Šta je novo?

Smartwatch uređaji

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Koji smart satovi su sa najboljim trajanjem baterije računajući samo sinhronizaciju sa telefonom, bez merenja hr-a, GPS-a i ostalih sport dodataka?

Moj Stratos ću na oglase, koliko god dobar i lep sat ne mogu da se naviknem da ga punim svakih pet dana.

Послато са Redmi Note 7 помоћу Тапатока

Ne bih da branim Stratos, jer ga i sam nosim evo više od dve godine, ali treba biti razuman sa time kom segmentu taj sat pripada, a zatim i kojoj generaciji uređaja. Danas je on prevaziđen, međutim zasad mi završava posao. Takvim satovima, trimovanim da delju GPS što duže mogu i briju podatke sa akcelerometra i kompasa, nekad standby nije najsjaniji. On može izgura dva dana skijanja ili pentranja po planini, i iz te perspektive ga treba sagledati. Kome treba klasičan SW, više okrenut telefonu i interakciji sa korisnikom, možda bi trebalo da potraži nešto drugo. Prostim rečnikom je Garmin za manje zahtevne.

Najveću zamerku mogu da dam na nemogućnost da svari brze promene pulsa, kakve imam dok igram tenis. Na trčanju je besprekoran, ali velike skokove jako često ne ukači. Takođe je na plivanju na otvorenom bio iznenađujuće koristan, bar za moje neke osnovne potrebe.

Jako dugo ga koristim, praktično nije skinut sa ruke više od dve godine, sem kad se puni, tako da koga zanima više informacija rado ću podeliti svoja saznanja i iskustva.

Što se tiče aplikacija, Huawei satovi ne podržavaju instalaciju aplikacija van onih fabrički instaliranih na satu, tako da ako ti treba nešto pored standardnih aplikacija koje postoje na satu, Huawei nije pravi izbor.

Sent from my SM-N970F using Tapatalk

Odlično. Onda nemam dilemu da idem na Samsung, još da malo padne cena za watch 3

I ja sam odradio ovo sa klipa, podigao poslednju verziju TaiChi-ja a to je 6.3.0-4104, Health je 10.0.2.332, podigao poslednji firnware sata na 1.0.3.20, ali ne mogu da dobijem WatchFace u Healt apk nikakako.

Moraš striktno da se držiš koraka. Meni prva 2-3 puta nije uspelo jer nisam pratio uputstvo detaljno.

Svaki korak i jesam odradio po klipu ali neće. Imam sve opcije osim promene skin-a. Prvo nije mogao lepo da instalira Healt, pa je zabadao crni ekran, pa sam to sredio pa na kraju sve pokupio od update-a što treba ali opcija da se pojavi nema šanse. Čak sam mislio i da podmetnem u folder već skinute skin-ove jer sam tako radio za Amazfit Verge i prošlo je bez problema, ali ako mi ne prođe još par puta, neću ni da se mlatim više, mada sam našao tako dobar skin :D.

Nijedan njihov store na žalost ne šalje (trenutno) za Srbiju, tj. šalju ali samo preko premium servisa :(

Kako koji prodavac. Ja i dalje naručujem neke drangulije i stiže mi standarno. Naravno, neki prodavci ne pružaju više free shipping ili neki sa razumnom poštarinom, pa njih preskačem. A ovaj momak je iz BiH pa je u vezi slanja za BiH mozda drugačija politika shippinga.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Imaš na Aliju Maikes kožne narukvice odličnog kvaliteta. Ja sam od njih poručio za običan sat od 22mm. Mogu da je montiram i na Huawei. Ako želiš kožnu, sve preporuke.
a2e41614d9494583805609fd46f397c5.jpg
3481a18e2cd68ba6d2af5d6e3f398ee4.jpg

Ne djeluju lose ove Maikes, ali je shipping u BIH 45 eura, haha. Nasao sam na ebay isto kozne, shipping iz UK za 7 dana max, ali su oko 25 funti. Firma privatna izgleda (100% feedback), The Watch Strap Co.
https://www.ebay.com/itm/Brown-Genu...350876?hash=item3fe59f215c:g:dqkAAOSwK95fGLBF

^^ Mislio sam konkretno na Maikes store - ima ih 4 ako se ne varam, nijedan ne šalje trenutno :) Stavio sam ih u watchlist, pa da vidimo...

Poslednja izmena:
Nacekacemo se mi dok oni vrate free shipping. U HR planiraju uvesti carinu i pdv na male pakete, tako ce i nama doci veoma brzo. Onda se ne isplati nista vise kupovati. Kakva ti je ova sa linka sto sam poslao? Da nije nekako "presiroka", na GW su mi ljepsei zgledale deblje narukvice, tj sire, ne znam na apple watch kako bi to izgledalo. Ipak je slika slika.

Meni deluje OK, ne deluje mi preširoko, baš kako treba...

Kažem ti, ovu Maikes imam standardnu 22mm. Bas kvalitetna. I drugaru sam poručio takvu teget pre 2 godine. I dalje se drži odlicno. Verujem da super stoji i na Apple Watchu

Svaki korak i jesam odradio po klipu ali neće. Imam sve opcije osim promene skin-a. Prvo nije mogao lepo da instalira Healt, pa je zabadao crni ekran, pa sam to sredio pa na kraju sve pokupio od update-a što treba ali opcija da se pojavi nema šanse. Čak sam mislio i da podmetnem u folder već skinute skin-ove jer sam tako radio za Amazfit Verge i prošlo je bez problema, ali ako mi ne prođe još par puta, neću ni da se mlatim više, mada sam našao tako dobar skin :D.
Kažem ti, i ja sam mislio da sam sve detaljno ispratio ali se ispostavilo da nisam. Nekoliko puta sam sve ispočetka radio dok se nije pojavila opcija za watchface.

Evo, korak po korak sam pratio i to 3 puta i ništa. Svaki pokušaj isto. Ne znam da li je problem firmware sata koji je poslednji. Zaista ne razumem ovoliku rabotu da bi se promenio skin...

Već stižu prvi utisci za GW3, kao što sam i mislio, baterija jedva 2 dana... Ok, služi GW i dalje fino, ali čemu ostajanje na Samsung ekosistemu kad ni naslednik naslednika teško da će doneti neko poboljšanje...

Nego, ima li korisnika Garmina VA4 ili Venu, postaju mi sve interesantniji...

Sent from my SM-N975F using Tapatalk
Imao VA4, ali presao na Fenix 5 plus... Skoro ista mi cena bila... Odlican sat

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

Ja sam prezadovoljan sa GW. Baš mi lego. Baterija 2 puna dana sa AOD sa brightness na max. Bez AOD gura 3 dana. a za manje zahtevne bi mogao do 5 dana

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

Probam i ovo i ako ne ide, odustajem :).

Nacekacemo se mi dok oni vrate free shipping. U HR planiraju uvesti carinu i pdv na male pakete, tako ce i nama doci veoma brzo. Onda se ne isplati nista vise kupovati. Kakva ti je ova sa linka sto sam poslao? Da nije nekako "presiroka", na GW su mi ljepsei zgledale deblje narukvice, tj sire, ne znam na apple watch kako bi to izgledalo. Ipak je slika slika.

Samo PDV na cenu sa transportom u EU, kao kod nas, carina ide nakon 150 evra preko toga. Nova EU pravila

Ja sam u bih [emoji23].

Ne vredi, ne moze da se pojavi opcija a citam i po netu da je tako. Nema veze, svakako ide sa ovim sto ima pa ce valjda da se smiluju da vrate skin change.

Da li neko ima Makibes M3 zenski sat koliko je autonomija i da li bolja opcija od huawei bend 5 narukvnica

Sent from my SM-N950F using Tapatalk

Da li je neko rešio ovaj problem sa sihronizacijom GT2e sata (huawei healt aplikacije) i My fitness pal App?
Nikako dobro ne računa potrošene kalorije u odnosu na broj koraka.
Telefon je Samsung S10+, sat Huawei GT2e
80b06b3c5194b23306f9de97a0560460.jpg

Послато са SM-G975F помоћу Тапатока

Jel se samo meni čini ili je ovaj heart rate tako neprecizan da kada pomerim ruku on detektuje kao da sam krenuo da trčim :D? Puls u mirovanju na 58 sa S3 Frontier, na GT 2e 64. Pomerim se malo ili ustanem a on skoči na 90. Nije mi to baš nikako precizno.

Samsung galaxy watch3 uz power bank 450€, vala puno baš.. Ovdje kod nas u BiH... Zagrijan sam za kupovinu, ali nisam pametan.. Može li se voditi tel. razgovor preko Huawei gt2? Najviše hoću da uzmem sat zbog odgovaranja na poruke i poziva tokom vožnje, pa ne mogu se odlučiti.

Sent from my SM-N975F using Tapatalk

Ja dosta to koristim i GW je tata za to. Stavis svoje obrasce i odgovaras jednostavno tokom vožnje.

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

Jel neko mozda zna da li su smart satici iz Telenora zakljucani?

Послато са SM-G960F помоћу Тапатока

Mislim da čovek pita za one dečije Myki satiće u koje ide sim kartica. Moguće je da su zaključani na telenor kartice ali bi najbolje bilo da se raspitaš kad samog operatera.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno