Šta je novo?

Skocile cene hardvera kod nas

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Znaci sace i ovi nasi ''madjari'' da dignu cene... Ma neki idu svi u tri lepe. Planiram ove jeseni da uzmem nov auto, pa ima licno da odem do madjarske da kupim sta mi treba.

Madjari ne gledaju cene. Uzmu sebi razliku u AFI u to je to. A mozete sami do Segedina.
Ja sam recimo u proteklih nekoliko godina narucivao MT i Ubnt iz madjarske jer su do 50% a nekada i vece razlike od glavne Bg firme Net*** koja valja opremu. Posebno za CCR rutere.
A popuste gledam na edigital. :d U decembru su Asus referentne GTX980 kod nas bile 134k a u madjarskoj 450e. :mad:

Ok, mozda si imao srece, ortak je trazio i7 4790k, cena stoji 290e, nemaju na stanju, kao da naruce i cena bice 330e.

^ Druze,imas vise "distributera"..neka proba kod coveka iz NS.

edit:
I u Madjarskoj su cene otisle par % gore zbog odnosa EUR/USD

Poslednja izmena:
^ Druze,imas vise "distributera"..neka proba kod coveka iz NS.

edit:
I u Madjarskoj su cene otisle par % gore zbog odnosa EUR/USD

Bas kod toga "fantasticnog" je gledao da pazari, al nije ni bitno, nije poenta price dal on ima ili nema na stanju, vec da ce i oni ubrati deblji kajmak. :)

Obicna, nije nema Quadro/FireGL, profi primena, mega giga ultra bingo truc jezngra..
(ja i dalje koristim GT330M, cena graficke od 1000e meni zvuci 10x ludije nego bilo kome 4TB SSDova :))

A fora da nisam ni znao da je povecan PDV na racunarsku opremu na 20% prosle godine je pokazatelj koliko minimalno nisam kupovao ovde komponente.

Bas kod toga "fantasticnog" je gledao da pazari, al nije ni bitno, nije poenta price dal on ima ili nema na stanju, vec da ce i oni ubrati deblji kajmak. :)

Pa to sigurno..a pre povecanja PDV-a ovi sto su do tada radili samo TV-e nisu hteli nista od komponenti da donesu(ja aprila 2013 kontaktirao njih nekoliko u vezi grafika),svi rekose "nemamo racun"..a sada im drzavna politika napravi racun,pa ce i IT uvoznici jos malo da pripomognu... :trust:

Poslednja izmena:
Te lopuže u emmiju ne samo da su podigli cene, nego pokušavaju da kradu i na krajnje prostački način. Pre nekoliko dana sam kod njih naručio napajanje po ceni od 6999 (zamena za staro koje je crklo). I kažu mi rezervisano je, ta je cena. Kad sam došao - cena 8099 dinara. Kad sam pitao kako to, krenu mi sa nekim tuc-muc pričama - bile su cene u minusu, morala je da se radi nivelacija, ovo-ono... Gurnite sebi minus i nivelaciju da ne kažem gde, ako ste mi rezervisali proizvod po jednoj ceni i rekli da će me koštati toliko, po toj ceni ćete i da mi ga prodate. To nije nov proizvod koji ste vi skuplje platili, nego taj isti kome ste eto tako digli cenu.

Napisaću celo svoje iskustvo sa tom reklamacijom i zamenom kod njih u onoj temi o zaštiti potrošača. Što se mene tiče - emmi nikad više.

Vec vidim kako se pozivaju rodjaci iz inostranstva da donesu komponente ;)
Dok god ima madjara i dok ne budu alavi na pare bice super.

Ja evo sada necu iz principa da uzmem dell monitor kod nas jer mu je cena besno skocila. Sve cekam da se razresi nesto i da se cene vrate u normalu... Medjutim tesko

Ista kod mene već sam kontaktirao druga preko bare sa pitanjem kad dolazi malo kući. I za monitor ima lično da idem u madjarsku. #bojkot.

Prvo, SSD diskovi ni ovde nisu poskupeli, i dalje se 120GB krece 60-65e, znaci primer ti je los.
Moje vidjenje ovih cena je da tu ima predvidjene inflacije plus malo bahatosti uvoznika i eto ti.

Izgleda da je u ipak u pitanju ono što sam ja pretpostavio, čim je online toliko jeftinije nego u prodavnicama.

1. PDV - izgleda da je krenula kampanja gde se strožije kontroliše
2. Dažbine na zaposlene - isto strožija kontrola + kazne

Pa rešili da sve te troškove svale na krajnjeg kupca. Iliti, ko hoće da kupuje u prodavnici ima da plati sve ono što vlasnika maloprodaje košta + (ne)planirani trošak.

Moguće i to, ali najviše je "ono staro dok ima ovaca" a najgore i što te ovce nemaju pare da kupuju... situacija je sve gora i gora.

@ Radicci Nisi jedini sto kuka. Obracanje je bilo u mnozini.

Ja imam samo jedno nenormalno resenje a to je razmisljanje novcanikom. Dokle god drze lopovske cene taljigacu ovo sto imam i cedicu ga do krajnjih granica. Cigarete sam ostavio pre 12 godina, preterivanje sa hranom pre 2, pa mogu i ove droge da se resim bar na neko vreme.

Nekome je kukanje opravdano, meni posao zavisi od kompa igranje mi je manje od 10%, a verujem i bi si se iznervirao da štediš pare sa strane i tamam kad misliš da imaš dovoljno oni povećaju cene iz vedra neba nenormalno.

Madjari ne gledaju cene. Uzmu sebi razliku u AFI u to je to. A mozete sami do Segedina.
Ja sam recimo u proteklih nekoliko godina narucivao MT i Ubnt iz madjarske jer su do 50% a nekada i vece razlike od glavne Bg firme Net*** koja valja opremu. Posebno za CCR rutere.
A popuste gledam na edigital. :d U decembru su Asus referentne GTX980 kod nas bile 134k a u madjarskoj 450e. :mad:

Uvek sam se pitao koji ***** na launch-u kupi highend karticu kod nas? :d To se bre gledaju cene preko bare i u EU koliko su a ne kao eksluziva iPhone šišanje da imam što pre.

Ja dajem moj mali doprisno bojkotu, neko mora da počne i ako me neko pita za komponente odmah ću reći KP i ni slučajno iz prodavnice.

Poslednja izmena:
Znači ja sam uhvatio poslednji voz :) Uzeh pre 3 dana preko benča Kingston 8GB HyperX Fury Red DDR3 1600 MHz, evo danas je preko 2500 dinara skuplja!

Napredno-krezuba Srbija.Da,moguce je.

Meni fali jos 4gb rama ali ovim megatrend radikalnim lopovcinama ne dam ni dinar.

Poslednja izmena:
Već vidim kako im sa novim cenama prodaja ide mnogo bolje a profit se utrostručio...

***a, i ja sam kupio u Emmi-ju WD Red 6TB pre 15-ak dana, izašao me tačno 280 evra, 3 godine garancija.
Sad gledam na njihovom sajtu, isti hard 44000, što je otprilike 360 evra.
A kod "mađara" 250 evra, sa "majke mi" garancijom.

Da sam znao kupio bih još neke stvari, ali sa ovim cenama ću sam na vikend turu do edigital-a u Segedin.

Iskljucivo bojkot. Suzdrzimo se od kupovine, ne preporucujte nikome nista ako hoce u zemlji da pazari.

U Edigital-u u Segedinu imate coveka sto prica Srpski bolje od 90% foruma, cisto da ne paranoisete :)

Ovo sa povećanjem cena je stvarno uvreda za zdrav razum.
Da je i u okruženju slično, pa da može nekako i da se opravda...
Ovako...Ima sam da idem do Segedina kada mi bude nešto trebalo od tehnike + natrpam u gepek hrane za 100-200 eura, pa ću i tu da uštedim parice.

Ovo sa povećanjem cena je stvarno uvreda za zdrav razum.
Da je i u okruženju slično, pa da može nekako i da se opravda...
Ovako...Ima sam da idem do Segedina kada mi bude nešto trebalo od tehnike + natrpam u gepek hrane za 100-200 eura, pa ću i tu da uštedim parice.
Nek se lepo otvori tema gde ce se organizovati put za Madjarsku :D

Bilo bi lepo kada bi neko iz bencmark shop-a obrazlozio sadasnje stanje na trzistu s'obzirom da su sada u materiji.
Sta je osim eur/usd kursa uticalo na masovni skok cena.

"Nek se lepo otvori tema gde ce se organizovati put za Madjarsku"

Kao 90-ih,autobusima šoping ture za mađarsku..tamo cigare,ovamo tehnika i udri! :d

Poslednja izmena:
I u Nemačkoj i Mađarskoj su skočile cene ovih dana, doduše ne ovoliko već nekih ~10%.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno