Šta je novo?

Softver za kopanje (cgminer, afterburner, teamviewer...)

Umesto CGminera kroz CGWatcher koristim SGminer i posto me je mrzelo da flesujem bios kako bi smanjio napone stavio sam "GPU powertune na -20" a target temp 67C za obe.

Evo kako to izgleda.

p.s. ne znam koja je trenutno ambijentalna temp ali je hladnije jer se u toj prostoriji ne greje iako su zatvoreni svi prozori.

Prilozi

• screenshot1.JPG
    screenshot1.JPG
    33.4 KB · Pregleda: 114
Poslednja izmena:
To treba da turis u .config fajl, da ga napravis u Notepad-u.
A i ne treba ti. Sve sto ti treba stavis u .bat fajl.

moze li mi neko reci gde se nalazi podatak o tome koliko je tipa taj maxcoin isplativ u odnosu na litecoin ili dogecoin...?

Jel moze preko cgwatcher-a da se vidi koliko se novcica iskopa za taj pokrenuti ciklus...

Npr. kopam od 23h sinoc do 09h jutros i hocu da vidim koliko sam novcica iskopao za to vreme?Gledao sam u report-u, ali nema taj podatak...

Uzeh Asus R9 270 DC2OC neki dan. Preko guiminera sam je bez problema poterao na default klokovima i voltaži, radi stabilno sa nekih 415 khs. No, ne mogu da je poteram preko cgiminera sa istim tim podešavanjima i ne tražim ih za sada, hoću da se pomučim, da mi znanje uđe u prste iako sam već kontaktirao jednog člana da mi pomogne, ako zatreba. Podešavanja su guiminera tc 21568, v 1, g 1, w 256, i 19...

E sad, moje pitanje je pre nego što mi copy/paste .bat i .conf bacite za tu kartu da li sam sve ostalo dobro odradio:
1. W7 x64 je instaliran, na njemu je Catalyst 13.12 sa 13.251 driverima i skinut cgminer 3.7.2?
2. Da li treba instalirati onaj SDK i koji? Koliko sam shvatio - ne treba...
3. I da li je trebalo da instaliram ceo paket CC-a ili samo čiste drivere? Da ne zeza to...
4. Da li sam možda trebao neke starije drivere instalirati? Često se pominju u guide-ovima...

Poslednja izmena:
Safirke 270 radile normalno 5 dana. Danas i juce cgminer puca na sat - dva. Nista dirano, mijenjano, klokovi isti, temperature iste....

Sta bi mogao da bude razlog?

Cak ni teamviewer ne koristim intenzivno...

Pusti iz alphascrypt i vidi sta se desava... imao sam isti problem. Sad na AS radi bez problema 25 dana.

Vi koji koristite guiminer i vise kartica, kako namjestate iste klokove? Sapphire Trixx mi ne radi posao.

^ MSI Afterburner, on ima opciju povezivanja podešavanja sličnih kartica.

Uzeh Asus R9 270 DC2OC neki dan. Preko guiminera sam je bez problema poterao na default klokovima i voltaži, radi stabilno sa nekih 415 khs. No, ne mogu da je poteram preko cgiminera sa istim tim podešavanjima i ne tražim ih za sada, hoću da se pomučim, da mi znanje uđe u prste iako sam već kontaktirao jednog člana da mi pomogne, ako zatreba. Podešavanja su guiminera tc 21568, v 1, g 1, w 256, i 19...

E sad, moje pitanje je pre nego što mi copy/paste .bat i .conf bacite za tu kartu da li sam sve ostalo dobro odradio:
1. W7 x64 je instaliran, na njemu je Catalyst 13.12 sa 13.251 driverima i skinut cgminer 3.7.2?
2. Da li treba instalirati onaj SDK i koji? Koliko sam shvatio - ne treba...
3. I da li je trebalo da instaliram ceo paket CC-a ili samo čiste drivere? Da ne zeza to...
4. Da li sam možda trebao neke starije drivere instalirati? Često se pominju u guide-ovima...

Ima neko da odgovori na ova pitanja koja se svode zapravo na to da li mi je software "dobar" i da li mi još nešto od njega treba?
2 dana čitam tutoriale po netu i ne kontam gde grešim u ovom glupom .bat fajlu koji ne može biti jednostavniji:

timeout /t 30
setx GPU_MAX_ALLOC_PERCENT 100
setx GPU_USE_SYNC_OBJECTS 1
cgminer --scrypt -o stratum+tcp://coinotron.com:3334 -u pooluser.worker -p workerpass

Kada copy/paste guiminer-ovog .bat profila ubacim u cgminer onda se pokrene... Neko pametan?

Ja koristim komp za rudarenje i "ostalo":
- instaliran W7x64 ; 13.12 catalyst (u 13+ je već integrisan SDK) , cgminer 3.7.2 a kopam sa 5850+7950 kartama i sve radi kako treba (to je odgovor na tvoja pitanja)
Parametri u cgminer-u se razlikuju od modela do modela pa čak i medju kartama istog modela tj. oznake... Ako "nešto" ne radi proveriti parametre kao i klokove karte(i)

Evo copy/paste objašnjenja (najčešće korišćenih parametara) iz readme fajla iz cgminer foldera pošto neki i ne znaju da postoji...;)
Single pool:

cgminer -o http://pool:port -u username -p password

Multiple pools:

cgminer -o http://pool1:port -u pool1username -p pool1password -o http://pool2:port -u pool2usernmae -p pool2password

GPU only options:

--auto-fan Automatically adjust all GPU fan speeds to maintain a target temperature
--auto-gpu Automatically adjust all GPU engine clock speeds to maintain a target temperature
--disable-gpu|-G Disable GPU mining even if suitable devices exist
--gpu-threads|-g <arg> Number of threads per GPU (1 - 10) (default: 2)
--gpu-dyninterval <arg> Set the refresh interval in ms for GPUs using dynamic intensity (default: 7)
--gpu-engine <arg> GPU engine (over)clock range in Mhz - one value, range and/or comma separated list (e.g. 850-900,900,750-850)
--gpu-fan <arg> GPU fan percentage range - one value, range and/or comma separated list (e.g. 25-85,85,65)
--gpu-map <arg> Map OpenCL to ADL device order manually, paired CSV (e.g. 1:0,2:1 maps OpenCL 1 to ADL 0, 2 to 1)
--gpu-memclock <arg> Set the GPU memory (over)clock in Mhz - one value for all or separate by commas for per card.
--gpu-memdiff <arg> Set a fixed difference in clock speed between the GPU and memory in auto-gpu mode
--gpu-powertune <arg> Set the GPU powertune percentage - one value for all or separate by commas for per card.
--gpu-reorder Attempt to reorder GPU devices according to PCI Bus ID
--gpu-vddc <arg> Set the GPU voltage in Volts - one value for all or separate by commas for per card.
--intensity|-I <arg> Intensity of GPU scanning (d or -10 -> 10, default: d to maintain desktop interactivity)
--kernel|-k <arg> Override kernel to use (diablo, poclbm, phatk or diakgcn) - one value or comma separated
--ndevs|-n Enumerate number of detected GPUs and exit
--no-restart Do not attempt to restart GPUs that hang
--temp-hysteresis <arg> Set how much the temperature can fluctuate outside limits when automanaging speeds (default: 3)
--temp-overheat <arg> Overheat temperature when automatically managing fan and GPU speeds (default: 85)
--temp-target <arg> Target temperature when automatically managing fan and GPU speeds (default: 75)
--vectors|-v <arg> Override detected optimal vector (1, 2 or 4) - one value or comma separated list
--worksize|-w <arg> Override detected optimal worksize - one value or comma separated list

See GPU-README for more information regarding GPU mining.

SCRYPT only options:

--lookup-gap <arg> Set GPU lookup gap for scrypt mining, comma separated
--shaders <arg> GPU shaders per card for tuning scrypt, comma separated
--thread-concurrency <arg> Set GPU thread concurrency for scrypt mining, comma separated

Fala kolega. :) Sad znam da je software bar ok...

Nekada (ako imaš samo jedan pool u .bat fajlu) cgminer zna da stane ako pool zblokira tj. prestane sa radom, zato je preporučljivo staviti 2-3pool-a kao rezervu...

Imam problem sa getwork failure u CG mineru. Rezultuje u 10 posto stale, sto sam skinuo sa 50 posto. Neka ideja zasto se ta greska pojavljuje?

Ljudi probajte ovaj SGminer. Ovo je verzija 4 ali sa kernelom iz 4.1 jel nisam uspeo taj da namestem.
U svakom slucaju ja sam dobio 10Kh/s vise po grafickoj.

Prilozi

• sgminer-win64_zuikkis.7z
    343.4 KB · Pregleda: 39
koristiš kakva podešavanj? isto bat kao za cgminer?

Da indenticno, samo promenis na pocetku umesto CGminer, SGminer stavis i to je to ako koristis BAT fajl.
Ja konkretno koristim preko CGwatcher-a i njegovog config-a.

samo ga raspakujem u prazan folder i pokrenem bat fajl?

imam problem sa jednom kartom,nikako ne mogu da je namestim da radi sa drugom mi trecom,dok sama hoce da kopa..reinstalirao sam draiver,probao razna podesavanja i nista..i u cgmineru mi zakuca na ovim podesavanjima (slika) napon sam spustio preko vbe7 na 1162,a u cgmineru mi ocitava V-0.950?! i ne mogu nista da promenim dok radi sa preostale dve...zna neko o cemu se radi?hvala
Untitled.png

imam problem sa jednom kartom,nikako ne mogu da je namestim da radi sa drugom mi trecom,dok sama hoce da kopa..reinstalirao sam draiver,probao razna podesavanja i nista..i u cgmineru mi zakuca na ovim podesavanjima (slika) napon sam spustio preko vbe7 na 1162,a u cgmineru mi ocitava V-0.950?! i ne mogu nista da promenim dok radi sa preostale dve...zna neko o cemu se radi?hvala
Pogledajte prilog 136821

kartica radi u 2d modu i nece u 3d...taj problem sam imao i ja...obrisi driver za sve kartice,restart i onda instaliraj drajver...tako je kod mene proradilo...mada hoce i extender da zeza, pa probaj da promenis mesta karticama...

Poslednja izmena:
Ima li fazon neki da upravljam walletom preko iphonea?

kartica radi u 2d modu i nece u 3d...taj problem sam imao i ja...obrisi driver za sve kartice,restart i onda instaliraj drajver...tako je kod mene proradilo...mada hoce i extender da zeza, pa probaj da promenis mesta karticama...

zamenio mesta i proradile :) tnx

To se i meni desilo sa tri 270x...Imao sam dve powercolor i kada sam ubacio sapphire Vapor-x pocelo da zeza...ne znam zasto mora tako, ali covek moze tako da izgubi ceo dan i da poludi...a na kraju glupost...Bitno da si resio problem... :)

Jel' uspio neko da otkljuca kontrolu napona u msi afterburner? Smara me ovaj trixx stalno mi ucita podesavanja za prvu kartu a za drugu moram rucno da ucitam profil.

Vrh Dno