Šta je novo?

Snow Leopard @ Mac

Pa, istoriju imas ovde: http://en.wikipedia.org/wiki/IEEE_1541
Tako da jeste i nije novije... :D

Problem nastaje sa RAM memorijom koja se pravi da je 1 GB = 1024 MB... E sad tu vidim dva izlaza: Poceti da upotrebom tih nakaradnih mebibajtova i totalno zbuniti raju, ili se praviti blesav. Ovo drugo ima interesantnu posledicu da 1 MB na disku nije 1 MB u RAMu. Sto za sada nije strasno, ali kako nam bude rasla kolicina ram-a u racunaru, moze da postane znacajno.

pa kako nije novije: iz 1998 :D

a koliko se secam npr. proizvodjaci harddiskova su uvek velicinu definisali 1MB=1000KB (i dok smo imali harddiskove od 40MB OS je prijavljivao slobodno mesto u kilobajtima a prozivodjaci hardidskova su ih prodavali u kibibajtima :D)
sorry za off ali me je bas interesovalo od kad je ovo ozvaniceno...

Da li ima neka dobra duša da mi pošalje IO80211.kext iz finalnog Snow Leoparda?

Javi se na PM, pa ću ti poslati kad dođem kući popodne/predveče....

Braća Rusi već napravili Hackintosh instalaciju... :d:d:d

Citajuci review-ove po netu deluje da je Snow Leopard prema Leopardu isto sto i Windows 7 prema Visti - poliranje postojeceg proizvoda. Dakle nista revolucionarno, samo su neke stvari poboljsane (sredili su stacks konacno, Finder odradjen od 0 u Cocoa i tako dalje) kao i poliranje ispod haube (sada je konacno sve 64bit).

Zato i kosta 30 dolara. Sve u svemu pohvalno je to sto ce taj sistem iako noviji raditi i na starijim Mekovima sasvim korektno kao i Leopard (ako ne i brze).

Poslednja izmena:
Da li je moguce instalirati SL preko DMG-a dakle bez narezivanja na disk. Dakle samo iz 10.5 da pokrenem instaler sa harda i da se sve zavrsi kako treba ?

Moraš ga ili narezati na DVD ili raspakovati pomoću Disk Utilityja na particiju, pa bootovati s nje i instalirati na primarnu particiju.
Ili da probaš da pokreneš instalaciju na jednom kompjuteru, a drugi da bude u target modu, pa da tako pregaziš staru instalaciju. Ali, trebaju ti 2 Maca, a mislim da ćeš morati i tu na prvu mašinu raspakovati na zasebnu particiju.

Ne moras, ako imas USB flash ili externi hard tog kapaciteta mozes da prepises isti image-oim i da dignes instalaciju sa njega.

Ja sam uvek instalirao Leopard sa -> iPoda ;)

Ne moras, ako imas USB flash ili externi hard...

Elem, znam da je mesto totalno pogresno, ali sa druge strane sam uveren da ce naici na vise odgovora nego da sam ga postavio u HDD podforumu.
Koji externi HDD koristite za MacBook ili ti uopste za apple based OS? Naleteo sam na jedan WD Passport for Mac od 500GB pa me zanima jel postoji uopste razlika izmednju HDD-va? Mislim, da li su za Win ili za OS X? Kakva je kompatibilnost?

Jos jednom, sorry for offtopic :smackbum:

Ja imam MyBook od 1 TB i Passport od 120 GB. MyBook ima USB i FW portove dok je Passport samo USB. Oba rade odlicno.

ja imam nekog maxtor 1TB na USB i radi sve OK...mislim da nema neke razlike u tome, zar ne? externi disk je externi disk, sto bi radio na windowsu a na macu ne :)

Na PPC makinama instalacija ide iskljućivo preko FW, dok kod Intel-a može i preko USB-a.

Jedina razlika između MyBook (crni) i MyBook for Mac (bijeli) eksternih diskova je taj što crni dolazi preformatiran sa FAT32 fajl sistemom, a bijeli sa HFS+ fajl sistemom. I to je jedina razlika. Naravno, podrazumijeva se da svaki "nosi" default programe za određeni sistem, ali i da posjeduje fajlove (instalacione, za programe) za onaj drugi...

Eventualna razlika je u cijeni...

^

u svakom slucaju i jedan i drugi mozes da formatizujes u file system koji tebi odgovara (FAT32, NTFS, HFS, ZFS, ext3, ext4, GEMDOS, kako se zove FS na Amigi? :D AmigaDOS ? )...

^

u svakom slucaju i jedan i drugi mozes da formatizujes u file system koji tebi odgovara (FAT32, NTFS, HFS, ZFS, ext3, ext4, GEMDOS, kako se zove FS na Amigi? :D AmigaDOS ? )...

Hvala za info. Znaci, ako sam snob kupim WD passport for Mac, a ako nisam kupim obican i prodjem jeftinije. Hmmmm... kapitalizam, pitanje da li cu se ikada navici...

Instalirao sam SL napokon kod mene. Sve je proslo ok, sem posle prvog reseta kada mi je potamnio ekran i dobio sam obavestenje da moram da se resetujem. Ako to izuzmemo sada sve radi kako treba.

Little snitch u verziji 2.05 nije radio kada sam ga updejtovao na 2.11 beta je sve bilo ok. Sem toga sve ostalo sljaka ko podmazano.

Neke bitnije promene u brzini nisam primetio.

MacBookAir prve generacije ne moze da bootuje sa USB-a SL, a MacBookPro moze. O boze!

Nazad
Vrh Dno