je izazvao bas dobre reakcije svojom izjavom :)

Infinity Ward blames the recent PS3 hacks for online cheating that is, according to some, ruining the online experience. Apparently, they choose to ignore the fact that both Modern Warfare and MW2 were hacked via save files on both the 360 and PS3 long before Sony's keys were made public.

COD4 and MW2 have been hacked since day 1, with challenge/prestige lobbies, infinite ammo, god-mode, invisibility, low-gravity.. and other nasties that plague the game. Don't even begin to think you can blame Sony and the jailbreak/open hack for something that has been happening to BOTH games since they came out -- which, incidentally, was YEARS ago. I guess we should blame Valve for the rampant cheating on the PC version of MW2, right? Oh and let's blame Microsoft for the same!! Yeah, it's everyone else's fault except Infinity Ward. Oh poor, hard done by, Infinity Ward.

ps.
Backup Manager Patch For CFW Released

Nesto se ljudi zale za ovaj lv2. Probacu ja sada ovih dana pa cu da vam javim.

ja instalirao sinoc,probao par igara rade super,igrao online,update-ovo sve i svasta. Zna po nekad da zamrzne u xmb-u al to je do payloada,trebalo bi za koji dan da omoguce i hermes payload na ovo.

pff sve mi jedno igrao online pa me banovali,ili nikad ne poso online zbog straha od bana....ovako cu barem skinut update-a i cuda sto valja i malo se izigrat pa do kad traje...to su pricali i kad se tek pojavio 3.41,pa kad se pojavio 3.50 psn exploit...ja svaki put bio pa jos ne popih ban

bogme, danas su iz M$ za Xbox izbacili neki patch, koji je blokirao CoD piratske verzije i trazi prisustvo orginala u drajvu. ako hoce, i PS3 ce naci nacin za tako nesto.

Kakva je ono glupa aktivacija igre samo 5x sa serijskim? Nisam bas siguran da ovo drzi vodu ali ajd videcemo. A siguran sam da ce i to razbiti vec ;)

Ako to uvedu to nema veze sa borbom protiv piraterije, piraterija će im poslužiti samo kao izgovor za borbu protiv second-hand kopija...

Electronic Frontier Foundation je napisao(la):
Sony v. Hotz: Sony Sends A Dangerous Message to Researchers -- and Its Customers

For years, EFF has been warning that the anti-circumvention provisions of the Digital Millennium Copyright Act can be used to chill speech, particularly security research, because legitimate researchers will be afraid to publish their results lest they be accused of circumventing a technological protection measure. We've also been concerned that the Computer Fraud and Abuse Act could be abused to try to make alleged contract violations into crimes.

We've never been sorrier to be right. These two things are precisely what's happening in Sony v. Hotz. If you have missed this one, Sony has sued several security researchers for publishing information about security holes in Sony’s PlayStation 3. At first glance, it's hard to see why Sony is bothering — after all, the research was presented three weeks ago at the Chaos Communication Congress and promptly circulated around the world. The security flaws discovered by the researchers allow users to run Linux on their machines again — something Sony used to support but recently started trying to prevent. Paying lawyers to try to put the cat back in the bag is just throwing good money after bad. And even if they won — we'll save the legal analysis for another post — the defendants seem unlikely to be able to pay significant damages. So what's the point?

The real point, it appears, is to send a message to security researchers around the world: publish the details of our security flaws and we'll come after you with both barrels blazing. For example, Sony has asked the court to immediately impound all "circumvention devices" — which it defines to include not only the defendants' computers, but also all "instructions," i.e., their research and findings. Given that the research results Sony presumably cares about are available online, granting the order would mean that everyone except the researchers themselves would have access to their work.

Not content with the DMCA hammer, Sony is also bringing a slew of outrageous Computer Fraud and Abuse Act claims. The basic gist of Sony's argument is that the researchers accessed their own PlayStation 3 consoles in a way that violated the agreement that Sony imposes on users of its network (and supposedly enabled others to do the same). But the researchers don't seem to have used Sony's network in their research — they just used the consoles they bought with their own money. Simply put, Sony claims that it's illegal for users to access their own computers in a way that Sony doesn't like. Moreover, because the CFAA has criminal as well as civil penalties, Sony is actually saying that it's a crime for users to access their own computers in a way that Sony doesn't like.

That means Sony is sending another dangerous message: that it has rights in the computer it sells you even after you buy it, and therefore can decide whether your tinkering with that computer is legal or not. We disagree. Once you buy a computer, it's yours. It shouldn't be a crime for you to access your own computer, regardless of whether Sony or any other company likes what you're doing.

Finally, even if the researchers had used Sony's network, Sony's claim that it's a crime to violate its terms of use has been firmly rejected by courts in cases like United States v. Drew and Facebook v. Power Ventures. As those courts have recognized, companies like Sony would have tremendous coercive power if they could enforce their private, unilateral and easy-to-change agreements with threats of criminal punishment.

Sony's core arguments — that it can silence speech that reveals security flaws using the DMCA and that the mere fact of a terms of use somewhere gives a company permanent and total control over what you do with a device under pain of criminal punishment — are both sweeping and frightening, and not just for gamers and computer researchers. Frankly, it's not what we expect from any company that cares about its customers, and we bet it's not what those customers expect, either.

hackers = researchers :D

ono sto jeste za razmisljanje, koja su nasa prava nad prozivodom koji smo kupili? naravno, ako povredimo ToS proizvodjac moze da nam ukine garanciju, ali da li je to protivzakonito da krivicno odgovaramo?

ova tuzba je definitivno prerasla u mnogo vise od "sony vs hakeri" :).

Tvoje pravo je da radish shta hocesh sa konzolom, mozesh i da je razbijesh i igrash pirate na njoj, ali nemash pravo da to delish sa celim svetom :)

pa ne govorimo sad o pirateriji.

prica je npr. da ja napravim svoju aplikaciju za pregled slika ili pustanje muzike/filmova jer mi ona njihova ne odgovara. modifikujem konzolu da mogu da pustim svoje programe, a posto sam dobra dusa zeljna paznje i slave, dam svima svoj kod i/ili izvrsne fajlove. nigde nisam prekrsio ni jedan copyright, nisam ukrao niciji patent, sve sto sam koristio je ono sto sam sam napisao. nezakonito ili ne?

Oni da su hteli da dozvole takve stvari, pustili bi open source konzolu josh davno, i verovatno sada ne bi ni postojali :d. Kapirash da je to njihova konzola, njihova platforma, oni postavljaju pravila, a tebi ako se ne svidja aplikacija za pushtanje slika, imash mogucnost da kupish drugu konzolu, ili trecu, jer ta aplikacija je samo bonus koji si dobio uz nju :) Ako je to shto oni rade nesto lose, to ce kupci pokazati time shto nece kupovati ni konzolu ni igre, a ne da to nije slucaj vec PS3 ima najbolje igre na trzishtu :) Postoje dve stvari zbog chega Sony tako radi. Prvo, zato shto moraju i pre izbacivanja konzole da imaju neku racunicu da to sve traje toliko godina i da zaradi toliko para da bi se ceo posao uopshte isplatio. Drugo, oni odobravaju svaki "komad" softvera i time mogu da drze neke standarde kvaliteta. Zamisli da svako pravi kakav stigne softver, pa i ovako je puno toga bagovito, a tek u tom sluchaju na shta bi sve lichilo, i to direktno utiche na reputaciju konzole i njihove firme. Zato oni imaju pravo da postavljaju pravila, a ako ti se ta pravila ne svidjaju, imash izbora, ne drze oni monopol, a u krajnjem sluchaju ne morash ni da kupish konzolu, ili mozesh da je prodash ako si u medjuvremenu to ukapirao :)

Poslednja izmena:
Drugo, oni odobravaju svaki "komad" softvera i time mogu da drze neke standarde kvaliteta. Zamisli da svako pravi kakav stigne softver, pa i ovako je puno toga bagovito, a tek u tom sluchaju na shta bi sve lichilo, i to direktno utiche na reputaciju konzole i njihove firme.

ne, oni ne odobravaju ni jedan komad sw-a. oni zakljucavaju konzolu da ti kao developer prvo punkes pare na sdk, a posle i da oni uzimaju deo profita od svakog prodatog primerka. drugim recima, ti neces da zaradjujes na njihovoj grbaci (pogotovo na pocetku kad konzolu prodaju ispod cene proizvodnje), vec hoce te pare da vrate kroz prodaju sw-a. posteno.

drugo, daleko od toga da oni imaju kontrolu kvaliteta. pa pogledaj kakvo sve djubre izlazi, sto po sadrzaju, sto po bagovima (black ops kao primer sw-a pisanog nogama, da je tu bilo kontrole od 2 sekunde, toj igri ne bi bilo dozvoljeno da bude pustena :))

medjutim, vracamo se na nekomercijalnu upotrebu. to sto sony-ju se ne svidja da ja nesto sebi i svom drustvu napravim je njihov problem. pitanje je da li ja smem sa svojom konzolom da radim sta hocu ili ne, sa pravne strane gledano (ne sa sony-jeve)?

medjutim, vracamo se na nekomercijalnu upotrebu. to sto sony-ju se ne svidja da ja nesto sebi i svom drustvu napravim je njihov problem. pitanje je da li ja smem sa svojom konzolom da radim sta hocu ili ne, sa pravne strane gledano (ne sa sony-jeve)?

Ako si pristao na EULU koju ti Sony (ili bilo ko drugi slicni) daje, onda nemas....

mmmda, ali ni jedna eula ni tos ne moze da bude jaci od zakona. moze neko da stavi tu i: "kupovinom ovog uredjaja, kupac postaje vlasnistvo/rob kompanije koja ga je napravila" :D. medjutim, po svim ustavima/zakonima robovlasnicki odnos je zabranjen i tebi je zagarantovana sloboda.

poenta je da se iz eula-e moze uvaziti samo ono sto nije u suprotnosti sa zakonom. ajde neki pravnik nek se javi ako ga ima :)

Mnogo me nervira prica hakera da ne podrzavaju pirateriju, a sav publicitet dobijaju samo zbog toga. Niko bez toga ne bi ni pratio njihov rad, sem njih samih i njihovih ortaka. Mozda i nisu sustinski za pirateriju, ali je masovno "koriste", tj. izvlace korist iz toga sto je drugi toliko zele. Znam za "programersko" razmisljanje, hakovanje radi hakovanja, borbu sa samim sobom :) itd., ali ne verujem u pricu o borbi za Other OS opciju i prava korisnika. Ovog puta kao da su se borili za celebrity status, a ne za bilo sta drugo. Sto nisu ostali anonimni sve vreme, kao svi drugi prethodnih par decenija?

Ne mozemo ni u jednom trenutku da kazemo: "Pa ne pricamo sad o pirateriji", jer je to kljucna stvar (i jedina bitna) koja se iz ove situacije izrodila. Previse smo naviknuti na pricu da je to normalno i previse lako to prihvatamo. Ja bi' se verovatno ponasao i mnogo rigoroznije od SONY-a, ako mi je zaista cilj da se zastitim. Nikakvi pregovori sa klincima-hakerima o zaposljavanju i slicno, naprotiv.

Ako radis takvu stvar, moras da prihvatis odgovoronost, ako si vec odlucio da to izneses u javnost. Da je to radio u svojoj sobi, na svom playstation-u, koga bi bolelo uvo. Ovako, nema vadjenja na price o "mom uredjaju" itd.

Kao da ja smislim nacin da unistim biznis svim mobilnim operaterima tako sto cu nekim cackanjem omoguciti besplatno telefoniranje i to podeliti sa cellim svetom, a posle se cudim sto me jure i sta im nije jasno, samo samo malo cackao neke opcije na SVOM telefonu i rekao celom svetu kako da besplatno telefonira. Ne moze tako.

Da ne bude zabune, ne pricamo sad generalno o pirateriji, mi smo se ovde bar napiratizovali u zivotu :), ali ne mozemo da pirhvatimo BILO KOJU pricu koju bilo ko prodaje.

Cak i ako je pravno u redu to sto je on uradio, ne mozemo valjda da se pravimo blesavi i ignorisemo sta je glavna posledica svega toga i cudimo se sto sony "napada klinca".

geohot mi je inace simpatican na neki svoj nacin, da ni tu ne bude zabune.

Ali smaraju sa Robin Hood pricama, prvo imaju nastup "Haha, namagarcili smo SONY" i organizuju neke konferencije LOL :D, a posle neka budjava vadjenja i "nepodrzavanje piraterije".

Jos ce ispasti da su to najveci borci protiv PS3 piraterije na ovom svetu, prosto se zgroze pri pomisli na to.

Poslednja izmena:
Haha, bas to.. :)

naravno da je napravljeno za pirateriju, ali to ne sme da se kaze zbog sudskog procesa koji ce se voditi protiv njega.
jedino resenje za pireteriju je cloud gaming i iskjlucivo samo online igranje.

Rekao bi mu "Silovao si 6 riba odjednom, kao Asanz is wikileaks-a, videces sutra ako si zaboravio" :)

Pitam se da li ovo znaci da cu morati da ukucavam serijski broj za svaku igru? http://www.thinq.co.uk/2011/1/21/sony-rumoured-be-adding-serial-keys-ps3/

BTW ne znam sto lepo ne naprave kao sto je nekada bilo sa avanturama... Npr Day of the Tentacle ili Moneky Island... Uz igru dolazi knjizica/uputstvo u kome se nalaze podaci potrebni za pokretanje... Npr Monkey Island je iamo onaj tockic koji okreces, DotT je imao mixovanje raznih suspstanci u tacno odredjenim odnosima... Tu je bar zastita bila zanimljiva :)

Instalirao sam sve i radi odlicno i nije mi trebao orginalni JB usb od 50e :d

Gde si video originalni JB za 50e :d:d

Nego, shta si instalirao, 3.55 CFW ? Na Fat ili Slim ?

Nazad
Vrh Dno