Šta je novo?

Sony Ericsson Xperia ray

Pa samo ga obriši sa home ekrana i stavi neki drugi.

nisam uspeo to da njadjem ima samo opciju d dodam ali nema za brisanje ili sam ja smotan pa neumem da nadjem :(

Odvuci ga u kantu na dnu ekrana?

Stisneš, držiš i prevučeš u kantu. :D
Edit: ulete bata

Hvala snasao sam se.Baterija mi je trajala jedan dan :( i to nisam previse koristio telefon 3 poziva 20 poruka malo neta i to je to...bez ukljucenog wi-fi

Hvala snasao sam se.Baterija mi je trajala jedan dan :( i to nisam previse koristio telefon 3 poziva 20 poruka malo neta i to je to...bez ukljucenog wi-fi

Koliko puta si napunio bateriju do sada? Ne znam tacno u cemu je problem (mozda SW, mozda neki gremlin), ali i meni na Xperia Mini Pro je prvi dan uzasno trajala baterija i tek mozda nakon treceg punjenja krenula da drzi kako treba (sada mi tel izgura 1,5 dan, sa dva push mail naloga koje intezivno koristim, tapatalk-a za forum - koji takodje intezivno koristim, pola sata price i naravno ponekad ukljucenog wifi-a... ah da mahom mi je na GSM only - najvise zbog toga sto kada sam u nekoj zoni gde je slabiji 3G signal dolazi do prekida razgovora na sekund-dve dok se prebaci na GSm - pa me ovo nervira :) )
Takodje zna da neki progra ili servis u pozadini posrce bateriju (mada ovaj problem i nisam iskusio skoro - mozda zao sto sam prestao da instaliram sve i svasta, vec samo stvari koje su mi potrebna - dosadilo mi posle dve godine da se zezam vise :) )

Poslednja izmena:
Posle drugog punjenje mi je drzala baterija do malopre znaci malo vise 1,5 dana sa tim da nisam gasio telefon preko noci :)
planiram da veceras instaliram Igo pa da vidi mkako radi...

Ok njemu traje baterija. Na standby-u može da izdrži 4 dana. Moj Arc umre uveče čak i ako ga ne diram uopšte :/

Imam problem sa povezivanjem ovog telefona sa laptopom preko usb-a. na komp sam ga samo prikljucio i odmah se povezao i sve radi ok dok na lap top nece.
Kada ubacim telefon i pocnem instalaciju softvera pise mi ovo: Tokom instalacije uredjaja doslo je do greske. The filename, directory name, or volume label syntax is incorrect.

Jel zna neko mozda sta trebam da uradim?

Telenor servis - lose iskustvo

Juce su me obavestil da je telefon stigao sa servisa. Kad sam otisao imao sam sta da vidim, ekran je primetno izgreban. ****zdeo sam. Napisali su da nista od navedenog nije primeceno ali nekim cudom donji deo plastike vise ne krcka, predpostavljam da je zalepljen super lepkom. Tako da je telefon opet zavrsio u servisu. Jednom recju – bezobrazluk.

Kupih danas ovaj telefoncic sestri. Preko oglasa,lik prodavao nov sa telenora,2 god garancije za 230 jura :) i sto je najbolje telefon nije zakljucan za telenor mrezu. Ima doduse jedan mrtav ili zaledjen piksel skroz iz levu ivicu ekrana i ne primecuje se. To sam video tek kada sam iz servis menija testirao ekran.. Lepo radi,tecne animacije,brz,ekrancic je ludilo... Jedino mi je malo nelogican ovaj se android ili sam ja mnogo naviko na tw posto ga imam vec na dva zadnja telefona (wave i sgs2).
Ima 2.3.3 verziju, da li ima nesto novije oficijalno za njega i kako se rade apdejti? Svoj fon sam apsolvirao ali u ovo se ne bih mnogo upustao jer telefon vec nije moj a i sestra nije neki prezahtevni korisnik :) samo bih mozda odradio taj zvanicni update ako postoji. Kod samsunga je doneo malo bolju autonomiju tako da sta znam, nece valjda da smeta.

Kod mene jos nema 2.3.4 update-a, telefon je iz Telenora, reko da vidim kakvo je stanje kod ostalih?

Nisam skoro proveravao... Juce objavise da ce zvanicno da dobije ICS tako da ne brini za 2.3.4 :)

I ja sam baš juče proveravao (isto Telenor) i ništa.
Lepa vest za ICS :)

Ma nadam se samo da nece da bude kao sto samsung zeza pa kao tek 2q 2012 :/

A jel stavljao neko neki custom rom na ray? Rutovanje takodje?
Jeste da moja sestra nema zelju za tako necim ali mozda je ubedim :)

Odgovor iz Telenora vezano za mje pitanje oko update na 2.3.4

Postovani,

Apdejt softvera za telefon moze iskljucivo proizvodjac da uradi jer jedino proizvodjac ima tehnicke mogucnosti za tako nesto.
Istina je da apdejt softvera telefona u Vasem slucaju zavisi od operatora jer je softver aparata koji posedujete fabricki spremljen za Telenor mrezu i ne moze se apdejtovati bilo kojim softverom vec iskljucivo onim koji je uradjen opet za Telenor mrezu. U tom smislu zavisi od operatora a ne u smislu da se ceka da operator napravi apdejt.

Molimo Vas za malo strpljenja jer se iz iskustva pokazalo da apdejti ciljani za konkretne operatore kasne vrlo malo za apdejtima koji su spremni za aparate iz slobodne prodaje.

Srdacan pozdrav

Experts Team
Back Office
Customer Care Department
TELENOR d.o.o.
tel: +381 63 9000
e-mail: [email protected]

Izasao zvanicni 2.3.4 preko telenora.
Dobar je,donosi gtalk video, slide it sa srpskim mozda je jos malo brzi, itd...

Ja sam upravo sad proverio i nema update preko telenora :( Update je imao samo pc companion..

Izvinjavam se,telefon jeste iz telenora ali je u njemu mts kartica... A iskren da budem posto nije moj telefon bas sam se zacudio kada mi je sestra pokazala verziju.
Kaze da joj je samo izaslo obavestenje o novoj verziji i ona prihvatila i sledila dalja uputstva...
Svejedno,ako ne mozes tako vidi da skines i flesujes preko kompjutera,vredi.

izaslo mi je oavestenje na telefonu da je izasao update i da li hocu da ga instaliram ali kad ga spojinm na komp pise da imam najnoviji softver????

Odradjen update na 2.3.4 preko telefona sreca u ove telnor pakete sa neogranicenim netom :)

Omg pa zar nisi mogao da nahvatas neki wifi?
Mnogo je spor protok kada iskoristis onih zagarantovanih xx mb.

Upravo mi je stigle obavestenje za novi update softvera :)

Za ICS ili za 2.3.4?

Meni na Xperia Pro pise da je up to date... I da stigne obavestenje ne diram nista dok prvo ne izadje root za stock rom sa ICS, onda radim update :)

Poslednja izmena:
Ma gde bre za ICS? Verovatno je dobio obavestenje za 2.3.4 verziju 4.0.2.a.0.62. Ja ga ne bih stavljao jer ne moze da se rutuje bez otkljucavanja bootloadera.

Poslednja izmena:
Vrh Dno