Šta je novo?

Sky Star 2

Ne znam, nemam pojma koliko je realno traziti, mozda 40, 50 eura :S: , za nekog kome trebaju samo free kanali. Sada svi uzimaju neke risivere sa lokalnom emulacijom, a to, iako je kvalitetan risiver nema neku upotrebnu vrednost.

Nije premesten nigde, ponekad se desava onaj ips driver error zbog preopterecenosti servera.Probaj ponovo...

Ne znam, nemam pojma koliko je realno traziti, mozda 40, 50 eura :S: , za nekog kome trebaju samo free kanali. Sada svi uzimaju neke risivere sa lokalnom emulacijom, a to, iako je kvalitetan risiver nema neku upotrebnu vrednost.
Ok hvala na odgovoru.Sta bi bila tvoja preporuka u vezi risivera?
Da li uzeti neku jeftiniju varijantu tipa technisat ili nesto skuplje tipa dreambox d500 ili imas neku drugu preporuku?
Za koji risiver trenutno ima najvise kljuceva,odnosno od onoga sto trenutno radi?
Pozdrav.;)

Ovo je SkyStar tema, pa da preporucim skystar ili skystarHD :)

Za najmanje para uvek radi sve sto moze da se gleda, a moze i cs, kao na dreamboxu. A najbitnije, je sto je na LCD TV-u jedini nacin za kvalitetnu sliku sa satelita -->PC. Tek pocinju da se pojavljuju stand alone risiveri sa DVB-s2 tjunerom i HDMI konekcijom, a bilo sta povezano kompozitnim videom izgleda uzasno na LCD-u.

Znaci dok se ne pojavi dreambox8000 ja ne bih bacao pare na bilo koji risiver.

Ako nemas tih big screen LCD afiniteta, ima jeftinih risivera sa emulacijom za oko 100 eura, ali ipak dm500 ima mnogo vece mogucnosti, uz malo truda moze da se gleda bas sve :type:

Ovo je SkyStar tema, pa da preporucim skystar ili skystarHD :)

Za najmanje para uvek radi sve sto moze da se gleda, a moze i cs, kao na dreamboxu. A najbitnije, je sto je na LCD TV-u jedini nacin za kvalitetnu sliku sa satelita -->PC. Tek pocinju da se pojavljuju stand alone risiveri sa DVB-s2 tjunerom i HDMI konekcijom, a bilo sta povezano kompozitnim videom izgleda uzasno na LCD-u.

Znaci dok se ne pojavi dreambox8000 ja ne bih bacao pare na bilo koji risiver.

Ako nemas tih big screen LCD afiniteta, ima jeftinih risivera sa emulacijom za oko 100 eura, ali ipak dm500 ima mnogo vece mogucnosti, uz malo truda moze da se gleda bas sve :type:
Ok hvala na odgovoru.Kod drugara mogu da nabavim dream box d500 za 200 eura,ne znam da li je to dobra cena ili ne ali pre toga moram naci kupca za echostar 2200.
Pozdrav.

A najbitnije, je sto je na LCD TV-u jedini nacin za kvalitetnu sliku sa satelita -->PC. Tek pocinju da se pojavljuju stand alone risiveri sa DVB-s2 tjunerom i HDMI konekcijom, a bilo sta povezano kompozitnim videom izgleda uzasno na LCD-u.

A zašto bi neko povezivao preko sat. risiver na lcd tv preko kompozitnog??? :trust:
Sa RGB SCART kablom će dobiti jednako kvalitetnu sliku kao kad bi povezao pc na lcd.

Jedno pitanje imam pa se nadam da sam na pravom mestu.Majstor mi je bio pre desetak dana i na moj stari tanjir koji je bio u funkciji sa motorom je stavio dva konvertora tipa strong univerzal single lnb srt l 915.Astra je dobro ustelovana ali imam problem sa hot-om na 13 stepeni istok.Pukla je plastika koja drzi glavni konvertor koji gadja astru i samim tim selna na kojoj je drugi konvertor koji gadja hot je malo spala tako da sam danas sam skinuo oba konvertora i kupio sam novu plastiku na koju ide glavni konvertor pa mi treba malo vasa pomoc.Slika na slovencima i hrvatima mi je dosta losa stalno se pojavljuju kockice i signal je dosta slab.
Moje pitanje koji kanali imaju najslabiji signal na astri i hotu da bih prema njima mogao da ustelujem sliku i da dobijem dobar signal?Inace risiver mi je skenirao sve kanale i sa astre i sa hot-a tako da su oni vec umemorisani.Inace tanjir je vec fiksiran i ustelovan tako da mislim da sa astrom ne bi trebalo da bude problema kad budem vratio konvertor.
Jos nesto me buni,naime kad se stavi centralni konvertor na plastiku i kad se na jednu stranu stavi selna sa drugim konvertorom i treba da se zavrnu srafovi ima malo vise lufta izmedju ta dva dela plastike pa se bojim da plastika ne pukne prilikom zatezanja srafova.Da li mogu staviti po par sajbni na mestu gde se plastika spaja bez bojazni da to nece uticati na sliku?
Inace izmerio sam razmak i ugao koliko su udaljena dva konvertora jedan od drugog 4.5cm pa mislim da nece biti problem da se podesi,ali ipak da pitam ako nesto krene kako ne treba koje kanale da trazim odnosno koji imaju najslabiji signal na astri i hot-u?
Pozdrav i hvala unapred na odgovorima i savetima.;)

Stavi vlažnu maramicu preko LNB-a. Tako ćeš dovoljno oslabiti signal i sa najjačih transpondera.

Stavi vlažnu maramicu preko LNB-a. Tako ćeš dovoljno oslabiti signal i sa najjačih transpondera.
Ok ali to mi i dalje ne resava problem.Lakse mi je da kad nadjem neki program koji ima slab signal i kad ga podesim pretpostavljam da ce onda i svi ostali biti ok.Da li neko mozda zna koji su najslabiji kanali na astri i hot-u?
Pozdrav.

Mislim da je najbolje da antenu prema nekom kanalu sa transpondera koji se nalazi na sredini opsega, našteluj što bolje možeš i neće biti problema.
Ako pak šteluješ prema najslabijem na primer sa kraja opsega, kanali sa početka opsega će biti loši i sl.
takva su moja iskustva nisam stručno lice, ali nameštao sam sebi više puta.

Problem sa winlircom

nikako da nateram winlirc da radi... koristim ss2, v.2.6d, driver 4.40, daljinac tts35ai,

kad pokusam LEARN U podesavanju, posle podesavanja GAP winlirc mi stalno daje poruku Error reading signal; please try again.

u polju za unos svi dugmici na daljincu reaguju sem power i ok. medjutim ne mogu da nastavim dalje....Error reading signal; please try again.

Da li mi neko moze pomoci da resim problem?
Hvala unapred...

Evo ako mogu da zamolim nekoga ko koristi fiksni sistem odnosno astru 19,2 i hot bird 13,i gde je konvertor za astru podesen u centar a za hot bird sa strane ako moze da okaci neku sliku svog sistema ali bas slikanu izbliza da vidim kako i pod kojim uglom mu je postavljen konvertor za hot bird?
Bio bih mu zahvalan ako okaci neku sliku cisto da se vidi kako stoje konvertori.
Mene interesuje polozaj konvertora za hot bird,kako on stoji u odnosu na konvertor od astre.Da li je u istoj ravni kao konvertor od astre,tacnije interesuje me vertikala konvertora za hot bird.Da li je malo spusten ili je malo izdignut u odnosu na konvertor od astre.Meni je sada podesen da je u istoj ravni kao glavni konvertor od astre.Inace sa astrom imam signal na svim kanalima oko 80-85 posto.Problem mi je samo sa hot birdom gde mi je maksimalni signal oko 60-65 posto i to samo na nekim kanalima a na dosta njih ne prelazi 40-45 posto,slo 1,2,3 hrt 1,2 i ostali koji su na tim transporderima.
Da li mozda na netu ima negde da se nadje neka slika koja pokazuje polozaje konvertora za astru i hot bird a da je slikana izbliza da moze lepo da se vidi?
Pozdrav.;)

Kod mene je centralni na hotu a ovaj sa strane za astru jer astra ima mnogo jaci signal nego hot. A lnb-ovi su skoro paralelni tj. ovaj za astru je sasvim malo pomjeren prema centru antene.

problem sa skystart 2 satelitskom karticom

da li moze pomoc

imam plocu asus P5N32-SLI DELUXE,pri dizanju sistema ili ulaska u windows ,isti mi ne prepoznaje new hardwer.znaci ne vidi je uopste.odneo sam je kod drugara prikopcali je u slot i kod njega radi.
da li neko zna da li je kartica kompatibilna sa ovom vrstom ploce.
ivan

poz

da li moze pomoc

imam plocu asus P5N32-SLI DELUXE,pri dizanju sistema ili ulaska u windows ,isti mi ne prepoznaje new hardwer.znaci ne vidi je uopste.odneo sam je kod drugara prikopcali je u slot i kod njega radi.
ivan

poz

Karakterističan problem za skoro sve Sli ploče.

da li moze pomoc

ivan

poz
bas me je zainteresovao tvoj post da nabodem karticu kod mene posto mi je bila izvadjena, ploca kod mene je Asus P5N32-E SLI Plus i win je nasao karticu bez problema sve je instalirano kako treba i to pod Vistom sa onim 4.4.1 Beta driverima, sljaka. No evo pitanje za sve, kako da nateram daljinac da radi kad se dongle kaci na com port a ja com port nemam na ploci?

probaj da stavis najnoviji bios mozda pomogne

Bojim se da to nema baš nikakve veze sa bios-om. Najverovatnije na toj ploči nema dovoljno struje na +5V za pci slot. Rešenje je ili zalemiti dodatni molex konektor (onaj za hard disk) na ss2 karticu i tako je napajati strujom, ili kupiti usb varijantu ss2.
Mnogi su imali taj problem npr. sa nforce4 pločama, ali izgleda da nisu jedini...

No evo pitanje za sve, kako da nateram daljinac da radi kad se dongle kaci na com port a ja com port nemam na ploci?

Kupiš:
a) usb -> com
b) pci serijsku karticu

To ti je negde od 10eur za usb varijantu do 20 eur za pci. Bolje uzmi ati remote wonder ako ga nađeš negde, a taj prodaj.

Poslednja izmena od urednika:
pozdrav, evo i ja montiram sistem, pa ako neko zna ili ga ne mrzi da premeri na koliko rastojanje od centralno postaljenog LNBa za astru da postavim LNB za hotbird, malo mi je cimanje da isprobavam jer je tanjir u prizemju a komp na spratu, a ovi u NSu traže 25€ za štelovanje, inače tanjir mislim da je 1,15 offset....

Što se tiče nekompatibilnosti pojedinih ploča sa SkyStar karticom, najbolje je posetiti Techisat-ov sajt gde postoji lista proverenih ploča. Trebalo bi kontaktirati njihovu tehničku podršku.

A i uvek postoji externi SS2 :eyebrows:

jel uspeo neko da potera 5.1 ac3 (dolby digital) sa SS2, (na zvaničnom sajtu piše da radi downsempl u stereo) ako da, sa kojom driver/software kombinacijom - usput imam audigy LS, koja ima dolby digital decoder...

e da, zamalo zaboravih, zboga čega može slika da zastaje, promenio sam driver za grafičku, ss2 ali i dalje isto nebitno da li signala ima 40 ili 80% inače proc je Sempron s754@2GHz, vga Ati9600pro, rama ima dosta(1GB), jedan LNB je nov (Sharp), a slika prekida na oba satelita, tako da mislim da nije ni do LNBa?

Poslednja izmena:
jel uspeo neko da potera 5.1 ac3 (dolby digital) sa SS2, (na zvaničnom sajtu piše da radi downsempl u stereo) ako da, sa kojom driver/software kombinacijom - usput imam audigy LS, koja ima dolby digital decoder...

e da, zamalo zaboravih, zboga čega može slika da zastaje, promenio sam driver za grafičku, ss2 ali i dalje isto nebitno da li signala ima 40 ili 80% inače proc je Sempron s754@2GHz, vga Ati9600pro, rama ima dosta(1GB), jedan LNB je nov (Sharp), a slika prekida na oba satelita, tako da mislim da nije ni do LNBa?

ss2 skida mpeg2 stream sa satelita i što se nje tiče, savršeno joj je nebitno šta se u njemu nalazi. Dekodiranje sadržaja je isključivo stvar softvera kojim ćeš gledati program. I taj audigy nema u sebi nikakav ac3 dekoder, već je on deo drajvera. Istu stvar ćeš postići ako instaliraš bilo koji ac3 filter (redovno se nalaze u onim decoder packovima; npr. klcodec pack)
Što se tiče "seckanja" to je isključivo do programa kojim gledaš tv i/ili mpeg2 filtera koji je instaliran u tvom sistemu. Eksperimentiši malo sa različitim programima i mpeg2 decoder filterima dok ne dobiješ ispravnu sliku: progdvb, altdvb, dvbdream...
Najlakše je utvrditi da je lnb i kabl ispravan tako što otvoriš setup4pc -> status i ako nemaš uncorrected blocks, sve je ok.

hvala za odgovore, a sad malo u off, jesi li siguran da ovaj Audigy LS nema DD decoder, ne mogu nigde na netu da nadjem info, jel možda bolja varijanta SB 5.1 live sa nekim EMU čipom (imam obe ali sam kontao da je Audigy bolji)

hvala za odgovore, a sad malo u off, jesi li siguran da ovaj Audigy LS nema DD decoder, ne mogu nigde na netu da nadjem info, jel možda bolja varijanta SB 5.1 live sa nekim EMU čipom (imam obe ali sam kontao da je Audigy bolji)

Nijedan live, audigy ili audigy2 nema hardverski DD dekoder. 100%. Sve je u drajverima.

Koji drajver za 2.6B?

SkyStar2 2.6B: da li ima neko pravilo, ili kao i obicno uzimati najnoviji?

Da li neko zna gde ima u Beogradu da se kupi SkyStar HD kartica, u Pakomu nemaju na lageru.

Vrh Dno