Šta je novo?

SMOS Linux Plug-In & Mine - The simplest mining OS based on Linux

Zavisi, ako možeš da proslediš portove i da rezervišeš IP na mac adresu, onda može.
Biće video uskoro nadam se. Traje 1h :D Nisam verovao svojim očima dok laptop nije obradio snimaje. Kada sam otvorio i pogledao 1h, nije mi bilo dobro. Ima nekih grešaka, mrsko mi seći, videću kada će biti :D
@Apple, ovo je baš za početnike, ti si prešao ovaj nivo :D

Ccc dacu ti ja nivo :p . Ajd sutra cu se malo poigram sa portovima pa se cujemo na mail ;)

Ubačen je video. Video je za početnike, trudio sam se maksimalno da vam sve bude jasno :D

Napomene:
Video je rađen bez koncepta. Uključio sam snimanje i rekao sestri da upali njihov desktop računar da bih ovo sve mogao uraditi. Drugačije nije bili izvodljivo. Onaj računar je inače pentium 4.
Teamveawer je malo bug-ovao, nekada nisam mogao kopirati, kliknuti mišem i pritisnuti enter :D
Nemojte mi zameriti na gramatičkim greškama, ako je bilo, ali verovatno jeste :D
Ja sam ispratio uputstva sa sajta. Objasnio sam kako se stavlja IMG na USB. Startuje mining, menja config, gasi, restartuje i podešava rig.
Ako neko hoće txt file iz uputstva mogu i to poslati, ali video je u HD, nećete imati problema :D
Bilo je malih problema tokom snimanja, ali je sve uspešno rešeno. :)

https://www.youtube.com/watch?v=Da1mqJ2b4kw

Svi koji do sada nisu probali, a nisu znali kako da to sve podese, sada mogu da pokušaju haha :d

Poslednja izmena:
Na linuxu nije potrebno više od 2GB rama za 5 karti. Ja koristim 2x7950 i trošim 600mb rama (641288k used)

Poslednja izmena:
Ne znam da li je izvodljivo, moraš probati. Ako možeš napraviti particiju virtualnu koja će se zvati /dev/hdc bez hdc1 hdc2, i extract IMG na nju, onda će raditi. Stvarno nisam to pokušavao :\

Ako ti je to desktop računar i na njemu vmware, i ti digneš SMOS na njega, ne znam da li će on uspeti da prepozna grafičke karte. Uh teško pitanje :D

Teško mi je i da razmišlja, umoran sam, ne smem se ogledati na ogledalo, crvene mi se oči :D

Poslednja izmena:
OK, hvala. Pokušaću jednom prilikom.

Dok luduje ovaj doge coin ne mogu da probam ništa. Kasnije, s obzirom na LTC diff imaću vremena da se igram s tim. :)

Smos 1.2 sa 270x kartama prokopao iz prve,za 15 min,koliko mi je trebalo da sve sklopim.
Ne da si ga opravio SVAKA TI CAST :)
Inace karte daju iz kutije 460 komad :).
Sutra cu da probam da dotegnem to ;)

Poslednja izmena:
Odakle stelujes karte preko pretrazivaca ili direktno preko smos-a ?

Kako god,radi svakako,nisam probao direkt vec rdp,web i putty,sve guta bez problema

Video sam neki snimak na youtube neki lik sa crvenim ocima podesava smos, jel si to ti :) ?

Ahahahah ja jos nisam stigao da pregledam od silnih stelovanja kartica :) . Nadam se da cu sutra odgledati .

Evo ja instalirao ovu novu verziju, doduse nisam probao sa 280X kartama ali sa ovim 7950 radi fino.
Medjutim vidim da sada kada pristupam preko browser-a nemam vise grafikone iz prosle verzije. Ostao samo onaj za hashrate i temperaturu. :(
Dobro to je manji problem, veci problem mi je kako da namestim da svaka karta ima svoja podesavanja?
Hocu npr. da GPU1 i GPU2 idu na 1000Mhz, intenzitet 20 a GPU3 na 900Mhz intenzitet 18. Da li je izvodljivo?
Jer ako nije onda moram da se upustim u avanturu sa undervoltovanjem iz BIOS-a. :(

Treba najpre da odradis fix koji ti je na sajtu dat
Last upgrads:
17.12.2013. This is status update for users who has problem with "HASH reference" in web status or problem with gpumon on SMOS Linux 1.2. Very fast sloves your problem with web status. User twothumbs find this and sloved it.
This error is spotted on r9 cards. So if you getting error in web status and you gpumon isn't working, this is solution. Open your SMOS terminal or connect via putty to SSH of your rig, and type:
wget http://www.smos-linux.org/upgrade/v3.sh
chmod +x v3.sh
./v3.sh
coldreboot
http://www.smos-linux.org/upgrades/
KArte podesavas tako sto pored postojeceg kloka dodas zarez pa uneses podatak za sledecu kartu

Evo ja instalirao ovu novu verziju, doduse nisam probao sa 280X kartama ali sa ovim 7950 radi fino.
Medjutim vidim da sada kada pristupam preko browser-a nemam vise grafikone iz prosle verzije. Ostao samo onaj za hashrate i temperaturu. :(
Dobro to je manji problem, veci problem mi je kako da namestim da svaka karta ima svoja podesavanja?
Hocu npr. da GPU1 i GPU2 idu na 1000Mhz, intenzitet 20 a GPU3 na 900Mhz intenzitet 18. Da li je izvodljivo?
Jer ako nije onda moram da se upustim u avanturu sa undervoltovanjem iz BIOS-a. :(

Ne znam koje grafikone iz prošle. Sve je isto kao pre, samo dodato još po nešto.
Objasnio ti je Apple kako da podešavaš druge karte. Samo dodaš npr za inenzitet "20,19" ili core "1000,1200" ili memoriju "1500,1600"

Jel može neko "***** friendly" pojašnjenje kako da setujem usb wifi donglić?
Hvala.

Najbolje nikako jer koliko se secam mnogi su imali problema sa usb wifi tipa prekidanje pucanje veze itd ...

Ja sam se cimao dugo da instaliram tp link i nisam uspio. Savjetujem ti da zaboravis na to. Koristi kabal ili ako bas mora wifi onda win.

Zavisi koji USB Wifi. Pošalji detalje od wifi-a, možda se može jednostavno instalirati. :)

Evo npr ovaj TP link TL-WN723N :)
Ja sam probao, ali nikako ne ide...

Hahah ja nisam normalan, pa moj model je ustvari TL-WN722N v1.9 :)
Izvini na pogresnoj informaciji :)

Nazad
Vrh Dno