Šta je novo?

Smartwatch uređaji

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
U ponedeljak sam pazario sat, uključio ga, povezao sa telefonom malo posle 20h. Baterija kod prvog uključivanja bila na 78%.
Do ovog trenutka ga nisam isključivao. Skidao sam ga sa ruke samo prilikom tuširanja i kada mi se ruka oznoji - da ga očistim.

fun fact: da li ste znali da sat, odnosno deo ruke koji je pokriven satom, može i uglavnom sadrži 3x više bakterija nego "prosečna" wc šolja...

Baterija je sada na 38% (dakle 40% baterije otišlo za nekih cca 90 sati). Imajući u vidu koliko sam ga "njakao", koristio za razgovor itd - za mene je ovo impresivno. Prethodno sam dve ipo godine nosio S3 Frontier, pre toga S (za neupućene: Capture.JPG))

Mikrofon je sasvim korektan (ne mogu da objektivno uporedim sa prethodna dva, ali "sa druge strane" žice je pozitivan feedback. Zvučnik je za nijansu-dve slabiji od S3, ali ne pravi razliku u uslovima u kojima meni treba (tokom vožnje). Što se tiče fizičkih aktivnosti (napominjem da prethodne modele nisam nešto koristio u ove svrhe) mi deluje ok (iznenadilo me sinoć da je detektovao da sam dremao nekih 35minuta pred početak košarke - zavalio sam se u fotelju i zadremao čekajući početak prenosa iz Milana). Jedini mali minus ostaje uvećavanje broja koraka (pomenuh već, kao i PJ i djurkash), no - kao što reče djurkash, valjda će to neki od narednih update-a srediti.

Nisam još probao (i neću još, jer još uvek "gledam" trajanje baterije) da li može (i kako) moj P30 PRO da dopuni sat. Mada...sa ovim trajanjem baterije "who gives a f**k for that".

Na slici je nešto drugo, zato sam pitao.
Kakva zaštita ima za njega? Folija? Staklo? Gde ima?

Poslato sa COR-L29 uz pomoć Tapatoka

Na slici je nešto drugo, zato sam pitao.
Kakva zaštita ima za njega? Folija? Staklo? Gde ima?

Na slici je prvi Galaxy S (zato sam stavio napomenu - za neupućene, jer je model iz kamenog doba :d).

Ne znam da li i ko radi staklo. Razmišljao sam da se raspitam u njihovoj radnji, ali ako ništa nema - onda ići ovde . Već sam telefon odradio tu i über cool je (osim cene).

Video sam to u Forumu u Nišu.
Mnogo mi baš mnogo bilo da platim za telefon 4000+ za to.
Koliko košta za sat? To BiH i progutao nekako.

pa otvori link, je80 ga ti :)

1980 je ako radiš samo ekran, odnosno odozgo, a 3480 je ceo uređaj.

Što se telefona tiče, pa nije 4000+ (osim ako ne radiš "matte", što je po meni bezveze). Ekran sam je 2480, a 3980 ceo telefon.

Mator čovek, bulji u telefon, slabo vidi.
Hvala za info.
Mislim da za ekran sata vredi dati te pare.

GT2, U poređenju sa proverenim brojačem koraka danas je pokazivao otprilike 2% više koraka. Probano je više stotina/hiljada koraka. Za kratke relacije verovatno više laže.

Danas je 72h upotrebe sata, baterija sa 68% pala na 48%. Ja zadovoljan. Još nisam probao da ga punim.

Pored ovoga sa koracima, ZeeGerman je pomenuo, mogao bi brže da reaguje na okretanje ruke. Rekao bih da je to prvog dana radilo odlično, ali je jednog trenutka usporio.

Slazem se u vezi sa " raise wrist to wake up screen", mogao bi biti primetno osetljiviji na pomeranje zgloba tj dizanje ruke... Nekad mira par puta da se cimne da otkljuca ekran...

Pozdrav,
Da li se u HUAWEI GT-75D mogu instalirati skinovi od HUAWEI GT2 i kako? Da li uopšte postoji neki drugi način da se ubaci neki skin osim preko aplikacije ZDRAVLJE?
Od svih skinova, ni jedan mi se ne dopada...

Постоји ли могућност да се у GT2 подеси осетљивост мерача броја корака? Нешто као у апликацијама за мерење пређених корака.

Poslato sa HRY-LX1T pomoću Tapatoka

Po kojoj ceni i gde ste kupovali GT2 ?Kod Telenora gt2 jeftiniji od galaxy watch 46 za nekih 400 din mesečno ,pa bi mi se možda više isplatilo da uzmem gt2 ,prodam i kupim gw 46 ,s obzirom da BiH prije njega uzeo :)

Sent from my SM-N960F using Tapatalk

Po kojoj ceni i gde ste kupovali GT2 ?Kod Telenora gt2 jeftiniji od galaxy watch 46 za nekih 400 din mesečno ,pa bi mi se možda više isplatilo da uzmem gt2 ,prodam i kupim gw 46 ,s obzirom da BiH prije njega uzeo :)

Koji su ti parametri na osnovu kog ti je gw ispred gt2?

Sent from my VOG-L29 using Tapatalk

Izgled prije svega ,da ne nabrajam još watchfaces i druge sitnice ..Imo sam ranije ,prvo GT ,pa s3 ,od prilike znam šta bi mi odgovaralo ,a i uverio sam se u kvalitet izrade s3 ,nekako imaš osećaj premium uredjaja.Po pitanju fitnesa ,verujem da je gt2 precizniji ,kao što je i GT bio u odnosu na s3 (gotovo neuporedivo ).

Izgled prije svega ,da ne nabrajam još watchfaces i druge sitnice ..Imo sam ranije ,prvo GT ,pa s3 ,od prilike znam šta bi mi odgovaralo ,a i uverio sam se u kvalitet izrade s3 ,nekako imaš osećaj premium uredjaja.Po pitanju fitnesa ,verujem da je gt2 precizniji ,kao što je i GT bio u odnosu na s3 (gotovo neuporedivo ).

Hm...ma ok, samo pitam, nhf.

Nekako mi prelazak sa s3 na gw nema mnogo smisla (gotovo su isti...gw praktično jedino ima 15tak posto jaču bateriju...što je opet smešno u poređenju sa oba gt-a).

Kada sam razmišljao da s3 menjam za gw, sa svih strana sam dobijao sugestiju da nije isplativo. Sa druge strane, gt2 sam sasvim slučajnim spletom okolnosti. Za ono za šta koristim smartwatch....oduševljen sam.

No dobro, o ukusima se ne polemiše. Još jednom nhf - gore postavljeno pitanje nije bilo zlonamerno.

Ovo nije bukvalno prelazak sa S3.Njega sam prodo jer sam ga bio ogrebao, pa izgubio merak .Inače da trenutno imam s3,ne BiH prelazio sigurno na gw,niti na bilo koji drugi .Nisam ni mislio da je zlonamerno ,već samo odgovorio zašto BiH ja prije gw nego gt2 .A naravno da imamo svi različite ukuse ..

Постоји ли могућност да се у GT2 подеси осетљивост мерача броја корака? Нешто као у апликацијама за мерење пређених корака.

Poslato sa HRY-LX1T pomoću Tapatoka

Ne, oni sređuju to update-ima

Pozdrav,
Da li se u HUAWEI GT-75D mogu instalirati skinovi od HUAWEI GT2 i kako? Da li uopšte postoji neki drugi način da se ubaci neki skin osim preko aplikacije ZDRAVLJE?
Od svih skinova, ni jedan mi se ne dopada...
Izgleda da može, vidi link dole... Ima tu naših likova koji nisu mnogo aktivni na Benchu, ali ih mi stariji znamo, pa će pomoći ako bude trebalo...

Inače, namestio health sa Huawei ID, koristeći postupak koji je kolega Saj podelio još u Aprilu/Maju, i dobio watch face store, izbor nije bog zna šta, nekih 25 različitih ukupno, sad ne znam koliko drugi imaju, ali ništa posebno... Bitnije mi je bilo da mogu sačuvati svoje podatke putem ID-ja...
Inače Health I Huawei mobile services sa po 90MB, i traženjem svih mogućih dozvola, transparento ti traže pristup svim mogućim podacima u telefonu i da će iste prebacivati u Kinu, a ne ko ovi ostali koji to kriju, a opet uzimaju naravno...
Što se sideloada watchfaces tiče, imamo ovu temu to je sledeći korak...

Poslednja izmena:
Da da, razočarah se...
Ipak ću morati da rootojem Note i watchfaceenabler

Uzeo Galaxy Watch pre neki dan. Nisam još siguran da li mi je dovoljno upotrebljiv srazmerno ceni.
Prvog dana sam hteo da ga stavim na oglas :d posle nešto ispodešavao, proradili podsetnici iz outlooka i ostalo što mi je bitno, izbacio višak notifikacija... tako da za sada ostaje.

Iako ima hiljadu watchfaces nisam još pronašao neki da mi potpuno odgovara. Tako da to i nije neka prednost. ;)
Volim puno informacija ali da izgledaju skladno, što je teško. I da ima shortcuts za izabrane aplikacije.
Ovaj koji trenutno koristim ima meni nepotrebnog viška a nema npr. vremenske prilike nego tek na click.

Watch.png

GT2 - posle 112h rada, baterija sa 78% na 32%

Ja prezadovoljan ✓

Uradio sam update GT2 koji mi je ponudio Health. Imam utisak da još sporije reaguje na okretanje zgloba.

Što se watchface tiče, bez obzira na model, nekako imam utisak da se previše ljudi zabavlja sa tim. Ja sam prelistao ove postojeće i ostavio default.
Možda bi mi više odgovarao neki minimalisticki, gde bi 85% ekrana ostalo crno, samo da se vide kazaljke i broj koraka. Tada bih verovatno držao uključen show time.

Kako gledaš uptime?
U četvrtak kad je stigao bio je na 77% trenutno 56%.
:)

Kako misliš kako gledam?

Nemam specifičan metod. Stanje kod prvog uključivanja - trenutno stanje i to je to.
Stvar je u tome što spavam sa satom (da mi meri one gluposti oko kvaliteta spavanja). Sat sam skidao sam kad se tuširam (iako znam da trpi vodu) i skinem bar jednom dnevno pride - da ga očistimo (donju stranu, gde su senzori).

A ok, mislio sam da kao kod androida ima negde da se očita uptime.
I ja isto koristim pri čemu svakog dana petak po sat vremena sa uključenim GPS-om.

GT2 mi je prvi smart sat (ne brojim onaj sa kraja osamdesetih što je imao video igru na sebi :d) i prvi utisci su bili zaista pozitivni, a da je na prvu probu radio kao sada, ne bih ga zadržao.
Nakon jutrosnjeg update-a flip to wake je u većini slučajeva nefunkcionalan. Ako uključi ekran, probam nekoliko puta nakon toga, sve radi. Ali ako je isključen neko vreme i okrenem ruku, uopšte ga ne uključi. Onda okrenem ruku dva tri puta i ekran se uključi. Nako update sam odradio još jedan restart. Jel potrebno da uradim i onaj reset?

GT2 mi je prvi smart sat (ne brojim onaj sa kraja osamdesetih što je imao video igru na sebi :d) i prvi utisci su bili zaista pozitivni, a da je na prvu probu radio kao sada, ne bih ga zadržao.
Nakon jutrosnjeg update-a flip to wake je u većini slučajeva nefunkcionalan. Ako uključi ekran, probam nekoliko puta nakon toga, sve radi. Ali ako je isključen neko vreme i okrenem ruku, uopšte ga ne uključi. Onda okrenem ruku dva tri puta i ekran se uključi. Nako update sam odradio još jedan restart. Jel potrebno da uradim i onaj reset?
Danas mi se čini ok. http://cloud.tapatalk.com/s/5debaf930dab2/VID_20191207_145422.mp4

Čiji mi se, možda grešim, da bolje reaguje ako se ruka podiže uz istovremeno okretanje...Ali činjenica je da je poprilična razlika u odnosu na GT1

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno