Šta je novo?

Sony Playstation 3 hack tema

je radi ovo bez TB dongle ili je i dalje potreban doticni uredjaj.

Bemu sve, pa jesi li čitao šta sam kvotovo?

DUPLEX to the rescue Finally bury your TB dongle because we removed their
unnecessary DRM and their Patches will now work on Cfw 3.55 without any dongle
or special TB CFW.

Dragan.P , sve to što si napisao kod nas u PO je Jova Simba ... :) :) :) :) I cena igara , i cena čipovanja, i ponašanje: Ja sam BOG!! :) :) :)

Poslednja izmena:
@Dragan.P

Opusti se druze dobices slog :D

O cemu ti pricas majke ti? U tekstu ti pise da moze da se kopira igra sa NTFS particije na interni HDD, znaci NE MORA da se formatira u fat32! Niko nije spomenuo da moze da se pokrece sa ntfs.

A to sto pises za tog Vanju u potpunosti si upravu. Meni je kao cipovao Nintedo Wii za tipa 70 e pod izgovorom da ne moze da se odradi onaj soft moding ili kako se vec zove i posle 2 meseca mi je crkao laser ne znam da li zbog cipa ili neceg drugog. Sve u svemu mogao je da odradi sve softverski ali posto je bilo skuplje "cipovanje" to me je ubedio da odradim. *** nisam bio upoznat sa materijom pa me je posteno *****ao.

Poslednja izmena od urednika:
Probao i rade: Arkham City, Max Payne 3, Syndicate, Twisted Metal, PES2012 (EU verzija koje nema engleski, kr3teni), Ninja Gaiden 3.

Edit: Licno bih vam preporucio da taj tutorijal skinete sa vaseg sajta jer isti moze da bude samo problem ali pomoc nikako. Jer imate puno ljudi koji neznaju sta rade a pokusace nesto da urade prateci vasa uputstva pa ce te onda stvarno dobiti negativan uticaj a tome ce te sami doprineti ili bar na kraju istog stavite napomenu da sve sto radite radite na svoju odgovornost.

O cemu ti pricas majke ti? U tekstu ti pise da moze da se kopira igra sa NTFS particije na interni HDD, znaci NE MORA da se formatira u fat32! Niko nije spomenuo da moze da se pokrece sa ntfs.

Pa koja je svrha onda externog harda ako sa istog ne mozes neke igre da pokrenes. Jel ti znas da imas igara koje ne mogu da se pokrenu uopste sa internog harda nego samo sa externog. Da li si to znao ili ne? Uostalom zar je to neki problem formatirati NTFS u FAT32 i na njemu napraviti root folder i u njega ubacivati igre? A igre koje su vece od 4 gb se vrlo lako sa par programa (dovoljan je jedan za tu namenu ali sam naveo da ima vise) iseku na delove od po 1 gb i vrlo lako se putem utp kabla prebace na externi hard a pokretanjem MM se sve to spaja i dobija se ponovo jedna celina i igra radi savrseno.

A ono najbitnije ceo proces na onom linku sto si okacio je tri puta komplikovanje nego da se hard formatira u fat32 i da se igra koja je vec od 4 gb odnosno taj jedan fajl isece na delove prebaci u externi hard i u mm sve spoji nego da se sve ono sto si ti okacio uradi. Jos pogotovo za one koji neznaju toliko oko racunara i onda procitaju taj tutorijal i krenu da cackaju i njakaju sve to i sta dolazi pa dolazi do toga da ili ce nesto ******* oko harda koji na kraju nece biti upotrebljiv ili ce odustati na vreme.

Tako da bi taj link trebalo obrisati da neko ne dodje u iskusenje da pokusava pa sebi samo napravi stetu pa ce onda stvarno nskonzole da imaju negativan uticaj jer su oni od neznam koga i gde nasli taj tutorijal pa ga samo preveli na srpski da bi kao nekome pomogli ali ustavri taj tutorijal licno nece pomoci nikome moze samo da jos bude gore.

Poslednja izmena od urednika:
Taj tutorial nam je 10ak ljudi trazilo putem maila. Ukoliko Vama, Dragane nije koristan, ima kome jeste.

Ja recimo imam NTFS hard koji koristim kao storage i na njega sve downloadujem. U vise slucajeva mi je bilo mnogo prakticnije da samo spojim taj HDD sa PS3 i bez ikakvog napora, splitovanja i slicnih operacija jednostavno iskopiram sadrzaj na interni.

Ovo je samo jedan primer, a pritom tutorial nije komplikovan i provereno radi.

Verujem da ima jos ljudi kojima ovo moze biti korisno, meni se pokazalo kao vrlo prakticno u vise navrata.

EDIT: zaboravih da pomenem da je ovaj nacin kopiranja mnogo brzi od UTP kabla koji je pomenut u prethodnom postu. Ovo mozda nije preterano bitno za igre od oko 4-5GB, ali za gmazove od 20ak GB itekako zna da ustedi vreme...

Edit: Licno bih vam preporucio da taj tutorijal skinete sa vaseg sajta jer isti moze da bude samo problem ali pomoc nikako. Jer imate puno ljudi koji neznaju sta rade a pokusace nesto da urade prateci vasa uputstva pa ce te onda stvarno dobiti negativan uticaj a tome ce te sami doprineti ili bar na kraju istog stavite napomenu da sve sto radite radite na svoju odgovornost.
Hvala za sugestiju, to uvek cenimo.
Tekst ipak necemo skinuti sa sajta iz gore navedenih razloga (ljudi su trazili taj TUT).
Svakako cemo vas poslusati i staviti napomenu da se radi na spostvenu odgovornost (mada tu nema sta da se pokvari, u najgorem slucaju konzola nece prepoznati HDD).

Poslednja izmena:
Iskreno, nebitno da li ce mi igru prebacivati desetak min ili dva sata. Jer ako sam cekao tipa dva dana da skinem 20-40 gb neke igre pa sto nebih sacekao jos 2-3 sata da se igra prebaci. A drugo zaboravljate da ima jos uvek ljudi koji imaju stare konzole sa po 40,60 i 80 gb hardovima i da isti su vecim delom popunjeni pa tako da onda to vase resenje nije najidelanije za svakoga. A kazete da je desetak ljudi trazilo to, to je toliko mizaran i zanemarljiv broj prema onome koliko ljudi ima ps3.

Uostalom svako ima svoj nacin rada i tako ce da funkcionise kako je navikao. Sve najbolje.

Sto se ove diskusije tice, mislim da nakon ovog posta vise nece biti potrebe da se nastavlja, bar sa moje strane.
Tekst ima veoma jednostavan naslov: Multiman NTFS podrška (kopiranje igrica na PS3).
U tekstu pise upravo kako to postici.
Koga to ne zanima moze slobodno da preskoci. Verujem da ima ljudi kojima tako nesto ne treba. Ovo nije namenjeno za te ljude. Mi nikoga ne primoravamo niti navodimo da radi bilo sta.
Ko bude zeleo da mu Multiman prepozna HDD za NTFS particijom ce da ceni ovaj tekst. Ako je 10ak ljudi trazilo putem maila istu stvar to znaci da postoji interesovanje za tako necim (ko zna koliko je onih koje ovo zanima, a nisu se oglasili).

Poenta price, clanak nije uvredljiv, ne skodi nikome, a nekom moze da koristi. Nama je to dovoljeno.

nasao program koji se zove swissknife v3 poprilicno brzo formatirao eksterni hard na fat32 iako jos uvek koristim win XP i program za splitovanje koje multiman prepoznaje cak sam ga i apdejtovao na 4.0.4 ili kako vec

a sto se tice trofeja sad pitanje :wave:

jel mogu nekad ako odlucim da prebacim i ovu konzolu online da ih povezem sa mojim acc. mada kako sam gledao ne stoje mi nikakvi podaci o vremenu kad sam ih osvojio a podesio sam vreme na svom ps3

Swiss je super, koristio sam ga za neke druge stvari a samo formatiranje u fat32 si mogao iz win-a, ne treba ti nista drugo.

ja sam moj od 250 Gb bez problema formatirao
a zato i postavio pitanje u vezi fat i ntfs jer nalazio na svakakve diskusije i podele na particije i slicno znaci ja sam od 250Gb bez ikakvih podela odradio

Ja treba da formatiram jedan za eksterni .... biće ili od 1.5 TB ili od 2 TB .... zato pitam .. :) :)

Meni je interni od 320, njega ću verovatno zameniti sa 500, a eksterni već napisah .....

uf znam ja kad jos imao ps2 u jednom trenutku imao sam preko 40-50 naslova a od njih igrao 2 mozda 3
zato sad resio odigram pa ubacujem sledecu i tako.
mada evo ubacio portal 2, silent hill downpour i enslaved. sve mi se svidjaju i poceo sve istovremeno
nego ponudi mi preko multimana neke apdejtove za neke igre jel upoznat neko sa tim da ne zahebem nesto

Nisi isključio internet.

Isključi obavezno internet, ako si na 3.55 CFW ....

nisam ga iskljucio tako sam i multimana apdejtovao na ovaj poslednji
ok iskljucujem :type:

Ja ga uključim samo kada apdejtuem multiman.

Inače je uvek isključen.

Zamisli da klinac klikne da hoće update na GT5, pa konzola kaže "E, al mora i update firmware" i klikne opet YES .... i ja se obesim .... :) :) i spremam 30 evra za downgrade .... ...

mislim da sa ovom novim multimanom kako sam negde vec procitao ne moze da se uradi apdejt oficijalni ali me ponudio sa nekim "narodnim" i nisam bio siguran sta je u pitanju pa zato pitao ovde. uglavnom net je iskljucen do pojave nekog novijeg multimana :)

Poslednja izmena:
Nema potrebe da se gasi net, samo u opcijama namestite da se se ne updajteuje fw a igre i mm mogu komotno da se updejtuju po potrebi. Tako stoji kod mene od kako je konzola kupljena i jos nisam imao problem. A slucajem da updejtujete igru i posle toga nece ista da radi samo odete gore gde igra snima svoja update podesavanja to obrisete i ponovo pokrenete igru i kada vas pita da li hocete da skinete update samo ga odbijte i pokrenete igru bez problema.

Namestiš ti, ali kada "nanjuši" net, onda proverava svaku igru, a neke igre rade recimo na 3.55, ali Update traže recimo 3.72 .... i onda nastaje problem ....

Sigurnije je kada je isključen.

Namestiš ti, ali kada "nanjuši" net, onda proverava svaku igru, a neke igre rade recimo na 3.55, ali Update traže recimo 3.72 .... i onda nastaje problem ....

Sigurnije je kada je isključen.

Nema tu sta da nanjusi ili ne. Prosto je i jednsotavno, ako se pojavi neki update za neku igru i vi pokrenete igru i on je skine i instalira i prilikom pokretanje te igre on vam kaze e da bi pokrenuli ovu igru morate imati taj i taj fw i vi lepo uzmete ugasite igru odete i obrisete to sto je igra instalirala i ponovo je pokrenete i kada vas ponovo pita da igru updejtujete vi samo odbijete update i igra se najnormalnije pokrece. Tako meni stoji vec dve godine i do sada jos nisam naisao na neki problem.

E sada to je za one koji sami rukuju sa konzolom a oni koji imaju decu ili vise ukucana koristi jednu istu konzolu e onda je sigurnije da je net iskljucen.

Može da se pojavljuje update koliko hoće, ako nema neta, igra ne može ni da ga zatraži niti da vidi da postoji update ..... zato ja volim kad je isključen, da se ne bi smarao svaki put ...

A da li neko ima iskustva sa ovim ROGEROm, ima te neke spoofere, 4.11, 4.21 .... to je da ideš na PSN, jel tako ? E, sad, mene ne interesuje PSN i da idem na net, ali da li bi moglo recimo da instaliram recimo update za GT5, poslednji, koji je, 2.09, i koji traži 4.11 ?

mislim da je moglo online do 4.20 vise ne moze na psn, ali nisam toliko siguran

Ako moze neko da mi pomogne znacilo bi mi, imam problem sa PS3, Fat model, bio je na 3.41 do skoro sve lepo radilo, JB-ovan sa USB (ono power+eject) i sve radilo ok. Medjutim ja hteo da metnem 3.55 zbog nekih igara i da ne moram da koristim flesku. I stavim ja po uputstvu 3.55 oficijelni prvo, pa onda 3.55-jb pa onda instaliram multiman i bdemu.

E sad meni radi sve rade igre, ali SAMO sa kontrolerom broj 1. Dakle imam dva kontrolera, i oba rade u meniju, ali u igri radi samo onaj koji je dobio broj 1, bilo jedan ili drugi, onaj sa 2. ne radi u igrici uopste.. dok PS dugme npr radi na oba.
Dvaput sam probao proceduru i opet isto.

Zna li ko sta je u pitanju?

U svim igrama, oba kontrolera su originali (jedan obican drugi dualshock) .
Rade i jedan i drugi ali samo onaj koji je tada na 1. Dzojstik koji je na 2. radi u meniju, radi PS dugme a u igri ne.

Poslednja izmena:
To je onda do MultiMana .... tako mi "miriše" ... jer je on "odgovoran" za rad igara ... probaj neki drugi "puštač igara", Gaya ili nešto slično ...

Otkad je Multiman tu pravio problem? Jel poslednji multiman imas? Kod mene radi bez problema.
Mislim da je to problem na relaciji multiman/bdemu. Uradi online update multimana, to ti je najlakse. Mora to da sljaka.

Nemoj samo da nam kazes da imas sve single player igre pa zato nece drugi da sljaka :d

hehe naravno u pitanju su MK, PES, i jos par igara koje su normalno radile na 3.41 i multimanu 1.5.xx.

Uglavnom updateovao sam multiman na poslednji iz njega i nista (skinuo se i instalirao sam ga iz install packages). Tj. ranije mi je i u multimanu 2.x radio samo kontroler No 1. a sad na poslednjoj verziji rade oba, dok u igrama opet isti problem. Probacu neki drugi, npr taj Gaya.

Ako je potencijalno problem u bdemu, jel moze na PP da mi neko posalje, ja sam nasao samo jedan i mozda taj pravi problem. Preveliki je shum na google-u da bih mogao da nadjem isti. Hvala unapred.

EDIT:
Evo obrisao sam multiman i instalirao gaia, i opet ista stvar, cak i kad udjem u gaia radi mi samo prvi dzojstik. Issto u igrici, a kada reasignujem npr 1. kontroler u 3. npr, onda mi radi samo 2. Tj prvi po redu koji god to bio.

Znaci ne mogu nigde na netu da nadjem sta moze da bude problem.

Kako mogu sve da reinstaliram pobrisem itd (bekapovacu igre na PC), da probam ispocetka a da ne zeznem nista? Tj da mogu opet da stavim 3.55 i jb-ujem ga.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno