Šta je novo?

Smartwatch uređaji

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Na ovom modelu tesko da ce biti glasovno prepoznavanje a srpska nije dosla a i ne znam.sta ce ti na satu bas srpska tastatura

Sent from my SM-G965F using Tapatalk

Kako sta ce ti? Pa ovi satovi gube jednu od najbitnijih funkcija time sto ne mozes da odgovoris na poruku glasom ili barem svajpovanjem po tastaturi. Kada vozim, na poruke odgovaram glasom tj diktiranjem i to radi ekstra na telefonu (problem su samo znaci interpunkcije ali poruka se razume i bez toga). Cak i da kucam, svajpovanje uzima mnogo manje paznje nego kucanje slova po slova. Android to ima, zasto Android Wear i Samsung na ovom Tizenu to nemaju nije mi jasno!? Nije kao da moraju da prevode ili rade podrsku za jezik u tastaturi kad to vec imaju na telefonima. Sta mi vredi sto cu procitati poruku kada opet moram da izvadim telefon iz dzepa da odgovorim!? Znaci mislim na podrsku (u messenger-ima) za Srpski kakva vec postoji na telefonima (a na samim satovima kakva postoji za npr Engleski).

Evo, ovo je glasom unesen tekst bez ikakvog ispravljanja, valjda ti je sada jasno šta će ne satu srpska tastatura (glasovna ili swipe)

Kako šta će ti ovi satovi gube jednu od najbitnijih funkcija time što ne možeš da odgovoriš na poruku glasom ili barem swipe ova njim po tastaturi kada vozim na poruke odgovaram glasom to jest diktiranje i to radi ekstra na telefonu problem su znaci interpunkcije ali poruka se razume i bez toga Čak i da kucam swipe ovanje uzima mnogo manje pažnje nego kucanje slova poslova Android to ima Zašto Android wear i Samsung novom dizajnu to nemaju nije mi jasno nije kao da moraju da prevode ili rade podršku za jezik u tastaturi kad to već imaju na telefonima šta mi vredi što ću pročitati poruku kad opet moram da izvadim telefon iz džepa da odgovorim znači mislim na podršku u Messenger ima za srpski kakva već postoji na telefonima a na samim satovi Ma kakva postoji za na primer engleski

Naravno, poruke na telefonima su krace i jednostavnije od ovoga

Poslednja izmena:
Da se upisem i ja. Jos jedan gear s3 frontier vlasnik. [emoji4]

Zanimljiva sprava. Malo preteruju sa cenama za cifere. Bilo koji "premium" kosta kao većina pro aplikacija za play storu.

Nešto se femkam između Amazfit Stratosa i Tic Watcha... Slične su cene, a konceptualno vrlo različiti. Od OS-a, do ekrana.
Nije mi problem što Stratos ne može da odgovara na poruke, već samo da se čitaju notifikacije, sviđa mi se trajanje baterije, malo me brine taj koncept ekrana koji su primenili..
Ima export gpx vežbi, skroz podržava Stravu (iako koristim Endomondo), ima classic watch look sa krunom na pravom mestu :), ima flat tire ekran (što me malo nervira)

Ticwatch, on the other hand, ima Wear, ali bateriju od jednog dana, strašno me nervira što su krunu stavili sa leve strane :D

Ne treba mi ni SIM, ni kamera na satu, čak ni microSD nije obavezan

Odlicih da isprobam i ja smartwatch i uzeh Domino dm368, ali nikako ne uspevam da ga uparim sa telefonom. Gde li gresim? Sta me zeza?

Послато са SM-G935F уз помоћ Тапатока

Stigao mi Gear S3 i ne mogu da ga spojim sa telefonom (S8+). Telefon ga vidi, u Samsung Gear app i kada pritisnem taster za povezivanje nista se ne dogodi. Telefon kao pokusava da se upari, a na satu nikakvih promena!? Posle nekog vrem,ena telefon izbaci, nije moguce povezivanje gear S3...

Poslednja izmena:
@milkobgd Na satu mora da izbaci kod. Proveri permisije aplikacije za svaki slučaj. Takođe mi se čini da i neki plugin treba da se automatski instalira, možda si greškom odbio?!

Sent from my Pixel 2 using Tapatalk

Reinstal Gear App, uz reset telefona i fabricki reset sata resio problem. Sat vremena gubljenja zivaca...

Bolje i sat nego pet sati ;) Aj sad neka te služi i da uživaš u kombinaciji!

je li ko kad mijenjao bateriju na svom satu? Bilo kom ili konkretno moto 360?

Koliko bi me izašao i gde najbolje kupiti (kvalitet / garancija) samsung smartwatch ovaj najnoviji? Jel preko nekih mobilnih provajdera, prodavnica tehničke robe ili gde već?

Šta je u ovom trenutku bolje uzeti, Android wear ili tizen smart watch, konkretno dvoumim se između Lg R110 i Gear S2, uglavnom mi treba za notifikacije.

Nema ti tu pametnog odgovora. Nijedan nema onu funkciju koju imaju korisnici u engleskom govornom podrucju (da ne komentarisem Amere koji imaju eSIM opciju Gear S3). Izbor se svodi ti se na dve stvari, duzina trajanja baterije i izgled sata. Imam Huawei watch i Gear S3. Gear S3 mi je neuporedivo bolji (toootalno subjektivno). Realno, ima T9 sa srpskom predikcijom pa mogu i nesto (kracu poruku) da otkucam na njemu.
Na kraju ispada da je najbolje naci "dobar" Kinez sa ful verzijom Androida ili neki "pravi sat" tipa Sunto ili Garmin, sa notifikacijama. Google Wear ce da im prodje ko one naocare.
Cak mislim da je i onaj Xiaomi Amazfit Stratos sad dobra kupovina. Lep je (ekran jeste cudan na oko), baterija sasvim ok. Notifikacije, kazu rade bez greske + moze u bazen

Poslednja izmena:
Imao sam Amazfit Peace ali mi nekako nije legao, koliko ti traje baterija na ta dva sata što imaš?

Meni S3 traje tačno tri dana, bukvalno u sat. Nije always on display. Uključene notifikacije I S-health.

Na S2/3 mi se sviđa rotirajući bezel , kažu da nije neka velika razlika između njih tako da bih vijao S2, imaju li nekih problema /nedostatka do sada.?

Razlika je nebo i zemlja između s2 i s3

nadam se da nije off-topic, vidim da se vecinom prica o satovima sa primarnom funkcijom integracije sa telefonom . . ko je malo vise sportski orijentisan, a malo manje mu treba smartwatch, preporucujem da pogleda i npr Garmin satove, ili cak narukvice .. ja vec mesec dana koristim Garmin vivosport i prezadovoljan sam .. ne oseca se na ruci, 7 dana mi traje baterija (povezan na BT samo radi sinhronizacije jednom dnevno), always on display, gps, dosta stvari moze da se podesi ..

Nema, super radi, jedino bi autonomija mogla biti bolja.

Pitanje za one koji imaju ili su imali xiaomi mi band 2.. Jel funkcionise ako tel nije u blizini? Mislim na prikupljanje informacija o predjenim km i sta sve vec ima, ukoliko ne zelimo da nam tel smeta i skakuce u dzepu, u toku trcanja. Naravno, posle kad se priblizi tel, sve lijepo da moze" prebaci" na telefon..

Naravno. Možeš uveče ili na par dana povezati zbog sinhronizacije podataka. Imaš temu samo za band 2.

Da li neko zna za koliko mogu da prodam huawei smart watch 2, sat je nov ima garanciju?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno