Šta je novo?

Shta mislite o Microsoftu?

Voodoo_NBGD je napisao(la):
Jest' vala, muka instalirati onu cedegu, ima cak dva reda da se kucaju tokom instalacije... :d
:D :D E znas sta za ovo svaka cast!!!

Kad sam video da je neko pokrenuo temu i NAPISAO (o boze sta sve trpi ovaj forum) da je SwinjDOS bolji od Linuxa i pri tome je za reper uzeo Mandrake
:wall: samo sto nisam pao sa stolice.Ovde je neko lepo napisao da svako koristi OS koji njemu zavrsava posao na najboji nacin i to je NAJPAMETNIJE sto je ovde receno ali budimo realni SwinjDOS bolji od Linuxa ma i do MAC OS-a :wall: ni u najludjim snovima.Jel sine da pitam sto ti je najgori RED HAT??Nema podrsku za MP3 a?Ma nemozes ti naterat ljude da se pomuce ni malo cak ni jedan red u konzoli da otkucaju.E samo da ti kazem prostu stvar u NAJSIROMASNIJOJ distribuciji Linuxa (bilo kog) imas dovolljno aplikacija za normalan rad a u WIN-u??Imas malo sutra.Ne racunajuci par KB sto moras da skines za MP3 i eventualno DivX sveostalo ims na tacni.Open Office, Gimp, Apac (ee bre veb server), xine, mplayer, xmms (za one koji vole mlatimudiju) :) ................skoro da imas SVE, a uz SwinjDOS? Notpad (pardon winword) Media player (koji smrdi i nema DivX ni DVD kodeke po defaultu) e da imas Paint a tu ces da razvalis posao za only 99,9 E + PDV e bre koga oni prave majmunom, i to jos NE RADI KAKO TREBA DUZE OD 2 meseca.A o Free BSD necu ovaj put posto samo nemoj da mi kazes da je i on gori od SwinjDOS-a :D

Navedeni: OO, GIMP, Apache... mogu takođe da rade i pod Windozom. ;)

mitnick je napisao(la):
da je Windows toliko losh kao shto ga kude Linux user-i (verovatno nemaju pametnijih posla, shto mi je tek interesantno, ali o tome malo kasnije), zashto bi uopshte bio zastupljen na 90% mashina u svetu, pored "silnih" besplatnih distribucija Linux-a?????
IE koristi ~90% korisnika, da li to znači da je on ubedivo najbolji browser od svih (nadam se da se ZoNi neće javiti povodom ovoga :D)?

Mogu ko je rekao da ne mogu??
Ali ovde su vec ukljuceni u samu distribuciju znaci samo install i uzivas

SurvivoR je napisao(la):
Oces link da ti dam na PM pa ti vidi shta ce da se desi ako ne gasis odmah stranicu (a ja retard cekao da se sve instalira)? Naravno skidao sam patch za siromasne za TypingMaster i eto - masterovao me virus.

nemoj ti na nishta da se podsecas, a inace na netu sam 24/7/30(31,29), za nekoliko dana na linuxu, samo jos nesto da ga sredim i radice cakum pakum.

Tachno. Drugu sam rekao da proba da stavi Linux - a ne, necu, previse je tezak, al' ubedicu ga je kad tad
ti patchevi za siromashne se vrlo lako skinu bez posete tim "stranicama", ko zna zna. I dalje tvrdim da ako si pokupio virus sa av-om, znachi da nisi za kompjutere,i ni linux nece moci da ti pomogne

Evo i ja da kazem koju rechenicu kao korisnik XP-a.Ja kao prvo nijesam poznavalac Linux-a,samo sam 15 minuta radio na jednoj od izvedbi istoga(ne mogu trenutno imena da se sjetim,ali dolazi na butabilnom cd-u pa ce se oni koji znaju sjetiti) i posle tih 15 minuta imao sam utisak da se radi o najmanje 5 godina nazadnijem Os-u.Da neko nebi pomislio da sam pristrasan,ja sam odma preshao sa IE na Mozill-u koja je mnogo brza,bolja i sigurnija od njega.A sto se tiche samog Microsofta,ja nemam sta da ih volim ili mrzim,oni su istina iritirajuce mocna kompanija,ali dok isporucuju proizvode koji su bolji od konkurencije,a takvih sto se mene tiche ima dosta,ja cu ih koristiti(i hardver i softver)Razumijem one koji mrze Microsoft i propagiraju npr Linux(ali samo one koji isti i koriste)-a kad vidim nekoga da pljuva Xp i hvali Linux,a Xp i kuci i na poslu,onda je to zalosno,ali prema sebi od strane tih korisnika.Isto vazi i za Office paket i promovisanje Open Office-a koji jeste besplatan ali i vidljivo slabiji,narocito kada se to tiche naprednih korisnika.Oduzih malo i na sve strane,ali mislim da ce me razumjeti ko bude procitao.Pozdrav

Najverovatnije si probao Knoppix.

Dzoni_m je napisao(la):
...Jel sine da pitam sto ti je najgori RED HAT??Nema podrsku za MP3 a?Ma nemozes ti naterat ljude da se pomuce ni malo cak ni jedan red u konzoli da otkucaju...
A zašto bi neko sve to radio ukoliko ne mora?! ;)
Da je Linux revolucionarno bolji pa da se čovek (korisnik) i navikava na njega...
Ali ovako... Nema šanse! :d

Poslednja izmena:
Ronnie Coleman je napisao(la):
A zašto bi neko sve to radio ukoliko ne mora?! ;)
Da je Linux revolucionarno bolji pa da se čovek (korisnik) i navikava na njega...
Ali ovako... Nema šanse! :d
E ovde mozemo da primenimo teoriju relativnosti :) Tebi mozda Linux ne deluje revolucionarno.NE ZELIS DA NAUCIS zato sto si navikao da klikces next next next ok i to je to.Da se razumemo i u Linuxu ima kliktanja koliko hoces.Koga mrzi da kompajlira samo skine paket za distro i ima pakage managere opici install i gotovo cak i brze nego na SwinjDOS-u :type: Svako gleda sa svoje tacke gledista sta mu odgovara i kako njemu odgovara i zbog toga tebi Lin ne deluje revolucionarno i ti se sigurno neces muciti da naucis Lin ''ako hoce da radi kao Win oce ako nece ko ga j...'' ali sa moje tacke on deluje itekako revolucionarno.Kome se svidja i vidi njegov pravi kvalitet naucice i prilagodice se.ALI sta je bolje moramo pogledati OBJEKTIVNO: open source, free, veliki broj kvalitetnih aplikacija, stabilnost, brzina, sigurnost, modularnost..........protiv cega?? Zatvorenog koda, monopola, bagovitosti, nestabilnosti, i NEbezbednosti!!!Mozemo da se lazemo do sutra jedino sto je prednost Win-a je jednostavnost koriscenja (cak ni za igre vise nema tako ubedljivu prednost-pogledajte statistiku sa Valve-ovog stema pa ce vam sve biti jasno!!)I jos neko odvali glupost da je Lin sigurniji samo sto je u manjoj upotrebi :D Koliko servera je pod linuxom??Pogledajte malo strukturu svakog *nixa pa ce te videti i da uleti neko ****** (ako nije pod root nalogom sto je stvarno nemoguce ko se pridrzava normalnog koriscenja *nixa) smo moze da *****e /home/taj_korisnik i sta??Bole ga ki..a dodas novog usera i voziiiiiii :D

Slažem se da je ideja da se napravi free, open source operativni sistem velika ideja, i veliki podvig.Linux je jako snažno uzdrmao tron na kome Microsoft dugo vremena vlada. Međutim ono što je proisteklo iz te ideje je OS koji mora jš mnogo da raste...

Poslednja izmena:
Slažem se da je ideja da se napravi free, open source operativni sistem velika ideja, i veliki podvig.Linux je jako snažno uzdrmao tron na kome Microsoft dugo vremena vlada. Međutim ono što je proisteklo iz te ideje je OS koji mora jš mnogo da raste...
Apsolutno.Naravno da mora da raste i normalno je da se unapreduje (kao i Win uostalom) ali i na ovoj lestvici razvoja nudi daleko vise od Wina, pogotovu naglasavam jos jednom, sto je FREE.Ne odnosi se free samo na cenu,iako je nasim uslovima to itekako znacajno vec i na slobodu koriscenja, distribuiranja izmena i svga ostalog sto donosi GPL licenca.Shvatite lakoca koriscenja je OGROMNA prednost Wina s obzirom da racunare korsti i ''kurta i murta'' ali ruku na srce meni uoste ne smeta trenutno ovakav kakav je, ipak ja hocu nesto i da znam i da naucim a ne ko majmun da blenem u Luna temu Windowsa XP i da se klikcem i nadam se najboljem jer u winu smo prepusteni volji programera koji su razvili tu aplikaciju.Po sistemu 'majke mi to radi, sto smo napisali na kutiji'.Ako se pojavi neki problem mozes samo da popismanis i to ti je to.U lin se greske ispravljaju expresno sto u SwinjDOS-u nije slucaj

Slažem se da je ideja da se napravi free, open source operativni sistem velika ideja, i veliki podvig.
To možda i jeste podvig ali za one programere koji mogu sebi da priušte šljakajnje for free.

Linux je jako snažno uzdrmao tron na kome Microsoft dugo vremena vlada.
Preteruješ.

Dajte bre ljudi uozbiljite se, niste valda toliko slepi? I Win i Linux imaju bagova, rupa i svega ostalog negativnog samo što je trenutno Win globalno dominantan OS (sa svim što to prati) i tu je kraj priče. Nadam se da će jednog dana većina OS ''advokata'' shvatiti da izbor OS-a nije emotivna ili ideološka stvar već predstavlja rešenje za određene računarske potrebe.

BTW sasvim mi je nebitno da li je tema Luna ili neka X Y tema, pošto uopšte nisam fokusiran na temu već na sardžaj aplikacija koje se izvršavaju.

Poslednja izmena:
Stvorenje je napisao(la):
Dajte bre ljudi uozbiljite se, niste valda toliko slepi? I Win i Linux imaju bagova, rupa i svega ostalog negativnog samo što je trenutno Win globalno dominantan OS (sa svim što to prati) i tu je kraj priče. Nadam se da će jednog dana većina OS ''advokata'' shvatiti da izbor OS-a nije emotivna ili ideološka stvar već predstavlja rešenje za određene računarske potrebe.
Upravo.
Ljudi prave rezone tipa Media Player i IE su ****** => Windows je ******, ili KDE mi baguje a xmms koji dodje uz Redhat nema MP3 plugin => Linux je ******. Alo bre, bitna je sustina. I NT i Linux kerneli su odlicni, to sto se neko sudi o distribuciji nakon dva minuta kliktanja po KDE meniju, ili sto mu crvi pojedose kompjuter a nece da koristi AV, za takve i nije kompjuter (ma koji sistem na njemu bio).

@hajlji: jesi li siguran da zelis da otvoris taj link i ostavish komp na miru 5 min? Stavin NOD32 pa da te vidim (av baze bile su updateovane), dajem mu ja terminate, ali prolazi

P.S. od ove teme odustajem, jednostavno neke se ne isplati ubedjivati. Nek koristi ko shta woli, ja cu linux

rekoh ti, postoje druge metode nalazenja tih "patcheva" bez otvaranja internet explorera, bash da bi zaobishao viruse, spyware i sl. I taj metod koristi vishe od pola foruma.
To shto si ti tvrdoglav je druga stvar.

Nisam mislio da se umesam u ovu temu. Takodje mi nije jasno zasto svaka tema u kojoj se spomenu MS proizvodi mora da se pretvori u Linux vs Windows flame?
Pitanje je prosto: sta mislite o MS proizvodima, a ne "da li je Linux bolji od WIndowsa".

Da krenemo od pokretaca teme koji je zapoceo flame sa
Zlatko_bre_1985 je napisao(la):
Pa zar je moguce da niko nema misljenje o velikom Microsoftu i najboljem operativnom sistemu Windows XP® ???
Ko kaze da je najbolji? Tipican flejmerski reply, pa ne kontam zasto niste odreagovali da sprecite ovu paradu na 3 strane zahvaljujuci kojoj se jos uvek dobro smejem.

Ma ne mislim ja o tome.Ma hocu da kazem bre da svi shto pljuju windows uopste nemaju pojma o tome shto govore. Windows je 300x bolji od bilo koje verzije Linuxa i nervira me to shto ljudi govore da je Linux bolji od win-a (sa druge strane trava je zelenija). Mozda u nekim sitnicama ali windows je ipak 3 generacije iznad windowsa.
Sta je pisac hteo da kaze? Mislim da ni on sam ne zna :D U prevodu, ti ljudi koji pljuju po Windowsu su ga koristili pre nego sto si ti znao sta je komp uopste, operativni sistem kao pojam i Microsoft kao kompanija. Te "sitnice" o kojima ti, naravno, nemas dve blage uopste nisu sitnice i radi se o nekim krucijalnim stvarima koje Windows nema, za sada. 3 generacije? A sto ne 4? Znaci, ova izjava je totalni debilizam.

Koristim win otkad znam za kompjuter probao sam razne ditre linux-a.Onda sam shvatio to shto kazem.Kod linuxa na dve iste machine da ga instaliras na svakoj ce da daje razlicite bagove.Kod mene Mandrake 10.1 help uopste ne radi na svakih 2 min ima 10% shanse da se neshto dogodi da nemogu uopste da otvorim nijednu aplikaciju dok kod drugara prozor kad maximajzujes nemozes da ga vratis u normalu vec ga samo kolapsujesh. Da ne pricam o mukama oko podesavanja.
Mislim da si opet iskarikirao stvar, u stvari u to sam uveren. Btw, ako te niko nije obavestio, RedHat 9 je istorija. A i bas si nasao primer - bagoviti MDk 10.1 na koji svaki user ima primedbu. Zasto nisi kao primer uzeo SUSE 9.3, Xandros, Knoppix...?

A ti shto govore da linux je zakon ,kako je najbolji , samo nek se priupitaju koje OS-ove imaju na hardu. 99.99% ce imati neku verziju win-a + linux.
A ti se zapitaj zasto bas u tih 99% (!?!?!) spadaju ljudi koji imaju i Linux? Mislim ako je Windows tako bajan OS, sta ce im Linux? :D

Shto se tice wma vs mp3 od drugara sam cuo da je wma bolji.
Da je ovo savrsen svet, svi bi furali .ogg, ne zato sto potice iz OpenSource zajednice, nego zato sto je definitivno bolji od WMA i MP3 standarda. A i mani se tih prica 'drugar mi je rekao...', smesne su. Rasprava se zasniva na cinjenicama a ne na tralala pricama.

NiTro je napisao(la):
@Evo ti pa naruci suse 9.2 pro sa www.mandrake.co.yu za 200-250 din + ptt. Legalno
SuSe 9.2 PRO se placa :) Non-pro verzija je za dz.

Provericu jos jedared OpenOffice ali zadnji put kad sam ga gledao i nije mi izgledao bash neshto.
Zato sto si ga probao uz pretpostavku da je ****** i automatski si ga deplasirao i pre nego sto si ga pokrenuo.

Ivan® je napisao(la):
nema virusa, spyware-a i svega ostalog tog tipa SAMO ZATO sto jos uvek nije dovoljno interesantan tj. ne koristi ga dovoljno ljudi.....
...vec i zato sto je tako osmisljen da je za sve potrebna dozvola root usera. Ko ide na net kao root? :D

kole89 je napisao(la):
Ja osećam da bi Linux imao bar 20% više korisnika da igre sa Win-a mogu da se pokrenu na njemu (bez emulatora)
CeDeGa. Dosta igara uostalom postoji za Linux (Doom 3 kao odlican primer).

Stator je napisao(la):
Svaki OS ima svoje mane i prednosti, i jako je glupo biti ogranicen samo na jednu opciju. Oces da radis u AutoCAD-u + 3d MAX-u Win se namece kao logicno resenje, Ako ti treba firewall + router na nekoj krs masini Bilo sta sem Linux-a bi bila cista ludost, ako ti komp sluzi kao alat za svakodnevni rad u kancelariji i ne zelis da se mnogo *****avas sa njimnegi ti treba da prosto radi uvek MecOS. Dakle svi mi imamo drugacije potrebe i prema svojim potrebama biramo OS koji koristimo...
E ovo je pametno receno. Svaka cast :)

mitnick je napisao(la):
Sa druge strane, Linux sve vishe lichi na Windows, ovamo Windows ruzan i gadan, ima probleme, nestabilan...
KHM! Koliko je meni i siroj javnosti poznato, *nix sistemi su imali GUI slican Windowsom danas pre nego sto je Windows bio na papiru. Dakle, to je tipicna glupost da Linux pocinje da lici na Widnows. Mnogo ideja je upravo pokradeno i skinuto sa *nix i MAC sistema (neko rece TCP/IP?).

E sada da ja dodam i svoj komentar. Ja sam probao linux u vreme kada je Red Hat 6 bio aktuelan, ne secam se vise kada je to bilo. I to sam ga video kod druga i svidelo mi se sto se prilikom podizanja sistema ispisuje sta se dize i koji je status tog i tog servia etc. Uvek je lepo kada znate sta se desava ispod haube zar ne?
I mislite da je bio lep? Jeste malo sutra, podsecao me je na Win 3.11. I tako mi je i radio - nikako. Pa je onda dosao RH7 na moju masinu, pa RH8, pa RH9... i iz verzije u verziju bilo je jasno da je Linux kao OS sazrevao i bivao sve bolji i bolji.
A onaj ko misli da je imati linux IN (kao i pljuvanje po MS-u) taj nije bas normalan. Isto vazi i za one kojima je Windows naj naj naj (iako naravno nisu ni probali nesto drugo na duze od 15 minuta). Mislim da insistiranje i furanje samo jednog fazona nije bas zdravo (takodje i idenje u krajnost je stetno).
Tipican primer je FireFox - pre 3 godine, ni 1% ljudi koji danas koriste FF nisu imali pojma sta je FireBird. Pa malo po malo, FF je prerastao od outsajdera u sasvim solidan browser koji uveliko shije IE po svim pitanjima, bez obzira sto neki IE nazvaju "standardom", koji doduse ne postuje standarde (web dizajneri ce znati o cemu pricam).
Svaki sistem ima svoje mane i prednosti i nije svaki namenjen za sve. To je kao kada bi ste kupili cizme za zimu i time zeleli da resite pitanje obuce za leto :) Linux je daleko od savrsenog Desktop sistema, to je cinjenica, ali da je upotrebljiv kao Desktop sistem STOJI i to je takodje cinjenica. U zadnje vreme pojavilo se mnogo distroa u kojima je sve na klik (Xandros recimo), i jednostavno nemate sta da mislite.
Naravno, ovo je "slobodan" svet, pa i vi imate tu slobodu da birate sta cete koristiti - Linux ili Windows, na vama je izbor. Ja koristim i jedno i drugo - Windows, jer mi treba za posao, Linux za sve ostalo. Ne drzim ga jer time mogu da postanem neka faca, napredan mali iz komsiluka ili neki treci trip, vec zato sto Linux kao sistem u globalu ima svojih kvaliteta i nikako nije za potcenjivanje).

Sto se tice MS proizvoda, slazem se da je MS hardver odlican. Sto se samog softvera tice, generalno gledano, MS pravi solidan softver - Office paket je odlican, Windows sistemi su solidni (videcemo sta ce doneti Longhorn sem iskacu_mi_rendzeri_po_desktopu GUI-a). Generalno, o MS proizvodima imam pozitivno misljenje.

Konacan zakljucak mog posta je da ne treba ignoristai drugu stranu i automatski je definisati kao totalnog autsajdera. A takodje mislim da flejmovi poput ovoga ne doprinose informisanosti ostale populacije koja ovo cita. Zato je bolje da se posvetimo nekim pametnijim temama nego sto flejmujemo svi skupa u jos jednoj (na zalost ne zadnjoj) Linux vs Windows temi.

Poslednja izmena:
Aaaah... nisam procitao ni prvih 5-6 postova treda, ali mi je to bilo dovoljno da zakljucim sustinu teme koja glasi:

windows je ipak 3 generacije iznad windowsa

Sve je receno! :D

(sorry, al' nemam sad vremena da dalje citam :))

@andjelkoyu: dovoljno ti je da prochitas kutijin post (#77), sve je recheno i to vrlo korektno.
Mislim da bi ovde bio kraj ovoj temi. #77 zakljuchak, ko shlag na torti

samo se pitam zasto ova tema jos uvek nije zatvorena?
nego...
ja na celu stvar vise gledam globalno, nego "blokir'o mi se win" ili "ne radi mi modem u linux-u"
1. smatram da windows ima svoje zasluge: koliko bi ljudi danas koristilo racunar, u kakve god svrhe, da nije bilo win-a? mnogo manje, zar ne?
2. taj os definitivno ima svojih problema. i dodatno stvara puno problema. sigurno je da microsoft saradjuje sa kompanijama koje prave hardware i sa onim koje prave software, sklapaju dilove i pomazu jedni drugima. a to nama, krajnjim korisnicima ne odgovara.
zamislite da nema linux-a, da MS nema nikakve (ozbiljnije) konkurencije (i izvor inspiracije :) ), na sta bi windows licio? da li bi onda dali kinezima i/ili rusima (kome god vec) svoj source ne bi li ih privoleli na saradnju?

dakle stvarni problem oko win-a jeste monopol! monopol nikada nije dobar, pa neka je windows najbolji OS na planeti za sve moguce poslove, ja cu pricati protiv njega upravo zbog tog monopola. (jeste li zadovoljni nasim telekomom ili eps-om?, da li idete okolo i hvalite telekom drugarima i prijateljima)

3. glavni problem sa linuxom jeste hardware, tacnije nepodrzani hardware. a da li je za to kriv linux ili proizvodjaci hardware-a koji pisu samo drivere za windows?

4. nemojte, ali nemojte da pricate o linuxu kao o besplatnom pivu, jer on to nije, linux je "sloboda govora" i glupo je vredjati ljude koji pisu open source tako sto cete reci "super je taj tvoj program... jer je besplatan"

SurvivoR je napisao(la):
@andjelkoyu: dovoljno ti je da prochitas kutijin post (#77), sve je recheno i to vrlo korektno.
Pa zar ti mislis da sam ja stigao do toga? :d

homoludens je napisao(la):
4. nemojte, ali nemojte da pricate o linuxu kao o besplatnom pivu, jer on to nije, linux je "sloboda govora" i glupo je vredjati ljude koji pisu open source tako sto cete reci "super je taj tvoj program... jer je besplatan"
E ovo je jako bitna stvar drago mi je da ljudi shvataju termin open source.Nije bitna samo cena bitno je i sta dobijas uz tu cenu.Pa zamislite Win da je open source sa ovom cenom sada!!!!!!!!E tad bih prvi platio kopiju windoze :D

Sta reci za Windows OS...
Drugim recima, svaka roba ima mane i vrline. Ono lose se moze zameniti nekim drugim programom kojih ima u izobilju!
Ukusi su razliciti a o ukusima je tesko diskutovati!
Mac OS je dobar estetski ali malo igrica ima, malo softwer-a
Linux je mnogo saren i obicnom korisniku je tesko da se snadje u njemu.
Poenta price je Windows okruzenje je takvo da svaki korisnik moze pronaci sebe,
plus sto ima dosta podrske sto se tice software-a.

Neko je spomenuo kradju ideja od strane MS-a, to je jedna giga biznis kompanija koja se bazira na tudjim idejama... preporucujem "Pirates of the silicon valley", film za popodne ;)

Poslednja izmena:
MCSE je napisao(la):
Sta reci za Windows OS...
Drugim recima, svaka roba ima mane i vrline. Ono lose se moze zameniti nekim drugim programom kojih ima u izobilju!
Ukusi su razliciti a o ukusima je tesko diskutovati!
Linux je mnogo saren i obicnom korisniku je tesko da se snadje u njemu.
Poenta price je Windows okruzenje je takvo da svaki korisnik moze pronaci sebe,
plus sto ima dosta podrske sto se tice software-a.
S' obzirom na nick izgleda se kvalitet i prag znanja za ms sertifikate srozao.

MCSE je napisao(la):
.

Ko ti je rekao da ima malo softwera? Drugar? To jednostavno nije tocno! sigurno ga ima manje nego za Win, ali nije istina da ga ima malo! U kom smislu "malo"? Pogledaj na npr. www.versiontracker.com/macosx, pa onda koje ti app koristis na kompu, zatim koje app dolaze sa samim mac OSX pa pricaj...
ne zelim da diskusije ode u ovom/nezeljenom pravcu ali ipak te price "rekla-kazala" i "rekao mi drugar" bi se prvo trebalo malo ispitati pa onda ih napisati na forumu! Pa bar imate internet i google ljudi!!!!

I da bude jasno: ja niti slucajno ne branim macOSX jer i on ima svojih mana kao i svaki drugi OS (o Win kao dobrom OS je nelogicno i pricati jer smo se svi susreli sa njegovim manama i monopopistickom logikom). stvar je izbora i navike. Ali nije mi jasno kako neki mogu braniti neki OS, osim ako za to nisu placeni?! ta OS treba sluziti nama, ne mi njima!

Pozdrav!

za MS Sertifikat nije potrebno znati koji OS je najbolji vec treba biti realan i znati koji OS je najrasprotranjeniji po svetu! Da imam para kupio bih Macintosh ali posto nemam onda furam PC...drugim recima koliko para toliko muzike.
Nisam placen da bi hvalio neku PC kucu, to je glupost!!!
Naravno da treba kompjuter da sluzi nama ali treba se ponasati prema njemu kao prema detetu, ako ga zaboli nesto zasto je to tako itd...a ne biti agresivan i sutirati CD rom zato sto nece da se zatvori jer nismo stavili lepo cd u njega...
Necu trositi reci na ovu temu vise...ko voli nek' izvoli!

MCSE je napisao(la):
za MS Sertifikat nije potrebno znati koji OS je najbolji vec treba biti realan i znati koji OS je najrasprotranjeniji po svetu! Da imam para kupio bih Macintosh ali posto nemam onda furam PC...drugim recima koliko para toliko muzike.
Nisam placen da bi hvalio neku PC kucu, to je glupost!!!
Naravno da treba kompjuter da sluzi nama ali treba se ponasati prema njemu kao prema detetu, ako ga zaboli nesto zasto je to tako itd...a ne biti agresivan i sutirati CD rom zato sto nece da se zatvori jer nismo stavili lepo cd u njega...
Necu trositi reci na ovu temu vise...ko voli nek' izvoli!

Hmmmmm....ako si vec razmisljao na taj nacin mogao si i ovako da rezonujes: koji OS je najbolje nauciti da bi posle (kao admin) primao najvecu platu? :)
Mogu ti odmah reci da to nije Windows ;)

poz.

Pre par nedelja sam dobio jedan rashodovani MS Wheel Mouse (kuglični, niskoprofilni sa velikim tasterom za levi klik) koji je Made in Mexico i znatno kvalitetniji od današnjih miševa te klase. Nakon desetominutnog čišćenja miš radi ko nov a sav je uglačan od korišćenja. Ergonomija mi se jako dopada kao i klik+točkić, ma miš je superiška za surf i neko manje zahtevno korišćenje ali nije baš za neke fine poslove pošto nije precizan kao TrackMan (koji sada odmara). Jeste da je ovo subjektivno ali više mi se sviđa klik na ovom MS mišu.

Vrh Dno