Šta je novo?

Sony Playstation 3 hack tema

super... nisam znao da OpenManager to radi... nego, kako ti proslo ono sa BluRay? jel cita?

Našao sam i OpenManager i OpenSplit.

Odoh da probam.

Znači, ništa od direktnog igranja sa spoljnog harda?

First Game to Require 3.42 – Medal of Honor

The first game to require 3.42 firmware has been discovered. It was originally reported that F1 was the first, however, that rumor turned out to be false. According to lineX7 of PSX-Scene the first game to require 3.42 is the upcoming release, Medal of Honor. The game is set for a North American release date of 10/12/2010, but it seems some people have received early copies. The game in its current form is unplayable on 3.41. If you decline to update the game sends you back to the XMB. A simple patch of the version string in the game’s PARAM.SFO should restore playability, however, time will tell.

izvor

Nije dovoljno samo da nemaju vece fajlove od 4gb, nego da uopate rade:) ima dosta igara koje rade samo sa internog i kapiram da ce se to promeniti u narednim verzijama open managera.

super... nisam znao da OpenManager to radi... nego, kako ti proslo ono sa BluRay? jel cita?

Probao sam sa dvda ali on ne vidi dvd u open manageru, pa verovatno nisu neke sanse da ce videdi i bluray (a da nije originalna igra), ali cu probati.

Hvala na info.
Da prenesem utiske i saznanja.
Skinuo sam OpenLoader 1.16 i OpenSplit (on radi kao u Javi?)
Probali smo Pes2010, ona nema fajl veći od 4 GB, i radila je i sa fleša (isto kao kad igram na dvojci sa fleša :) :) :) )
Probali smo Tekken6, to sam imao skinuto sa NETa, (Pes je on imao orig, pa smo ga bekapovali sa orig) i naravno nije hteo sa fleša, jer je na flešu bila varijanta sa razbijenim .PSARC fajlom na parčiće.
E onda je došao deo koji sam sa zebnjom očekivao, jer nisam bio siguran šta će se desiti kada krene prenos sa fleša na interni HDD. Mdjutim, loader, menager, kako ga ko zove, kada dodje do njega, sastavi delove opet u celinu, i sve je super.

Tako da sam ekstra zadovoljan sa ovim.

Sve sam savladao.

Jedan moj prijatelj-serviser mu je ponudio za 7000 interni HDD od 500 GB, kaže možeš otprilike 35 igara spakovati na to. Sasvim puna kapa. Odvojiš jedno popodne da ga nafiluješ igrama, i mian si mesecima, a po ceni jedne hit igre kada izadje (6999 din :) :) :) )

Hvala svima opet na tipovima i savetima.

7000 je mnogo za 500GB, imash externe hardove za 55e ovde na benchu :) A interne imash gde hocesh ispod 6000 din nove sa garancijom :)

I ne znam gde nadjoste 35 igara, na 500GB moze da stane sve od 20 do 100 igara u zavisnosti koje su :d

7000 nov, takodje sa garancijom, i njegovom ugradnjom. Pošaljem, ugradi, vrati. Da ne prljamo ruke, i da ne mislimo šta i kako treba odraditi, i da li je sve na svom mestu. Eksterni mi je beskoristan, kada nećesve da radi sa njega.

35 igara u proseku, naravno da ne može da stane 35 x GOW3 , ali obzirom da su većina igara 8-12 GB ... i tako par extra large, mislim da je sasvim sasvim dovoljno.

Pa ugraditi HDD u PS3 je lakshe nego u PC :) Veci je problem shto morash da backupujesh podatke sa starog pa ti treba treci HDD :)

Ajd ja malo sa svojim mukama:
namestio sam novi HD 500 gb, PS3 je odmah ponudio format, odradeo sam Quick, naravno ( full format je prijavio: approx. 30h)

Probao sam da preko FTP prebacim Uncharted i HAWX 2 koji imaju fajlove preko 4gb.
Standardno, kao sto sam na starom, fabrickom od 40 gb radio.

Pustim da se uploaduje taj .psarc od 5.4 gb (recimo) i on to kao obavi sve na brzaka, prijavi tranfer 5.4 gb OK.... na oko sve ok... ja startujem igru-ne radi...
Udjem opet preko FTP, pogledam velicinu fajla, on samo 1.4, ili "kusur" od 4 gb.?????

Pustim opet da se uploaduje i gledam ga u Operi (ftp://192.168.1.21/blablabla) i udaram refresh na po 2-3 sekunde, i kad dodje na 3.99gb on se "resetuje" i krene od 0kb i ide do 1.4 gb i kraj.

Probao sam SmartFTP Client, Filezillu, Ipswitch WS_FTP 12, Cute ftp i svi se isto ponasaju.

Gde sam pogresio? PS je sam formatirao hd, nemoguce da je tu isfusario nesto.

Manager je 1.13

ovo na dalje samo kao zapazanje , 2 nacina za fajlove od 4+gb:
probao sam i OpenSplit v1.2 i PSARC.

Opensplit mi korektno razbije taj fajl na 5 od 1 gb i 1 od 400 mb, ukupno 5.4 gb.
Pustim da se kopira, kao sastavice ga open manager (kao sto je neko pomenuo danas...) i on to opet KAO odradi, ali na kraju OPET samo kusur od 1.4 gb ?????
Ime fajla je ok, ali umesto 5.4 on je oko 1.5 gb?

Sa PSARC, odradim taj fajl, on mi da valjda 2 foldera, sa raspakovanim sadrzajem arhive, i to sve prebacim na externi HD, (posto sada moze, jer nema 4+gb fajl) i pustim da se kopira... ( BTW, raspakovano je oko 1 gb vece, naravno), i to je sve trajalo:
2.40h !!!! za 9.76gb oko 32000 fajlova.... :wall: :crash:
Poredjenja radi: SA .psarc je 8.7gb i 11.218 fajlova...onih 20 000 fajlova su ga zakopali prilikom kopiranja...
Kako li ce tek sa Uncharted biti ako ne resim onu zezalicu sa 4gb na int. :crash:

Upravo sam startovao HAWX i za sada radi :) :banana:

edit: radi ali nema zvuka. Sve je na 0, ja pojacam, izadjem/udejm, opet sve na 0 :)

Poslednja izmena:
ja ne znam zasto je toliki problem fto server
zar je tih 13-16Mb/sec toliko sporo da ne moze covek da se strpi 20ak minuta
ja sam jutros ostavio da iskopira god of war collection (17gb) na interni hard preko FTP i potrajalo je 20-30minuta.. ko hoce igru i da odigra a ne da nagura 300GB zato sto moze, nece mu biti problem da se strpi...

ne znam.. meni je sigurnije preko ftp nego da se zezam sa splitovanjem ovoga i onoga..

btw, ima li negde lista sta definitivno ne radi a sta radi sa jailbreak/psgroove
da se ne zezam za igre za koje ne postoji resenje

Au brate, ti ko da imash kinesku kopiju PS3 :)

Sve to shto si opisao radi iz prve bez problema, opensplit, razbije fajlove, iskopirash na eksterni, startujesh open manager i samo copy na interni i gledash kako on od arhiva pravi onu vecu od 4GB. Ako vec imash externi HDD nemoj da se zezash sa FTPom jer ne samo shto je spor, vec i mnogo zeza dok se namesti. Jedino shto mi pada na pamet je da probash direktno da povezesh pc i ps3, ne preko nekog rutera jer to zna da pravi problem...

I ko nije provalio, ovde je cela lista sa opisom na koji nacin igra radi...

http://www.psjcl.com/

Poslednja izmena:
meni je FTP radio iz prve... doduse... uradio sam upravo to sto si napisao. bez rutera... direktno LAN kablom pc-sony... PC/kompjuter sam sebi dodeli IP adresu, ali kuka da nema dhcp-a (sto je i tacno).. tj. mreza ima status limited/no conectivity (mada u osnovi postoji)...
posto imam iskustva sa tima jos sa posla, lepo na sonyju rucno odem u network settings i upisem IP adresu iz opsega koju ima PC (ukljucujuci i subnet mask)...
zatim lepo startujem ftp server, on mi ispise IP adresu (upravu onu koju sam mu rucno podesio)...
i ja se na pc konektujem na tu adresu i radi sve (samo sto je maksimalni transfer speed 13-16MB/s)

bas cu probati iduci put kad skinem nesto sto je "internal hdd only" to sto si opisao .. mada vidim da ti imas 2 koraka dok prebacis igru na interni HDD... prvi da iskopiras igru sa kompa na eksteni hdd, pa onda drugi sa eksternog na interni hdd... Kako je usb2 transfer speed maksimalno 25-30MB/s a ti radis dupli transfer, ispada da u proseku ti treba isto vremena kao i meni kad kopiram preko FTP.. s' tim da ja kopiram direktno sa kompa na interni hdd... a ti ides iz 2 poteza..

Poslednja izmena:
ja ne znam zasto je toliki problem fto server
zar je tih 13-16Mb/sec toliko sporo da ne moze covek da se strpi 20ak minuta
ja sam jutros ostavio da iskopira god of war collection (17gb) na interni hard preko FTP i potrajalo je 20-30minuta.. ko hoce igru i da odigra a ne da nagura 300GB zato sto moze, nece mu biti problem da se strpi...

ne znam.. meni je sigurnije preko ftp nego da se zezam sa splitovanjem ovoga i onoga..

btw, ima li negde lista sta definitivno ne radi a sta radi sa jailbreak/psgroove
da se ne zezam za igre za koje ne postoji resenje

Ma FTP radi extra sa 15ak kb/s (ako na mene i onih 2h i nesto), meni je sa externog harda kopirao toliko, zbog zilion maaaalih fajlova, predpostavljam...
I meni je sigurnije i lakshe prko FTP, ali zeza me, procitaj ceo post :)

Au brate, ti ko da imash kinesku kopiju PS3 :)

Sve to shto si opisao radi iz prve bez problema, opensplit, razbije fajlove, iskopirash na eksterni, startujesh open manager i samo copy na interni i gledash kako on od arhiva pravi onu vecu od 4GB. Ako vec imash externi HDD nemoj da se zezash sa FTPom jer ne samo shto je spor, vec i mnogo zeza dok se namesti. Jedino shto mi pada na pamet je da probash direktno da povezesh pc i ps3, ne preko nekog rutera jer to zna da pravi problem...

I ko nije provalio, ovde je cela lista sa opisom na koji nacin igra radi...

http://www.psjcl.com/

MA kao da nije ni Kinez.... mani me... :(
Pa SVE je radilo dok nisam stavio nov hard unutra (Seagate Momentus 500gb, doduse 7200, ali neeeeee verujem da to ima veze)
Sa 40 fabrickom sve iz prve...
Sto se tice FTP, namestio sam to, znam kako jos od kada je bio 40 gb, i to sljaka, direktno u pc (ploca ima 2 mreze pa nije problem...)
Ali: zeza me PS3 koliko sam ja skontao :)
Zeza me i ftp i zeza me i Open manager, koji spoji , ali opet DO 4 gb, posle zezne...

Evo slika cisto informativno...

Slike su u par sekundi razlike snimljene ...
Sad cu da ubijem ovaj FTP 1.1 i vracam stari 1.0... taj me nije zezao....ako je do njega...
Isto s**nje i sa 1.0b black box...

Poslednja izmena:
hehehe
to nemoj da te zbunjuje
i mene je juce zbunjivalo kako to da fajl od 7GB se na internom HDD vidi kao da je 3GB, a svojim ocima sam gledao kako svih 7GB ide (uploaduje se)..

fora je u bagu koji postoji u ftp serveru.. tj. fajl an internom HDD je korektan i pravilne velicine, ali sam ftp server >4GB fajlove prijavljuje kao razliku izmedju stvarne duzine i 4096MB (4GB).. tj.. ako je fajl 4.5GB i ti ga iskopiras na interni hdd, kroz ftp server ces ga videti da "kao" ima samo 500MB (STO NIJE TACNO!)

da je sve u redu mozes proveriti sa onim comgenie file managerom (v.0.6) koji prikazuje duzine fajlova na internom HDD korektno..

primer: god of war collection (remasterizovani 1&2 sa ps2) ima 2 fajla >4GB , jedan je 7gb drugi je 5gb... kad ih gledam kroz ftp server pise da su 1gb i 3gb... :) ali kroz comgenie file manager je skroz druga prica... igra naravno radi... upravo sam resio da predjem (ponovo) 1. i 2. deo "u novom ruhu"

hehehe
to nemoj da te zbunjuje
i mene je juce zbunjivalo kako to da fajl od 7GB se na internom HDD vidi kao da je 3GB, a svojim ocima sam gledao kako svih 7GB ide (uploaduje se)..

fora je u bagu koji postoji u ftp serveru.. tj. fajl an internom HDD je korektan i pravilne velicine, ali sam ftp server >4GB fajlove prijavljuje kao razliku izmedju stvarne duzine i 4096MB (4GB).. tj.. ako je fajl 4.5GB i ti ga iskopiras na interni hdd, kroz ftp server ces ga videti da "kao" ima samo 500MB (STO NIJE TACNO!)

da je sve u redu mozes proveriti sa onim comgenie file managerom (v.0.6) koji prikazuje duzine fajlova na internom HDD korektno..

primer: god of war collection (remasterizovani 1&2 sa ps2) ima 2 fajla >4GB , jedan je 7gb drugi je 5gb... kad ih gledam kroz ftp server pise da su 1gb i 3gb... :) ali kroz comgenie file manager je skroz druga prica... igra naravno radi... upravo sam resio da predjem (ponovo) 1. i 2. deo "u novom ruhu"

AUUUUUU majko.....
Pa toooo care...to trazim 2 dana da mi kaze neko :) :wall:
Ali da ne bude da nisam probao i to, da prebacim, on izfusari ali ja ipak probam da startujem, ali nije htelo...
1000%.
Ali sad se secam i zasto :( ja sam imao folder HAWX PA ONDA BLUS30488 i na taj nacin nije ni htelo da radi
Kasnije sam provalio tek da folder HAWX ne sme da postoji na internom hd :)
Valjda...
Uglavnom... One and only xWolf :D:D HVALA na informaciji
da sam se juce raspitao, spasao bi mi 10h nerviranja i raznih proba i kombinacija :)

BTW, juce sam probao i sa comgenie managerom , i on je nesto zeznuo tako strasno (mislim da ja nisam mogao IZ MANAGERA) da kada sam izasao iz istog, SVE je bilo obrisano, JB vise nije radio , morao sam da restartujem konzolu...e kada sam je restartovao, trazila mi je da ukljucim Joy, i vodila me kroz inicijelno stelovanje konzole...kao da sam je prvi put ukljucio, i naravno SVE do tada ubacene igre su jednostavno nestale :wall:
Tako da ja tog Genia vise ne ubacujem :)
Evo ga HAWX dok kucam se instalirao i radi i cak i avuk ima...

Raspakovana verzija se ne instalira (logicno??) , ali nema zvuk...bar kod mene...
Hvala Vuche......

comgenie radi, ali nabavi najnoviji 0.6 verziju
ona koja je najvise izreklamirana je 0.2
ti si verovatno istumbao sadrzaj internog hdd
pa se ps3 restartovao
tj. reinicijalizovao sistem i svoj interni HDD

ja sam dobro prosao, isto sam napravio gresku jer sam kopirao sadrzaj BR diska u hdd0/game folder umesto u laun12345... ali sreca posle sam ga obrisao pa je bilo sve u redu

u 0.6 su ubacili jos neke komande (move koji radi trenutno, kao na PC kao i potvrdjivanje, znaci kad zadas nesto moras i da potvrdis .. za slucaj da si pogresio.. da mozes da se predomislis)

Ma taj i imam (imao sam) najnoviji 0.6...
Ali ne znam sta sam ja pritisnuo pa se to desilo.... pa sam ga lagaaano obrisao sa harda :)
Skinucu opet, to bar nije problem :)
Hvala ti jos jednom.... evo sam na oko 100 gb vec iskopirano... :D

E, a da li je neko probao da pokrene PS2 igru? Na onim starijim , ko ima, da skine sa originalnog PS2 diska na HDD. Kako beše, od čega zavisi da li čita PS2 igre, od fimware-a ili od verzije konzole?

Ne moramo da probamo, znamo da to ne radi :)

MA ja ne verujem ništa dok ne probam. Nisi rekao, zavisi od FWa, ili od modela konzole?

zavisi od 60€ za PS3JB :p

Ma ne zavisi ni od chega, PSjailbreak jednostavno ne moze da pusti PS2 igre, ne moze da pusti nishta osim PS3 igara i homebrew programa...

I znachi ako je zvanichna informacija da ne moze, ceo net kaze da ne moze, ti morash da probash jer to nije sigurno, LOL :d:d

Možda se neko seti da napravi Open0.7Loader za PS3 :) :) :) i ESR peč .... da možemo da startujemo rezance za dvojku :) :) :)

Gledajuci malo po raznim trackerima primetio sam da u nazivu igre postoje razliciti regioni.
tipa: heavy rain USA ili heavy rain EUR.
Zanima me da li je bitno koju cu igru skinuti?
Imam PS3 koji je kupljen kod nas.
hvala

potpuno nebitno za igre, regioni su za Bluray filmove...

potpuno nebitno za igre, regioni su za Bluray filmove...

U ovom slucaju nebitno jer su pirati, ali za multiplayer recimo ne mozes u vecini igara da igras protiv ljudi koji imaju drugaciji region od tebe, tako da bi bio prilican sje*ex da igras neki FPS ili fudbal, a mozes samo protiv amerikanaca.

Poslednja izmena:
Zahvaljujem na brzim odgovorima :)

Nazad
Vrh Dno