Šta je novo?

Slaba Sony PS 3 prodaja

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Šteta za PS3 jer je to jedina u pravom smislu next-gen konzola. XB360 i Wii i dalje koriste DVD čitače dok je Sony prešao na Blue-Ray. Hardware Wii je pre na nivou prošle generacije konzola nego sadašnje, dok je XB360 već sada na nivou jačine prosečnog PC-a. PS3 imaće najduži životni vek od trenutno aktuelnih konzola i biće upotrebljiv i za 5 godina, dok će XB360 i Wii biti uveliko pregaženi što je slično trenutnoj situaciji u kojoj se PS2 nalazi - i dalje se proizvodi i prodaje, dok su XB1 i GameCube odavno prežaljeni.

[nije_flejm]
Koja je poenta ove diskusije? Da se vlasnici bilo koje od konzola teše da su narpavili dobar izbor?
[/nije _flejm]

[nije_flejm]
Koja je poenta ove diskusije? Da se vlasnici bilo koje od konzola teše da su narpavili dobar izbor?
[/nije _flejm]

Izgleda 🙂

Ili u slucaju Somilica poenta je "bockanje" 😉 (shala) Nije mi jasno to gadjanje sa brojkama i tom nekom "trkom", sta to znaci? Pre bih voleo da izgube "trku" nego da prestanu da podrzavaju PS3 posle 4, 5 godina.. kao sto to nisu uradili ni sa PS2..

Poslednja izmena:
Opet, ne podstičem svađu, ali baš me briga šta je prodato u koliko miliona primeraka više nego onoga što sam ja kupio. OK, kupio sam PS3, i to 60gb verziju, puko sam pare, svaka mi čast. Ne kajem se, to je ono što sam hteo. Ne dotiče me se da je manje ili više ljudi napravilo isti izbor u odnosu na ljude koji su kupili Wii ili Xbox. Svako ima svoje razloge za kupovinu. Tako da se ovde više "diskutuje" o navici ili odlukama kupaca nego o samim konzolama.

[random_generated_example]
Da je Wii prodat u manje primeraka od PS3 ili Xbox360, da li bi to promenilo kvalitet i cenu naslova za PS3? Da li bi Killzone2 bio drugačiji? Da je PS3 prodat više od Xbox360 da li bi Gears Of War 2 bio ovakav kakav je?
[/random_generated_example]

U čemu je poenta gađati se tim procentima i brojkama?

Koga brojke ne zanimaju i nece da diskutuje, ne mora ni da ulazi u temu, zar ne?

Taj izraz ne bi nikad postojao da PS3 ima hardware iz 2000. kao Wii.

Ne slažem se potpuno sa ovim. Ti si ovde prikazao PS3 kao konzolu koju roditelj ne bi kupio detetu samo zato što košta više od Xbox360. To je SADAŠNJE trenutno stanje. Ali nije bila tako velika u razlici u ceni konzola kad je PS3 krenuo u prodaju, a ipak se prodavao lošije.

Kao sto vidis u mom postu faktora je vise, ne kapiram odakle ti ideja da sam mislio da je to jedini uzrok? Osim toga u pocetku razlika jeste bila 200US$. Core je bio 300US$ a PS3 20GB 500US$. Premium je bio 400US$ a PS3 60GB 600US$.

Siromašnija tržišta ne ulaze u mesečne/nedeljne statistike, jer čine nevažan deo prodatih konzola, u odnosu na USA, Japan i Zapadnu Evropu.

Delimicno sam to i rekao ali za evropu nisi u pravu. Ne postoji uniformisan sistem pracena prodaje za celu evropu (tj samo Francuska, Nemacka i Velika Britanija imaju precizno pracenje prodaje) pa se prodaja u njoj prati prema broju isporucenih konzola.

Imaš dve 4 🙂. PS3 je "trebao" da ima odličan start. Što? Zbog PS2 fenomena. Naravno nisu svi vlasnici PS2 pojurili da kupe 3, ali reputacija prethodnika je trebala da da ogroman plus za naslednika(Mouth to mouth marketing).

Ups... za 4. Vec sam se pojasnio zasto je PS3 lose prosao u startu. Cena, olajavanje i vidno losiji multiplatform naslovi. Ah, da. Dodajmo tu i legendarnu SONY aroganciju.

Sa ovim se delimično slažem.
"Kupujmo domaće. " Pogotovo u kriznim vremenima :d

Ali zašto kupuju Wii više od Xbox360 ? Tu ne proradi ta svest "kupujmo domace" ?
Ili svi kupuju zbog WiiFita?
Ako je zbog WiiFita, onda ni ta "svest", ni cenovni faktor ne utiče na njih jer je Wii+Wiifit 250+80USD, a Xbox 200USD.

Ma nisu samo "japanci ludi", i ameri su. :d

Vec sam pojasnio i ovo... procitaj pod brojem 1. Wii je kulturni fenomen, nesto kao iPhone i iPod. Takve stvari ne podlezu uobicajenim trzisnim pravilima.

Sve u svemu postavio si pitanja na koje je moj tekst vec dao odgovore. Ovo je toliko cesta pojava otkako se omasovio internet da vise jedva da mogu da se nateram da odgovaram na takve postove. Citaj tekst koji kritikujes....

Poslednja izmena:
U obzir treba uzeti jos jedan, vrlo bitan faktor, koji je jedan od odlucujucih elemenata analize prodaje obe next gen konzole jeste cinjenica da Microsoft mnogo vise novca ulaze u marketing.

Zahvaljujuci ovome, od Haloa su stvorili hype nevidjen u istoriji video igara. Halo je jedan od najjacih razloga zasto je Xbox toliko popularan medju publikom od 12-16 godina, koju je i najlakse zapaliti eksplozivnim marketingom koji MS primenjuje.

BTW Prica o ceni ne stoji. Kada je razlika bila $100 u korist Xboxa, PS3 se bolje prodavao u SAD-u. Da je cena izjednacena, PS3 bi se nesumnjivo bolje prodavao.

Takodje, jednom od vecih gresaka Sonya smatram sto nije vise ulagao u SOCOM.
SOCOM: Confrotations, iako je osrednja igra, je po popularnosti bio na prvom mestu na PSN-u (ne znam da li i dalje).
Uz jak marketing i preimenovanje u nesto vezano za SOCOM, Sony bi mogao ostvariti fantasticne rezultate kod nesto starije publike, koja nije zeljna napucavanja plazma topovima i jurenje vanzemaljaca po svemiru.

NPD Sales Results for February 2009

PlayStation 2 131K
PlayStation 3 276K
PSP 199K
Xbox 360 391K
Wii 753K
Nintendo DS 588K

Wii Fit w/ Balance Board NINTENDO OF AMERICA WII 644K
Street Fighter IV* CAPCOM USA 360 446K
Street Fighter IV* CAPCOM USA PS3 403K
Wii Play w/ Remote NINTENDO OF AMERICA WII 386K
Killzone 2 SONY PS3 323K
Wii Mario Kart with wheel NINTENDO OF AMERICA WII 263K
Call of Duty: World at War* ACTIVISION BLIZZARD 360 193K
Mario Kart DS NINTENDO OF AMERICA NDS 145K
New Super Mario Bros NINTENDO OF AMERICA NDS 144K
Guitar HeroWorld Tour* ACTIVISION BLIZZARD WII 136K

Yep, PS3 se odlicno drzi ao se sve uzme u obzir. Jedina tuzna cinjenica ovde je broj prodatih kopija Killzone 2.

Ne znam šta je čudno, to su super brojke za američko tržište.

NPD Sales Results for February 2009
Street Fighter IV* CAPCOM USA 360 446K
Street Fighter IV* CAPCOM USA PS3 403K

Cudno je to ovde da konzola koja ima pirateriju ima vecu prodaju :trust:
Ali verovatno ima vise prodatih kutija kod Amera od Sony-a :-devil-:

Kako verovatno, ima sigurno duplo vise 🙂 U Evropi i Japanu se SF IV prodaje znatno vise za PS3.. a KZ2 ima sigurno preko 2 miliona prodatih do sad..

Broj prodatih konzola je bitan zbog toga sto to na kraju utice na same igre, tj da je ps3 dominantan u odnosu na xbox360 ne bi bilo toliko igara koje su bile zamisljene kao ps3 ekskluzive, a na kraju zavrsile na obe konzole. A ono sto je tu bitno je sto ce te igre sada morati da se prilagode xbox hardveru koji je slabiji, ako ni zbog cega drugog onda zbog odsustva bluray-a, pa cemo na kraju dobiti losije igre.

Cudno je to ovde da konzola koja ima pirateriju ima vecu prodaju :trust:

Pa retko ko na zapadu hoce da otvori konzolu i izgubi garanciju. Pogotovo kada je u pitanju savršeno parče hardware-a kao što je XB360🙂

Ma da, video sam informaciju pre nego sto je izasao ovaj novi PSP 3000 koji ne moze da se otkljuca, piraterija je samo na 9% konzola 😉

pa zato sto brate ljudi nemaju pare da daju toliko jedino iz inostranstva da donesi inace sad ce da padnecena nesto valjda za 100$ ikad bi ljudi znali sta je ps3+HD FULL nebi izlazili iz kuce kad bi igrali fifu 09 itop spin 3 dal bi gasili sony ja znam posto sam nabavio za 250 e sony imate po oglasima pa nadjite

fifu :d

so what? fifa na ps3 je kao lepa a ne bash najbistrija devojka, nema poentu (iako je najbolja fifa do sad).

FIFA09 je najbolja simulacija fudbala ikad izbačena ali se teško bori sa nasledjem koje nosi iza sebe pogotovu sa silnim PES fanboysima okolo... I naravno, PC verzija mnogo doprinosi tome da fanboysi budu "u pravu"

Kapiram da je promenila ime u potpunosti da bi imala još više uspeha. Ili barem da se zove Evolution Pro Soccer 😀

A da ironija bude još veća - PES nikad lepše nije izgledao - izgleda da je sudbina fudbalskih simulacija da uvek ona igra koja je "ružnija" bude i kvalitetnija 😀

Poslednja izmena:
Pa dok je PES bio samo na Soniju mnogo bolje je isla prodaja! Mozda je lek za Sony da se izbori za neke jake eksluzive za PS 3, mada ih vec ima i odlicne su,al ne dovoljno!

FIFA09 je najbolja simulacija fudbala ikad izbačena ali se teško bori sa nasledjem koje nosi iza sebe pogotovu sa silnim PES fanboysima okolo... I naravno, PC verzija mnogo doprinosi tome da fanboysi budu "u pravu"

Kapiram da je promenila ime u potpunosti da bi imala još više uspeha. Ili barem da se zove Evolution Pro Soccer 😀

A da ironija bude još veća - PES nikad lepše nije izgledao - izgleda da je sudbina fudbalskih simulacija da uvek ona igra koja je "ružnija" bude i kvalitetnija 😀

U ***, jesi siguran u ovo sto pricas ili si procitao neki review koji kaze da je najbolja simulacija fudbala? 😉 Sta simulira, lagovite komande i skriptovane golove? 🙂

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno