Šta je novo?

Shoppster (zabranjeno traženje vaučera -> sledi instant ban)

A realno sta raditi sa proizvodima koji im se vrate, jer kupac nije zadovoljan, nije opravdao ocekivanja, ne bitno, jednostavno se predomislio... Sta jel treba da bacaju takve proizvode koji su otvoreni i vraceni?
Ne znam, verovatno, ali želim opciju da budem ja taj koji će da upotrebi proizvod po prvi put.

A realno sta raditi sa proizvodima koji im se vrate, jer kupac nije zadovoljan, nije opravdao ocekivanja, ne bitno, jednostavno se predomislio... Sta jel treba da bacaju takve proizvode koji su otvoreni i vraceni?
Pa na primer da te u napred obaveste da je to već neko koristio. Pa ko želi neka kupi. A ne ovako kako kome uvale

Malo je to komplikovano,niti sve oni salji iz svog magacina, a onog tamo negde magacionera sto pakuje bas zabole sta ce ubaciti... A uglavnom te proizvode i rade na nekim akcijama tipa 50%.

Recimo mogu da rade isto što radi i svaka druga normalna zemlja a to je da prodaju to kao open box po nižoj ceni jer to svakako ne bi bio naš izum! Ali treba se onda odreći maksimalnog mogućeg profita - pa gde to ima!

Recimo mogu da rade isto što radi i svaka druga normalna zemlja a to je da prodaju to kao open box po nižoj ceni jer to svakako ne bi bio naš izum! Ali treba se onda odreći maksimalnog mogućeg profita - pa gde to ima!
U mnogim stvarima nismo normalna zemlja, pa sad jos u tome. Niko na shoppsteru ni ne kupuje, sem kad su neke extra akcije, kao sto je bila za pomenute sijalice.

Nije to samo Shoppster - to niko ne radi a to je tako najnormalnija stvar svuda u svetu osim možda na brdovitom Balkanu.

Da povuku iz redone prodaje, i prodaju u outletima, da prodaju kao robu s greskom, robu ostecenu u transportu, robu koja je otvorena i nije u originalnom stanju, itd. Ali u svakom slucaju da jasno naznace da je otvarana.
Ja pri svakoj kupovini stavim napomenu da zelim neotvoren i nekoriscen proizvod u originalnoj ambalazi.

Nije da ja njih branim,nemam razloga za to,ali tesko izvodljivo, pogotovo za one koji posluju iskljucivo online. I ponavljam vecinu tih proizvoda ljudi kupe na 50%.

Al recimo radio sam sa njima, pa da kazem imam detaljno uvid kako funkcionise sam proces porucivanja-isporuke.

Poručio sam u prošlu sredu (noć, utorak na sredu) laptop preko Shoppster-a, tj. SBB-a, na rate. Ne javlja se niko taj dan, pa ni u četvrtak, ajde Veliki petak u redu, nije ni bilo za očekivati...ali sam iskreno očekivao da će se u ta dva dana pre petka neko javiti, čak sam potajno gajio nadu i za subotu. Ništa naravno. Okej, prošlo tih par dana, evo ih javljaju se u utorak uveče, oko 9, wtf. Ajde nema veze, sklopimo mi tu taj neki kao predugovor, bez nekih većih problema. Provalio sam da gospođa agent prodaje nije baš najbolje upućena u hardver, ali reko' u redu, nema veze, sve se dobro završilo. Aha, jeste!
Budim se juče, reko' daj da bacim pogled na SBB aplikaciju da vidim da li su kreirali račun. Jesu, ali za drugi model koji je skuplji 20 hiljada.
Kreće žurka, cimaj, šalji mejlove... Javlja se ista gospođa nakon par sati, pokušala "ako prođe prođe" trik uz ubeđivanje da sam ja upravo taj skuplji laptop poručio. APP nije uspeo, kaže nema veze rešićemo to ubrzo. Čuli smo se i danas, uz obećanje da će zvati opet...evo čekam i dalje taj još jedan finalni poziv da mi potvrdi da je storniran prvobitni račun i kreiran novi, ispravan. U aplikaciji i dalje stoji pogrešan naravno, a od poziva verovatno ništa jer je već skoro 10 sati.
Nemam drugog izbora, morao sam preko njih da uzmem uređaj, ali evo već mi je preselo sve. Verovatno će čitave dve nedelje od porudžbine da prođu dok ja opipam taj laptop. Jednom sam to doživeo, u JYSK-u, kad je iz Poljske neki komad nameštaja stizao dve nedelje.
Sve u svemu horor iskustvo!

Poslednja izmena:
Uzeo bih i ja tako nešto na rate, nisam ni znao da može...

Može neki link toga i šta si uzeo?

Hvala!

Poručio sam Dell Vostro sa Ryzen 5 procesorom, a oni mi uradili predračun za skuplji model sa sedmicom. Prvi je negde oko 75, a drugi 95 hiljada. Laptopova generalno nema mnogo u ponudi, lako se nađe na ovom Nidžinom linku, da sad ne kačim direktan.
Ovo mi je inače druga porudžbina, početkom prošle godine sam uzeo za matorog neki Vox TV. I to je sve tada prošlo kao podmazano, međutim sad totalna kontra.
Čim se isplati jedan uređaj može odmah drugi da se poruči, uz produžetak ugovora naravno.

UREĐAJI NA RATE

Svi postojeći aktivni korisnici koji koriste SBB usluge duže od 12 meseci, redovno plaćaju račune (do 25-og u mesecu), nemaju dospela dugovanja na dan 31.03.2023. i pritom im u poslednjih godinu dana nije isključena nijedna usluga (video, internet i/ili fiksna telefonija) ostvaruju mogućnost kupovine jednog od uređaja na 12 ili 24 mesečne rate. Korisnik koji se opredeli za kupovinu uredjaja na 12 mesečnih rata je u obavezi da obnovi ugovornu obavezu na 24 meseca, dok za kupovinu uredjaja na 24 mesečne rate je u obavezi da obnovi ugovornu obavezu na 36 meseci. Ponuda uredjaja je dostupna na SBB sajtu.

Postojećim aktivnim korisnikom se smatra pretplatnik koji je neku od SBB usluga koristio duže od 12 meseci po punoj komercijalnoj ceni. Meseci u kojima je pretplatnik koristio usluge po promotivnim cenama se ne računaju u pomenutih 12 meseci.

Svi postojeći korisnici koji se opredele za prelazak na cenovno viši paket uz aktivaciju dodatnog servisa koji nisu koristili do tada, a bez gubitka telefonije i internet usluge ostvaruju pravo da pored standardne akcije dobiju i dodatnu pogodnost kupovine uređaja na 12 ili 24 mesečne rate.

Svi postojeći korisnici koji obnove ugovornu obavezu na istom paketu imaju pravo da odaberu jednu od pogodnosti, standardnu akciju ili kupovinu uređaja na 12 ili 24 mesečne rate.

Naplata iznosa mesečne rate će se vršiti kroz redovan mesečni račun za SBB usluge.

Ukoliko se Kupac opredeli za željeni artikal, a pošiljka kojamu stigne bude oštećena, neophodno je da Kupac najkasnije u rok u od 24h od trenutka prijema proizvoda prijavi eventualna oštećenja nastala u transportu, nedostajanje nekih delova ili neispravnost proizvoda. Kupac je dužan da primljenu robu proveri po preuzimanju od prevoznika/kurira i ako je došlo do greške, ista će biti ispravljena u najkraćem mogućem roku. Kupac ne bi trebalo da preuzima pošilku, ukoliko prilikom prijema iste utvrdi da na ambalaži ima vidljivih tragova oštećenja.

Navedena akcija važi do 30.04.2023. godine ili do isteka zaliha. Korisnicima je omogućena kupovina maksimalno jednog uređaja po važećem ugovoru.

Izvor:
PDF

Trajaće akcija i poslije 30.04.2023. Moguće da ubace u ponudu i neke nove modele. Jedino što se vezuješ za njih čak i 36 mjeseci u nekim slučajevima i gubiš popust na pretplatu, ukoliko je ostvaren.

Nije loš ni ovaj Asus X515EA-BQ322 15.6″ I3-1115G4/8G/512GB za office i multimediju.

A kako cenite ovaj Lenovo tablet M10 FHD X606X valja li za te pare?

EDIT: Sad vidim da je u pitanju neki ispisnik iz 2020. godine, koji ni tada kad je proizveden nije imao previše pozitivnih karakteristika...

Trajaće akcija i poslije 30.04.2023.

Osvežavaju oni to non-stop, samo menjaju uređaje. Verujem da će biti kupovina preko SBB-a do daljnjeg. Sigurno imaju računicu, ne gube oni tu ništa, mogu samo da dobiju. Traje to više od godinu dana. Kad sam prethodni uređaj uzimao (na 12 rata) isto je tako pisalo "do kraja meseca i/ili dok traju zalihe".

Što se mog slučaja tiče još me nisu zvali. Ali ajde bar nešto se dešava, stari račun je storniran.

UREĐAJI NA RATE

Svi postojeći aktivni korisnici koji koriste SBB usluge duže od 12 meseci, redovno plaćaju račune (do 25-og u mesecu), nemaju dospela dugovanja na dan 31.03.2023. i pritom im u poslednjih godinu dana nije isključena nijedna usluga (video, internet i/ili fiksna telefonija) ostvaruju mogućnost kupovine jednog od uređaja na 12 ili 24 mesečne rate. Korisnik koji se opredeli za kupovinu uredjaja na 12 mesečnih rata je u obavezi da obnovi ugovornu obavezu na 24 meseca, dok za kupovinu uredjaja na 24 mesečne rate je u obavezi da obnovi ugovornu obavezu na 36 meseci. Ponuda uredjaja je dostupna na SBB sajtu.

Postojećim aktivnim korisnikom se smatra pretplatnik koji je neku od SBB usluga koristio duže od 12 meseci po punoj komercijalnoj ceni. Meseci u kojima je pretplatnik koristio usluge po promotivnim cenama se ne računaju u pomenutih 12 meseci.

Svi postojeći korisnici koji se opredele za prelazak na cenovno viši paket uz aktivaciju dodatnog servisa koji nisu koristili do tada, a bez gubitka telefonije i internet usluge ostvaruju pravo da pored standardne akcije dobiju i dodatnu pogodnost kupovine uređaja na 12 ili 24 mesečne rate.

Svi postojeći korisnici koji obnove ugovornu obavezu na istom paketu imaju pravo da odaberu jednu od pogodnosti, standardnu akciju ili kupovinu uređaja na 12 ili 24 mesečne rate.

Naplata iznosa mesečne rate će se vršiti kroz redovan mesečni račun za SBB usluge.

Ukoliko se Kupac opredeli za željeni artikal, a pošiljka kojamu stigne bude oštećena, neophodno je da Kupac najkasnije u rok u od 24h od trenutka prijema proizvoda prijavi eventualna oštećenja nastala u transportu, nedostajanje nekih delova ili neispravnost proizvoda. Kupac je dužan da primljenu robu proveri po preuzimanju od prevoznika/kurira i ako je došlo do greške, ista će biti ispravljena u najkraćem mogućem roku. Kupac ne bi trebalo da preuzima pošilku, ukoliko prilikom prijema iste utvrdi da na ambalaži ima vidljivih tragova oštećenja.

Navedena akcija važi do 30.04.2023. godine ili do isteka zaliha. Korisnicima je omogućena kupovina maksimalno jednog uređaja po važećem ugovoru.

Izvor:
PDF

Trajaće akcija i poslije 30.04.2023. Moguće da ubace u ponudu i neke nove modele. Jedino što se vezuješ za njih čak i 36 mjeseci u nekim slučajevima i gubiš popust na pretplatu, ukoliko je ostvaren.

Nije loš ni ovaj Asus X515EA-BQ322 15.6″ I3-1115G4/8G/512GB za office i multimediju.
To je onda jako losa akcija, bolje uzeti popust na pretplatu ili neku ponudu 6 meseci za 1 dinar i slicno. Na "rate" mozes uzeti preko banke, i to ne po naduvanoj ceni vec koliko je u radnji.

Da, postoji i u mts-u odavno. Kod njih sam uzeo Sony par dana pred koronu i zaključavanje.

Поручио сам нешто на Шопстеру пре 3 дана и пише ми да је пошиљка у обради. Јел то послато уопште или не, мсм не знам јел се статус мења у послато када пошаљу или то нема везе?

Поручио сам нешто на Шопстеру пре 3 дана и пише ми да је пошиљка у обради. Јел то послато уопште или не, мсм не знам јел се статус мења у послато када пошаљу или то нема везе?
menja se i dobices na mejl obavestenje da je porudzbina posslata...vreme obrade zavisi i od dobavljaca ukoliko roba ide od njih...ali nekih 7 dana je kranji rok za dostavu.

Naspram Ananasa su jako spori, onaj wi-fi extender sam cekao i mozda vise od nedelju dana. Cak mi je i sa Bazzarove akcije stiglo dan ili dva pre, iako sam porucio isti dan.

Bukvalno sve zavisi od slučaja do slučaja. Meni su isporučili (Šopster je prodavac) za manje od 24h porudžbinu. Zapravo sam posle na nalepnici video da je uveče već bilo stavljeno u paketomat, ali sam poruku i kod za podizanje dobio rano ujutru.
Dok sa Ananasovim Sparkom muku mučim po nedelju dana. Ostali prodavci relativno brzi 2-3 dana, izuzev onog SportDepota što se sad poručuje za isporuku u junu 🤡.

Na kraju se sve svodi na najpovoljniju cenu, brzinu obrade i slanja niko ne garantuje, svuda ima povremenih veoma loših slučajeva. Što je velika šteta za sve, a posebno za nas kupce.

Nazad
Vrh Dno