Šta je novo?

Sony Ericsson Xperia arc S

hsv.stoned je napisao(la):
...nikako nije za PS obradu ili dizajn
Ma naravno slazem se :) Nego sam rekao u kontekstu da meni licno nije losa crna boja ni na TN+film monitoru. Tako da mi AMOLED ekran nije "wow" kao sto je nekima, niti vidim preteranu razliku u svakodnevnom koriscenju. Ipak je to mobilni telefon, za ozbiljne stvari ionako koristim laptop :)

Arc S ima bas lep ekran, a razlika sa Bravia Engine-om je zanemarljiva. Bar meni, znaci ovo je subjektivna stvar, da mi neko ne kaze opet da pricam "gluposti" :)

hsv.stoned je napisao(la):
Dobro je sto SE gura svoj dizajn ali i dalje zaostaju za htc-om, samsungom pa cak i za LG. A kada se setim samo perioda od pre 5-6 godina, SE je kidao sve osim Nokie.
Ovde se slazem. Da mi je neko pricao pre godinu dana da cu uzeti SE smejao bih se.Ali trenutno fino napreduju. Iako me cudi sto Arc S nije dobio dual-core procesor. Mada mu nije ni preko potreban za SE UI. Poprilicno je dobro optimizovan za hardver na kojem radi.
Za ono malo sto sam cackao Arc S u Telenoru, sve je klizilo bas brzo.

off vezan za pricu oko starijeg hardvera u Arc S:
Eto npr, mom Xperia Pro je direktan konkurent HTC Desire Z. HTC kaze da nece davati ICS update DZu jer ima premalo RAM memorije. SE Xperia Pro vec moze da se koristi sa SE beta ROMom, ICS naravno. Nije da DZ nema dovoljno RAMa, nego HTC ne zeli da se potrudi da optimizuje Sense za 512MB RAMa. Naravno razumem ih, hoce da pospese prodaju novijih telefona.
Nego samo pravim paralelu sa SEom i hardver koji svi kritikuju, smatram da to i nije neka mana, kad sve sto treba - radi. I to radi solidno brzo :)
Pre nedelju dana sam bas sa 2 druga napravio mini-test:
Nokia N950 developers edition
SE Xperia Pro
HTC Sensation
Samsung Omnia 7

Na sva cetiri u isto vreme otvorena zahtevna web stranica (puna flasha i slicnih gluposti), i onda kad se ucitala probano brzo skrolovanje. SE XP je u ovom slucaju ocigledni outsider, ali na moje iznenadjenje, uopste nije puno kaskao za Sensationom, cak sta u realnom radu zanemarljivo. A hardverski je duplo slabiji, sto samo govori da software moze da se optimizuje da radi lepo i na losijem hardware-u, samo ako se potrude ;)

Uzgred receno, Samsung ih je sve pokidao iako ima mator hardware. Najbrze radi bez ikakvog lag-a. HTC ne moze ni Nokia-i da prismrdi, kamoli Samsungu, u ovom mini-testu :)

Djilkosh_Ns je napisao(la):
Da ti ne radis u Apple-u? Pa koji telefon nema zaobljene ivice? Pa nece valjda biti ovalni telefon ili u obliku trougla... Boze dragi...

Polako druze sto se nerviras :)
Ne radim, niti mi se svidja dizajn iPhone-a, zato sam i napravio paralelu. I naravno da skoro svaki fon ima zaobljene ivice, samo sam ovaj primer naveo jer mi se ne svidja kako to izgleda na s2/iphone-u.
Znas kako kazu, lepota je u ocima posmatraca ;)
Ili ono: 100 ljudi 100 cudi, 100 zena 200 si*a :d

Poslednja izmena:
Pa u tome i jeste poenta. Samsung je izbacio galaxy 2 pre pola godine, a ovi to tek najavljuju...

Kako bre nisu? A sta je Xperia Nozomi (Arc HD)? 4.3'' ekran sa 1280 x 720 rezolucijom, 1.5GHz dual-core, 12 megapiksela kamera, 1Gb ram... Najverovatnije januara izlazi, na sledecem CES

Jel ti vidis sta si upravo napisao? Vrati se pa procitaj opet.
Najavice ga u Januaru a trebace im 3-4 meseci da ga izbace na trziste.
Za to vreme GS II "puni" preko godinu dana.
HTC uveliko sprema quad-core telefone, za Samsung jos nije potvrdjeno ali SE kaska preko godinu dana za konkurencijom, imaju samo gubitke i nista vise.

Ove godine su imali samo jedan negativni kvartal, tako da ne stoji da imaju samo gubitke...
Prakticno ni jedan jedini program (osim par igrica) za Android ne koristi ni 2 jezgra, a kamo li tih 4(5). Po meni je to nepotrebno. A apsolutno sve programe i igrice koji su izasli do sad podrzava i Arc sa pola gasa, cak su se i mnoge igrice najpre pojavile za Xperia liniju telefona, pre svega zbog toga sto Sony ima odlicnu saradnju sa gaming kompanijama zahvaljujuci PlayStation konzoli. Uz to, taj procesor u njemu moze da se klokuje do 1.9-2.0GHz, tako da nema zime ni za ubuduce.
Postoji jos jedan dobar razlog zasto kupiti neku Xperiju-odnos kompanije sa developerima i svojim korisnicima. SE na svom sajtu nudi kod za otkljucavanje bootloadera, kako napreduje sa romovima za Android tako ih kaci na svoj sajt (izbacili su pre desetak dana Alpha ICS rom), ubacice oficijelni ICS na gotovo svaki Xperia model (dok HTC i Samsung farbaju korisnike da neki njihovi modeli ne mogu da guraju ICS, iako i vrapci na grani znaju da nije tako)

Znajući SE, nozomi će izaći na kraj leta sledeće godine.
iskreno, to što kasne sa generacijom procesora nije toliko bitno prosječnom korisniku. A i nije kao da ne napreduju lepo. Konačno dobra softverska podrška, lepi telefoni. Makar neka doverzifikacija.

---
desire

Pa ne menjaju ljudi telefon na svaka 2-3 meseca, pa sta izadje odmah novo da se kupi. Eto neko ce koristiti Arc godinu i nesto i ako vec hoce upgrade da uradi, uzece taj ArcHD... Sto je meni sasvim normalno... Ja sam imao e71 godinu dana i wildfire godinu dana, e sad posto sam uzeo premium telefon, njega mogu da guram 2 godine...

Sent from my Samsung Galaxy S 2 powered by ICS Domination

Ponekad je dobro ako proizvodjac ne izbacuje puno fonova na trziste.

apple-htc.jpg

http://www.theverge.com/2011/12/23/2651347/a-good-smartphone-comes-but-once-a-year

Zapravo, potrebno je samo imati jedan premijum proizvod, a možeš imati milion lošijih. Samsung to pokazuje.

---
desire

Tacno tako..

ne zna za koji fon da se odlucim ovaj ili lg optimus 3D ?
moze mala pomoc

Dobio sam danas ovaj telefon od firme kao poslovni. Izrada i dizajn su odlični, dok je sam UI previše glossy sa previše gradienta. Brz je, dobija se i HDMI kabl, za sada sam zadovoljan, detaljnije kada dođem sa posla.

Jel' to neka nova moda da se wallpaper zove UI. Vidim frljate se ovde sa tim glosi UIjem. SE UI je semitransparent, a wallpaperi su glosi i odvratni. Pobogu ljudi promenite wallpaper i nema vise glosi UIja.

Poslednja izmena:
Ima taj glossy finiš. Jeste transparent ali je glossy.

Evo da resimo dilemu da li je glossy :)

Nije ni semi transparent ako se izabere ona crna tema. A slazem se da su sve ostale teme bljak.

Prilozi

• screenshot_2011-12-30_2004_1.png
    screenshot_2011-12-30_2004_1.png
    31.5 KB · Pregleda: 113
  • screenshot_2011-12-30_2004_2.png
    screenshot_2011-12-30_2004_2.png
    28.5 KB · Pregleda: 109
  • screenshot_2011-12-30_2005.png
    screenshot_2011-12-30_2005.png
    24.6 KB · Pregleda: 114
  • screenshot_2011-12-30_2005_1.png
    screenshot_2011-12-30_2005_1.png
    65.5 KB · Pregleda: 115
Za mene je to glossy, mat nije sigurno.

To da. Meni licno je bitno da nije transparent, jer da nema ove klot teme, snimio bih cm7 samo zbog tema :)

Edit: Negde sam procitao da ce Sony temu za ICS raditi po ui-ju novog TrackID-a.

Poslednja izmena:
Nije ni semi transparent ako se izabere ona crna tema. A slazem se da su sve ostale teme bljak.

Uskoro - ukoliko sutra vec, cu postati vlasnik.

Da li mozes da nam napises kakvo ti je iskustvo generalno vezano za aparat. Sta ti se ne dopada a sta ti je ok. Ako si imao jos neki pored njega, ne bi bilo lose ako te ne mrzi u kratkim crtama da povuces neke paralele. Meni je ovo prvi android telefon ikada :)
Moguce da cu smarati oko root-ovanja i tako toga ako se budem primio da eksperimentisem :d Vidim da je komuna prilicno zainteresovana za to.

:wave:

Uskoro - ukoliko sutra vec, cu postati vlasnik.

Da li mozes da nam napises kakvo ti je iskustvo generalno vezano za aparat. Sta ti se ne dopada a sta ti je ok. Ako si imao jos neki pored njega, ne bi bilo lose ako te ne mrzi u kratkim crtama da povuces neke paralele. Meni je ovo prvi android telefon ikada :)
Moguce da cu smarati oko root-ovanja i tako toga ako se budem primio da eksperimentisem :d Vidim da je komuna prilicno zainteresovana za to.

:wave:

Nemam Arc S, vec Xperiu Mini :) Softverski SE gura za celu 2011 postavu istu pricu. Za 2011 postavu Xperia je do skoro bilo cimanje rootovanje, dok je sad u pitanju 2min posla, samo sledi link http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1321582 :wave:

Inace, posto ti je prvi android, nemoras ni da zuris sa root-om. Po meni je fabricki rom odlican. I sto je najvaznije, brz. Pre par dana sam rutovao minija i pobrisao facebook app i nekoliko bloatware aplikacija koje su stalno radile u pozadini i mob je dobio dodatni boost. Tako da necu ni snimati custom rom, vec cekam official ICS koji krece od kraja marta. Na ranijem telefonu sam imao cm7, a na drugom, Oxygen.

Poslednja izmena:
Jel neko testirao bateriju za music play na ARC S? Vidim da na gsm areni stoji da moze do 37h da izdrzi.
Jel to tacno ili ne?

Ja sam root-ovao telefon da bi obrisao antivirus, facebook i jos neke sitne servise koji su nepotrebni.

Meni baterija sa jusero-om traje dva dana, bez njega jedan dan, sa ukljucenim skype-om i gmail-om na svakih 5 min. Muzika oko 40min.

Zvuk sa cx150 je na stock rom-u tj sve "iz prodavnice" ipak ima malo prenaglasen bass u odnosu na n81. U svakom slucaju, pomera mozak...

Pitanje : Da li je moguce da je neko marnuo futrolu ili definitivno za ovaj model telefona se ne dobija futrola? Na poslu jos jedna osoba ima aparat i naravno kao iz svih YT klipova, ima futrolu SE za Arc S???
Dosta sam radnji obisao, svi nude ono silikonsko djubre za 900 din.. nekako mi bash jadno da ga drzim u tome..

Moja drugarica ima OVAKVU ali belu...Mislim da je i sa ebay-a uzela ili negde u inostranstvu... U telenoru uzet telefon...

Strashno... da li da popizdim ili da budem srecan sto sam prosao dobro za 5000 din sto sam ga manje platio pre 1.1.2012... neverovatno...

Budi srecan, ta futrola ili case kad narucis sa ebay-a ne moze vise od 10 eura da te izadje...

Za obican znam ali uz S bi trebalo barem po unbox-ovima po yt-u. U svakom slucaju hvala za amazon link.. Nadam se da cu moci da pazarim odatle. Ovo je zaista jeftino ..

Vrh Dno