tesseract
Poštovan
- Učlanjen(a)
- 02.10.2017
- Poena
- 80
Samo što sam se ponovio (i3 12100 + Asus B660M-A D4 + 2 x 8GB 3200) i napravih strašnu glupost.
Pošto koristim Linux, imam SSD sa dve particije (jedna EFI i jedna EXT4 particija) i jedan HDD sa dve particije, obe formatirane u EXT4 formatu.
I rekoh, hajde da probam Windows 10 na novom kompu.
Rešim da otkačim HDD i da ostavim samo SSD prikačen.
Podignem Windows instalaciju, dođem do koraka gde je particionisanje i ne shvatajući da sam otkačio pogrešan disk (SSD), obrišem obe particije na HDD-u.
I tek tad shvatim šta sam uradio.
Dakle, samo sam obrisao obe EXT4 particije na HDD-u, nisam kreirao nove, niti ih formatirao.
Ne prikazuju mi se u Disks (za Linux) alatu.
A imam jako bitne podatke na HDD-u.
Znam da ima Windows alata koji mogu da recover-uju particije, ali šta ćemo sa tim što su u pitanju EXT4 particije?
Ideje, šta mi je činiti? Može li se iz Windowsa rešiti problem?
Pošto koristim Linux, imam SSD sa dve particije (jedna EFI i jedna EXT4 particija) i jedan HDD sa dve particije, obe formatirane u EXT4 formatu.
I rekoh, hajde da probam Windows 10 na novom kompu.
Rešim da otkačim HDD i da ostavim samo SSD prikačen.
Podignem Windows instalaciju, dođem do koraka gde je particionisanje i ne shvatajući da sam otkačio pogrešan disk (SSD), obrišem obe particije na HDD-u.
I tek tad shvatim šta sam uradio.
Dakle, samo sam obrisao obe EXT4 particije na HDD-u, nisam kreirao nove, niti ih formatirao.
Ne prikazuju mi se u Disks (za Linux) alatu.
A imam jako bitne podatke na HDD-u.
Znam da ima Windows alata koji mogu da recover-uju particije, ali šta ćemo sa tim što su u pitanju EXT4 particije?
Ideje, šta mi je činiti? Može li se iz Windowsa rešiti problem?