Šta je novo?

Snow Leopard @ Mac

Instalirao sam SL napokon kod mene. Sve je proslo ok, sem posle prvog reseta kada mi je potamnio ekran i dobio sam obavestenje da moram da se resetujem. Ako to izuzmemo sada sve radi kako treba.

Little snitch u verziji 2.05 nije radio kada sam ga updejtovao na 2.11 beta je sve bilo ok. Sem toga sve ostalo sljaka ko podmazano.

Neke bitnije promene u brzini nisam primetio.

Na Mac ili PC?

Na MBP. Nisam siguran da je izaso SL koji radi iole pristojno na PC-u.

nego, zna li neko neki menu bar prg za facebook.. fmenu i amigo mi ne radi na SL..... ?
tnx.

Koliko je meni poznato, za sada skoro ništa, odnosno rijetko šta u Menu bar-u radi. Uskoro će svi to da poprave, pa ćeš/ćemo moći da nastaviš/nastavimo koristiti omiljene aplikacije...

koliko te menu bar aplikacije uticu na trajanje baterije? ja sam i sve one widgete iskljucio mada nisam siguran da sam nesto dobio duzi rad na bateriji , narocito ne u poredjenju sa cudima koja pravi coolbook :D

pokreneš activity monitor, prebaciš na all processes, sort na CPU% pa pratiš.. uglavnom su u rasponu od 0 - 1% u stanju mirovanja, zavisi šta je u pitanju.. sabereš koliko takvih procesa imaš i gledaš da one najzahtevnije ne držiš aktivne ako si na bateriji... mislim da je ukratko to to, bar iz mog iskustva, bez obzira bio win/osx šta god...

Moj drugar se trenutno bakce sa time (naime uspesno je isntalirao retail verziju na PC sa "odabranim" komponentama, uz naravno mnoooooooogo cimanja, ali radi :) ). Javljam sta je uradio.

Nego, meni bre radi iStat menus!? Sve kao i na 10.5.

Muzzy, jesi mu dozvolio update?

Nadjoh na sajtu sa zelenim djavolcicem ovaj build leoparda: Snowleopard 10.6 Build 10A432
Da li je to finalna verzija 10.6 leoparda posto sad imam prazan toshiba eksterni hard za testiranje..?

Nadjoh na sajtu sa zelenim djavolcicem ovaj build leoparda: Snowleopard 10.6 Build 10A432
Da li je to finalna verzija 10.6 leoparda posto sad imam prazan toshiba eksterni hard za testiranje..?

Kažu da jeste, mada sam na Dizajn Zoni pročitao i da nije, već da postoje razlike između GM-10A432 i pravog, finalnog koji se nalazi na retail diskovima...

E pa onda definitivno 10A432 iliti Gold Master nije final, jer na njemu iStat ne radi... :wall:

Ja sad skinuh iStat i lepo se instalirao na SL, a imam build 10A432 iliti GM.
Sve radi uredno, tako da GM izgleda da ipak jeste Final.

Poslednja izmena:
Kako da narezem snow leopard 10A432 na dual layer dvd iz windowsa?Probao sam sa transmac programom ali izbaci neku gresku

Poslednja izmena:
UltraISO

Izasao 10.6.1

Improves compatibility with some Sierra Wireless 3G modems
Addresses an issue in which some printer compatibility drivers might not appear properly in the Add Printer browser
Addresses an issue that might cause DVD playback to stop unexpectedly
Addresses an issue that might make it difficult to remove an item from the Dock
Resolves an issue in which the Command-Option-T keyboard shortcut would sometimes bring up the special characters menu in applications such as Mail and TextEdit
Addresses instances in which auto account setup in Mail might not work
Resolves issues when sending mail with certain SMTP servers
Addresses an issue in which Motion 4 could become unresponsive
Includes an update to Adobe Flash Player plug-in version 10.0.32.18

Poslednja izmena:
10.6.1 je vjerovatno najmanji update ikada izbačen za Mac OS X...

isto je bilo i sa 10.5 - sve do 10.5.4 nije radio kako treba... tj. imao je non stop nekih bugova i geekova :D :D

Na MBP. Nisam siguran da je izaso SL koji radi iole pristojno na PC-u.

Snow Retail na sledecoj konfuguraciji radi odlicno:
Asus p5ql Pro
E8500
Gforce 9600gt

Kraci skript sa Insanely-a i radi sve kao sat. Danas uspesno update-ovan na 10.6.1

Poslednja izmena:
jeli moguce da prilikom instalacije tamo gde se biraju zemlje nema vishe Serbia & Montenegro kao ni Serbia niti Yugoslavia, ili sam ja skinuo neku cudnu instalaciju...?

Nema nas... Ni u GM, ni u retail-u...

Odabereš bilo šta u toku instalacije, a kasnije prebaci na Srbiju.

A sta je s onom zastavicom gde se menja serbian / serbian - latin (mod kucanja)? Da li su postvili najzad srpsku zastavu ili je i dalje jugoslovenska? :)

Nazad
Vrh Dno