Šta je novo?

Snapdragon vs Exynos vs Kirin

Trebalo bi da se drzimo teme, poredjenja, testova, utisaka u radu, igrama i sl. Ne o nekom nepotrebnom komentarisanju. Hvala

Exynos je nuzno zlo za korisnike koji pate od kompleksa brenda "Samsung"..
Zbog čega to života ti? Ja ću prvi samo Note da uzimam kad bude Snapdragon kod nas, a apsolutno me zabole za brend. Neke stvari im ne mozes osporiti

Sent from my P30 Pro using Tapatalk

Ovi što im exynos dobar verovatno u životu nisu izašli iz centra grada na neku planinu ili selo. A tek da priznaju da njihov telefon nije ok eheeej, pa to je plaćeno 1000e, mora da bude top, neće reći "ej dao sam soma jura za telefon koji se greje i na mogu da sastavim dan" [emoji16]
To je isti onaj tip ljudi koji jedva sastavi za neki tel od 1k eura i onda su u fazonu "izvinite, koja je šifra za WiFi, nemam megabajte" [emoji23]
Niti jedan Samsung sa exynosom ne može da izdrži od ujutru do uveče ako se koristi za neki posao, pogotovu na 4g i na jakom suncu i tačka. Video i fotografije su bolji na sd verziji Samsung i tačka. Ko nije imao, nek prvo proba pa nek iznosi činjenice.

P30 Pro

Ovi što im exynos dobar verovatno u životu nisu izašli iz centra grada na neku planinu ili selo. A tek da priznaju da njihov telefon nije ok eheeej, pa to je plaćeno 1000e, mora da bude top, neće reći "ej dao sam soma jura za telefon koji se greje i na mogu da sastavim dan" [emoji16]
To je isti onaj tip ljudi koji jedva sastavi za neki tel od 1k eura i onda su u fazonu "izvinite, koja je šifra za WiFi, nemam megabajte" [emoji23]
Niti jedan Samsung sa exynosom ne može da izdrži od ujutru do uveče ako se koristi za neki posao, pogotovu na 4g i na jakom suncu i tačka. Video i fotografije su bolji na sd verziji Samsung i tačka. Ko nije imao, nek prvo proba pa nek iznosi činjenice.

P30 Pro
Potpisujem

Ja ću prvi samo Note da uzimam kad bude Snapdragon kod nas

Sam si sve rekao,do tad na zalost Exynos u sadasnjim samsung mobovima je tiha jeza za korisnike..Oni koji pate za brendom Samsung uzece ga bez obzira sto ce puniti taj isti telefon 2x na dan,bez obzira sto ce gubiti signal u pokretu,bez obzira sto ce se nevidjeno grejati i to sve zbog Exynosa.Ti isti telefoni ne mogu da prismrde na USA trziste sa tim cipom,na njihovo trziste guraju modele sa SD cipom,zasto?Zato sto je Samsung sa SD cipom druga prica i Ameri to znaju,ne dozvoljavaju da im se trziste preplavljuje sa smece aparatima.Evropa i njeni korisnici koji imaju kompleks da se mora nositi Samsung jer je to fensi,za te korisnike je odredjeno djubre od Exynosa,uzmi ili ostavi,ili uvezi iz USA Samsung sa SD.

Kakve *mjau**mjau**mjau**mjau**mjau**mjau*štine, ispada da ako neko u Evropi kupi Samsung ispada da je *mjau**mjau**mjau**mjau**mjau**mjau*. Samsung je lider, svidelo ste to nekome ili ne. Da korisnici nisu zadovoljni sa exynos CPU ne bi kupovali Samsung, oni koji nisu zadoovljni imaju dosta izbora kod konkurenata.

Sent from my Samsung Galaxy S10 Plus using Tapatalk

Tema je procesor , a ti govoris da ce se neko zeznuti ako kupi samsung. Sto znaci da mislis na ceo telefon,a on podrazumeva i ostale komponente,ne samo procesor. Samim tim si skrenuo sa teme.
Zasto bi dozvolio da budes tretiran kao gradjanin druge klase? Makar razlika bila u 1% ti si platio isti novac za isti model a dobio si infeorniji uredjaj, bezveze je da ljudi pristaju na to. Ako dam 1k za uredjaj zelim da to bude najbolji kao sto ga reklamiraju a ne drugu klasu. Samsung sam imao do s4 i vise ne planiram da mu se vracam , zena i dalje uzima samsung ali sa s8 exynos nije dobro prosla.

Sent from my Nokia 7 plus using Tapatalk

Kompleksasi ne mogu da priznaju da su samsung exy telefoni overpriced crap? Pa i apple je takodje isti. Sad mozete da se ponosite i time, da je samsung kao iphone :D

Kompleksasi ne mogu da priznaju da su samsung exy telefoni overpriced crap? Pa i apple je takodje isti. Sad mozete da se ponosite i time, da je samsung kao iphone :D

Zato "nekompleksaši" kupuju Xiaomi i misle da su bolje prošli od onih koji imaju pare za Apple ili Samsung :)

Pa sta ces. Kad je istina :D
p.s. nego zaista mislis da samo onaj ko nema para za iphone/samsung kupuje druge telefone (naprimer xiaomi)?

Poslednja izmena:
A sta je to napredni korisnik na mobilnom kojeg toliko spominjete molim vas?
Po meni su vecina mladih napredni korisnici jer skoro svi cepaju igre, medije, streamovi, social, non stop poruke...
Jako retko vidim 3g van grada, opkoljeni smo brdima i gustim sumama pa opet samsung na svakom koraku jer je retkost videti mlade bez moba u ruci.
Ovde se strogo postuje pravo vracanje robe ako nisi zadovoljan. Auto sam mogao vratiti ako sam hteo, ne mobilni...
I opet, da je tako lose i uzmes pravo povracaja u obzir, samsung ili bilo koji brend bi pukao vrlo brzo jer imas i mozes da biras...
@ChobbyNS : zdrava i jaka konkurencija je cudo...

Sto se tice kompleksasa, mrdnes malo iz istocne evrope i vidis koliko ljude zabole ko kakav fon ima. Veca si faca sa Xiaomi nego sa najnovijim ajfonom... kao na pauzi kada sam uzeo rmn7, opkloljen flegovima i vadim xi i kolega/frend onako bzvz "aha, opet novi fon.. koji? - xiaomi... - i svi na mene daj da vidimo sta je to :)

Pool: bolje ovde nego u svim samsung temama

...riding on 720p...

Poslednja izmena:
Ne znam zaston pričamo o kompleksasima,ja prvi kazem da je top samsung dobra kupovina bez obzira na procesor.
Nosim Xiaomi sa Sd procesorom jer mi to trenutno odgovara.
Ali to ne znaci da moj xiaomi ima bolji displej od Samsunga,niti da ima bolje bt i gps module. Naprotiv.

@Alukard, koji xiaomi? Bices iznendadjen ali xiaomi koristi samsung super amoled ekrane kod svojih topova. I da, ja sam iz onih koji ne vole oled i daju prednost ips (sharp jos kad bi bio..) kod mob telefona.
I da, mozda si neupucen, ali bt i gps moduli su obicno sastavni deo SOC. Tako da xiaomi mi9 sa sd855 je priblizno identican sa samsung analogom (za usa trziste), ali i klasu ispred exy.
p.s. qualcomm takodje zna da se pravi blesav, naprimer sd855 je osakacen za bitrate capture video (sd845 je tu bio mnogo jaci)

Poslednja izmena:
Ali makar nam je TEMA aktivna :-D hahaha, secam se kad sam davno imao Note 3 kupio preko kp i fazon igrao GT Racing 2 na max. Bas sam bio odusevljen i nakon toga ubrzo uzmem Note 4, instaliram kad ono onako malo ipak secka!? Pitam se sta je ovo i dugo vremena nisam razmisljao o tome dok se malo vise ne upoznah sa hardverom u tel i skontam da je Note 3 bio SD a Note 4 Exy :-D etoooo

A isto secam se da mi je Xperia Z3 gasila kameru nakon 5,6 min snimanja u Full HD rezimu zbog pregrevanja promasenog SD 801 procesora, cini mi se da je taj :-D

Sony je posebna prica.. Ali sto se snimanja video tice : iphone zna da smanjuje osvetljenje na ekranu, ako mu je vruce, skoro da se nista ne vidi na ulici. I to onako podmuklo, bez ikakvog upozorenja. Zasto da se korisnik nervira, ako mu iskoci neka notifikacija da se telefon pregrejao :D

@Alukard, koji xiaomi? Bices iznendadjen ali xiaomi koristi samsung super amoled ekrane kod svojih topova. I da, ja sam iz onih koji ne vole oled i daju prednost ips (sharp jos kad bi bio..) kod mob telefona.
I da, mozda si neupucen, ali bt i gps moduli su obicno sastavni deo SOC. Tako da xiaomi mi9 sa sd855 je priblizno identican sa samsung analogom (za usa trziste), ali i klasu ispred exy.
p.s. qualcomm takodje zna da se pravi blesav, naprimer sd855 je osakacen za bitrate capture video (sd845 je tu bio mnogo jaci)
Ok,naravno,ali moj rn7 ima isti soc kao i zenin mi 8 lite. Pa njoj bt i gps rade fenomenalno,dok kod mene uzasno rade.

@Alukard, redmi sad i zvanicno nije xiaomi... Moraju u necemu da ga "skrate", ili su u pitanju drajveri ili antena. Ali sta nudi samsung za cenu rn7 na svojim budzet telefonima? Toliko o tome.

Nudi npr a40 koji ima super Amoled. Igraju na tu kartu

A3 takodje sa Amoledom i SD cipom kosta 150e ne moze mu prici A50.Dok na primer za 215e moze se uzeti Mi 9 lite,koji cisti sve pred sobom od Samsungove cenovne kategorije od 500e..Ovde je rec o dominantnom SD vs Exynos.

Ja stalno imao Samsung telefone, mahom sa Exynosom. I generalno mi je svaki držao dan i po (36 sati). Ne igram igre, uvek dual sim, 4 g. Zadnji Samsung mi je bio S9+ i posle 5 meseci korišćenja zamenio sam ga sa Huawei P20 Pro (direktni konkurenti u to vreme). Mogu da napišem referat o prednostima i manama oba fona ali skratiću maksimalno. P20 Pro ima bolje trajanje baterije i bolje fotke (oba razloga zbog kojih sam i prešao na njega) dok je u svemu ostalom bolji S9+. Sistemi podjednako rade s tim da mi je Samsungov bolji i logičniji po većini stvari. E sad ono najbitnije a mislim da se tiče čipseta. Video je na Samsungu za klasu bolji. Znači, video na Huawei telefonima je očaj. E tu mislim da je stvar do čipseta. Exynos ma kakav je mislim da ima odličan hardverski video dekoding, dok je kod Huawei-a to simptomatično (na svim fonovima) i mislim da ima veze sa nedorađenošću čipseta. Ne znam šta bi drugo bilo jer sirova snaga im ne nedostaje (igre npr.), kamere su im vrh, ali video snimalnje je sramotno. Ne mogu da pričam za ovogodišnje modele (P30-M30) ali P20, P20 Pro i Mate 20 Pro (sve probao) istu falinku imaju.

Poslednja izmena:
I p30p možeš da dodaš u taj spisak za loš video. Mislim da je to zbog veličine senzora, a ne do procesororske snage. Verujem da bi video u lošim svetlosnim uslovima bio mnogo bolji kad bi postojala mogućnost da se isključi samo softverska stabilizacija slike.

P30 Pro

Kvalitet video snimka nema veze sa čipsetom. U stvari ima ali ima još mnogo faktora koji više utiču od čipseta.
Za poređenje Sony i Xiaomi koriste SD, na Sony je snimak odličan dok je na Xiaomi loš.

Poslednja izmena:
Na Xiaomi telefonima je skroz ok video snimak, los je zvuk pri snimanju.

Jel vi to pricate o stock kamerama? :D
Aj da pokisam da vam pomognem: mcpro24fps ce u 90% slucajeva da vam resi pitanje sto se kvaliteta video i zvuka tice (ume i wav bez obrade da snima)

Nazad
Vrh Dno