Šta je novo?

Smartwatch uređaji

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Користи ли неко Фитбит Версу 2? Видим да је има у Теленору за 825 рсд месечно. Сам изглед сата ми се свиђа, па ме занима какав је у поређењу са конкуренцијом.

Da li još neko ima problema sa Garminovim satovima tj Connect aplikacijom? Inače, koristim Forerunner 235

Screenshot_2020-07-25-20-31-57-024_com.garmin.android.apps.connectmobile.jpg

Garmin danima već ne radi

Sent from my Mi A3 using Tapatalk

Dobro je, znači nisam samo ja.

Da se pohvalim i podelim malo iskustvo...
U moje ruke je dospeo Huawei watch GT2 23. jula ujutru
Prvi utisak kez i odusevljenje :D Sreca zbog kupovine :D U sustini lep je i svidja mi se, lagan, materijal i izrada super.
Svidja mi se ova njegova gumena narukvica (inace matte black)
Kupljen preko kp 155e (1g garancija) ako nekog interesuje kontakt nek mi pise u inbx. Neotvoren je i msm da je najpovoljnija varijanta, danima sam listao.

Telefon xiaomi redmi note 7

Prva muka je bila pojava duplih notifikacija, pokusao sam da resim restartom telefona i sata, zatim brisanjem all date aplikacije na telefonu i ponovnim povezivanjem.
I prvi put mi je resilo medjutim sinoc mi se ponovilo..Onda sam sve ovo odradio gore navedeno, plus factory reset sata.. i resi medjutim posle slucajno videh puce nu konekcija reko' op bas lepo :D

E onda sam odradio po savetu od drugara (njega je mucio gps davno kad ga je kupio)
Preko gugla sam pronasao galleryapp (pandan google play-u)
Posle instalacije istog, pronadjaete huawei health app .. razlika je u verzijama. U ovom trenutku je npr na googleplayu bila 10.1.1.3##
dok je na galleryapp-u bila 10.1.1.5## (da ne proveravam brojke) poenta je da na google playu nemaju azuriranu verziju.

TAKO DA JE MOJ SAVET, ko dozivi slicnu ili istu muku, neka skrati proceduru i odmah odradi njihovu aplikaciju preko galleryapp-a.
(i onu foru sa airplane modom, sto sam radio vec sa prvom konekcijom, i ponavljao posle ovih reseta)

Toliko :) Nadam se da ce nekom biti od koristi!
Sada sam ga stavio prvi put na punjac sa 16% i sad posle cirka 47 minuta (ukljucena stoperica) ima 77%..da ga napunim na 100% pa da vidimo kako ce da gura :) da vidim tu magicnu 100tku iako sam procitao da je ok i do 70% dopuniti, neka, bar prvo :D
edit: 1:20 h pun 100% (tad sam video da je pun, mozda i malo pre..)

eto tako, pozdrav i uzivajte u svojim satovima :D i da nas sto manje muce :D

Poslednja izmena:
A sta sa airplane modom, nisam u toku? I kako mislis pojave duplih aplikacija? Ja isto imam gt 2 od prije nekih dan i nemam problema nikakvih.

Gesendet von iPhone mit Tapatalk

Što se tiče punjenja pametnog sata, da li ih stalno punite do kraja, do 100%?

Znam da je generalna preporuka za baterije da se ne prazne do 0% kao ni da se ne pune do 100%, kako bi se smanjio broj kompletnih ciklusa pražnjenja i punjenja, ali me zanima da li je i koliki faktor za baterije pametnog sata kroz duži period?
Ili nije bitno s obzirom da se pametni sat ne puni toliko često, mislim konkretno na Huawei/Honor.
Mada me kod drugih satova, koji zahtevaju punjenje svaki ili svaki drugi dan, iz radoznalosti interesuje koliko otprilike imaju smanjene kapacitete baterije kroz godinu dana recimo, jer puno ciklusa na baterijama malog kapaciteta sigurno ostavlja osetan pad autonomije, barem pretpostavljam da je tako?

Roknem uveče na punjač i ujutru skinem sa 100%, isto kao i telefon, savršeno me ne zanima ako (i da li će da) se smanji broj ciklusa :p

Što se tiče punjenja pametnog sata, da li ih stalno punite do kraja, do 100%?

Znam da je generalna preporuka za baterije da se ne prazne do 0% kao ni da se ne pune do 100%, kako bi se smanjio broj kompletnih ciklusa pražnjenja i punjenja, ali me zanima da li je i koliki faktor za baterije pametnog sata kroz duži period?
Ili nije bitno s obzirom da se pametni sat ne puni toliko često, mislim konkretno na Huawei/Honor.
Mada me kod drugih satova, koji zahtevaju punjenje svaki ili svaki drugi dan, iz radoznalosti interesuje koliko otprilike imaju smanjene kapacitete baterije kroz godinu dana recimo, jer puno ciklusa na baterijama malog kapaciteta sigurno ostavlja osetan pad autonomije, barem pretpostavljam da je tako?
GT2 punim od dna do vrha. Pa opet za 10 dana.

Poslato sa VOG-L29 pomoću Tapatoka

Obzirom da bateriju na GT ili GT2 punite na svakih 10-15 dana odgovorno tvrdim da ce baterija trajati duze nego sto cete nositi sat ;)

Tapatalk from Poco loco

Da, tako sam i pretpostavio, da Huawei i Honor ne bi trebalo da imaju primetnih problema za svog radnog veka.

Nego mi se nametnulo pitanje, kako deluje baterija na duže staze na nekom satu koji u startu iziskuje punjenje svaki drugi dan recimo, ili svaki. Prosto razmišljam da bi takvi satovi nakon godinu ili godinu i po dana imali problem i jedan dan da izdrže bez isključivanja nekih funkcija.
Osim ako ne postoji efikasan servis zamene baterije.

Tehnologija baterija je ista ili vrlo slična kao kod telefona. Imaju bar 1000 punjenja pre nego što riknu ili oslabe poprilično. Inače posle god dana bat ne bi smela da oslabi više od 10-ak %

€ 1,75 30%OFF | 2pcs Protective Glass Film For Huawei Watch GT 2 E GT2 46mm 42mm 2e GT2E Curved Soft Fibre Smartwatch Full Screen Protector film
https://a.aliexpress.com/_d7Fj5lD
Da li je neko imao iskustvo sa ovom zastitom?

Poslato sa Huawei P30 PRO pomoću Tapatalk

Da, tako sam i pretpostavio, da Huawei i Honor ne bi trebalo da imaju primetnih problema za svog radnog veka.

Nego mi se nametnulo pitanje, kako deluje baterija na duže staze na nekom satu koji u startu iziskuje punjenje svaki drugi dan recimo, ili svaki. Prosto razmišljam da bi takvi satovi nakon godinu ili godinu i po dana imali problem i jedan dan da izdrže bez isključivanja nekih funkcija.
Osim ako ne postoji efikasan servis zamene baterije.
Imam GW godinu dana, punim ga svaka dva, tri dana i nisam primetio da je baterija oslabila.
Inače, bitnije od baterije su mi performanse/funkcije sata, i za ovu cenu nema boljeg smartwatcha.

U subotu napunio GT 2, navece trcanje 30 min sa gpsom, nedelja biciklizam, reci cemo dva sata, i evo sad u ponedeljak jutro baterija na 66%. Brzo to ide za sat kojem ja najjaci adut baterija. Mozda sto je prvo punjenje pa dok skonta ...

U subotu napunio GT 2, navece trcanje 30 min sa gpsom, nedelja biciklizam, reci cemo dva sata, i evo sad u ponedeljak jutro baterija na 66%. Brzo to ide za sat kojem ja najjaci adut baterija. Mozda sto je prvo punjenje pa dok skonta ...

Nije to ništa puno,2.5 h GPS-a,i ostala upotreba.
To je GPS,i na Garminu u proseku sat izgura 15h GPS-a,neki i vise,ali je njihova cena od 300 do 600 eura.

Ja imam GT1 i najviše ga koristim dok vozim bajs, šetam i sl. Kad je upaljen gps odn. prati te aktivnosti skine 6% za sat vremena. Baš sam pratio i uvek je tako.

Sent from my OnePlus 7T Pro using Tapatalk

Moze li mi neko reci sta tacno ne funkcionise sa apple uredjajem,posto planiram da uzmem gt2 ili magic honor?

Probaj sa Samsungom :)

Ja opet imam problem sa duplim notifikacijama :(
Spavao sam sa satom, i zbog toga sam pred spavanje stavio DND mode..
I jutros kada sam se probudio, opet duplo, kad sam ugasio dnd i kad je sinhronizovao odnosno kad su stigle poruke koje su bile u toku noci.
E sad mi pada na pamet posto sam gasio i noc pre i noc pre toga, koliko me secanje sluzi isto se dogodilo ujutru, odnosno sad uvidjam, posle DND moda..
Znaci mozda ga on istripuje.

Odradio sam restarte i ponovo povezao.. Kako ce ovo da mi upropasti dozivljaj sata ako se nastavi :/
A ne vidim da se neko zali na to?
Da reklamiram sat? Stim sto msm da je ovo cisto softverski, s obzirom da problem postoji od januara ove godine ako ne i pre (citajuci forume)

Poslednja izmena:
Nije to ništa puno,2.5 h GPS-a,i ostala upotreba.
To je GPS,i na Garminu u proseku sat izgura 15h GPS-a,neki i vise,ali je njihova cena od 300 do 600 eura.
Upravo tako kod mene 160 min GPS-a i baterija na 43 %,naravno napunjen prošlu nedelju jutro ,tj pre 8 dana

Garmin proradio :) izgleda su platili :D

Presao sam sa Gt1 na Gt2,na Gt1 je mogao samo jedan costum watchface,da li neko zna koliko istovremeno mozete imati na Gz2

Sent from my SM-N950F using Tapatalk

Presao sam sa Gt1 na Gt2,na Gt1 je mogao samo jedan costum watchface,da li neko zna koliko istovremeno mozete imati na Gz2

Sent from my SM-N950F using Tapatalk
Na GT2 max 30 watchface na satu, od toga se preinstalirani brišu ručno (mislim 2 ne mogu), tako da imaš mesta za 28.
Ja trenutno imam 12 custom watchface na satu.

Poslato sa VOG-L29 pomoću Tapatoka

Ja ne mogu da skidam te watchface preko ajfona, jednostavno nemam opciju kao i za dodavanje muzike. GT2. Ali povezem drugov Huawei i odradim to. Ako koga zanima mislim da samo to nemam mogucnosti preko ajfona.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno