Ja sam plivao svakog dana sa satom i koristio sam ga za merenje, pošto sam plivao kontinuirano od 50-65 minuta skoro svakog dana. E, sada, da li pravilno meri razdaljinu ne znam, jer ne mogu da procenim koliko sam preplivao, osim približno. Imate dve opcije, jedna je merenje na otvorenom (dakle u moru) i druga opcija je na bazenu. Kada uključim opciju otvorenog mora najmanja razdaljina merenja je 100m, ali ja sam plivao manju distancu u jednoim smeru (koliko bove dozvoljavaju), tako da ne znam da li je precizno merio jer piše da navigacija ne radi pod vodom. Kada sam podesio kao da plivam na bazenu, ukucao sam dužinu bazena od 30m probe radi. Merio je po tom podešavanju, iako je dužina bila bar 40-50m, odnosno nije merio pravu dužinu, nego je svaki okret računao kao 30m, a ne tih 40-50m koliko je stvarno bilo u jednom smeru. Pokazuje i broj zaveslaja, stil plivanja (znao je da pogreši), koliko je prosečno zaveslaja, koliko je vremena potrebno za 100m (opcija otvorenog mora) i mapu plivanja.