Šta je novo?

Shortcuts iphone

Cosmosis

Poštovan
Učlanjen(a)
25.02.2018
Poena
80
Pozdrav ljudi, ovo je tema za sve ljubitelje shortcuts-a na iphone telefonima, mozda nekom bude ovo interensatno . Video sam da u temi Aplikacje -IOS postoje ljudi koji su pisali o raznoraznim shortcuts i nudim priliku ko voli neka se prikjluci temi koje su njegovi omiljeni shortucts i kao i linkove precica koje ima moze da okaci u postu kako bismo i mi pristupili.
Recimo ja sam pocetnik u celoj prici ali sam povezao Xiaomi app preciscivas sa Siri, kao i Smart life uticnice koje reaguju moje glasovne komande .
Ima li nekih interesnatnih stvari koje ste uspeli preko shortsa za koje iphone nam 'ne daje' na lagan nacin da pristupimo?
Pisite i dobri mi dosli ! 🍻

Ja sam sebi napravio wifi i lte pali gasi kao prekidac on off

Plus još jedan da sve raw slike prebaci u jpeg ali rezolucija ostane ista

Mozda ce nekom koristiti, al moze da se poveze da accessibility shortcut (tri put da se pritisne lock dugme) pokrene shortcut. Trik je u tome da se kao accessibility shortcut, podesi magnifier, a u onda u shortcut /automations podesi da se pokrene shortcut kad se otvori magnifier. Ja to koristim za paljenje/gašenje lampe, samo za to treba jos dodatnih podešavanja.

@Vidaju87,@fadeaway_dunk super su shortcuts! Skoro sam na prrimer napravio short koji sluzi kao dugme koji diskonektuje airpods sa drugog konektovanog uredjaja( macbooka u mom slučaju) i konektuje instant na moj iphone direkt i mnooogo je bolje nego da ulazis u blutut pa trazis sluske pa konekt pa onda dok izadjes iz tog menija...

Sta mislite jel i vas smara kako su odradili za wifi i blutut previse tappinga kako bi konektovali i diskonektovali? Jel imate neka brza resenja za tako nešto?

Sta mislite jel i vas smara kako su odradili za wifi i blutut previse tappinga kako bi konektovali i diskonektovali? Jel imate neka brza resenja za tako nešto?
Pretpostavljam da mislis da ima previse "tappinga" ako hoces permanentno da ubijes tb i wifi. Meni su po defaultu stalno upaljeni (zbog slusalica i personal hot spota), eventualno neki put zelim da ugasim wifi na kratko. Za tako nesto mi je sasvim okej control center - pa tap na wifi.

Koliko se uopste ustedi baterija ako se konstantno to pali i gasi?

Pretpostavljam da mislis da ima previse "tappinga" ako hoces permanentno da ubijes tb i wifi. Meni su po defaultu stalno upaljeni (zbog slusalica i personal hot spota), eventualno neki put zelim da ugasim wifi na kratko. Za tako nesto mi je sasvim okej control center - pa tap na wifi.

Koliko se uopste ustedi baterija ako se konstantno to pali i gasi?
Ma ne , mislio sam na suvisan tapping u smislu swipe down, drzi na blutut dugme, pa opet drzi na blutut dugme ( otovri ti se meni) izaber uredjaj, tapp da izadjes iz blututa pa jos jednom tap da izadjes i na kraju swipe down da bi se vratio na hompage , braaate

prikjluci temi koje su njegovi omiljeni shortucts i kao i linkove precica koje ima moze da okaci u postu kako bismo i mi pristupili

Vidim da pišu korisnici šta su uspeli da urade, ali niko ni jedan link da okači ka dobrom, koisnom shortcut-u koji je napravio ili skinuo, a to je valjda poenta, uz objašnjenje kako radi i šta se postiže, u ovakvim temama 😃

Mislim da su te gramaze na osnovu pretpostavke da je titanijum laksi od čelika a tezi od aluminijuma. Ipak, treba imati u vidu i da je potrebno manje titanijuma
od aluminijuma da bi se postigla ista čvrstoća (tj tanji okviri rama), pa postoji šansa i da 15 pro max bude negde slične težine kao 14 plus (oko 200gr). Videcemo posle predstavljanja.

Vidim da pišu korisnici šta su uspeli da urade, ali niko ni jedan link da okači ka dobrom, koisnom shortcut-u koji je napravio ili skinuo, a to je valjda poenta, uz objašnjenje kako radi i šta se postiže, u ovakvim temama 😃
Tako je , mozda se jos nisu zaleteli sa temom ali poenta je da ljudi okace shortcuts gde mozemo samo da pristupimo . :D
Ja imam jedan jako simple shortcut koji mi je dobrodosao jer me nervira blutut na iphone . Prebacivanje konekcije airpodsa sa macbooka na iphone .Napravio sam short koji na samo jedan klik prebaci na iphone .Nazalost nemam shrot ovde ali ima kratak video pa probajte
Posto je uzasno kliknuti na blutut pa onda drzis dugme pa onda gledas da konektujes slusalice pa opet tap tap tap itd... previse tappinga

Zar ti se ne konektuju automatski?
Ako sam ih konektovao na macbook uvek ce konektovati na macbook kao priority , medjutim ako hocu na iphone moram da ih konektujem od početka preko iphone i to mi je jako dosadno da radim normalnim putem, vec uz jedan klik on prepozna otvorene sluske i odmah diskonektuje za zadnjeg uredjaja i odmah prebaci na iphone

Proveri da li ti je i na meku i na telefonu namesteno connect automatically. Meni jeste i nemam taj problem sa konekcijom. Uvek su konektovane na uredjaj koji trenutno koristim.

Мени су добри за уплату паркинга. Имам посебан shortcut за сваку зону, тако да само кликенм и то је то.

Mada bi mogao i sam Apple malo da se potrudi oko šortkatsa. Ja kao neko ko je sve do pre 3 meseca bio na Androidu muku mučim sa mnogim stvarima. Iako sam zavoleo ios, moram priznati da je mnogo zaguljen. Pre mesec dana sam počeo da nosim i xiaomi u torbicu pa kad mi nešto brzo treba onda preko njega jer na iosu snaći se je često kao u lavirintu
Sinoć na primer prvi put mi zatrebao alarm i nisam mogao da nađem me probudi ujutru. Pa sam ustao i otišao po xiaomi i rešio problem. 😂 jbmti ios komplikacije

Proveri da li ti je i na meku i na telefonu namesteno connect automatically. Meni jeste i nemam taj problem sa konekcijom. Uvek su konektovane na uredjaj koji trenutno koristim.
+1, airpods pro su mi konstantno povezane i na macu i na telefonu
Sinoć na primer prvi put mi zatrebao alarm i nisam mogao da nađem me probudi ujutru. Pa sam ustao i otišao po xiaomi i rešio problem. 😂 jbmti ios komplikacije
Za 3 meseca korišćenja telefona nisi provalio da za postavljanje alarma treba da se uđe u Clock aplikaciju? :ROFLMAO: Čak si mogao i bez toga, samo kažeš Siri kada želiš da te probudi.
Ovo je kao da si rekao "hteo sam da slikam nešto i nisam mogao da pronađem Camera app" lol

+1, airpods pro su mi konstantno povezane i na macu i na telefonu

Za 3 meseca korišćenja telefona nisi provalio da za postavljanje alarma treba da se uđe u Clock aplikaciju? :ROFLMAO: Čak si mogao i bez toga, samo kažeš Siri kada želiš da te probudi.
Ovo je kao da si rekao "hteo sam da slikam nešto i nisam mogao da pronađem Camera app" lol
Siri mi nije pao na pamet iskreno a i ne bi znao to ako treba na engleskom.

Generalno Android je stvarno sve pojednostavio skoro do savršenstva. IOS je odličan ali se ne prolagođava kupcu već kupac njemu ali može im se pa što bi se cimali

Mada bi mogao i sam Apple malo da se potrudi oko šortkatsa. Ja kao neko ko je sve do pre 3 meseca bio na Androidu muku mučim sa mnogim stvarima. Iako sam zavoleo ios, moram priznati da je mnogo zaguljen. Pre mesec dana sam počeo da nosim i xiaomi u torbicu pa kad mi nešto brzo treba onda preko njega jer na iosu snaći se je često kao u lavirintu
Nauči da koristiš spotlight, po meni najbolju stvar na iOS-u. Samo swipe nadole i kucaš šta god ti treba. Tu npr direktno napišeš alarm i on ti otvori deo clock aplikacije za setovanje alarma. Isto i za pozivanje, slanje poruka, pretragu bilo čega (prikazuje isecke sa wiki, datume, slike, linkove ka socijalnim mrežama za javne ličnosti ili prema imdb kada je u pitanju film...).

Ko će da luta i ručno traži podešavanje nečega u podešavanjima, totalno neintuitivno urađeno. Ja i aplikacije pokrećem tako, često i sa zaključanog ekrana, jer je mnogo brže nego da svajpuješ levo-desno po ekranima, plus 8 poslednje korišćenih ti stoje gore

Jel možeš da napišeš kako da podesim to?

Napravis novi shortcut, ides na "Add Action", izaberes "Send Message". Imaces polje "Send (message) to (recipients)", klikni na message i ukucaj svoje tablice, a na recipients ukucaj broj za odgovarajucu zonu. Takodje, odmah pored imas i jednu strelicu, klikni na nju i uncheck-uj "Show when run". I to je to.

Jao, pa ja godinama ima podešen shortcut za parking ali tako da šalje poruku u zavisnosti od vremena i lokacije, ali sam uvek morao da potvrdim slanje poruke. Je l ovo "Show when run" znači da ako isključim neće tražiti potvrdu da šaljem sms, već će poslati sam?

Za ljude koje nervira iphone alarm sistem volume takodje postoji resenje , ali je potrebno malo cimanja. Dolazim sa androida , i jako sam voleo sto imam odvojeno volume za sve a ovde je sistemski volume povezan sa alramom i nikako se ne moze definisati sa shortcuts. Moze da se kontroluse volume za mediu ali ne i sistemski volume.

Na ovom gitu uz malo znanja moze da se napravi aplikacija koja ulazi sistemski u setings i menja sistemski volume . Pre nego sto sam dobio bebu ( ona je glavni alaram sada ) cesto sam zaboravaljao da smanjujem pred spavanje na minimum sistem volume kako ne bih probio usi sebi i zeni ujutru ( inace mi je podesen na malo vise od pola na nekih 65-75% mi je uvek)
Ovaj app je spas, ali na zalost traje samo 7 dana koliko daje iphone da se nelicencirane aplikacije zadrzvaju na telefonu . Tako da mora na svakih 7 dana da se ponovi proces dodavanja app-a unutar ipohne preko Xcode na macbooku.

Ima mozda resenja da se ostavi i duze ali nisam se time bavio, jednostavno beba/todler me vec dovoljno cesto budi tako da alarm vise ni ne stavljam za posao :LOL:

Za ljude koje nervira iphone alarm sistem volume takodje postoji resenje , ali je potrebno malo cimanja. Dolazim sa androida , i jako sam voleo sto imam odvojeno volume za sve a ovde je sistemski volume povezan sa alramom i nikako se ne moze definisati sa shortcuts. Moze da se kontroluse volume za mediu ali ne i sistemski volume.

Na ovom gitu uz malo znanja moze da se napravi aplikacija koja ulazi sistemski u setings i menja sistemski volume . Pre nego sto sam dobio bebu ( ona je glavni alaram sada ) cesto sam zaboravaljao da smanjujem pred spavanje na minimum sistem volume kako ne bih probio usi sebi i zeni ujutru ( inace mi je podesen na malo vise od pola na nekih 65-75% mi je uvek)
Ovaj app je spas, ali na zalost traje samo 7 dana koliko daje iphone da se nelicencirane aplikacije zadrzvaju na telefonu . Tako da mora na svakih 7 dana da se ponovi proces dodavanja app-a unutar ipohne preko Xcode na macbooku.

Ima mozda resenja da se ostavi i duze ali nisam se time bavio, jednostavno beba/todler me vec dovoljno cesto budi tako da alarm vise ni ne stavljam za posao :LOL:
O ovome pričam. IOS zabole ona stvar da se cimnu i olakšaju nešto ali to je zato što im se može jer su stvarno superkvalitetni i narod oh kupuje što je ok i zaslužili su da budu top klasa. Zbog superprodaje se i ne cimaju da ti olakšaju nešto već su u fazonu- napravi sam ko te j...-.
Zato u poslednjih mesec dana opet u torbicu furam Žaomi kad želim da pojednoatavim život.

Ha ! Konacno su izgleda na ios 17 uspeli da dodaju ono sto me je nerviralo za alarm . Sada u automation moze da se napravi nocu da smanji volume( ringtone ) i da ujturu alaram normalan volume ima adekvatan za budjenje.
Cudno je da na reditu ima bas dosta ljudi koji ne vole ovo kod iosa i bas sam slabo primetio da je iko od youtubera pominjao to u ios updates... Vrtno ih bole brige za to i ne smatraju big deal ali ima nas kome je stalo :LOL:

^ već su komentarisali pa sam tako i provalio ( i mene nervira kada krene ko uzbuna da zvoni), alarm se dodaje kroz Sleep Wake UP, odmah ispod toga imaš lepe melodije, postepeno se pojačava zvuk i predivne su melodije, ne može lepše biti:

Ono što je novina kod prečica da sada ne traži dozvolu da uradi neku automatsku radnju za koju je podešen, ali izbaci obaveštenje da je prečica aktivna svaki put (opet malo smara, ali je dobro da ne treba potvrda).

Kad bi se mogao namjestiti ovaj alarm i preko dana.😂
Ha ! Konacno su izgleda na ios 17 uspeli da dodaju ono sto me je nerviralo za alarm . Sada u automation moze da se napravi nocu da smanji volume( ringtone ) i da ujturu alaram normalan volume ima adekvatan za budjenje.
Cudno je da na reditu ima bas dosta ljudi koji ne vole ovo kod iosa i bas sam slabo primetio da je iko od youtubera pominjao to u ios updates... Vrtno ih bole brige za to i ne smatraju big deal ali ima nas kome je stalo :LOL:
A sta ce youtuberima alarm, ne zure ni’dje.😂

Vrh Dno