Šta je novo?

Slaba Sony PS 3 prodaja

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
simulira novo otkritje, lepak koji premazhesh preko kopachke i onda ti se lopta lepi i ima tretjinu svoje tezhine kad shutirash

Ako dolazi od osobe koja je igrala PES poprilično pasionirano poslednjih 10+ godina još od kada se zvao International Superstar Socer Pro Evolution i prešla na FIFU, da li to menja utisak o mojoj recenziji?

Komande u FIFI nisu lagovite, samo imaju delay - primera radi ako hoćeš da dodaš na prvu, uradi taj potez pre nego što primiš loptu i nema lagovitih komandi, samo je problem navike s obzirom da smo svi mi navikli da u PESu sve reaguje instant.

Što se tiče skriptovanih golova, nisam baš primetio šablone u FIFI, ali mislim da ova tema nema naziv "FIFA vs PES" pa da elaboriram cutback majstorije iz ranijih PESova i slične aktuelne "2 dodavanja = gol šansa" gluparije.

Ako želiš veruj mi - FIFA09 = PES7 - svi koji vole stari PES neka razbiju predrasude i neka uživaju a POGOTOVU online gde je ADSL 128k upload dovoljan za iskustvo jednako offline igranju.

Poslednja izmena:
mozhe i dial up kad je sve skritpovano :d

A da odigraš više od pola sata pa da onda komentarišeš o igrici? Ili je tebi, kako kapiram PES2008/09 dobar? Ako ti je to bolje nego PES5/6 po gameplayu onda nam se vidjenja dobre simulacije fudbala itekako razlikuju pa nema smisla nastavljati raspravu 😀

Ја мислим да је феномен о коме се дискутује углавном проузрокован лошим проценама у Сонију приликом дизајнирања конзоле. Некако ми делује да су они који су планирали конзолу изгубили контакт са трендовима које прати индустрија.

На крају су добили конзолу која је скупа, компликованија за програмирање, касни годину дана за конкуренцијом, нема вибрацију и има брдо могућности које само повећавају цену а широким народним масама не значе пуно (жироскоп у џојпеду, могућност пуштања hd материјала, компликован процесор који отежава развој - кога се уопште тиче колико операција је у стању да обави у секунди?).

Маркетинг је само део приче... Због цене првенствено Сонијева конзола једноставно не може да прође код обичних игрча зато је и њихов маркетинг усмерен више на "hard core" публику. Када конзола једном уђе у ценовни ранг који је прихватњив широј публици онда ће се и маркетинг променити.

Ја мислим да је феномен о коме се дискутује углавном проузрокован лошим проценама у Сонију приликом дизајнирања конзоле. Некако ми делује да су они који су планирали конзолу изгубили контакт са трендовима које прати индустрија.

На крају су добили конзолу која је скупа, компликованија за програмирање, касни годину дана за конкуренцијом, нема вибрацију и има брдо могућности које само повећавају цену а широким народним масама не значе пуно (жироскоп у џојпеду, могућност пуштања hd материјала, компликован процесор који отежава развој - кога се уопште тиче колико операција је у стању да обави у секунди?).

Маркетинг је само део приче... Због цене првенствено Сонијева конзола једноставно не може да прође код обичних игрча зато је и њихов маркетинг усмерен више на "hard core" публику. Када конзола једном уђе у ценовни ранг који је прихватњив широј публици онда ће се и маркетинг променити.

Za tebe jedan mali update... Pazi kad ima vibraciju😉 http://skattertech.com/media/2008/03/dual-shock-3-controller.jpg

Знам за то... то је смо доказ да је првобитна одлука била промашај.

vreme ce pokazati dal ce biti promasaj ili ne sve sonijeve novatarije, ni CD, ni DVD, ni Blue ray ne verujem da ce da omane! mada moraju cenu da smanje ako oce klinci da kupuju PS 3

Cena je realna i zaista nema potrebe za smanjivanjem.
Ja bih rado platio i vise, ali da vrate BC 🙂.

BC je strava i krivo mi je što nemam tu opciju zbog par igrica.

A cena... pa isto se tako pričalo i za PS2 - znam mnoge koji su kad se PS2 uveliko prodavao i dalje furali PS1 a na PS2 gledali kao na nešto jako daleko i nepristupačno.

A kako stoje stvari, mislim da će Sony i za narednu generaciju konzola primenjivati novi sistem za skladištenje podataka jer im je to jedini način da se bore protiv pirata. Znam recimo da Sonyjev originalni muzički CD ima tu zaštitu i da kad ga ubaciš u kompjuter izbaci ti sopstveni player preko koga možeš da ga slušaš (što naravno nije prepreka da se uradi željeno, naravno 🙂)

Moraću da budem nekluturan kao što meni moderator kaže da sam se nalupao gluposti ali moram ovaj put reći to za tebe i sry na tome ali tako je. Da nije tog istog Sonija i njihovog ulaganja u budućnost mi danas ne bi imali ovo što imamo. Ko je kasnio godinu dana? Nisu oni krivi što je M$ izbacio nepotpuni proizvod na tržište samo da bi im "narušili" prodaju, a da ne govorimo o patriotizmu pa se svakako prodaje kakav god bio taj xbox. I pored ove cene Sony se odlično prodaje i prodavaće se još 5 godina minimum. A kada je izašao PS2 oćeš da kažeš da je bio isti za korišćenje i programiranje igara za razliku od PS1? Svi koji nisu videli dalje od svog prsta su govorili "ma kakav DVD, neće to nikad proći". Vi ste to već i zaboravili jer je PS2 i predugo na tržištu i ne sećate se koliko je koštao na početku, a možda nemate ni predstavu tako da ova cena PS3 je opravdana jer stvarno vredi toliko.

^^Tesko da uvode novi format, ostaje blu-ray i dominaciju polako preuzima digitalna distribucija, primer je psp2 koji ostaje bez umd-a.

Moraću da budem nekluturan kao što meni moderator kaže da sam se nalupao gluposti ali moram ovaj put reći to za tebe i sry na tome ali tako je. Da nije tog istog Sonija i njihovog ulaganja u budućnost mi danas ne bi imali ovo što imamo. Ko je kasnio godinu dana? Nisu oni krivi što je M$ izbacio nepotpuni proizvod na tržište samo da bi im "narušili" prodaju, a da ne govorimo o patriotizmu pa se svakako prodaje kakav god bio taj xbox. I pored ove cene Sony se odlično prodaje i prodavaće se još 5 godina minimum. A kada je izašao PS2 oćeš da kažeš da je bio isti za korišćenje i programiranje igara za razliku od PS1? Svi koji nisu videli dalje od svog prsta su govorili "ma kakav DVD, neće to nikad proći". Vi ste to već i zaboravili jer je PS2 i predugo na tržištu i ne sećate se koliko je koštao na početku, a možda nemate ni predstavu tako da ova cena PS3 je opravdana jer stvarno vredi toliko.

Nije to patriotizam, samo marketing i hype.

1. Kako znas da je PSP2 ogranicen samo na DD?
2. DD ce preuzeti jedan deo trzista, ali da bi se tako nesto desilo treba mnogo vremena.

Možda ne bude novi format, možda sve prebace na digitalni format pa ubuduće samo budu igrice za download i jako veći HDD. Kako niko još nije piratizovao PS3 vrlo je moguće da će BD format da ostane.

Možda sam malo priglup ali... DD je? 🙁

Ocigledno ne znam, ali pogledaj iTunes store, pogledaj sa Nintendo prica developerima, i na kraju o tome se prica, a i meni bi bilo logicno. Igre na kraju krajeva mogu da prodaju i na memory stick-u, a novi, propriatory format sigurno nece uvoditi.

Pa da - dobiješ USB sa sličicom igrice po njemu umesto diska 😀

chak i verovatno

mda, ono shto ja mislim (samo bez flame-a i napada molim) jeste da je buducnost svakako u digitalnoj distribuciji, shto je Apple i pokazao sa iPhone-om.. ispada da su se oni kao autsajder ukljuchili u konzolni rat handheld uredjaja i da ce po svoj prilici doci do vrha zahvaljujuci distribuciji igara preko iTunes-a, za sada ima na istom 15.000 aplikacija, a bice ih po nekim procenama do kraja godine 300.000 (ne znam koliko ima igara, ali nek je od toga bar jedna desetina pa i to je onda cifra za ne podcenjivanje), chak i ja sa drugarom programerom razmisljam o kreiranju igre za iPhone jer ideja postoji, alati postoje i sve je manje vishe friendly used i moze odmah da se testira kroz emulator na Mac-u.

Shto se tiche Sony-ja i MS-a stvar je prilichno jasna.. ovi s jedne strane guraju visoku tehnologiju, kvalitet, ali po jachoj ceni dok ovi drugi imaju polu proizvod po nizoj ceni i koji je izashao godinu dana ranije i ima vishe naslova. E sad.. pitanje je zashto bi neko kupio konzolu koja je duplo skuplja u odnosu na konkurenciju kad na primer Street Fighter 4 izgleda isto na obe konzole? Znam neko ce reci "...ali za Sony imash Killzone 2 koji je eskluziva", pa i za XBOX imash eksluziva isto ko shto imash i za Wii. S druge strane Nintendo zbog svojih inovacija i zbog situacije "dok se dvoje svadjaju treci se koristi" je izbio na prvo mesto.. dovoljno je samo videti cifre gde se Wii prodaje kao PS3+XBOX360+PSP zajedno.. a da ne govorimo josh i o DS-u. Realno, ja sam probao sve tri konzole i mogu samo reci da su mi i PS3 i XBOX manje vishe ista pricha, mozda je na jednom zvuk bolji zato shto nije kompresovan ko na ovom drugom ili mi se dzojpad vishe svidja na jednom a manje na drugom.. razlike su u nijansama, dok recimo Wii je interaktivno chudo posebno ako vas igra vishe. S tim u vezi i WiiFit govori da je to konzola koja moze da se iskoristi i u druge svrhe. Takodje izgleda bar po nekim izjavama ljudi iz gaming industrije da se vishe ne sme ignorisati konzola koja drzi pola trzishta i da se dosta timova prebacuje na razvijanje ili prilagodjavanje naslova Wii konzoli. Bash jedan moj prijatelj koji je dizajner igara kaze da se trenutno na netu u velikom broju traze ljudi koji bi razvijali igre za Nintendo. Josh jedan bitan faktor je i piraterija. Sony je jako dobro zashtitio svoj proizvod dok kod konkurencije (da li namerno ili sa ciljem) ta zashtita je ochigledno bila slabija i laksha za hakovanje. Ovo je naravno pogodovalo vecoj prodaji konzola koje mogu da se modifikuju. Gde god na torrentima da odesh na games brdo igrara za XBOX i Wii, a PS3 nishta, znam sad ce mi mozda prigovoriti oni koji kupuju originale, ali na primer i ameri isto tako vole da skinu neshto sa neta dzabe, pa nisu srbi izmislili sherovanje preko neta kao ni hakovanje igara, niti je svako voljan da da 30-50e za neki naslov.

na kraju, MS ima dobru novchanu zaledjinu i gura ce po svome, Nintendo u svetlu novih desavanja i neverovatnog finansijskog uspeha zna shta radi i ima manje vishe zacrtan put, a mislim da se nece zeznuti ni sa sledecom konzolom (bolja grafika, mozda neki nov kontroler, drugachije dimenzije) dok ce Sony mozda izvuci pouku iz ovog svakako neuspeha i ne ispunjenih ocekivanja. Oni ce sigurno jos 6-7 godina prodavati PS3 to stoji ali ako sa sledecom konzolom ne budu uspeshni i ne pojednostave stvari (komplikovano pisanje igara zbog specifichne arhitekture) pishe im se loshe.

Poslednja izmena:
Ti gledaš samo potrošačku stranu u celoj priči. Koliko se isplati samoj kompaniji to ni ti ni ja ne znamo jer su ti podaci poverljivi. Otkud znaš da li Nintendu odgovara toliko niska cena konzola? Da li sa njom pokriva troškove ili svesno ide na nižu cenu ne bi li izazvao efekat kakav kod tebe izaziva? I koliko će još moći tako da izdrže?

Sa druge strane, striktno diktiranje original naslova dovodi do nečega što je jako pozitivno - kristališe se kvalitet jer se igre koje vrede prodaju a one koje su manje vredne ili su imale slabiju promociju zaboravljaju a to sve ne bi bilo moguće da su pirati mogući i još na celu tu priču imaš najsuperiorniju konzolu od svih ostalih trenutno postojećih.

Nešto sumnjam da BMWu smeta što se Dacia prodaje za 10.000€ manje.

PS2 је чим се појавио убио segu dreamcast. Зашто им то није пошло за руком код x360?
PS2 је и поред "америчког потрошачког патритизма" био убедљиво продаванији од xbox-a.
Што се тиче тежине програмирања: променила су се времена, игре су много комплексније данас. То што је пролазило пре седам година не може да прође и данас.

... можда су у Сонију паметни а потрошачи "блесави" и више купују драстично лошије конзоле него ps3, али производи који су препаметни за своје тржиште обично пропадају.

Да продаја ps3 иоле личи на ps2 ова тема никад не би била покренута. Е да, ps3 се није појавио јуче него пре више од две године. Што више заостаје конкретно за xbox-oм то ће га произвођачи игара све мање подржавати.

Poslednja izmena:
Ma isplati se wii nintendu mnogo vise nego xbox i ps3 msoftu i sony-u, imas na kraju svakog kvartala i svake godine finansijske izvestaje, tako da je to jasno. Nego meni se cini da problem sony-u moze biti cinjenica da ce naslednik xboxa (xbox 720?) opet izadji godinu ili dve pre naslednika ps3ke i da ce publika kupovati to, posto ce cenom pretpostavljam biti konkurentan trojci, 50-100$ skuplji, tako da ce ps4 naici na jos hladniji prijem. Naravno mozda gresim, i da se razumemo ja nikako ne volim microsoft, samo, cini mi se realno, razmisljam.

Isplati se Nintendu ali nekako imam utisak da je to isključivo isplata na kratkoročne projekcije vremena.

I nne treba gledati prodaju PS3 na osnovu stanja u Srbiji i okolini - nisu naši ljudi navikli da kupe bilo šta što je original. I PS3 bi kupili piratski da takav postoji.

Za M$ se zbog početnog kapitala od samog početka znalo da će znatno poremetiti tržište. Sa PS2 nije imao šta da traži jer je PS2 uveliko postavio standarde kada se Xbox pojavio.

Jedino "pametno" rešenje koje mi pada na pamet za PS4 ili neki firmware update PS3 jeste da se i originali mogu kao i PSN igre kopirati na 5 konzola da li u formi nekog virtual blu-ray diska ili slično. Ništa bolje od kontrolisane i legalizovane piraterije.

Poslednja izmena:
Pa ps3 je imao 3 puta vecu prodaju(prvog dana kada se pojavio na policama prodavnica) od xbox360 kad se pojavio360.Cak su likovi spavali u USA ispred prodavnica i cekali red po 2 dana.A sada ima 3 puta manju prodaju.
Problem je u tome sto nekom cilj neopravdava sredstva🙂mad:microsoft)
Moze se samo zakljuciti sledece.Nintendo wii je oflekao sve next gen konzole,a tehnicki nije superiorniji od predhodno pomenute dve konzole.A kada se pojavio wii?Posle xboxa godinu dana🙂Malo je glupo pricati da je xbox ubedljivo ispred ps3 zbog svog datuma launcha😉
Neke stvari novac ne moze da kupi,za sve ostalo tu je wii😀

Erm.. Izdavacke kuce se protive tome da instaliras svoju igru na svoja dva kompjutera, pa traze nacin i protiv toga da se preprodaje polovna igra. Nema teoretskih sansi da dopuste tako nesto (kopiranje na 5 konzola). Ovo sto microsoft cini sada je kontrolisana piraterija.
Sony ce morati jako mudro da postupa kod sledece generacije. Ako neki "720" izadje sa backward compatibility, imace ogromnu kolekciju sa 360 koja solidno konkurise PS3-ci.

Poslednja izmena:
Да продаја ps3 иоле личи на ps2 ова тема никад не би била покренута. Е да, ps3 се није појавио јуче него пре више од две године. Што више заостаје конкретно за xbox-oм то ће га произвођачи игара све мање подржавати.

Potpuno netacno. PS3, vremenom, dobija sve vecu podrsku proizvodjaca igara. Evo npr. Bioshock je portovan sa godinom zakasnjenja, iako niko nije mislio da ce se to desiti. Bioshock 2 ce od prvog dana biti na PS-u 3. Ninja Gaiden 2 Sigma izlazi u jesen. Mnogi proizvodjaci igara koji nisu radili igre za PS2 sada to cine za PS3.
Stvar je u tome sto su enginei u ovoj generaciji prilagodjeni iskljucivo razvoju igara za obe next gen konzole + PC, a nerazvijanje igara za jednu konzolu, sa korisnickom bazom od preko 20 miliona, iako za to postoje svi preduslovi, je vrlo, vrlo retka odluka koja moze samo da smanji neto prihod od prodaje te igre.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno