Šta je novo?

Sony Playstation 3 hack tema

Može pomoć?

Instalirao sam android na hd2, šta mi još treba da stavim na njega? Potrebno mi je da koristi valjda hermes V3, odnosno onaj koji može da radi bez optike. Najbolje ako ima neko ko je koristio hd2 za hack da ga ne mrzi da mi se javi na pm da mi pomogne.

Skinuo sam Uncharted 2, radi. Ne moze preko externog harda jer ima fajlova koji su veci od 4gb, mora FTP server. Ima nova stabilnija verzija Blackbox, u kombinaciji sa Filezillom, nije bilo previse problema. Direktna veza iz kompa u ps3, nasteluju se IP adrese i to je to.

Treba mu malo vise vremena, na primer 23gb koliki je Uncharted 2 prebaci za nekih sat vremena.

Najgora stvar je sada odabrati sta prvo igrati, a posto ovde imam 16mb net, to nije nimalo lako... prokleta piraterija :d . Ko dete kad udje u prodavnicu sa slatkisima, samo sto me nervira jer nema puno igara na RS, tu imam premium...

Odakle vi skidate, mislim uopsteno, nemojte da ostavljate linkove sajtova jer je protiv pravila foruma. Ja preko wareza ( onog najveceg, *cough*)

Pa nabavi externi HDD i problema sa prebacivanjem nece biti, a Uncharted 2 ce se prebaciti za 10 minuta :)

Ja sam i sa 4mbit netom poskidao sve zivo i evo stoji mi pun 1TB HDD, nisam 10% tih igara ni probao :d Piraterija je samo glupa navika...

Može pomoć?

Instalirao sam android na hd2, šta mi još treba da stavim na njega? Potrebno mi je da koristi valjda hermes V3, odnosno onaj koji može da radi bez optike. Najbolje ako ima neko ko je koristio hd2 za hack da ga ne mrzi da mi se javi na pm da mi pomogne.

ne bih da te razocaram, ali koliko sam video... hack za ps3 preko hd2 u sebi sadrzi izvorni/osnovni psgroove sa ukljucenom podrskom za BlueRay emulaciju/preusmeravanje na HDD/USB... novije verzije payloada (to je ono sto se podmece sonyju preko "rupe" koja se pravi na usb portu) nisu integrisane u osnovni paket, mada verujem da nije tesko, ali eto.. ja nisam nasao (nisam se nesto preterano ni trudio, iskreno).. vise to ne pratim posto sam kupio home-made usb stick i telefon vise ne koristim, ali radi sasvim opusteno..
svodi se na kopiranje android foldera na microSD i startovanje ona 2 fajla koji rebootuju hd2 u android mod... jednom kad se ucita taj modifikovani android, potrebno je samo ubosti telefon u sony i odraditi power+eject proceduru...

opet kazem, ono sto ima na xda-developers da se skine, je osnovni psgroove u hd2 ruhu... nadogradnje i hermesi 1/2/3/4 ne postoje za hd2... (proveri opet na netu... nisam 100% siguran)

Pa nabavi externi HDD i problema sa prebacivanjem nece biti, a Uncharted 2 ce se prebaciti za 10 minuta :)

Ja sam i sa 4mbit netom poskidao sve zivo i evo stoji mi pun 1TB HDD, nisam 10% tih igara ni probao :d Piraterija je samo glupa navika...

Driveru, opet te hvatam da citas post na preskoke, zasto to radis nije mi jasno :)

Rekao sam:

Gizmor je napisao(la):
Ne moze preko externog harda jer ima fajlova koji su veci od 4gb, mora FTP server.

Imam externi hard naravno, ali posto je sistem FAT32 kako bi ps3 mogao da ga prepozna, postoji limit da ne mozes na njega da kopiras pojedinacni fajl koji je veci od 4gb, a Uncharted 2 ima u sebi jedan fajl koji je velicine 5gb.

Dakle Uncharted 2 se nece prebaciti za 10min vec mora da se istrpi tih sat vremena da se direktno prebaci na hard ps3-ojke u odgovarajuci folder, a to je folder open backup managera ili obicnog backup managera zavisi sta koristite, odakle ce se na isti nacin pokrenuti igra kao i preko externog harda.

ma driver zbunjuje ljude zato sto im daje polovicne informacije .. mrzi ga da kuca...
ftp transfer radi ali je prenos oko 13-15mb/s pa mu dodje kao sporo... mada u osnovi i nije tako strasno.. problem sa >4GB ne postoji

to sto driver prica u osnovi je tacno, ali je zaboravio da ti kaze da postoji programcic na PC platformi koji automatski nalazi >4GB fajlove u folerima koji pripadaju igri (korenom folderu).. i autoamtski ih deli na 4GB + ostatak fajlove po sablonu koji posle open manager i onaj comgenia file manager prepoznaju i u toku kopiranja automatski spajaju fajlove na internom hard disku (uz uslov da si ih prvo podelio i kao takve smestio na eksterni fat32...

kopiranje eksterni -> interni je brze od FTP ali se zato gubi dodatno vreme na pripremu fajlova i kopiranje PC -> eksterni, pa onda eksterni -> interni... sto mu u praksi dodje mala razlika tj dobitak...

nadam se da sam pomogao i uklonio nedoumice

p.s.
to sto driver kuka da je ftp los zato sto je spor i nije bas sasvim tacno (moje skromno misljenje)... pre ce biti da nije znao kako da podesi ftp server i mreznu konkeciju da bi sve to radilo, pa je pribegao "jednostavnijem" resenju... :)

Poslednja izmena:
Nije ako se zaista igras/slusas muziku/gledas filmove.
Ako samo skupljas stvari na hardu za svaki slucaj...

Problem je shto vecina samo tovari, kupuje terabajte hardova da bi skladishtili serije i muziku koje nikada nece pogledati/poslushati. Ja u stvari ne znam nikoga ko to sve redovno gleda, jer teshko da neko ima vremena za to, zato kazem da je to besmisleno i da je bolest koja je odlika "siromashnih" drzava. Ja sam uzeo jedan PS3 za jailbreak samo zato shto vishe nemam Xbox, a ni Wii, pa da bi klinac mogao da igra neshto, jedino shto meni znachi su GH/RB igre, za sve ostalo stvarno ne vidim smisao posedovanja, toliko malo ima bash dobrih igara da se sve mogu kupiti, preci, prodati a MP igre zadrzati..

Driveru, opet te hvatam da citas post na preskoke, zasto to radis nije mi jasno :)

Izvini ali sam pretpostavio sa si u toku ako koristish jailbreak i da znash za OpenSplit koji ce ti razbiti velike fajlove da mozesh da ih prebacish...

p.s.
to sto driver kuka da je ftp los zato sto je spor i nije bas sasvim tacno (moje skromno misljenje)... pre ce biti da nije znao kako da podesi ftp server i mreznu konkeciju da bi sve to radilo, pa je pribegao "jednostavnijem" resenju... :)

E sad si ga pogodio u centar, LOL :d

Poslednja izmena:
Problem je shto vecina samo tovari, kupuje terabajte hardova da bi skladishtili serije i muziku koje nikada nece pogledati/poslushati. Ja u stvari ne znam nikoga ko to sve redovno gleda, jer teshko da neko ima vremena za to, zato kazem da je to besmisleno i da je bolest koja je odlika "siromashnih" drzava. Ja sam uzeo jedan PS3 za jailbreak samo zato shto vishe nemam Xbox, a ni Wii, pa da bi klinac mogao da igra neshto, jedino shto meni znachi su GH/RB igre, za sve ostalo stvarno ne vidim smisao posedovanja, toliko malo ima bash dobrih igara da se sve mogu kupiti, preci, prodati a MP igre zadrzati..

Znači bolest je ako filmove i serije želiš isključivo da gledaš u HD?

Problem je shto vecina samo tovari, kupuje terabajte hardova da bi skladishtili serije i muziku koje nikada nece pogledati/poslushati.
Slazem se. Nema smisla, buduci da sve to mozes da skines kada ti zaista zatreba.
***, nekada su ljudi skupljali znacke, danas muziku/igre/filmove.
Mada, ne mislim da je to odlika samo siromasnih drzava.

Hvala xWolf. Citao sam da ima workaround za fajlove vece od 4gb ali me je mrzelo da se bakcem sa tim. Ja inace uvek volim da izaberem tezi nacin kad radim nesto, zato sam se odlucio za FTP, iako nije toliko tesko da se podesi normalno.

ma naravno da nije tesko
treba samo bataliti automatiku na soniju i rucno uneti IP i subnet mask na ps3... i to iz iste mrezne grupe u koju windows (pc) smesti mrezni kontroler...

mreza se prikaze da je limited/no conectivity zato sto nema dhcp-a i dns, ali direktne konekcije IP na IP rade.. sto je i dovoljno za ftp transfer :))

sto se skidanja sa neta tice, delimicno je tacno da mozes uvek skinuti kad ti nesto treba.. u praksi uvek mozes skinuti samo najnovije i najpopularnije (trenutno) stvar.. kako vreme prolazi, sve teze je naci neki konkratan film/naslov a da mozes da skines na pristojnoj brzini... (sve manje ljudi to drzi online... pa seedera, pa peerovi.. i tako to)

Takodje za >4GB mozete instalirati open manager v1.3 ili noviju a na pc-u programcic koji se zove opensplit i on ce na ext hdd iskopirati igre sa file-ovima vecim od 4GB izdeljeno, a kasnije iz open manager-a na PS3 ih mozete prebaciti na interni hard i sve ce raditi kako treba.
Inace Open Manager je i nephodan za pokretanje nekih igara (koje ne rade sa BM). Meni konkretno do sada 3 igrice rade u patched mode-u open managera, a nisu radile iz BM-a.

Dosadilo mi da jailbreak-ujem svaki put sa iphone-om.... Ako moze preporuka sta i gde od modchip-ova kupiti u BG-u? naravno na pm...
Hvala

navedi koje su te tri igre koje ne rade sa BM a rade u OM?
za nas ostale "da bi znali"
sto se tice usb hacka.. pricalo se o tome
emuglx forum, oglasi ljubomir i cyrix
pa biraj

F1 2010,NBA2k10,Super Street Fighter 4,White Knight Chronicles,te ne rade na original BM nego treba bilo koji menadzer koji sadrzi onu "patched" opciju...vjerovatno ima vise al za ove licno znam

Ima dosta vise igara za koje je neophodan OM patched mode (za sada).
Moje 3 su Street Fighter IV (bez super), Eye Pet Move Edition i Racquet Sports Move Edition.
Ima par sajtova gde se moze ispratiti koje igre rade sa kojim managerom kao i da li moraju sa internog, externog ili mogu sa oba harda.

da li neko zna gde mogu ili od koga mogu kupiti ps3 jailbreak original ali da pri pustanju igica sa harda ne moram da ubacujem neku orig.igu u drajv,jer me je laser crkao.

da li neko zna gde mogu ili od koga mogu kupiti ps3 jailbreak original ali da pri pustanju igica sa harda ne moram da ubacujem neku orig.igu u drajv,jer me je laser crkao.

Original jailbreak ne postoji, ako si mislio na prvi jailbreak koji se pojavio, to je bacanje para jer koshta skoro kao cela konzola a radi istu stvar kao i onaj za 30e..

Poslednja izmena od urednika:
To ne zavisi od hardvera, vec od softvera, i svaki jailbreak to moze. Mada mislim da i sa najnovijim softverom ima igara koje traze BR u drajvu...

Ajde i ja neshto da priupitam ovde :)

Da li je neko poterao ili chitao da li radi Move na JB konzolama?

Ja koristim Move na JB konzoli..

Radi Move na JB konzoli, no da naglasim da, za sada, i nema puno kvalitetnih naslova za move.... Naravno bice novih naslova sigurno posto je Move odradjen bas extra precizno i daje potpuno novu dimenziju "motion contolled" igranju, no problem je sto ce ti novi naslovi traziti nove firmware-e sa kojima ne radi JB.... No, ceracemo se...

zanimljivosti:

Kod:
 ²³ NES Emulator PLUS 36 ROMS!!!!                                                       ³±
   ²³                                                                                     ³±
   ²³ CURRENTLY IMPLEMENTED FCEU FUNCTIONS                                                ³±
   ²³                                                                                     ³±
   ²³ - Just enough to play a ROM                                                         ³±
   ²³ - 4P Support                                                                        ³±
 ²³ PERFORMANCE NOTES                                                                   ³±
   ²³ * 100% everywhere, let me know otherwise.                                           ³±
   ²³ PLANNED IMPROVEMENTS                                                                ³±
   ²³ - SRAM save                                                                         ³±
   ²³ - State save                                                                        ³±
   ²³ - Filters                                                                           ³±
   ²³ - GameGenie                                                                         ³±
   ɼËÍÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÍËÈ»
   Èμ Ð Ð Ð Ð Ð Ð Ð Ð Ð Ð Ð Ð Ð Ð Ð Ð Ð Ð Ð Ð Ð Ð Ð Ð Ð Ð Ð Ð Ð Ð Ð Ð Ð Ð Ð Ð Ð Ð Ð Ð Ð Èμ
    ÈÍÄÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÄÍ»                                             ÉÍÄÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÄͼ
   ÉÍÄÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÄͼ                                             ÈÍÄÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÄÍ»
   ÈÎ                                                                                     μ
   ²³                                    Installation                                     ³±
   ²³ Install package files from external media on JB PS3                                 ³±
   ²³ place your roms on the stick also or desired place and choose from menu where you   ³±
   ²³ placed them enjoy                                                                   ³±

''nove igre ce zahtevati i novu verziju softvera na kojoj ne radi JB.''-tako se tese oni koji su apdejtovali konzolu pa ne mogu da koriste JB. Kako ce neko da apdejtuje softver ako je iz nekog sela gde namaju internet? Mozda ce dolaziti na disku uz igricu,ali to je vec tupljenje q...

Sony ce gotovo sigurno ici na tu varijantu, da je u okviru instalacije igre i neophodan update FW-a koji se nece moci (lako) izbeci.

Čak i da bude tako, ovi će naći načina da edituju samu instalaciju...

Vrh Dno