Šta je novo?

Sins Of A Solar Empire

Nemam sada vremena da probam, pa da proverim kod onih koji jesu.
Da li moguća custom-izacija brodova u smislu konkretnog definisanja dizajna ili ne?

Ono sto je jako uocljivo oko ove igre jeste da voli puno RAM-a, pojede mojih 1.5GB ko od sale!:zgran:

Poslednja izmena:
Hajde, hajde, imali ste dovoljnо vremena dо sаdа dа је isprobate. Utiske, hoću utiske. Sreća vaša pa sam na poslu pa ne mogu ja da je isprobavam :(

Poslednja izmena:
Cini mi se da je borba u obe igre Star Wars EAW i SOSE u 2D mada mozda gresim...

Na osnovu toga si zaključio da su igre slične? Riiight :p

Skinuo sam sinoc igru, cim stignem kuci cu da instaliram, pa javljam.

Odigrao sam tri tutorijala za sada.
Ukratko, najviše me podseća na Hegemoniu, ali mnogo detaljnije urađenu.
Grafički je nažalost ispod proseka. Recimo da je na nivou prvog Homeworld-a.
Nije igra koja će zameniti Homeworld, a neće zameniti ni Master of Orion 2. Ipak, deluje kao koncept koji ima svoje vrednosti, tako da vredi ispitati ga dublje.

Ovo nije ni namenjeno da zameni pomenute naslove, jer se radi o real time strategiji (za razliku od Master of Oriona) na velikoj skali sa simultanom kontrolom mnoštva sistema (za razliku od Homeworlda). Meni je odlična, s'tim što je zaista šteta što kampanja nije malo sočnije odrađena - očito su sav naglasak bacili na multiplejisanje. Mnoštvo detalja koji su integrisani u igru funkcionišu odlično, a naročito mi se dopada "seamless zoom" kojim se jednostavno zumira od svemirske mape do bliskog kontakta sa jedinicom skrolovanjem miša, baš kao u Supreme Commanderu. Takođe, nema više cimanja sa fokusom i intenzivnih problema i korišćenja druge ruke usled toga.

A 4x4 detalji ? Razvijanje tehnologija, razgradnja planeta, ship design,ekonomija ? Kako sve to deluje ?

nece da promeni rezoluciju, pif :)

Kod mene sve sljaka, evo par screenova na brzinu.

Igra kada se raspakuje ima 1.58GB

zakuc na tutorialu, tja drivers update pada :)

Dovraga... uzeo sam da probam jednu partiju i završio sam igrajući je satima... dva igrača + pirati, jedna od najmanjih mapa. Ne želim da znam koliko bi trajala partija na huge sa 10 igrača :p
Malo su mi se sredili utisci, pa da ponovo iznesem moje mišljenje.

Elem, igra je jako zarazna i dobra. Postoji sasvim pristojan broj tehnologija i različitih taktika vezanih za razvoj koje možete da primenite. Grafika je i dalje mixed bag, u principu mi najviše smeta to što su eksplozije brodova totalno bezveze... gde su one sočne iz Hegemonije, gde jeste da je svaka vrsta broda stalno eksplodirala isto, ali je to bar bilo efektno...
Zoom je Supreme Commander fazon i to je dobro. Generalno, interfejs nije loš, nisam se mnogo borio sa njim, mada ona traka levo ume da postane nezgodna kada se namnože sistemi i brodovi.
Postoje jako dobre stvari za automatizaciju slanja brodova na front. Na primer, može se oformiti flota i namestiti da sve orbitalne fabrike sa neke planete šalju brodove koje proizvedu direktno u flotu, gde god da se ona nalazila.
Ono što me nervira je to što su morali da ubace princip brodova-heroja koji dobijaju neke sposobnosti kako prelaze nivoe. Ima to donekle smisla, ali opet mislim da tome nije mesto ovde.
Ekonomija se sastoji od tri resursa, novca, metala i kristala. Moram da priznam da sam imao problema da izbalansiram te stvari u početku.
Dizajna brodova nažalost nema, postoje unapred definisane klase koje dobijaju neke upgrade-ove kako se razvijaju tehnologije.

Suma sumarum, zabavna igra, ali ne baš ono što ja očekujem od 4X naslova. To naravno ne znači da je neću igrati do iznemoglosti sledećih meseci :D

Poslednja izmena:
Da zapljunem Dendijeve utiske, igra je klasično drobljenje kičme™ u najpozitivnijem smislu. Dođe mi da kažem "e ovo je prava svemirska strategija", samo svestan sam da i dalje ima par sitnijih mana i da se neke stvari (ne samo grafika) mogu dosta unaprediti. No, dobro, ono što je sigurno jeste da će biti jako dosta puno baš igrana u predstojećim mesecima...

Bilo je i vreme da se vratiš, lepo sam ti govorio da je Mass Effect ok ali ništa specijalno, a Goranstein ti je lepo rekao da Turok ne valja ništa, on ima oštro oko.

mene malko smara zum jer na jednom delu kao da fali jedan korak za zumiranje i to bash na onom delu kada je sve ili previshe krupno i nepregledno do momenta kada se jedinice pretvaraju u ikonice :| a cini mi se da je taj nedostajuci deo najbolji generalno...

edit: wtf, pa ovde nema uopste kampanje ???

Poslednja izmena:
mene smara 28-33 fps...Ostalo deluje kao mesavina Hegemonije ( :Klanjanje ) i Conquest-a (zaboravio sam puno ime, 2.5D svemirska strategija, brodovi dobijaju cinove, pojavljuju se admirali i razni piloti za "hire" koji sticu levele i specijalne mogucnosti itd. meni jedna ob boljih igara ovog tipa)

sve u svemu, jos sam na tutorijalima ali deluje kao ok igra. Deluje da ne zahteva previse micro-managment-a sto je po meni dobro jer ne zahteva fanticno posvecivanje igri...

Hehe, sad se vidi zasto postoji Save/Load za multiplayer sesije... pa ovde jedna partija na ogromnoj mapi sa vise igraca mogla bi da potraje i mesec dana (mada mislim da je lik u onom gameplay videu to i napomenuo).

@gx-x

Vidim da se klanjas Hegemonia-i, da nemas mozda dodatak za nju, Solon Heritage?

EDIT:

Nevermind, nasao sam je.. zaboravio sam na usenet :lupko:

Poslednja izmena:
imao sam, ali to je samo multiplejer kolko se secam ?

Vidi se da gx-x jos uvek nije opravio koleno cim uspeva da isproba svaku novu igru koja izadje :)

Jel ovo strategija u realnom vremenu ili je potezna?

Ufff, igra bas oce da bude resurs hog, cak i sa 1.5GB RAM oce da drlja po hardu... kanda cu je ostaviti za kasnije kad uzmem novi komp, mada mislim da je najveci problem kod ove igre je sto nemam vremena da je igram :S:. U svakom slucaju deluje obecavajuce.

imao sam, ali to je samo multiplejer kolko se secam ?

Znam da je multiplayer... nego meni Solon Heritage treba samo zbog generic skirmisha koji moze da se save/load. To je ono sto mi je najvise nedostajalo ko originalne Hegemonije :)Klanjanje).

Ne znam kako tebi pojede toliko rama, nisam primetio da je kod mene prešla 1GB zauzeća memorije. Na mojih 3GB ne drlja uopšte ni u jednoj situaciji.

Igra je onako... ništa specijalno. Al kad nema bolje - daj šta daš.

Meni ovo cudo ne radi, posle pokretanja izbacuje Memory Dump.

Bezveze.

Tek sam sada provalio koliko su različite strane u igri, što je od mene veliki plus.
Moraću da se poigram sa onim pravljenjem sopstvenih lane-ova za brzo putovanje između sistema :)
Doduše, nervira me što sada svi koriste te ideje sa jedinstvenim putanjama između sistema. To stvara neku vrstu reljefa u svemiru i choke point-e koji se onda daju blokirati, ali je u suštini potpuno suprotno od prave logike rata u otvorenom prostoru.

Moze se menjati rezolucija i ostale opcije u:

C:\Documents and Settings\*Korisnik*\Local Settings\Application Data\Ironclad Games\Sins of a Solar Empire\Save-SinglePlayer

Posle toga se pocne da funcionise meni za rezoluciju u samoj igri.

Vrh Dno