Šta je novo?

Smartwatch uređaji

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
350-400e nikako nije fino. Sve dok ovi satovi toliko kostaju, nema nikakvog smisla kupovati iste.
Mada nema smisla kupovati ih ni za 200e ako se ja pitam ali ne pitam se, sto se ovog Huawei sata tice, izgleda odlicno ali mislim da ce prodaja biti dosta losa posebno po ovim nebuloznim cenama.

mislio sam da ne pisem nista oko satova....ali izlaskom apple smartwatch-a odjednom svi samo pricaju o satovima (vidis sta je marketing, toliko dobrih satova na trzistu ali dok apple nije izbacio svoj niko nije ni pricao o drugim modelima u tolikoj meri)
elem...ja ne znam sta ljudi ocekuju od sata?! zaista, to je pitanje, moje, svima koji zele da imaju pametan sat....?!
da li je normalno imati navigaciju, touch screen itd itd na satu? I pritom ocekivati nedelju dana trajanja baterije ?!!

meni pametan sat treba da prenese notifikaciju o pozivu ili poruci/email-u itd diskretno pogledas na sat I znas da li zelis da odgovoris ili ne...telefon je na vibraciji I nikog ne ometa....(to kad budete radili nekad gde ne sme da se koristi telefon na poslu, ili ste na sastancima ali I dalje zelite da procitate notifikaciju posto vam je bitno da ste u toku - onda mozete shvatiti pametan sat kao koristan uredjaj.....sve dok se sedi u kaficu I pije kafa ceo dan I kao nesto gleda na sat svaki cas pa vadi telefon koji je btw vec na stolu pored kafe itd itd nema svrhe bacati pare za sat)
I za kraj...postoji sat koji radi ono sto meni treba, a po meni sto bi I drugima trebalo da bude prioritet, prenos notifikacija sa telefona na sat, I kojem baterija traje 5 - 7 dana, uz to nije velik I jako je pristupacna cena....zove se PEBBLE I dugo je na trzistu, I takodje je I dalje nenad****v !! I upravo taj sat ovde u USA dosta ljudi ima pogotovo poslovnih ljudi.....kome treba tako nesto I u mogucnosti je da nabavi skapirace da je upravo to ono sto mu treba...sve ostalo su igracke za ubijanje vremena i pokazivanje u drustvu

Poslednja izmena:
Meni se ovi satovi dele na LG i Moto360 - svi ostali mi deluje kao poluproizvod ...

Dugo sam se razmišljao između LG R, Moto 360 i Pebble Steel.

Na kraj sam odbio Moto zbog lošeg procesora (sada je OK ali mislim i na budućnost) te sam birao između LG I Pebble.
Lg ima dizajn, i IP67 sertifikat.
Pebble ima bateriju.

Na kraju sam batalio sve jer čekam neku simbiozu. Za mene sat neko mora da bude okrugao, ali da makar izdrži par dana baterija.

Inače punjač za LG je oko 10 dolara na ebay, možeš imati i na poslu i kući jedan..

Najveći problem smartwatch industrije je što je vreme kada će satovi uz trenutne osude zastareti. Šta će se desiti za dve godine kada budu hteli da nam prodaju novi model za novih 400usd?

Ako uspeju da nas nagovori industrija će otići u nebesa. Ako ne sledi im stagnacija kao i tabletima čim se tržište zasiti.

Vidim da je sad LG G Watch oko 105 evra na nemačkom Amazonu, pa sam u dilemi, kupiti ili čekati i ostale da pojeftine. Moto 360 je prelep, ali i preskup... dok oni pojeftine, doćiće novi, bolji, leši, pa ovi i neće biti zanimljivi... Muke. :)

Ako cemo realno da sagledamo stvari, Samsung je postavio neke standarde sa Gear S modelom. I ako zavisan od samog aparata, uredjaj je fenomenalan. Imao sam prilku da ga vidim uzivo, prelep je, a zakrivljen ekran mu daje neki poseban smek. Apple se kanio da izbaci uredjaj iha haj, za to vreme su drugi proizvodjaci izbacivali satove i sigurno pronasli svoje mesto na trzistu.

Ja još nisam našao SW koji ima dovoljno veliku narukvicu da mi udobno stoji na ruci.

Kao da su pravljeni za sitnu decu ;)

što je to problem? zar ne može kod većine da se menja narukvica i stavlja ona regularna?

Pa ne baš kod većine. Često imaju i senzore u narukvici.

Plus, nema mi smisla da dam 300-400e pa da još doplatim.

^

Nisi baš u pravu. Uz 360 npr dobiješ dodatne kopče pa je narukvica prilagodljiva svakome. A i standardna je mera (22mm ako se ne varam) tako da možeš uzeti skoro bilo koji drugi.

Ok. Nisam bio precizan. Probao sam ono što mi je bilo dostupno/interesantno ovde u Bgd.

Samsung Gear 2 i Fit, Pebble i MS Band.

Pebble nema senzor u narukvici, ostalo nemam pojma mada iskreno prvi put čujem za tako nešto.

Zar pebble ne podržava promenu narukvice? Mogao sam da se zakunem da sam viđao.
Za ms ne znam. A Samsung ne može, to su namerno tako napravili, da bi uređaj bio expendable posle par godina.

Biće lepo ukoliko Tag Heuer stvarno počne da radi pametne satove.
http://m.bbc.com/news/technology-31966684

Probotzor, videh unboxing na YouTube. Jel si kupio Moto360 ili ti je neko dao na test? Napiši ovde utiske u svakom slučaju :)

[youtube]uKlvl6Wrch4[/youtube]

Android 5.1. Ne znam,ali meni je ovaj softver miljama ispred ios za apple watch

Probotzor, videh unboxing na YouTube. Jel si kupio Moto360 ili ti je neko dao na test? Napiši ovde utiske u svakom slučaju :)

izvinjavam se sto ranije nisam video

kupio sam moto 360 i za sada sam izuzetno zadovoljan

recimo da napunim telefon i sat u 8 ujutru,ceo dan su samnom upaljeni i povezani i kada dodjem kuci uvece sat ima jos oko 20-30 posto baterije

radi sasvim lepo,a i lepo izgleda...stavio sam mu wear messenger i dialer tako da mogu da saljem poruke i pozivam brojeve direktno sa sata

odlicna spravica,a i kvalitetno izradjena

dobijam od nekih kineza onaj u8 smartwatch,pa cu ga testirati i podeliti utiske

znam da nije na androidu,ali moze da se poveze i sa androidom i sa ios

izvinjavam se sto ranije nisam video

kupio sam moto 360 i za sada sam izuzetno zadovoljan

recimo da napunim telefon i sat u 8 ujutru,ceo dan su samnom upaljeni i povezani i kada dodjem kuci uvece sat ima jos oko 20-30 posto baterije

radi sasvim lepo,a i lepo izgleda...stavio sam mu wear messenger i dialer tako da mogu da saljem poruke i pozivam brojeve direktno sa sata

odlicna spravica,a i kvalitetno izradjena
Koliko si platio ? I da li vredi cekati nesto drugo ili uzeti sada moto 360 ? Dobijam ga za 250e iz amerike crni sa kožom mada bi kasnije poručio metalnu narukvicu :)

279e sa metalnom narukvicom sam platio

meni vredi,ne znam doduse sta ce jos izlaziti i kad

Koliko si platio ? I da li vredi cekati nesto drugo ili uzeti sada moto 360 ? Dobijam ga za 250e iz amerike crni sa kožom mada bi kasnije poručio metalnu narukvicu :)

pogledaj na Best Buy on je sad na snizenju $180 .... ima i za $230 sa metalnom narukvicom tako da je 250e jaka cena
(naravno ako imas nekog tamo da ti porucis i da ti donese)

pogledaj na Best Buy on je sad na snizenju $180 .... ima i za $230 sa metalnom narukvicom tako da je 250e jaka cena
(naravno ako imas nekog tamo da ti porucis i da ti donese)

imam tetku dolazi na leto, videcu da donese nesto drugo ako bude mogla, a za sat pitam jer mi covek duguje 5 puta vise para nego sto je sat pa da mu uzmem bilo sta, nov je stigao iz Amerike..

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno