Šta je novo?

SMOS Linux Plug-In & Mine - The simplest mining OS based on Linux

hej singerice, pa ovo radi :D
(sto ne bi radilo kad se instalira pravi driver a ne za pogresan adapter!)
hvala puno!

jedna stvar samo, ne radi mi Web Dashboard, tj otvara 127.0.0.1 Jesam li nesto propustio da podesim? Kad otkucam http://192.168.1.5:8080/cgi-bin/status.pl widi se dashboard.

*** ja sam se preko mjesec dana cimao da osposobim TL-WN722N i nista. Moguce da je kod tebe proradilo zato sto je novija verzija adaptera.

moguce, nego sam ja ranije probao da instaliram drajvere za pogresan adapter... ******!
jesi probao sa onim koje je postavio singerica na prethodnoj strani?

On mi je i pomogao oko instalacije ali badava. Hvala mu jos jednom za nesebicnu pomoc. Najblize sto sam postigao je da prepozna adapter ali nije vidio wireless signal.

Hmm pa ne znam onda, nije hteo ni kod mene odmah da proradi, dok nisam instalirao Network Manager, i podesio rucno sve parametre wireless konekcije. Jesi probao i ti tako?

ne radi zato što fali :8080 pored one ip adrese

127.0.0.1:8080 i radiće

Drago mi je da radi, kupujte ovaj WiFi što je čovek podesio :D

Hmm pa ne znam onda, nije hteo ni kod mene odmah da proradi, dok nisam instalirao Network Manager, i podesio rucno sve parametre wireless konekcije. Jesi probao i ti tako?

Ma ja sam podesio hilti i provukao mrezni kabal sad nemam problema sa tim :D

Samo obratite paznju da bude v1.9 a ja cu kad nadjem svoj da napisem koja je verzija kod mene pa da taj izbjegavate prilikom kupovine :D

Poslednja izmena:

Hahah iskljucivo v1.9 :)

Izgleda da sam pokvario nesto, ne vide mi se grafikoni vise u statusu, tek sam sad primetio... Pitam se kako sam samo to uspeo, mozda nije trebalo uraditi onaj update za R9 karte... ja koristim 7970

hahahaha možda nisi trebao raditi update kada piše da je za r9 :D
okači ovde šta si uradio da podesiš wifi posle instalacije drajvera, da ne bih ja morao svakome da objšanjavam kako da podesi :)
kucaj history i kopiraj sve posle instalacije da i drugi vide :D

_milan_ kucaj da popraviš sada:
Kod:
rm -rf /opt/bamt/common.pl
mv /opt/bamt/common_old /opt/bamt/common.pl
coldreboot

Poslednja izmena:
Pa tek sam posle video da je za R9 kartice, kad je vec bilo kasno :) Probacu ove grafikone da popravim kasnije...
Sto se tice WiFi usb-a tice nisam podesavao nista preko terminala vec preko Network Manager-a, tako da nema history, ali ukratko posle instalacije drivera, pod uslovom da je instaliran Network Manager:
- reboot
- treba da se doda nova wireless konekcija,
- da se izabere WPA/WPA2 Profesional Security,
- unese se password za wifi
- i na kraju reconnect

Zašto ne bi radile? Sve ih odvojiš sa , u configu i rade kao da rade posebno :D

Pise ti par postova iznad stavis zarez iza postojeceg podesavanja pa stavis podesavanja za drugu kartu pa opet zarez pa treca karta itd ...

Znam to, nego sam mislio na config vise razlicitih karti na jednom rig-u.

Evo primer 7950 saphire i 7970 Club 3d
Kod:
"api-listen" : true,
"intensity" : "20,20",
"vectors" : "1",
"worksize" : "256,256",
"kernel" : "scrypt",
"gpu-fan" : "100,70",
"temp-cutoff" : "85",
"temp-overheat" : "75",
"temp-target" : "70",
"expiry" : "60",
"gpu-dyninterval" : "7",
"log" : "5",
"queue" : "1",
"retry-pause" : "5",
"scan-time" : "40",
"scrypt" : true,
"temp-hysteresis" : "3",
"shares" : "0",
"shaders" : "1792,2048",
"thread-concurrency" : "24768",
"gpu-thread" : "1",
"gpu-engine" : "1180,1050",
"sharethreads" : "32",
"lookup-gap" : "2",
"gpu-powertune" : "20,20",
"gpu-memclock" : "1650,1650"

Poslednja izmena:
Мени није јасно зашто људи неће да прочитају упуство за коришћење ЦГ рудара. Да л' сте толико лењи? Све би на тацну.

Konacno stigla dedicate masina GA-H61M-DS2H (rev. 2.1) i celeron 1620 2 gb ram provereno radi hvala clanu Ledio smos podesen za 3 min zahvaljujuci forumu i ranijem igranju sa linuxima i majningom (btc) mada to nije presudno jer je plug and play :) svaka cast singerica (skromna donacija se podrazumeva)

2014-01-01 15_03_42-Greenshot.jpg

na slici su stari dobri 3 slot :) 2x asus 7970 dc2t editovan bios voltaza na 1.1 a realno 1060 mv asic je na jednoj 74 na drugoj 72 :)

Srecna nova svima i da se svima isplati ltc :)

Poslednja izmena:
Da li je normalno da mi na poslednjoj grafickoj karti pod smosmom varira opterecenje - Load od 0 do 100%. Dok je na druge 2 konstantno na 99%? Izgleda mi da karta normalno kopa?

Prilozi

• 1.PNG
    1.PNG
    23.3 KB · Pregleda: 87
Šta ti pokazuje u web statusu?

Uputstvo za z87:

Links for download:
https://downloadcenter.intel.com/Detail_Desc.aspx?agr=Y&DwnldID=15817
http://ftp.de.debian.org/debian/poo...ger/network-manager_0.8.1-6+squeeze2_i386.deb
http://ftp.de.debian.org/debian/poo...applet/network-manager-gnome_0.8.1-2_i386.deb

Put this files on USB, and transfer it to RIG. USB is in /media/ folder. Then open the folder where is the file and type:
Installation:
dpkg -i network-manager_0.8.1-6+squeeze2_i386.deb
dpkg -i network-manager-gnome_0.8.1-2_i386.deb
coldreboot

Then your rig will be restarted:
After thet

cp e1000e-2.5.4.tar.gz /tmp/
cd /tmp
tar -zvxf e1000e-2.5.4.tar.gz
cd e1000e-2.5.4
cd src
make install
modprobe e1000e
coldreboot

Da li je normalno da mi na poslednjoj grafickoj karti pod smosmom varira opterecenje - Load od 0 do 100%. Dok je na druge 2 konstantno na 99%? Izgleda mi da karta normalno kopa?

Pogledaj prvo da se eliminise koliko je opterecenje CPU-a. Pa ako nije bas opterecen onda da se trazi dalje.

Ima li neko podesavanja za MSI Gaming 280x BF4 karte .

Mene samo interesuje da li je neko ovaj smos linuxu pokrenuo na rigu koji ima graficke iz razlicitih serija.
Dok su dve 7950-ke kopale nije bilo problema. Kada sam pored njih ubacio i jedan 6950 sve je pobrljavio.
Svim kartama je hashrate opao drasticno. Na jednoj karti load nikad ne dodje do 99%, ventilator ubrzava-usporava, nekad se cak ceo sistem i resetuje.
Naravno u configu sam lepo zarezima odvojio i namestio podesavanja ali nista na pomaze. :(

Radi sve bez problema samo je potrebno da lepo podesiš cgminer.conf fajl. Meni konkretno u jednom rigu radi MSI 7950, Sapphire 7950, Sapphire 6950, PowerCoolor 6850.

Imaš gore primer za dve različite, tako je isto i za četiri,pet.

Nazad
Vrh Dno