Šta je novo?

Sony Ericsson Xperia arc S

Ja sam kod nas (sveza...) kupio za 800din comicell futrolu koja je dosta kvalitetna. Bar mi se tako cini za ovih prvih mesec dana koliko je koristim. Nije nimalo promenila izgled niti oblik. Ima cak i malo parce koze koju povuces i telefon izadje napolje, dosta prakticna stvar.
Pre ove sam sa Nokiom E72 koristio njenu fabricku futrolu koja se dosta brze ofucala.

Pritom Arc S sigurno staje, futrola je prevelika za moj telefon (ja imam xperiu pro). Ali za razliku od 200-300din koliko je skuplja u radnji od ostalih tankih futrola (onih originalnih za htc, cini mi se da je i ova sa linka gore takva) - se svakako isplati. Dosta je robusnija, jedino sto bih SEu zamerio sto je prikljucak za slusalice stavio sa strane, tako da cu vrv morati cosak futrole kod nekog snajdera da isecem :d

Koja je cena ovog telefona, a da nije sa paketa i koliko mu traje baterija? Uglavnom svim android telefonima baterija jedva skrpi dan uz neko normalno koriscenje?

Zavisi. Kod operatera ~50.000, u radnjama 40.000, a nadje se po oglasima oko 300e podosta Arc S ovih dana (kupljene kod operatera raznih uz pakete izgleda pa prodaju) - ne znam zasto, iskreno sam zabrinut kolicinom a hocu i ja ovaj telefon.

Moguce zato sto su lihvari koji zele da uzmu kao ja recimo za tipa 210e fon na 12 meseci [ ne znam kombinatoriku za druge pakete i odlozena placanja] a hoce da uhvate 100-120e preko toga..

Ima tu logike za zaradu - ali previse se bash Arc S prodaju.

Ja ne bih moj prodao sada nema sanse...Zbog cega bih? Jednostavno ne vidim po cemu je on "los izbor" osim tih novcanih mahinacija i malverzacija :d Znas kao prodaju se novi za oko 300e i sta onda? S2? Pa sto na pocetku nije uzet onda S2 ???

Ok mozda ja tako malo naglas razmisljam, ali zaista mi apsolutno nista ne pada na pamet. Moj primerak evo sada ce nedelju dana da napuni, 3 puta sam ga punio za tih 6 dana, sve sto sam instalirao radi fantasticno, zvuk je odlican, brz je, ne patim od kompleksa ali svako koga je uhvatio u ruke je odusevljen dizajnom pre svega i kvalitetom ekrana tj slike.. Ako nisi uber geek kome treba kuvanje espresso-a i svakih pola sata update-a na xda forumu sto se tice romova i tih zezancija, ovaj aparat moze po mom misljenju dugo da sluzi. On je bukvalno top proizvod SE trenutno...

Nisam pametan.

Problem je to sto za manje kesa imas Optimus 3D i 2X kao i matore SGS I i SGS plus koji su tu negde sa tim arc S a to je prosla generacija telefona. Ako nista drugo imaju bolji audio cip, bolji gpu, super amoled :D i jeftiniji su dosta. SE je zacenio lepo Arc s, da je 250-280e bio bi best buy. Da ne pominjem sto za samo malo vise kesa moze da se pazari SGS II ili Sensation.

Solidan je to telefon samo je malo nelogicno dati 300+ jura za nesto sto je SE trebao da izbaci pre 1,5-2 godine ;)

Ali opet svako raspolaze novcem kako hoce ;)

Zbog cega onda kupovina fona i prodaja za 300e??? Ma sve imaju bolje verujem. Totalno je u stvari ovo promasaj prica :d

Arc s uzet u telenoru pre mesec dana i moj uslov je bila kozna futrola koju su u roku od 2 minuta "pronasli u magacinu".

E to se zove ultimatum :D

Problem je to sto za manje kesa imas Optimus 3D i 2X kao i matore SGS I i SGS plus koji su tu negde sa tim arc S a to je prosla generacija telefona. Ako nista drugo imaju bolji audio cip, bolji gpu, super amoled :D i jeftiniji su dosta. SE je zacenio lepo Arc s, da je 250-280e bio bi best buy. Da ne pominjem sto za samo malo vise kesa moze da se pazari SGS II ili Sensation.

Solidan je to telefon samo je malo nelogicno dati 300+ jura za nesto sto je SE trebao da izbaci pre 1,5-2 godine ;)

Ali opet svako raspolaze novcem kako hoce ;)

Mozda zato sto je dizajn primetno bolji kod SE, mozda sto taj super amoled kad se stavi pored Arc S-a izgleda losije, mozda sto neko voli vrlo kvalitetnu kameru, mozda neko voli da pogleda sa telefona 720p snimak direktno na TV-u... ja sam iskreno razmisljao o SGS plus, ali dizajnom se sada uspesno takmici sa ZTE-om, a ne Sony-jem. Sem toga, stock rom na SE brze i lepse radi nego stock na SGS plus.

Ali to je samo moje misljenje, a meni je samo dizajn bio vredan te razlike, bez obzira na ostalo.

Gde ima hdmi cable da se kupi za ovaj model (ili za neke druge modele iz Xperia serije, LG i Motorola modele, posto su, koliko sam razumeo, kablovi istog tipa)?

ARC S je odlican telefon, ja sam imao prilike da ga uporedim bas sa SGS Sii jer oba druga imaju ove telefone i sve sto cu reci je da planiram da predjem na ARC s, iako sam prezadovoljan svojim HTC-om, ja sam osoba koja voli dobar izgled telefona, a ARC s je definitivno bez premca u tom pogledu. Za ne preterano zahtevne usere, razlika se ne primecuje kada je u pitanju hardver, radi so smooth :)
Pozz

@Truba
Znam da ima u Nisu u prodavnici iza Kalce, mislim da se Smart Electronic zove, a trebalo bi da ima u svakoj bolje opremljenoj radnji sa tehnikom, koja prodaje televizore. Ali pazi, imas dva standarda, micro i mini HDMI, koliko znam moj Xperia Neo koristi micro

Mozda zato sto je dizajn primetno bolji kod SE, mozda sto taj super amoled kad se stavi pored Arc S-a izgleda losije, mozda sto neko voli vrlo kvalitetnu kameru, mozda neko voli da pogleda sa telefona 720p snimak direktno na TV-u... ja sam iskreno razmisljao o SGS plus, ali dizajnom se sada uspesno takmici sa ZTE-om, a ne Sony-jem. Sem toga, stock rom na SE brze i lepse radi nego stock na SGS plus.

Ali to je samo moje misljenje, a meni je samo dizajn bio vredan te razlike, bez obzira na ostalo.

Ok za dizajn.
Super Amoled ne moze losije da izlgeda pored arc s displeja koji ima ocajne uglove gledanja. Prirodnost boja je druga prica, meni licno odgovara high contrast i real crna na samoledu.
A kamera je kvalitetna ako ima 8mpix? :d Tj onda je bolja od one od 5mpix? Ne, skoro je neko testirao arc s i wave [ista kamera kao sgs I] dnevne fotografije i 720p video su bolji kod talasa a nocne fotografije kos arc s- da kazes da su tu nedge ali uz bolji 720p video kod galaxy s/wave.

I dakle Arc S sve to nudi za 100e vise od Wave-a i 50e vise od GSI ? Meni ovo nije racionalno ;) Cak bih i LG 3D uzeo pre Arc S, SE se cupa cenama, realna cena za Arc S je do 260e.

Ja imam SGS i Arc S i Arc S je generalno bolji telefon nego SGS. Kod SGSa je jedino bolji ekran, Arc S je bolji u svemu (jedino Voodoo Sound vadi SGS). Brži je duplo nego SGS na JVZu, kvalitetnija izrada. Malo je bolji 720p kod SGS, ne nešto preterano, dok su slike na Arc S neuporedivo bolje. Svakako vredi 50e više nego SGS.

Ne znam, kada stavis sve na papir izgleda ovako : GS I ima primetno bolji gpu a Arc S Adreno 205 [kao i GS plus] koji je primereniji nekom wildfire-u nego ''trenutno najboljem modelu Sony Ericsson-a'' :d
Vadi SG i voodoo ali i sam po sebi audio cip je bolji. Kazem da je kamera tu negde, dnevne fotke bolje na SGS I [bar one koje sam ja video iz uporednog testa nekog naseg lika], nocne su bolje na arc s, 820p malo bolji kod Samsunga..
Prvi Put cujem da je neki novi SE duplo brzi od konkurencije :d Ja sam do sada samo cuo kuknjavu vezanu za lag, a ako mislis da ocovan 1Ghz procesor moze da bude duplo brzi od 1GHz procesora iz sgs I.. ok ti najbolje znas ;)

Nemam ja nista protiv SE, cak sam njihov dugogodisnji korisnik i fan, ali se grcevito bore :d, LG ih pegla a kamoli Apple, HTC i Samsung.. malo je jadno da najbolji i jedan od najnovijih modela SE bude na nivou 2 god matorog HTC-a ili Samsunga. Naravno da ce vecina ljudi biti zadovoljna tim telefonom, nista mu ne fali, samo kazem da je skup, pogledaj LG Optimus 3D, za isti kes mnogo mocniji telefon.

Poslednja izmena:
+1

Jedino sto mi je na stranu Arc S-a je lepota uredjaja, lepsi mi je i od IP4, ali sve ostalo unutar njega mi se ne svidja... Kao da nisu mogli barem tegru2 da ubace, ako nece vec neki kvalitetniji proc... Naravno i plus im je sto ce na cela linija Xperie dobiti update za ICS...

Telefon jeste skup, svakako. Ja sam ga dobio, pa zato baronišem ovde. :D

Mnogo gresite sto se tice Arc S-a mnooogo. Manite papire, koristite uredjaj i videcete ;)
Inace kad krenu da kukaju na Sony, mogu samo da kazem da Sony blista u onom drugom delu mid range uredjaja (ili kako se vec zovu ovi modeli gde je HVGA rez :) ) - posto imam Mini Pro i koji prosto odvaljuje Wildfire S i Samsung Ace konkurenciju :) po istoj ili cak i nizoj ceni ;)

edit: Da slazemo se da Arc S jeste malo skup, ali i po meni je bolji nego SGS - ekran mu nije uopste los naprotiv odlican je - a i Arc S deluje nekako bolji kao celina...

edit2: sad videh da je u Telenoru skuplji 100eur od SGS+ hmmm moglo je to jos malo nize (ali SE najavio ICS za svoje 2011 Xperie, da li se SGS+ dobiti ICS official)

Poslednja izmena:
Dakle, po tvom razmisljanju Arc S je odlican telefon sa oprvdanom cenom zato sto je Mini Pro bolji od Wildfire-a S? :d :d

Da da, previse vuce na Mini Pro :)

:d :d tako otprilike :)
Ne nego stvarno Arc (bar meni) generalno bolji od SGS-a (naravno zajednica je ogroman plus na stranu SGS-a ko zna to da iskoristi - a 95% ne znaju ), i bolji od SGS+...
Vidim da mu je cena slicna kao HTC Rhyme, a mislim da je tu negde i Desire S - i kad se gleda ta strana onda Arc i nije toliko skup, mada slazem se da je cena morala da bude niza bar 50eur

inace HW cela xperia 2011 serija vuce na istu platformu koliko vidim (osim razlike u formi uredjaja)

Poslednja izmena:
SE baš voli da im telefoni pucaju sami od sebe, koji im je ovo već model da im se to dešava, pored prethodnih iPhone-ova mislim da su jedini.

Ja sam znao za boljku tu kod ARC-a, ali izgleda da i ARC S pati od toga...

Eto razloga zasto se gomila njih prodaje po oglasima i to relativno jeftino :)

Ma lol...

@alfa a zbog cega zelis da ga kupis? Sta te u moru cinjenica "nateralo" da se bas za njega odlucis kada ispada svi bolji od njega? i pazi.. ti telefoni koji se prodaju su kapiram uzeti upravo za male pare a ljudi hoce dobrano da zarade.. Tipa uvek ce govoriti da je nov fon oko 350 ili 500e a kupili su ga na ugovor kao ja na 12 ili 6 ili 24 meseca za tipa 210e ..

zasto sam rekao lol, pa zato sto se nije pojavila informacija o masovonom problemu.. kada budem procitao da je 5000 ili 10000 uredjaja povuceno zbog ovog problema, imam razloga za brigu, ovako dve fotografije mi ne ulivaju nadu.. i na xda nisam mnogo citao o tome, a ako tamo ne pise gde ima 4 miliona registrovanih korisnika pa da barem njih 200 imaju ovaj fon - nije se ni desilo..

:wave:

Poslednja izmena:
Ja zasto mislim? Ne mislim ja nista o ovome... ja zelim SE telefon jer ima kvalitetnu muziku (primetno bolju od bilo kojih drugih telefona), a konkretno Arc S mi se svidja jer je tanan.
Ovo sto se prodaje gomila njih se salim, verovatno su uvideli ljudi da je njega najlakse prodati (i za dobru cifru) naspram, lupam, RAZR-a ili SGS2.

Nazad
Vrh Dno