Šta je novo?

Slim ASUS Eee PC X101

Toga sam se i ja plašio, ali nije tako. Nema ni razloga jer je HW manje više poptpuno isti kao u X101H.
Problem je samo što je 8GB malo tesno za 7micu, ali za XP više nego dovoljno.

u download sekciji za ovaj model na sajtu Asusa navedeni su kao izbor pored Linuxa i Windows XP i 7
http://www.asus.com/Eee/Eee_PC/Eee_PC_X101/#download

Na ovom linku koji si dao za X101 u specifikaciji stoji da ima wifi, ali stoji i zvezdica pored toga i ispod pise: "Availability is dependent on selected model, country or operator support. Check with your local ASUS website for more details."
Mislim da cemo morati da dobijemo potvrdu Asusa Srbija za wifi za Meego model, ili eventualno da neko skokne do neke prodavnice i isproba.

Ja bih najvise voleo da kupim Meego model, pa da na njega instaliram WinXP, nadam se da ce to biti moguce, a trebalo bi da moze posto je hardver kao u 90% netbukova.

Na ovom linku koji si dao za X101 u specifikaciji stoji da ima wifi, ali stoji i zvezdica pored toga i ispod pise: "Availability is dependent on selected model, country or operator support. Check with your local ASUS website for more details."
Mislim da cemo morati da dobijemo potvrdu Asusa Srbija za wifi za Meego model, ili eventualno da neko skokne do neke prodavnice i isproba.

Ja bih najvise voleo da kupim Meego model, pa da na njega instaliram WinXP, nadam se da ce to biti moguce, a trebalo bi da moze posto je hardver kao u 90% netbukova.
Pa nije baš toliko osakaćen da nema ni wi-fi :d

Ispade da prosecan ima tablet vise portova od ovog cuda :d

ma jeste to ali ovo je laptop *** a ne tablet za koji je do juce normalno bilo da nema nista od portova a laptop unazad skoro 10 godina ima osnovne portove, zato ja to velim, a to sto je jeftiniji nekad ne vredi mnogo...

ma jeste to ali ovo je laptop *** a ne tablet za koji je do juce normalno bilo da nema nista od portova a laptop unazad skoro 10 godina ima osnovne portove, zato ja to velim, a to sto je jeftiniji nekad ne vredi mnogo...

Ali zato lap-top nikad u istoriji nije bio ovako tanak. ;) Ti portovi su i zamisljeni da se stavljaju na "prosecan laptop" debljine 4-5 cm (koliko su bili debeli laptopovi kada su ti portovi osmisljeni.

onda je pravo vreme da se pocne i sa mini/micro lan, usb i ostalim portovima integrisanim na plocu laptopa, sta drugo...

Ono sto mu fali jeste bar jos jedan mini/micro usb port, HDMI port, LAN i 3,5mm mic ulaz i da bude kompletan, ovako deluje kao nezavrsen proizvod. Sve je to lepo, super cena, ultra tanak, ali nedostatak osnovnih portova ce za neke biti neoprostiva. :)

Svi X101/X101H netbookovi imaju wireless kartu. Postoji jasna segmentacija proizvoda. X101 je namenjen korisnicima koji imaju skromne zahteve i mali budzet, a zele pouzdan i nov uredjaj sa garancijom. Zelite veci prostor za skladistenje, LAN kartu i VGA izlaz? Tu je X101H.

U svakom slucaju, 16.000 dinara je smesno jeftino za netbuk racunar, mislim da ce na trzistu kao sto je nase naci dosta kupaca, prvenstveno medju nezahtevnim korisnicima, mada ce se i poneki "veteran" sigurno navuci. :)

Da li postoji mogucnost da se nabavi 6cell baterija za X101H?

Slazem se. :) Svakako je minus sto nema vise portova.

Mozda je minus za tebe. Ja bih recimo radije uzeo ovaj minimalizam (a kao dodatni + je niza cena). Samo ova ciklet tastatura strasno odbija. Jedno 6 meseci sam pokusavao da je zavolim ali bezuspesno. Recimo da godinu i po unazad nisam imao potrebu da koristim lan port na laptopu, VGA nikad. Kad na to dodamo da je ovo osmisljeno kao subnotebook zelje i ocekivanja se smanjuju. Mislim, koliko je % stvari koje se na njemu rade offline?

Mozda je minus za tebe. Ja bih recimo radije uzeo ovaj minimalizam (a kao dodatni + je niza cena). Samo ova ciklet tastatura strasno odbija. Jedno 6 meseci sam pokusavao da je zavolim ali bezuspesno. Recimo da godinu i po unazad nisam imao potrebu da koristim lan port na laptopu, VGA nikad. Kad na to dodamo da je ovo osmisljeno kao subnotebook zelje i ocekivanja se smanjuju. Mislim, koliko je % stvari koje se na njemu rade offline?

Za mene licno to nije minus, bitno je da ima wifi. Mozda nisi pratio ceo tred, meni se ovaj netbuk jako svidja.

Primetili smo :)

Blasphemy, čiklet tastatura rulez, ali o ukusima na vredi raspravljati :)

Znam da ljudima uglavnom odgovara ali nakon koriscenja od jedno 6 meseci nisam promenio prvobitno steceno negativno misljenje. Bolja je od standardnih desktop tastatura to sigurno.

Video sam ga danas u prodavnici, utisci su odlicni! Kao sto su netbukovi promenili shvatanje prenosivog racunara, tako i ovaj ultra laki netbuk sada menja shvatanje netbuka. Jednostavno, ovaj racunar je smesno tanak i smesno lak. Meni vec odavno spram netbuka svi "pravi" laptopovi izgledaju jednostavno zastarelo, a ovaj x101 stvarno ne moze da se stavlja u istu klasu racunara sa njima. Utisak je otprilike kao da drzite svesku u rukama (mislim na debljinu i tezinu, ne na cvrstinu). :)

Jednostavno, onaj kome treba lak i ultra prenosiv uredjaj, a koji pri tom treba da ima i tastaturu, tesko da moze da nadje bilo sta slicno ovome, postoje Asus tableti - Transformer i Slider, ali oba kostaju 3x vise.

Pokusavao sam da nadjem na netu da je neko instalirao Windows xp na ovaj x101 sa meego OS-om, ali nista nista nasao. Da li je nekao mozda video negde? Meni ta verzija sa meego vise odgovara, laksi je, tanji, ima SSD.

Uskoro izlazi onaj asus netbook sa meegom. Koštace $200.

Uskoro izlazi onaj asus netbook sa meegom. Koštace $200.
Izašao i već ga neko vreme ima kod nas :p za ~160e.
Asus X101, najtanji i najlakši netbook na svetu. Razmišljam se da ga kupim, meego će ostati na njemu samo kol'ko da vidim na šta liči :d

šta šta šta? 160e nov? ? ? gde kako? jaaaooooj! ma ostavio bih i meego na njemu ako je tako jeftin!

inače znam ozbiljne ljude koji jako jako ozbiljno planiraju da kupe n9 jer smatraju da će to biti najbolji smartphone na tržištu i smatraju da meego ima jako veliki potencijal...

Poslednja izmena:
hoho našao sam i sam u međuvremenu... pa ovo je odlična kupovina! mnogo je lep, mali, jeftin a meego će sigurno raditi 100 puta bolje na takvom hardveru nego kojekakvi windows-i :) eee kako su se samo zeznuli svi što su dali 1500 evra za macbook air :p

šta šta šta? 160e nov? ? ? gde kako? jaaaooooj! ma ostavio bih i meego na njemu ako je tako jeftin!

inače znam ozbiljne ljude koji jako jako ozbiljno planiraju da kupe n9 jer smatraju da će to biti najbolji smartphone na tržištu i smatraju da meego ima jako veliki potencijal...
Možda najbolji za slanje sms-ova i zvanje, za ostalo ne vidim neku budućnost bar ne ove godine, moraš uzeti u obzir da se N9 neće prodavati ni u USA, UK, GER, tako da ne znam koji developeri će uložiti trud i vreme da pišu aplikacije za tako nepopularan OS koji pritom ima nesigurnu budućnost.

Nazad
Vrh Dno