Šta je novo?

Sony Ericsson Xperia ray

Nije za ICS ves je samo 2.3.4 verziju 4.0.2.a.0.62. a pre toga mi je bio 4.0.2.a.0.42 i ja sam pomislio da je mozda ics ali eto nista od tog

Pa bootloader zakljucas posle :)

Da li mora da se zakljuca bootloader, i sta se desava ako ostane otkljucan...
I jel zna neko ukratko kako se ubacuje custom rom, uspeo sam da ga otkljucam, ubacim drugi stock rom koji je u ftf formatu, da ga rootujem, ali nikako nece iz Xperia CWM Auto-Instaler da ubaci custom rom...

EDIT:
Resen problem, bilo je do karnela...

Poslednja izmena od urednika:
Izasao je fabricki beta ICS za ray i ostale xperia 2011.

Rom je bruka! Samo je wifi iskljucen, ne zat sto ne radi nego zbog toga jel treba da dobije sertifikad od neke komisije.
Sve u svemu lako se ukljucuje i kada se doda google apps, dobija se fully functioning rom za svaki dan.

Ako nekome treba uputstvo kako da odradi sve neka kaze, napisacu ovde.

Ja sam srecan kao malo dete :)

Jedino sto mi se ne svidja kod ICS na Xperiama je da je previse slican Gingeru, ali ovo je jos uvek beta, valjda ce u full verziji biti drugacija (lepsa) ;)

Ja bi jedino voleo drugaciji lock screen, a mozes veoma lako da stavis stock launcher za ICS

Jel drugaciji lock screen u odnosu na ginger ili je isti? Mislim, jel slide to unlock ili nesto drugo?

Isti je, mada ima i face unlock, koji nije los u principu.

Malo je promenjen i "slide to unlock", ranije se prevlacenjem sa desne na levu stranu gasio zvuk na telefonu, dok se na ICS tim potezom otkljucava telefon i dorektno pali kamera...
Face unlock radi dobro, ali ako se cesto dopisujete (kao ja) i morate lom puta u toku dana da otkljucate i zakljucate telefon, brzo cete ukapirati koliko je neprakticno otkljucavati fon na taj nacin

Izašao je update za ray na ics i za naše tržište pre par dana, neko probao?

da.
odrađen update preko pc companion-a bez ikakvih problema (prethodno urađen factory reset).
root-ovan isto bez problema (ima sve na xda forumu).
sve radi odlično. ne primećujem nikakvu razliku u brzini u odnosu na GB. prelazi su glatki, scroll isto.
kažu da snimanje kamerom u HD-u secka i da je to jedino problematično, ja još nisam probao.

I ja odradio update, znam da su se mnogi žalili da radi sporije, ali ne znam zbog čega, kao gb čak i bolje, mnogo više slobodne interne memorije, više ram-a, hd snimanje takođe radi super samo treba da se isključi stabilizacija slike, koja je uključena po default-u, jedino sonijev launcher previše podseća na gb, apex launcher je mnogo bolji :)

sinoc na zenin ray nabacih ICS. Ja prezadovoljan. Neke subjektivne razlike u brzini rada ICS u odnosu ns GB ne vidim. Ono sto me odusevilo je fabricki T9 dialer koji je odlican. rame u rame sa onim iz MIUI romova. par korisnih zezalica koje ICS donosi tipa kontrola protoka (znacajna stavka na MTS-u), svidja mi se pokretanje kamere iz lockscreen-a, postojanje soft button za okidanje na kameri. Zena jedino kuka sto joj nema People Widget-a

I ja sam sinoć stavio ICS. Iskreno očekivao sam i više, mada ok je. Jedino mi u nekim igrama sada ponekad secne. Ali pošto ne igram mnogo, ne smeta mi.

Stigao update u Srbiju?

Pošto najviše koristim kameru, a prethodni telefon sam prodao zbog seckanja, zanima me još neki test... Od Vas korisnika... Pošto sam i sam pročitao na više mesta da kamera secka nakon updata... Jel' to tačno ili je individualno...?!

Zna li neko dali će iGO MyWay (v8.4.3.179971) raditi nako updata? Glupo pitanje, ali stvarno ne znam... :(

Nakon ICS update-a, kao što su mnogi forumi potvrdili, 720p secka pri snimanju dok je prethodno radio bez greške... Nakon pokretanja poziva, nekad je potrebno dve-tri sekunde da se pojavi panel sa listom.. Nekad ne...

Znaci da ne radim update na sestrinom telefonu...
Ionako se ne zali sada ni na sta :)

Nakon ICS update-a, kao što su mnogi forumi potvrdili, 720p secka pri snimanju dok je prethodno radio bez greške... Nakon pokretanja poziva, nekad je potrebno dve-tri sekunde da se pojavi panel sa listom.. Nekad ne...

iste simptome ima i na xperia mini Pro... ja se vratio na 2.3 koji radi bez greske. Inace ima dobrih ICS rom-ova, ali vec ljudi krenuli da rade na JB-u pa cekam njega da vdidim kako ce se pokazati. Nista znacajno mi ne donosi ICS u odnosu na GB, bar na mini-u

Ja sad probao video 720p i nesecka mi !A odradjen ugdate

Ne znam, ali me zanima, dali će možda biti otklanjanja bagova... Dali neko zna od Vas, dali je ovo poslednji update ili će još biti nekih sitnih popravki...?

mene ne nervira toliko video, tj nikad i ne snimam - ali tromost ics-a na xperia-ma me izludjuje. Narocito sto ponekad kada hocu da obavim poziv cekam po 3-5sekundi da se otvori dialer. Nesto je tu Sony us**

Meni ICS radi ok, kamera malo secka dok snima, ali prilikom reprodukcije snimak je normalan. Jedino što je užas je dialer, kao što je bata87 pomenuo.

Ovako, stabilizator ne rešava problem kamere, on samo umanji seckanje... vratio sam na ginger... u comtrade, pošto je u garanciji i to rade besplatno, vraćanje traje okruglo 5 minuta. Hvala comtrade-u na brzini i ljubaznosti...

Nazad
Vrh Dno