Šta je novo?

Snapdragon vs Exynos vs Kirin

Tema su cipset ne kamere ili direktno poredjenje telefona. Postace ova tema poente bez...

Tema je u startu poente bez, cist hollywar. Odavno se zna da je SD najbolji kao kompletna ponuda (optimizacija sw, custom romovi i td), kirin ga sledi jer Kinezi bas dosta novca ulazu u optimizaciju (ma da huawei je skoro China ios, sve radi iz kutije, ali nista vise od toga, sve zakljucano za optimizacije, custom romove i td, jednostavno gutaj sta daju), exynos je nesto najgore sto se tice podrske i optimizacije, jer samsung nista ne radi na tome: za usa trziste stavljaju krsten SD, a ostali ih ne zanimaju. Mtk je dobar jedino za igranku sa imei, ko zna o cemu je rec, u svemu ostalom nista bolji od exy.
Ukratko: hoces najvise i da mozes da cackas i stelujes - iskljucivo sd (ali normalnog proizvodjaca, bez lock bootloadera i sa iole krstenom podrskom camera2api, pozdrav za sony), neces nista da pipas - slobodno kirin, mtk za one koji znaju za sta im treba, exynos za "to je bre samsung"

Poslednja izmena:
Mislim da je i sam OP-trol na kraju razočaran učinkom teme [emoji1]

Sent from my SM-N960F using Tapatalk

Probah CoD kod druga na P30 pro pa onda opet kod mene. Ista podesavanja i ipak je za nijansu fluidnije kod mene. Ima ono malo da posle 30 min oba izgube malo fluidnosti ali super rade. Ono sto je sigurno jeste da je Kirin stvarno 'hladan' procesor, jedva mlak.

E nmg da verujem, imam Note 10 Plus i Black Shark 2 Pro. Na istim podesavanjima u CoD igri u sobi dok igram temp na Note ide do 40 C. Dok je temp do 38 fps stoji zakucan 60,cim predje 38 c i dodje do 40 fps je 54 i ne mrda xD. Dok na Black Sharku 2 (855+) ide do 37 max i ne mrda, i naravno ima konstantno 60 fps. I sad nmg da verujem da zbog 3c razlike izgubi 6 fps xD

Dobro to bas i nije realno poredjenje, s obzirom na to da je Black Shark gamerski mob. Plus standardna razlika Snap vs Exynos, hladjenje je verovatno bolje... Ima tu dosta faktora. [emoji4]

I moj je 855 snapdragon :D doduse nije plus i zatvoren je svuda jer je vodootporan al me bas brate nervira :D

To i nije tako strasno obzirom na exy drop koji smo do sada vidjali. E sad, ne znam na kojoj spoljnoj temp to meris, kad bude napolju 30+ tad nastaje frka.

^ Koliko sam skapirao, u pitanju je SD verzija N10+.
^^ Onda je verovatno do hladjenja, pretpostavljam da je bolje reseno kod Xiaomi, s obzirom na namenu modela. Mada sigurno da ima uticaja i S855+, jer ako se ne varam i GPU je klokovan, ne samo CPU. [emoji4]

Poslednja izmena:
Pa jeste, 855 + je klokovan kao i gpu Adreno. Jaci su 15 ak % u odnosu na standardni 855 i 640. Vrvt se zato lakse nose i tu su oko 37 c. Ovaj moj se vise napinje pa se pregreje :D hahah, a Exy ide i do 48 c to je katastrofa. Pa merim u sobnim temperaturama, prosek 23 c.

Vrh Dno