Šta je novo?

Sky Star 2

Trenutno mi je dva LNB-a na jedna Astra i HotBird. Da li mogu nekako bez pomeranja tanjira da pomerim samo glavu i da uhvatim Sirius 5e.
malo me budni jer sam na jednom mestu video da je taj Sirius malo desno od Astre diseq motor je vrlo malo pomerio antenu, pa sam dosao do te pomisli da bi mogao samo da malo zarotiram glavu.
Da li je neko probao to ?

Trenutno mi je dva LNB-a na jedna Astra i HotBird. Da li mogu nekako bez pomeranja tanjira da pomerim samo glavu i da uhvatim Sirius 5e.

Ovo bi moglo, ako ti je antena dovoljno velika (120 cm ili više), a LNB za Hotbird je u sredini (centralni). U tom slučaju LNB za Sirius stoji desno od LNB-a za Hotbird (gledano iz pozicije kada stojiš ispred antene), a rastojanje je za nijansu nešto veće (8°) u odnosu na sadašnje rastojanje LNB-a Astra/Hotbird (6.2°).

O______O________O
Astra Hotbird Sirius

Ovako to otprilike izgleda kada stojiš ispred antene (O = LNB)

Danas sam kupio Sky Star HD karticu,ali kad sam je ubacio
u komp i ukljucio ga,on je poceo da ide u beskonacan restart!
Posle toga je cale cacnuo nesto u biosu,i sistem se podigao.
Elem nema kraja mukama posto Windows uopste
ne prepoznaje novi hardver niti igde ima ikone u Device manageru
da nesto ne valja.
Sta da radim?

Ovo bi moglo, ako ti je antena dovoljno velika (120 cm ili više), a LNB za Hotbird je u sredini (centralni). U tom slučaju LNB za Sirius stoji desno od LNB-a za Hotbird (gledano iz pozicije kada stojiš ispred antene), a rastojanje je za nijansu nešto veće (8°) u odnosu na sadašnje rastojanje LNB-a Astra/Hotbird (6.2°).

O______O________O
Astra Hotbird Sirius

Ovako to otprilike izgleda kada stojiš ispred antene (O = LNB)

hvala za info nisam ni znao da moze i tako,
posto imam nosac koji drzi glavu (nisam siguran koju) desno kao sto je na slici mogu li taj drzac iskoristiti i malo zarotirati glavu da bi dobio signal ili moram uzeti duzi drzac? Ako treba duzi koliko u CM treba da bude?
mozda previse pitam :)

Poslednja izmena:
Danas sam kupio Sky Star HD karticu,ali kad sam je ubacio
u komp i ukljucio ga,on je poceo da ide u beskonacan restart!
Posle toga je cale cacnuo nesto u biosu,i sistem se podigao.
Elem nema kraja mukama posto Windows uopste
ne prepoznaje novi hardver niti igde ima ikone u Device manageru
da nesto ne valja.
Sta da radim?

Vidi ovako: poshto windows satelicku karticu vidi kao mreznu morash da je nadjesh u device manageru i desni klik na nju i instal driver ( poshto meni windows sam instalira neke njegove drivere ) pa mu bacish cd koji si dobio u nju i trebalo bi da instalira.... Ako nece probaj da skinesh najnovije drivere sa sa neta..

jel neko ko ima pokretni sistem moze da napise koje ruske kanale ima i da li su
kodirani. hvala unapred

posto imam nosac koji drzi glavu (nisam siguran koju) desno kao sto je na slici mogu li taj drzac iskoristiti i malo zarotirati glavu da bi dobio signal ili moram uzeti duzi drzac? Ako treba duzi koliko u CM treba da bude?
mozda previse pitam :)

Najbolje bi bilo ako imaš nosač kao ovaj na slici dole ("trostruki" Gibertini multifeed):

gibertini3fachfeed5fh.jpg

Na njemu bi trebao samo da otpustiš šraf koji drži desni LNB, i da ga pomeriš duplo (plus malo) više na desno u odnosu na sadašnje rastojanje (obrati pažnju na to da ovom "akcijom" gubiš signal sa Hotbirda). Ako si mi dao dobar opis (gledano iz pozicije kada stojiš ispred antene), onda je kod tebe Astra centralni satelit, a Hotbird stoji po strani (desno), što i jeste logična kombinacija ako se nalaziš u Srbiji (tamo Astra ima slabiji signal u odnosu na Hotbird, ovde gde se ja nalazim je obrnuta situacija :d ).

Mada ovo nije baš tako dobra kombinacija, rastojanje je malo preveliko između Astre i Sirijusa (oko 15°), i ako bi uspeo (fizički) toliko da pomeriš LNB u desno, verovatno bi dobio prilično loš signal sa Sirijusa. Bolje bi bilo da imaš antenu od 120 cm (ili veću), i da napraviš kombinaciju sa 3 LNB-a, kao što sam gore nacrtao (Astra---Hotbird-----Sirius).
Nisi naveo veličinu antene koju imaš?

"Rotiranjem" LNB nećeš uspeti u sadašnjoj konfiguraciji da dobiješ signal sa Sirijusa, pretpostavljam da imaš ovakav (ili neki sličan) multifeed nosač (donja slika), sa njima se može maksimalno "premostiti" rastojanje od 6-7° između satelita, u tom slučaju (na tvojoj sadašnjoj anteni) Sirius "stoji" predaleko za taj nosač.

multifeedhalterung2fach1sk.jpg

Tanjir mi je 120cm
A jedna glava (predpostavljam ona za Astru) mi je na sipki koja drzi glavu na plasticnom nosacu a sa tog plasticnog nosaca ide jedno parce tanjeg `flaha` metalnog parceta od oko 3cm do druge glave koja je u plasticnom nosacu. Uslikacu sutra preko dana kako izgleda.
uglavnom za sada si mi mnogo pomogao, i posto imam alat verovatno cu napraviti duzi drzac umesto Hot birda, bitna mi samo Astra i Sirius

Mislio sam napraviti nesto slicno ovako samo sto ce mi glaza za Sirius biti na desnoj strani, samo da znam koji je razmak izmedju glava bilo bi lakse.
http://sattv.redyse.com/hotbird_ntv_up.gif

Tanjir mi je 120cm
A jedna glava (predpostavljam ona za Astru) mi je na sipki koja drzi glavu na plasticnom nosacu

Da bi utvrdio koji je LNB za Astru, a koji za Hotbird, uradi sledeće:

Podesi risiver na neki program, za koji si siguran da ide preko Hotbirda (najbolje neki naš, kao recimo RTS, BKTV ili RTV Montenegro). Otkači priključak sa desnog LNB-a, ako izgubiš sliku, onda je to definitivno Hotbird.

Mislio sam napraviti nesto slicno ovako samo sto ce mi glaza za Sirius biti na desnoj strani, samo da znam koji je razmak izmedju glava bilo bi lakse.

Tačno rastojanje ti ne mogu reći (zavisi od antene), ali možeš ga prilično precizno sam odrediti: izmeri sadašnje rastojanje od centra do centra LNB-a, radi jednostavnosti navešću kao primer da je to recimo 6,2 cm. U tom slučaju imaš sledeću formulu: 1 stepen = 1 cm, (Hotbird 13°, Astra 19.2°, razlika 6.2°). Iz toga proizilazi da ti je za prijem Sirijusa potrebno rastojanje od centra do centra LNB-a oko 14,5 cm (Sirus 4.8°, Astra 19.2°, razlika 14.4° = 14.4 cm.).

Ako praviš sam nosač, ostavi malo prostora za finu korekciju signala, znači napravi nosač tako da ga možeš pomerati par cm više levo-desno u odnosu na proračunatu vrednost. Bilo bi dobro na napraviš i mogućnost za rotaciju LNB-a po vertikalnoj osi (zbog fine korekcije signala).

A pre čitave akcije baci pogled na jačinu signala Sirijusa, pošto on ima više zona pokrivanja. Nadam se da ne juriš neki program koji se emituje preko "Nordic Beam", jer ti onda ova kombinacija sa LNB-om po strani neće uspeti, zbog slabosti signala (Nordic beam najslabije pokriva Srbiju). "Europe FSS" beam isto izgleda zeznuto za multifeed kombinaciju, a najbolje je ako juriš neki program koji emituje preko "Europe BSS" Beam-a, tu ćeš dobiti dobar signal.

Poslednja izmena:
Da li ima da se kupi u beogradu inverto,ili invakom monoblok, lnb za dva satelita, astru i hot bird on je siri i video sam da ga ugradjuju na antene za total tv?

Provalio sam zasto nije radio sky net r 32 na 4.4.0 drajverima. Trebalo je u ini fajlu za alice sat frekvenciji prepraviti sa standardne 118750000, na 11881000 i radi kao zmaj. Ali i dalje mi nije jasno zasto nece da radi i na onoj frekvenciji?!

Poslednja izmena:
imam josh jedno pitanje oko opreme a vezano za njeno postavljanje.
Zivim na prvom spratu (zgrada je na 2 sprata) a inache u celoj ulici su samo kuce (na 1 sprat)tako da vec sa mog prozora gledam u njihov krov (znachi nemam nekih vecih tj. vishljih prepreka,niti ijednog drveta).
Stan mi gleda tachno na istochnu stranu, da li ce biti problem oko montiranja antene zbog hvatanja signala?Hocu moci da je postavim odma tu sa prozora ili ce se morati chak kachiti na krov od zgrade (shto mi je manje pozeljno)?

Mozes kod prozora da montiras antenu i ima da hvata signal samo tako, nista ti ne brini, a nebi skodilo ni drvo ,ometanje signala je malo.

Ja astri i hot bird hvatam od 85% do 95% signala, zavisi od frekvencije a hvatam i sve ostale,npr, hispasat sa neverovatnih 80% signala , i to sve sa antenom od 1.10cm i sa motorom.A nalazim se u Valjevu.

Poslednja izmena:
imam josh jedno pitanje oko opreme a vezano za njeno postavljanje.
Zivim na prvom spratu (zgrada je na 2 sprata) a inache u celoj ulici su samo kuce (na 1 sprat)tako da vec sa mog prozora gledam u njihov krov (znachi nemam nekih vecih tj. vishljih prepreka,niti ijednog drveta).
Stan mi gleda tachno na istochnu stranu, da li ce biti problem oko montiranja antene zbog hvatanja signala?Hocu moci da je postavim odma tu sa prozora ili ce se morati chak kachiti na krov od zgrade (shto mi je manje pozeljno)?

Zavisi koje satelite želiš da gledaš, i da li se radi o fiksnoj ili motorizovanoj anteni. Ako planiraš antenu sa motorom, onda odmah odustani od montaže na prozoru, a ako se radi o fiksnoj anteni, onda imaš neke šanse za prijem Astre i Hotbirda (i Eutelsata W2 = Total TV paket), pod uslovom da ti prozor ne gleda tačno na istok, već na jugoistok. Nešto sam na brzinu nažvrljao (pogledaj atačment), ako ti je zgrada okrenuta kao crni pravougaonik na slici, onda nećeš dobiti ni Astru niti Hotbird (zgrada zaklanja signal), a ako je zgrada okrenuta ka jugoistoku, onda imaš šanse za prijem Astre, Hotbirda i Eutelsata W2.

Da li sa tog prozora vidiš sunce oko 13-14h? (ovo ti je neki grubi pravac antene za Astru i Hotbird)

Prilozi

• ugao prijema.jpg
    ugao prijema.jpg
    38.3 KB · Pregleda: 140
Poslednja izmena:
heh,vidish bash kako si to nacrtao i opisao,od prilike tako mi i stoji zgrada, jer mi ulica ide u blagu krivinu i zgrada bash tako malo iskosheno stoji i mogu sa prozora da gledam na jug ako se onako malo nagnem,tako da mislim da bi bilo malo nategnuto (onako knap) oko hvatanja tih signala...e sad s obzirom da planiram da pazarim sa motorom onda ipak izlgeda da cu morati po krovu zgrade da se pentram (mada ja koliko se secam, kod jednog lika sam video da on ima motorizovanu ali da je drzi na prozoru,isto u zgradi zivi).

Postovanje svima na forumu,
naime evo u cemu je moj problem
Kupio sam ss2 karticu ,dobio je s pripadajucim cd-om itd.
Posedujem ofset antenu od 1.5m i dva "INVESTO" lmb-a 0,3db sum kao i pripadajuci
nosac za dva lmb-a.i diseq svich 2.0
Antena je montirana na prozor tako da do racunara imam oko 3m.
Signal sa Astre i Hotbird-a je na mernim instrumentima 90 - 98% kvalitet gura i do 100%
na normalnom resiveru Ehostar slika je savrsena medjutim
JEL uvek ima ono medjutim
ss2 i ako ima ucitan orginalni softver prijavljuje mi signal jedva 38-40% kvalitet oko 50%
i ima neke poprecne pruge raznih boja umesto slike a zvuk je savrsen.
Softver na cd-u je verzija 4.4.0
U cemu je problem,da li je moguce da su drajveri u sukobu sa tv karticom ili sl.
Molim Vas za pomoc

A kakav ti je kvalitet signala, tj slike? Meni je recimo signal na PREMIERE-ama oko 40% (od 38-42%) a slika je perfektna. Koliko sam ja iz iskustvao uspeo da zaključim sve preko 35% je dobro, kad je istpod, ona mogu da se jave "smetnje" tj slika malo poblentavi na pola sekunde, i onda se vrati (tj nije za snimanje filmova).
Tako da to što je signal tako mali nemora da znači da nije dobar. Ja imam neku najjeftiniju opremu, i od računara do antene ima oko 20m, tako da ovo tvoje je idealno (a i tanjir mi je ja mislim 1,2m)

Vec je napisano - kvalitet i snaga po instrumentima i resiveru 90-100%
sasvim je druga prica sa ss2 prijavljuje totalno druge vrednosti 35-45%
Medjutim slika je razmazana - mnostvo horizontalnih pruga
uz savrsen ton.
Ukoliko ima neko ovakav problem ili iskustva sa ovakvim " pojavama"
neka mi javi ukoliko resim slucaj javicu.

prochitao sam ovu temu od pochetka do kraja ali i dalje nemogu da nadjem reshenje za moj problem http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?t=125046

Koliko sam skontao SkyNet neradi sa 2 procesora ? Vidim da pishe neshto da u BIOS-u treba iskljuciti "Hyper-Treading" ali ja to nigne nemogu da nadjem..... Chak sam i na ES forumu dobio odgovor da moja plocha nevalja...... vtf ? Shta da radim ?

Poslednja izmena:
Zdravo momci :)

podesio sam filtere, sve i ....

dobijam ovaj error...

AV1: Graph Error [5001]
No Graph file (GRF/XGR/GRS).
Please configure DirectShow ....

ne moze da mi pokrene sliku :( altdvb je u pitanju...radio sam sve po onom upustvu :(

problem reshen... :)

Pokusavam vec neko vreme da pokrenem SkyNet ali mii nikako ne uspeva, ako neko vec ima poodesen za astru 19,2 e, ako nije problem da posalje na P.M. ili bar neki savet za podesavanje istog

Poslednja izmena:
hm...kako da nateram progdvb da radi? probao sam 4 razlichite verzije i svaki put kaze: device not found, not started, need skystar....instalirao drajvere (kao mreznu kartu), altdvb radi... majq mu :(

hm...kako da nateram progdvb da radi? probao sam 4 razlichite verzije i svaki put kaze: device not found, not started, need skystar....instalirao drajvere (kao mreznu kartu), altdvb radi... majq mu :(
ukljucis prog dvb
settings/device list
tu nadjes skystar 2 i startujes je

radio sam to u sve 4 verzije...svugde stoji crvena putacha...to se deshava i ortaku i meni :(

Kad krenes da instaliras ProgDvb on po defoltu instalira sa skystar 1,trebalo bi samo da prebacis na skystar2 u toku instalacije ProgDvb-a

Vrh Dno