Šta je novo?

Slaba Sony PS 3 prodaja

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
PS2 је чим се појавио убио segu dreamcast. Зашто им то није пошло за руком код x360?
PS2 је и поред "америчког потрошачког патритизма" био убедљиво продаванији од xbox-a.
Што се тиче тежине програмирања: променила су се времена, игре су много комплексније данас. То што је пролазило пре седам година не може да прође и данас.

... можда су у Сонију паметни а потрошачи "блесави" и више купују драстично лошије конзоле него ps3, али производи који су препаметни за своје тржиште обично пропадају.

Да продаја ps3 иоле личи на ps2 ова тема никад не би била покренута. Е да, ps3 се није појавио јуче него пре више од две године. Што више заостаје конкретно за xbox-oм то ће га произвођачи игара све мање подржавати.

Znači po tebi PS2 se 2-3x više prodavao od PS1 čim se pojavio na tržištu? To što se prodaje i dan danas nakon 8-9 godina postojanja samo govori kakva je to konzola i kakve su joj mogućnosti, a godinama su igre izgledale sve bolje i bolje dok su programeri provalili šta sve može to malo parče hardvera. Vreme je na strani PS3 i videćeš da će vrlo verovatno doživeti istu sudbinu PS2. Živi bili pa videli:wave:

Da, generalno svaka konzola ima 2 zivota. Kada developeri pocnu da izvlace maksimum iz te platforme, igre su neuporedive sa prvim izdanjima.
Radi poredjenja, kod prethodne generacije, igre sa Dreamcast_a su bile pojam po kvalitetu i grafickom izgledu u odnosu na prve igre PS2. Nazalost, DC je prerano otisla, dok su PS2 igre poput God of war podigle sve na visi nivo.
Sigurno ce biti puno kvalitetnijih naslova za PS3 u buduce kada se izvuce maksimum iz te platforme. Konkurencija je jaka, i to je jako pozitivno.

Potpuno netacno. PS3, vremenom, dobija sve vecu podrsku proizvodjaca igara. Evo npr. Bioshock je portovan sa godinom zakasnjenja, iako niko nije mislio da ce se to desiti. Bioshock 2 ce od prvog dana biti na PS-u 3. Ninja Gaiden 2 Sigma izlazi u jesen. Mnogi proizvodjaci igara koji nisu radili igre za PS2 sada to cine za PS3.
Stvar je u tome sto su enginei u ovoj generaciji prilagodjeni iskljucivo razvoju igara za obe next gen konzole + PC, a nerazvijanje igara za jednu konzolu, sa korisnickom bazom od preko 20 miliona, iako za to postoje svi preduslovi, je vrlo, vrlo retka odluka koja moze samo da smanji neto prihod od prodaje te igre.

Sto znaci da ce se broj ekskluziva za PS3 (i svaku drugu platformu) smanjivati, ako idem tvojom logikom. A PS3 je upravo jak zbog svojih ekskluziva 😉.

Sto znaci da ce se broj ekskluziva za PS3 (i svaku drugu platformu) smanjivati, ako idem tvojom logikom. A PS3 je upravo jak zbog svojih ekskluziva 😉.

Pa prvi xbox je imao puno bolju grafiku i jaci hardver od ps2,a gde je sad xbox?Koristi se kao dvd plejer😛JNisam cuo da neko pravi igre za stari xbox i gamecube.A pogledaj ps2,)
Sada su uloge malo drugacije.Ps3 je puno jaca i kvalitetnija konzola od xbox-a,a nema bas igrica u izobilju.Mada ce vremenom imati sve vise i bolje(graficki) igrice od xbox360.Nije ni xbox preko noci postao popularan.Setite se samo da je ps3 i dalje jedina konzola koja nije hakovana,neracunajmo konzole na kasete kao sto su nintendo old konzole itd.
Kada svaka igrica na ps3 bude izgledala kao mgs4 onda ce se situacija drasticno promeniti.Xbox nece moci parirati trojci zbog nedostatka BR media i cell-a.To sto neko prica da je xbox ista stvar kao ps3 za manje para.Nije tacno.To se govori po forumima zbog situacije u srbiji(finansija).Isplatljivija za multiplatform je jedna stvar,a bolja.To je vec neka druga prica🙂Da je bolji nebi bio tolko jeftiniji i nebi igrice izgledale kvalitetnije na ps3.
I pisalo bi SONY 😉

To za hack mi je i dalje neverovatna enigma. Programerima iz SONY samo zbog toga skidam kapu i klanjam se do poda. A što je najsmešnije od svega, to znači da i za PS4 ukoliko ne haknu ne moraju da ulažu u nove sisteme zaštite jer još uvek ni ova nije provaljena.

na ovoj strani se nalazi najvetja kolichina gluposti koju sam ikad video na ovom forumu...jednostavno ne znam odakle da pochem...

Ima mnogo faktora zasto im je prodaja slaba iako je konzola daleko superiornija od X360, ali ja znam zasto ja nisam kupio PS3, nego X360 Elite umesto nje (iako mi piraterija i cena nisu odredjivali izbor) - Backward compatibility.
Ja prosto ne mogu bez nekih starih igara koje su dostupne na Xbox-u i PS2, a necu da imam 2 ili 3 konzole u kuci.
Pre toga sam imao PS2, i kada je doslo vreme za upgrade uzeo sam X360 zato sto na PS3 ne mogu da igram neke stare naslove. Otisao sam u shop i zamenio nekih 10-ak PS2 originala za iste te za Xbox i pazario X360.

Po meni, uklanjanje kompatibilnosti za PS2 igre je potpuni promasaj (iako su ga imali u prvim serijama konzole) i to je razlog zasto sam se ja (a verovatno i jos veliki broj ljudi) odlucio za Microsoft.

Pa prvi xbox je imao puno bolju grafiku i jaci hardver od ps2,a gde je sad xbox?Koristi se kao dvd plejer😛JNisam cuo da neko pravi igre za stari xbox i gamecube.A pogledaj ps2,)
Sada su uloge malo drugacije.Ps3 je puno jaca i kvalitetnija konzola od xbox-a,a nema bas igrica u izobilju.Mada ce vremenom imati sve vise i bolje(graficki) igrice od xbox360.Nije ni xbox preko noci postao popularan.Setite se samo da je ps3 i dalje jedina konzola koja nije hakovana,neracunajmo konzole na kasete kao sto su nintendo old konzole itd.
Kada svaka igrica na ps3 bude izgledala kao mgs4 onda ce se situacija drasticno promeniti.Xbox nece moci parirati trojci zbog nedostatka BR media i cell-a.To sto neko prica da je xbox ista stvar kao ps3 za manje para.Nije tacno.To se govori po forumima zbog situacije u srbiji(finansija).Isplatljivija za multiplatform je jedna stvar,a bolja.To je vec neka druga prica🙂Da je bolji nebi bio tolko jeftiniji i nebi igrice izgledale kvalitetnije na ps3.
I pisalo bi SONY 😉

Pa da to bi bilo tako kada bi developeri resili igre da razvijaju za ps3, ali zbog uspeha xboxa, oni se nece odreci tih korisnika, pa ce igra morati da radi i na toj konzoli, sto automatski sprecava mogucnost da dodje do iskoriscenja potencijala trojke.

Xbox sutira bulju PS3 ali sonijeve konzole su oduvek postavljale standarde i trajale bogaoca dugo!
Microsoft ce pre ili kasnije morati da izbaci Xbox720 jer 360 vec dolazi do svoje granice , dok PS3 ima snage da gura sledecih 10 godina (na koliko je i planirano).
Tada ce M$ morati da pukne jos nekoliko milijardi $ da bi razvili novu konzolu i da krenu opet sa dumping cenama , sto ce opet dovesti do brutalnih gubitaka za M$, dok ce sony zaradjivati jer ce se Bluray tehnologija omasoviti i pojeftiniti.
Bluray je vec pobedio rat sto se tice fimlske industrije i uskoro ce postati novi standard , a sumnjam da ce Xbox720 raditi na DLDVD jer ce sve veca kolicina informacija zahtevati veci kapacitet optike , pri cemu ce se i oni okrenuti ka Bluray-u i onda ce morati da placaju za svaku prodatu konzolu sa Bluray drive-om Sony-ju licencu za isti , a sumnjam da ce sony biti "dobrodusan" prema njima jer ce definitivno dici cenu da dumping bude onda jos gori za M$ ...
I naravno tu dolazi i programerska lenjost zbog koje Xbox trenutno i ima vise igara
(tj naprave igru za PC, a posto Xbox ima slicnu arhitekturu samo prebace na isti) u momentu kada se pojavi Xbox720 morace nesto novo da ubaci radi funkcionisanja , a Cell ostaje u PS3 i neki programeri su vec imali iskustva sa istim , zbog cega ce svi da se okrenu onda PS3 jer su imali iskustva i ne zele da se bahcu sa novim arhitekturama(tj nece novac u buducnosti vec odmah)

U PS3 je ugradjen hardver koji gazi par godina unapred, a pravljenje igara za PS3 je daleko komplikovanije nego za XBOX, mada sve moze da se uradi ako se zna kako (vise mi je muka od prica sta je rekao Carmack i da je vraski tesko programirati cudo sa 8 jezgara). Ja sam se gnusao konzola, jer sam na PC-ju vec 15 godina, ali se vremena menjaju i planiram uskoro da predjem na konzolu. Sony jeste u blatu u odnosu na XBOX, ali ja kao krajnji kupac ne zelim da mi se trese dupe na stolici, da li ce kutija da mi pukne sutra, ili za par meseci i kako posle treba da placem ispred driverovog praga i molim ga da mi sredi zelenka. PS3 je kompletna igracka, sa jednom manom. Igre su stravicno skupe, a vreme i nije bas neko da bi se ljudi izivljavali i placali kod nas po 6-7000 din igru. Sony bi sahranio XBOX, da se pojavio firmware i da je PS3 razbijena, ali od toga nece nikada biti nista. I pored svega toga, cu opet pazariti PS3 zbog kvaliteta. Hocu gomilu metala i pouzdanost, a ne gomilu plastike pricvrscene sa OHO lepkom.

Tema je stvarno de*ilna, izvinjavam se ali je tako, i stalno je ozivljavate, neko ce stvarno pomisliti da se PS3 lose prodaje..

Poslednja izmena:
Ima mnogo faktora zasto im je prodaja slaba iako je konzola daleko superiornija od X360, ali ja znam zasto ja nisam kupio PS3, nego X360 Elite umesto nje (iako mi piraterija i cena nisu odredjivali izbor) - Backward compatibility.
Ja prosto ne mogu bez nekih starih igara koje su dostupne na Xbox-u i PS2, a necu da imam 2 ili 3 konzole u kuci.
P
Po meni, uklanjanje kompatibilnosti za PS2 igre je potpuni promasaj (iako su ga imali u prvim serijama konzole) i to je razlog zasto sam se ja (a verovatno i jos veliki broj ljudi) odlucio za Microsoft.

To je ono sto i ja pricam, a svi se upeli da mi objasne kako bi trebalo uz PS3 da kupim i PS2. Kamo srece da i dalje postoji BC, ubacis MGS3, igras u HD bezicnim joypadom ... divota.

To jeste zaista ogromna, ogromna greska...

To je izbaceno kada su imali ogromnu frku sa gubicima. EE+GS cip kosta oko $30, tako da su dosta novca ustedeli.

Pored toga, odredjen broj ljudi je uzelo PS2 zbog toga, a to je za Sony cista zarada...

Sada kada su "likvidirali" pirateriju na PSP-u, moglo bi da dodje do blagog porasta prodaje softwarea, sto bi moglo pozitivno da se odrazi na finansijsko stanje gaming divizije.

Sony is under pressure from video game publishers to cut the price of the PlayStation 3 console, or risk seeing more development funds shift to Nintendo's Wii:

Sony, which has resisted calls for lower prices, is likely to shave $50 to $100 off the PS3 this month or next, said Mike Hickey, an analyst with Janco Partners Inc. in Greenwood Village, Colorado. Starting at $399.99, the PS3 is $200 more than the lowest-priced Xbox 360 from Microsoft Corp. and $150 more than the market-leading Wii. Game makers now focus development in two directions: one for the top-selling Wii and the other for Xbox 360, PS3 and personal computers. Titles for Microsoft and Sony are typically more expensive to produce. Sony posts a loss on each console it makes at the current price, according to researcher iSuppli Corp. 'The publishers need the PS3 install base to grow in order for most of these games to be profitable,' said Evan Wilson, an analyst at Pacific Crest Securities in Portland, Oregon. 'It's an easy equation for them, but it's very different from the one that Sony has to take on.'

aj bar vi koji znate o chemu pishete, pustite ovu glupu temu da umre

vidi, vidi vratili drivera! bedak!
pa problem je sto microsoft sta je poceo da prodaje tu je odvalio konkurenciju, tako da ne bi voleo da za 5 godina vidim samo Xbox 1440 za 1500 e, e zbog toga Sony mora da se bori sa Bilijem, a ima i Sony para koliko oces, pa nek izbace neku slim ili sta vec, samo da bude jeftinija.
btw, kome je glupa tema ne mora da pise u njoj!!!

Poslednja izmena:
Stvarno su prljav igrac, to je neverovatno 🙂 Pored katastrofalne greske u proizvodnji i ogromnim procentom falicnih konzola, i naplacivanjem P2P servisa, opet nekako i dalje ljudi nastavljaju da kupuju.
Stvarno dobar marketing za pravo trziste. Ko moze da ostane ravnodusan kad mu 15 puta dnevno za vreme reklama blicnes "199$", najprljaviji marketing majkemi.. ali ***, svaka roba ima svoju musteriju. I ovde kod nas ljudi (cast izuzecima) zasluzuju da im pustas Baba se Ceslja, Grand Parade i da im prodajes Skandal, glupi su ko ovce i oni koji to prodaju samo to iskoriscavaju, ***..

Videcemo kako se to isplati na duge staze, nemam nista toliko protiv Microsofta, ali su prljavi do zla boga.. takodje da nije Xbox Live-a ne bi imali neke cool stvarcice u PSN-u sada, ali naplacivati za online igranje? maksimalni bezobrazluk. Ne znam, svakako ne bi voleo da totalno ubiju u pojam SONY i primoraju ih na neke sulude poteze, poput naplacivanja PSN-a... pu pu daleko bilo..

cekaj zar se stvarno Xbox toliko kvari ? negde sam video neku temu red circle of death ? sta kad rikne, mozes da je bacis ?

To shto Microsoft ide sa damping cenama i pokushava na sve nachine da stvori monopol na trzishtu konzola

Ovo se kosi sa zakonima ekonomije 🙂, ili su to dve odvojene rechenice ?

vidi, vidi vratili drivera! bedak!
:d

PS3 ima cenu realnu,, shodno odnosu cena/performanse, sad se moze naci za ~400e, ovisno o paketu, a kad je izasao, kostao je (govorim o cenama kod nas) ~500e, ako se ne varam.
Tih 100e je i vise nego veliko snizenje 🙂, s'obzirom na (ne)postojanje konkurencije, al Japancima ipak neko deli lekcije iz Marketinga/Ekonomije.

Zamislite da u Sony-ju radi neki Bill Gates 😀, pa osecam da bi svah tehnicka roba nosila njihovo ime..., i bila prodavana, i bila kvalitetna :type:.

I ovde kod nas ljudi (cast izuzecima) zasluzuju da im pustas Baba se Ceslja, Grand Parade i da im prodajes Skandal, glupi su ko ovce i oni koji to prodaju samo to iskoriscavaju, ***..
Vadi babu, a i cesalj iz tog drustva 😀 😉. Ta serija je najbolja domaca porodicna/sapunica serija ikada napravljena :type:.

Poslednja izmena:
sony je kostao 700e kad je isao pre 2 godine, sto je stvarno bilo mnogo, a najgore sto nije dugo bilo pravih igara!

Mene jako brine blu-ray laser na Sonyju... Imam konzolu 4-5 meseci i sam od sebe riknuo... Sva sreća konzola pod garancijom, ali opet, da nije, 100€ popravka i za tu popravku dobijaš samo 6 meseci garancije... Iskreno se nadam da je do ovoga došlo "slučajno" inače ako se desi za 7 meseci biće praktično isto kao da sam plaćao Live paket na Xboxu 😀

cekaj zar se stvarno Xbox toliko kvari ? negde sam video neku temu red circle of death ? sta kad rikne, mozes da je bacis ?
Microsoft daje 3 god garancije na RRoD. Ako ti je garancija unistena, postoji verovatnoca da se popravi uz xclamp fix, kolega Driver je strucan za taj poduhvat.

pa problem je sto microsoft sta je poceo da prodaje tu je odvalio konkurenciju, tako da ne bi voleo da za 5 godina vidim samo Xbox 1440 za 1500 e, e zbog toga Sony mora da se bori sa Bilijem, a ima i Sony para koliko oces, pa nek izbace neku slim ili sta vec, samo da bude jeftinija.

Jel iskreno mislis da nam Sony (ili Nintendo) ne bi naplatili 1500€ da su jedini na trzistu? 😀

100evra za laser? Damn! Nadam se da ce uskoro postojati neki hack pa da dampujes sve igre na HDD, bre za 100e mozes da uzmes 500GB 2,5" Sata hard 😀

Ukoliko treba da se zameni, jedna firma u BGu toliko naplaćuje zamenu - 8700 dinara (dobro, 95€ šta sad 😀) kapiram da je jeftinije ako sam nabaviš i zameniš ali opet je trenutno previše skupo. Nadam se samo da će za 6 meseci (ako ponovo rikne) biti barem nekih 40-50€ (znam da neće 🙂)

Mene jako brine blu-ray laser na Sonyju... Imam konzolu 4-5 meseci i sam od sebe riknuo... Sva sreća konzola pod garancijom, ali opet, da nije, 100€ popravka i za tu popravku dobijaš samo 6 meseci garancije... Iskreno se nadam da je do ovoga došlo "slučajno" inače ako se desi za 7 meseci biće praktično isto kao da sam plaćao Live paket na Xboxu 😀

Definitivno nije cest problem, ali me cudi da ta tehnologija lasera nije nekako usavrsena do sad, odnosno da se ne troshe. Sigurno to zvuci smesno onom ko se razume, ja ne kapiram kako to radi, ali me cudi da nekako ne mogu da naprave da se ne trosi tako kao sijalica..

Moguce da ce primat u buducnosti i u novoj generaciji konzola preuzeti USB standard. Neki USB 3.0, 4.0.. videcemo, ako ne, onda barem nek malo porade na pouzdanosti te laserske tehnologije..

Ma padace cene sigurno

Problem je sto postoje fizicka ogranicenja

Poslednja izmena:
Moguce da ce primat u buducnosti i u novoj generaciji konzola preuzeti USB standard. Neki USB 3.0, 4.0.. videcemo, ako ne, onda barem nek malo porade na pouzdanosti te laserske tehnologije..

ja tipujem na neku vrstu memorijskih kartica

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno