Šta je novo?

SMS VAS prevare i moguci propusti operatera

To je druga tema,mozemo pricati danima,kradja je dokazana u svetu,nema potrebe da se brane lopovi,vec mozemo pomoci da se oni uhvate,danas se smejemo jel se to desilo nekom penzioneru,koji verovatno ima neku staru tarabu i nezna sta je to internet.A sutra moze da se desi tebi i onda? :D

Sad ono kad skidas aplikacije nemas mogucnosti,moras da prohvatis se ono cemu ona zeli da pristupi.Meni se to nimalo ne svidja,ali sve to moze ukines u onim dozvola podesavanja

Screenshot_73.png

E sad je to to,znaci zabranio sam da salju sms,ili ima jos negde nesto da se uradi?
Ima ova neka opcija Sifruj telefon,ima li to neku zastitu uopste?

Screenshot_74.png

^ Enkripcija skoro celog sadrzaja NAND-a. AES 256 ključ. Bez PIN-a nema pristupa ni jednom podatku (imeniku, porukama, slikama...). Ovim je rad samog uredjaja malo usporen, ali to moze biti neprimetno. Sa dobrim (teskim PIN-om) brute force napad trajao bi godinama.

Naravno, ako ti je to potrebno. ;)

Jel moze neko da mi pomogne posto se radi garant o ovome, Naime u kuci nam je povezan na isti facebook nalog tablet i caletov mobilni, i cale i keva su citali neke recepte na facebooku od onih izmisljenih sajtova sto imaju hiljade reklama i izlazile su im poruke tipa: vasa baterija je ostecena azurirajte sistem ili nadogradite uredjaj teleefon se usporava ili vas telefon je zarazen virusom ocistite ih i dva tri puta su to oni isli OK i prijavili se na neki servis jer su laici i ne znaju i naravno skinute su pare sa telefona sto nije toliko bitno. Ono sto je bitno je to sto sada takve poruke izlaze na gotovo svim sajtovima i telefon i tablet ne mogu da se koriste i ne znam kako da ih se resim, flesovao sam sistem na teleefonu ali se i dalje desava isto. Ako neko zna neka pomogne sto pre :)

Kucamo na vrata zaboravljenih tema. Danas mi je stigla prijava na nekakav VF servis na koji se naravno nikad nisam prijavio, a naizgled naplaćuju odjavu. Nisam se odjavio jer imam utisak da će tek tada krenuti prijava i naplata. Guglanje nije pomoglo, nigde se ne pominje ovaj servis niti broj 4588, ili ja ne umem da nađem.
Screenshot_2021-03-15-17-27-36-910_com.google.android.apps.messaging.jpg
Post automatically merged:

Zvao sam operatera (MTS) i oni NE ZNAJU ko stoji iza tog broja. Kao kad biste otišli u banku jer vam nestaje novac sa računa, a službenik ne zna ko vam skida novac. Skandalozno.
Ponudila je da me odjavi za 6 dinara, tako da će svaki eventualni trošak ići njima na teret, pa neka istražuju ko stoji iza servisa.
Servis je očigledno prevarantski, nema nikakvog opisa ko ili šta je VF. Famozne Adidas poruke sa Vibera nisam otvarao, ništa van Playstore-a nisam skidao, nikakvi sumnjivi linkovi niti rizično ponašanje s moje strane.

Poslednja izmena:
Dobio sam istu poruku na sluzbeni vip broj, prijavio sam svom IT sektoru jer su oni nadlezni za iste.

Evo da se i ja upišem kako sam ja prošao.
Pre dve nedelje u toku razgovora dobijem poruku od CFM u prvi mah nisam ni pogledao jer sarađujem sa Car Fleet Managemante , ali kad sam otvorio poruku u pitanju je GameCraze servis i da sam se pretplatio na njihove usluge 700din nedeljno.
pogledam račun već zadužen u poruci neki 011xxx telefon kao korisnički servis.
Uzmem neku prepaid karticu i pozovem reko da mi lepo objasne kako se vrši pretplata.
Kao moram da se prijavim pa da potvrdim i onda dobijam aktivacioni kod , reko lepo sada vi meni recite kako sam ja onda uspeo da se pretplatim.
Devojka je bila ljubazna odjavila me i samo mi rekla da napišem reklamaciju na neki mail što sam i uradio za par dana dobio sam odgovor da mi je reklamacija uvažena i da je transakcija stornirana.
Ali nisam dobio odgovor na moje pitanje na koji načina sam imao aktiviran servis kod njih.

Ja redovno dobijam poruke od broja 4444. Memorisao sam ga kao prevara neaktiviraj. Zamalo da se zeznem i da aktiviram. Slicne poruke dobijam od Telenora pa zamalo da aktiviram ovog prevaranta.

Prilozi

• aaaa.jpg
    aaaa.jpg
    43.8 KB · Pregleda: 154
....
Zvao sam operatera (MTS) i oni NE ZNAJU ko stoji iza tog broja. Kao kad biste otišli u banku jer vam nestaje novac sa računa, a službenik ne zna ko vam skida novac. Skandalozno.
Ponudila je da me odjavi za 6 dinara, tako da će svaki eventualni trošak ići njima na teret, pa neka istražuju ko stoji iza servisa.
Servis je očigledno prevarantski, nema nikakvog opisa ko ili šta je VF. Famozne Adidas poruke sa Vibera nisam otvarao, ništa van Playstore-a nisam skidao, nikakvi sumnjivi linkovi niti rizično ponašanje s moje strane.
Ha, ha, ha...

Ja sam taj problem rešio tako što sam od Telekoma tražio da mi ukinu sve VAS poruke osim parkinga.

Vip je lepo to uredio. U podešavanjima izabereš koje VAS poruke želiš ili ne želiš.
Zbog čega kod Telenora i MTS nema ove opcije, možete sami pretpostaviti.

Pozdrav. Da vam olaksam život. Prijaviti se možete svakako. Nema veze sa sms porukama. VAS servisi ne idu kroz SMS u većini slučajeva. Poslednji put sam dobio desetak pokusaja aktivacija na prepaidu iako nisam imao dinara na računu. Moja sumnja nakon tri godina da ima veze sa browserom i paketom prenosa podataka. Nisam siguran. Ali sam blokirao sva obaveštenja u browseru. Pogasio tabove. Gasim mobilne podatake kad imam kredita i koristio sam par outa i safe mode telefona za svaki slučaj. Ne mogu da garantujem ali iz monitoringa tri godine unazad ovo mi jedino ima smisla... Za postpaid ugasite sve osim parkinga. A za prepaid posto nije moglo do sada gore navedeno i ne treba imati vise od 179 dinara. Opet kazem ne garantujem

Evo da se i ja upišem kako sam ja prošao.
Pre dve nedelje u toku razgovora dobijem poruku od CFM u prvi mah nisam ni pogledao jer sarađujem sa Car Fleet Managemante , ali kad sam otvorio poruku u pitanju je GameCraze servis i da sam se pretplatio na njihove usluge 700din nedeljno.
pogledam račun već zadužen u poruci neki 011xxx telefon kao korisnički servis.
Uzmem neku prepaid karticu i pozovem reko da mi lepo objasne kako se vrši pretplata.
Kao moram da se prijavim pa da potvrdim i onda dobijam aktivacioni kod , reko lepo sada vi meni recite kako sam ja onda uspeo da se pretplatim.
Devojka je bila ljubazna odjavila me i samo mi rekla da napišem reklamaciju na neki mail što sam i uradio za par dana dobio sam odgovor da mi je reklamacija uvažena i da je transakcija stornirana.
Ali nisam dobio odgovor na moje pitanje na koji načina sam imao aktiviran servis kod njih.
evo i ja dobio istu poruku...

proverio sajt, na sajtu pise da kada ukucas broj i kliknes na zeleno dugme, to je to... prijavio si se na servis... A oni kao satro salju neki pin kod i traze da ga ukucas... Zanci bilo ko moze da te stavi na pretplatu...

Dobro došao u klub. Ne samo bilo ko vec bilo šta u suštini. Za sada funkcioniše. Ne stižu mi za sada promocije. Predostrožnosti radi nikad ni nemam više od 180 dinara na računu. Koliko košta odoka jedna aktivacija.

Vlasnik CFM firme koja je registrovana kod nas, je neka firma sa Sejsela... A direktor neki bugarin... Strasno...

Ja redovno dobijam poruke od broja 4444. Memorisao sam ga kao prevara neaktiviraj. Zamalo da se zeznem i da aktiviram. Slicne poruke dobijam od Telenora pa zamalo da aktiviram ovog prevaranta.
Cekaj taj 4444 na telenoru nije zaista neka telenor promocija? :D Meni isto redovno stize ja sam mislio da je legit iako me nista od tih aktivacija ne interesuje niti aktiviram nisam posumnjao apsolutno nista...

Ne znam. Po meni je prevara ali nisam siguran. Ne zelim da probam.

Lici da je to broj 4444 za aktivaciju neta za 2 app ali nek neko posalje poruku telenoru na twitter pa ce se razjasniti sve.

Svakako limitira, ne može da te zaduži preko ograničenja koje si postavio.

Može. Izgovor je da presek sa inostranstvom rade na 30 min ili 60 min.
Naravno, iako je uključen limit i limit je prekoračen mora da se plati račun ili MTS ukida usluge dok se ne izmiri dug.

Ja skoro nisam mogao da platim parking jer sam bio previse skratio limit, ali nije mi palo na pamet da ne tarifiraju sa inostranstvom u realnom vremenu. Dakle pomaze samo kod domacih servisa.

Ja sam taj problem rešio tako što sam od Telekoma tražio da mi ukinu sve VAS poruke osim parkinga.

Interesantno, meni se neki dan u majku kunu da uz blokadu tih VAS grebanja ide i blokada parkinga.
LM, neki dan mi stigne račun uvećan za 1800 din. i to je stavka - Naplata u ime i za račun drugog. Odem u poslovnicu i kako ne čujem ništa korisno tamo, blokiram VAS grebanje i parking, i sastavim prigovor u kome navedem da nisam tražio nikakvu uslugu koja se naplaćuje niti mi je poznato od koga je. Juče mi stigne odgovor gde oni meni naširoko objašnjavaju šta je to VAS i istorijat i dodaju da sam se prijavio kod NTH Media na 1554 02. 01. 2023. iz čega oni zaključuju da moj prigovor nije osnovan. Samo to, ne dostavljaju ništa što bi bilo makar parodija na dokaz da ja pristajem na neku uslugu za naveden iznos. E sad, ako ja ne platim račun, isključiće me. Ako platim, to znači da se slažem da mi naplate nešto što nisam tražio i što ni u ludilu ne bi tražio. U kol centru mi danas kažu da će mi ugasiti broj ako uplatim račun bez ove greb greb stavke, to ću ih nekako naterati i da napišu.
Setim se da mi je stizalo par notifikacija o blokiranom sms spamu. Uđem u rubriku Spam and blocked i naiđem na ovo:

Ovi idioti ladno naplaćuju spam!!! E pa ćeraćemo se.

Ako nisi iskljucio VAS servise, pisi propalo. Parking se moze izuzeti iz blokade VAS servisa, a moze se i on obuhvatiti.

zovi te iz ibrainer... i kazi da se ti nisi pretplatio i trazi da ti poniste tu pretplatu i vrate pare... tako sam ja radio, pisao sam gore... samo je bio neki drugi "provajder"... bez problema vracaju pare... to je APP fora... od 100 ljudi sigurno se bar 30 ne buni i ne trazi pare nazad

I iskljuci VAS servise... Radi parking kada se iskljuce VAS servisi i rade humanitarne sms poruke...

Javi bas da li je prošlo sa vraćanjem para. Ne znam što bi to radili. Van svakog smisla je. Ali bi bilo lepo.
Ovo prvi put čujem da je nekome vraćen novac. To mislim da 99 posto ne dobije nazad pare.

pa pazi, yettel sigurno nece vratiti pare tek tako... To mora da uradi servis na koji si se "prijavio"... S'tim sto meni je uredno naplacen racun za 500din vise, a sledeci su umanjili za 500din... MAda mi je trebalo dosta truda da skontam sta se tu izdesavalo jer je yettelov listing bio veoma konfuzan u jednom trenutku da ni tehnicka podrska nije mogla da mi objasni da li su mi vracene pare ili ne

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno