Šta je novo?

Shortcuts iphone

^ već su komentarisali pa sam tako i provalio ( i mene nervira kada krene ko uzbuna da zvoni), alarm se dodaje kroz Sleep Wake UP, odmah ispod toga imaš lepe melodije, postepeno se pojačava zvuk i predivne su melodije, ne može lepše biti:

Ma jasno i to , ali nekako nedostajlo je to sa androdida da imam kontrolu nad tim , medjutim od kad imam malo dete ni ne treba mi alaram, sve ostalo sto mi je smetalo gusio sam sa focusom nekim :LOL:

Kad bi se mogao namjestiti ovaj alarm i preko dana.😂

A sta ce youtuberima alarm, ne zure ni’dje.😂

Hahahah i to sto kazes , sta je to njima bitno

Ja sam sebi napravio kad ulazim u auto i telefon je spojen na bluetooth da mi upali Spotify na telefonu. Međutim, nekada radi, nekad ne. Počelo me nervirati. Imam i carplay, ali meni zvuk nekako bolji preko bluetooth-a. O pozivima da ne pričam, preko carplay je lošiji kvalitet dosta.

Ja sam sebi napravio kad ulazim u auto i telefon je spojen na bluetooth da mi upali Spotify na telefonu. Međutim, nekada radi, nekad ne. Počelo me nervirati. Imam i carplay, ali meni zvuk nekako bolji preko bluetooth-a. O pozivima da ne pričam, preko carplay je lošiji kvalitet dosta.
Dobra ideja to je odličan shortcut! Bas me nervira radio u kolima od kako sam ubacio multimediu krči mi radio dosta pa pustam dosta preko radio app koji sam kupio i mogu nju da otvaram mozda cim mi se connect mob na blutut.

Sto se tice airplay meni je iskustvo malo drugačije zvuk mi je čistiji kad su pozivi i muzika ali je odaziv menjanja pesama sporiji, dok mape su mi super u odnosu standard multimediu ali nažalost sam carplay nije bas najtacniji u 5 od 9 slučaja radi pa ostatak ne radi i tako u krug. Javi ako imas jos neki cool shortcut 🍻

Da li ima ili može da se napravi shortcut/automation da se telefon raskači sa wifi (ne da ugasi wifi!) kada se skine sa punjača i da se prikači na wifi kada se utakne na punjač?
Razbijam glavu, ali ne mogu da iskopam.
iOS 17.4.1

Poslednja izmena:
Da li ima ili može da se napravi shortcut/automation da se telefon raskači sa wifi (ne da ugasi wifi!) kada se skine sa punjača i da se prikači na wifi kada se utakne na punjač?
Razbijam glavu, ali ne mogu da iskopam.
iOS 17.4.1
Automatizacije umjesto precaca

Ja koristim ono glupavo, ugasi Wifi kad izađeš iz kuće i upali kada se vratiš :)
Razumem da ti hoćeš da ti ostane uključen ali diskonektovan.
Mene nešto mrzi da se trenutno igram i podešavam, ali kreni sa Charger automatikom, pa vidi sa ovog linka da li može nešto tako, čini mi se de je to otprilike:

Nemoj da se ljutiš ali sam najzad našeo slobodnog vremena da završim seriju koju sam odavno počeo, vreme idealno :)

Drugari, kopao sam po Shortcuts.app i netu, ali ne mogu da nađem nigdje da se otkači sa WiFi, a da ga ne ugasi. Kao da ne postoji, ni u Scriptingu, niti bilo gdje drugdje, a imam osjećaj da je bilo ranije. Ne žuri mi se nikuda, bilo bi lijepo da neko zna rješenje.

Moje shortcuts:
Radnim danima od 7.50 do 8.10 ujutro kad udjem u ulicu u kojoj se parkiram automatski šalje sms za parking (dnevna karta, firma plaća😄)
Kad odem u gym, automatski aktivira Fitness focus, a on podešen da utisava notifikacije i blokira poziva osim onih iz favs

A sviđa mi se i ovo za Spotify, sad ću da ga napravim

Ja sam probao da napravim da, kad upalim work focus, da melodiju telefona prebaci na bip (custom ringtone) i da stisa zvono na recimo 10%. Nadjoh na netu neke kombinacije, ali te kombinacije smanjuju media volume, a ne ringtone volume.

Ima li ko ideju

Sa androida mi fali google weather aplikacija. Trazio neke weather aplikacije koje mozda koriste google ali kontam, lakse mi je napraviti shortcut koja ce otvarati link. Jako jednostavna a ova opcija bolje i jednostavjije radi nego da sam nesto drugo instalirao.

Sada mi ovo dodje isto kao na androidu. Na desktopu kliknem ikonicu da vidim stanje. Nije koristo ako se puno putuje po gradovima ali meni treba da vidim da li cu s posla doci mokar ili ne.

Vrh Dno