Trenutno mi je dva LNB-a na jedna Astra i HotBird. Da li mogu nekako bez pomeranja tanjira da pomerim samo glavu i da uhvatim Sirius 5e.
Ovo bi moglo, ako ti je antena dovoljno velika (120 cm ili više), a LNB za Hotbird je u sredini (centralni). U tom slučaju LNB za Sirius stoji desno od LNB-a za Hotbird (gledano iz pozicije kada stojiš ispred antene), a rastojanje je za nijansu nešto veće (8°) u odnosu na sadašnje rastojanje LNB-a Astra/Hotbird (6.2°).
O______O________O
Astra Hotbird Sirius
Ovako to otprilike izgleda kada stojiš ispred antene (O = LNB)
Danas sam kupio Sky Star HD karticu,ali kad sam je ubacio
u komp i ukljucio ga,on je poceo da ide u beskonacan restart!
Posle toga je cale cacnuo nesto u biosu,i sistem se podigao.
Elem nema kraja mukama posto Windows uopste
ne prepoznaje novi hardver niti igde ima ikone u Device manageru
da nesto ne valja.
Sta da radim?
posto imam nosac koji drzi glavu (nisam siguran koju) desno kao sto je na slici mogu li taj drzac iskoristiti i malo zarotirati glavu da bi dobio signal ili moram uzeti duzi drzac? Ako treba duzi koliko u CM treba da bude?
mozda previse pitam![]()
Tanjir mi je 120cm
A jedna glava (predpostavljam ona za Astru) mi je na sipki koja drzi glavu na plasticnom nosacu
Mislio sam napraviti nesto slicno ovako samo sto ce mi glaza za Sirius biti na desnoj strani, samo da znam koji je razmak izmedju glava bilo bi lakse.
imam josh jedno pitanje oko opreme a vezano za njeno postavljanje.
Zivim na prvom spratu (zgrada je na 2 sprata) a inache u celoj ulici su samo kuce (na 1 sprat)tako da vec sa mog prozora gledam u njihov krov (znachi nemam nekih vecih tj. vishljih prepreka,niti ijednog drveta).
Stan mi gleda tachno na istochnu stranu, da li ce biti problem oko montiranja antene zbog hvatanja signala?Hocu moci da je postavim odma tu sa prozora ili ce se morati chak kachiti na krov od zgrade (shto mi je manje pozeljno)?
ukljucis prog dvbhm...kako da nateram progdvb da radi? probao sam 4 razlichite verzije i svaki put kaze: device not found, not started, need skystar....instalirao drajvere (kao mreznu kartu), altdvb radi... majq mu![]()
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari