Dovraga... uzeo sam da probam jednu partiju i završio sam igrajući je satima... dva igrača + pirati, jedna od najmanjih mapa. Ne želim da znam koliko bi trajala partija na huge sa 10 igrača

Malo su mi se sredili utisci, pa da ponovo iznesem moje mišljenje.
Elem, igra je jako zarazna i dobra. Postoji sasvim pristojan broj tehnologija i različitih taktika vezanih za razvoj koje možete da primenite. Grafika je i dalje mixed bag, u principu mi najviše smeta to što su eksplozije brodova totalno bezveze... gde su one sočne iz Hegemonije, gde jeste da je svaka vrsta broda stalno eksplodirala isto, ali je to bar bilo efektno...
Zoom je Supreme Commander fazon i to je dobro. Generalno, interfejs nije loš, nisam se mnogo borio sa njim, mada ona traka levo ume da postane nezgodna kada se namnože sistemi i brodovi.
Postoje jako dobre stvari za automatizaciju slanja brodova na front. Na primer, može se oformiti flota i namestiti da sve orbitalne fabrike sa neke planete šalju brodove koje proizvedu direktno u flotu, gde god da se ona nalazila.
Ono što me nervira je to što su morali da ubace princip brodova-heroja koji dobijaju neke sposobnosti kako prelaze nivoe. Ima to donekle smisla, ali opet mislim da tome nije mesto ovde.
Ekonomija se sastoji od tri resursa, novca, metala i kristala. Moram da priznam da sam imao problema da izbalansiram te stvari u početku.
Dizajna brodova nažalost nema, postoje unapred definisane klase koje dobijaju neke upgrade-ove kako se razvijaju tehnologije.
Suma sumarum, zabavna igra, ali ne baš ono što ja očekujem od 4X naslova. To naravno ne znači da je neću igrati do iznemoglosti sledećih meseci