Šta je novo?

Smartwatch uređaji

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ima par odličnih wf u gt2 pro. Onaj default i pogotovu triring. Valjda ce se pojaviti i za Amazfit GTR

Samo da prijavim da Komoot aplikacija odlično radi na GW, GPS sa njom radi odlično, kad se prenesu podaci na mapu putanja je prilično precizna.

treba mi preporuka za sat: što duža baterija, nebitno kockasti ili okrugao, fitness funkcije nebitne (dovoljno samo dobar pedometar), koristiće se najviše za notifikacije, i obavezno bežično punjenje...?

Bežično mislim samo GW? Zar ne?
Ali baterija loša

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

@zigic

pretpostavio sam za bateriju kod gw, ali rekoh možda mi je promaklo nešto drugo što ima bežično i bolju bateriju...ima ovde ljudi koji baš to dobro prate...xiaomi/amazfit ili kako se već zovu nema nešto što odgovara opisu?

Pa ako ti je baš bitno da spustis na neki bežični punjač koji imaš onda GW. Ali koliko je važno na koji ćeš punjač staviti?
Huami i huawei opet bolja baterija. Moje mišljenje poznato. Osim toga, sve na strani gw...

@zigic

pretpostavio sam za bateriju kod gw, ali rekoh možda mi je promaklo nešto drugo što ima bežično i bolju bateriju...ima ovde ljudi koji baš to dobro prate...xiaomi/amazfit ili kako se već zovu nema nešto što odgovara opisu?

Zena ima Amazfit GTS, on ima magnetni punjac, za ostale modele nisam siguran.

Najbolja baterija, notifikacije, pedometar, magnetni punjač - bez razmišljanja GTR.

Sent from my Mi 9T Pro using Tapatalk

Najbolja baterija, notifikacije, pedometar, magnetni punjač - bez razmišljanja GTR.

Sent from my Mi 9T Pro using Tapatalk
Napisao je obavezno bežično punjenje [emoji16]
Pedometer na Huami ok ali ako bi hteo i gps nikako.
A opet ako su bitne notifikacije treba reći šta tačno. Huami i huawei ne pokazuju specijalne znakove npr

Poslednja izmena:
treba mi preporuka za sat: što duža baterija, nebitno kockasti ili okrugao, fitness funkcije nebitne (dovoljno samo dobar pedometar), koristiće se najviše za notifikacije, i obavezno bežično punjenje...?

Ako su ti potrebne notifikacije bez da procitas celokupni tekst (pokaze nesto ali ako je duzi tekst ne sve) ali apsolutno vremenski tacne, u milisekundi, onda GT 2e ili nesto iz te serije zavisi koliko novca zelis da odvojis. Pedometar na GT 2e je koliko vidim vrlo precizan. Lokaciju sam testirai i maksimalno je tacna. Sve parametre ocitava dobro. Sto se baterije tice, tu ti ne mogu puno pomoci, koristim ga od utorka i nekako mi je sumnjiva jer u utorak u 20h je napunjen na 100% i evo trenutno ima 82% i tu mi nesto "smrdi" mislim da je previse potosio. Jeste da je blutut ukljucen stalno i svo merenje parametara ali ne verujem da ce izdrzati 10 dana ili kako recenzenti na youtube pricaju ladno 15 dana. Pri tom ne gledam u sat svakih 10 sek jednostavno pogledam notifikacije povremeno i izmerim parametre ili pogledam iste. Koristim ga uparenog sa Huawei telefonom i nema apsolutno nikakvo rasparivanje, pucanje sistema ili slicno kao sto neki pricaju. Kako je to kada je uparen sa telefonima drugog brenda ne znam, nemam u kuci drugi brend da bih to proverio. Meni radi posao i da biram opet bih uzeo njega.

Ako uzimaš sat sa baterijom koja traje 2 nedelje, ne bi trebalo da ti je previše bitno kako se ista puni...

Sent from my SM-N975F using Tapatalk

Dobro kažeš.[emoji16]

Inače gt2 mi je tako drzao. 2-3 dana. Zato je expresno odleteo

Kako se ponašaju huawei/honor satovi upareni sa telefonima drugih proizvođaća?
Konkretno imam xiaomi 9t pa ne znam , da li bih bio uskraćen sa nečim ako uzem neki od ovih satova.

Uz Huawei Health aplikaciju sve radi kao podmazano.
Možda ćeš morati da doda i HMS core I app gallery ali sve radi kako treba.

Послато са Mi 10 помоћу Тапатока

Ako uzimaš sat sa baterijom koja traje 2 nedelje, ne bi trebalo da ti je previše bitno kako se ista puni...

donekle imaš pravo, jer trenutno nosim amazfit bip ( koji ću da poklonim), i da bateriju ne punim jednom mesečno mislim da bi već bacio kroz prozor i sat i onaj njegov stand za punjenje :) mora da se namesti kako valja, pa nekad krene punjenje ali ipak nisam dobro namestio pa stane, i uopšte me nervira taj sistem i kad već kupujem novi sat za mene neću da se bakćem s tim...naročito što će bilo koji od njih teško da gura kao bip sa baterijom...

problem je izgleda što ti sa bežičnim punjenjem izgleda drže 1 dan :)

Ja imam GT2 uparen sa S10 plus i nikakve probleme nemam sa rasparivanjem, pucanjem i sl.

Послато са SM-G975F помоћу Тапатока

donekle imaš pravo, jer trenutno nosim amazfit bip ( koji ću da poklonim), i da bateriju ne punim jednom mesečno mislim da bi već bacio kroz prozor i sat i onaj njegov stand za punjenje :) mora da se namesti kako valja, pa nekad krene punjenje ali ipak nisam dobro namestio pa stane, i uopšte me nervira taj sistem i kad već kupujem novi sat za mene neću da se bakćem s tim...naročito što će bilo koji od njih teško da gura kao bip sa baterijom...

problem je izgleda što ti sa bežičnim punjenjem izgleda drže 1 dan :)
Evo, da prenesem moje iskustvo sa Galaxy Watch i Samsung bežičnim punjačem/eksternom baterijom , koji inače koristim i za Galaxy Buds plus sluske...
Sat imam nekih 9 meseci, punjač nekih 6 meseci. Možda će zvučati čudno, ali sat uvek gasim kada ga punim, iskustveno sam ustanovio da tako baterija bolje drži, kao da se sat ne napuni do celih 100% kada se puni upaljen, iako indikator pokaže 100%. Tako napunjen baterija traje 4 -4.5 dana, dok ako ga punim upaljenog nekih 3-3.5 dana. Sat skidam samo kada se tuširam, dakle nosim ga i noću, i imam solidan broj notifikacija u toku dana, sa po kojom turom trčanja tu i tamo, puls takođe non stop uključen, na non stop merenje. Dakle, prilično zahtevno korišćenje, ali baterija retko ide ispod 4 dana.
Što se samog bežičnog punjenja tiče, nije baš da se samo spusti sat ili kutija sa slušalicama, i kreće punjenje, uređaj se mora namestiti na sam krug, ugao nije bitan. Doduše, to se relativno brzo nauči, ali ipak proverim par puta u toku punjenja dokle je stiglo, i da nije prekinulo jer se i to ponekad dešavalo. Punjenje sata traje 2h, od nule i malo preko, slušalice nešto manje, ali ne kolika je razlika u mAh, možda 20 minuta kraće...
Naravno punjač nema realnih 10000mAh i ne koristim ga za Note, jedno punjenje bi ga verovatno ispraznilo, ali sve u svemu zgodna stvar koju nosim uvek u rancu, i ne zavisim od dodatnih punjača. Telefon svakako punim svako veče na zidnom...

Dobar ti taj gedzetic. Gde ima ovde? Pošto?

Dobar ovaj komentar za gt2 i dezinformacije.
Da nisam iskusio čari Huawei softvera poverovao bih [emoji51]

Da li ima neke razlike izmedju GW i active 2 sem u izgledu?

Sent from my SM-G973F using Tapatalk

Srigao hauloy solar sa gerbest-a za 33 dolara. Bez carine i pdv-a. Sto se funkcija tice to je to sto se vidi i na recenzijama. Mene je prijatno iznenadio sam kvalitet sata. Mislio sam da ce za te pare biti dosta losije odradjen.
Nije me mrzelo da testiram malo pedometar. Pogledao na koliko je koraka i onda napravio tacno 300 koraka (brojao u sebi) i pogledam sat ali u korak je izbrojao 300. Puls takodje dosta precizan, doduse samo sam hodao sa njim, jos nisu bile neke zahtevnije fizicke aktivnosti.
Ekran izgleda dosta bolje nego sto je ispao na slikama.
8aa10d0bacf94da8f16ed60f25c730aa.jpg
08964333b8603f34704e70d5d36aafc1.jpg
46c2df7641bf6ac7f835441a4723bb26.jpg

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Dobar ti taj gedzetic. Gde ima ovde? Pošto?

Dobar ovaj komentar za gt2 i dezinformacije.
Da nisam iskusio čari Huawei softvera poverovao bih [emoji51]

Ako je meni bilo upućeno, za Samsung punjač, imaš na KP, baš vidim dva kom za 2500-3000 (ja sam moj platio 45 EUR) tako da uzimaj ako ti je interesantno...

Poslednja izmena:
Primeceno pucanje veze na GT 2e, izvinjavam se kolegi gore, ali pucanje se desava na vecoj razdaljini, nekih 7-8m, e sada da li je do softvera, posto kada istog trenutka pritisnem opciju da nadje telefon telefon se regularno cuje, ili je do debelih zidova izmedju kancelarija ne znam. Nemam iskustva sa pametnim satovima pa tako i ne znam koliki domet imaju i da li je ovo normalno. Sve u svemu ovako nemam problema. Ako je softverski, ispravice, ne verujem da je do hardvera.

Hardver je dobar, bez sumnje

Ljudi, pa ne moze BT kroz zidove tek tako kao pici signal. Morate da budete svesni ogranicenja tehnologije.

Tapatalk from Poco loco

Neverovatno da domet BT nije makao od nastanka i toliko verzija

Neverovatno da domet BT nije makao od nastanka i toliko verzija

Jeste napredovao ali kao sto covek kaze, debeli zidovi. Nije BT kao WiFi pa nekako i da prodje. Svaka prepreka smeta signalu. Pprobajte na otvorenom i u zatvorenom prostoru pa cete videti kolika je razlika ustvari.

Tapatalk from Poco loco

Ma samo šire podrsku uređaja. Domet kao ver 1.0

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno