Ja sam poceo novu kampanju sa Dateom pre nedelju/dve.
Prilično sam jak, bogat, sa nešto više od 15 teritorija. Sa mnom su ostala još tri klana na mapi, i svako u proseku drži četvrtinu japana. Od ta tri klana, sa dva najmoćnija sam saveznik već jako dugo. Juče dok sam igrao iskoči mi da jedan general nije dobar i da izvršim sepoku. Taj general mi je bio najiskusniji a nešto sam par rundi zapostavio stanje unutar klana (nisam pratio lojalnost generala). Odlučim da ga ne roknem jer će mi biti potreban i kao posledica toga mi moćniji od dva saveznika i sa mnom najmoćniji klan (takeda) javi da nije baš zadovoljan sa mnom i da me ne poštuje dovoljno 🙂 za dve runde od tada takeda mi objavljuje rat, i sasvim neočekivano saveznici ostanu na mojoj strani protiv takede. Ja tu počnem da trljam ruke i fokusiram sve na vojsku, zapostavim diplomatiju i sledećih 6/7 rundi krenem u osvajanjem takedinih teritorija i osvojim nekoliko. U međuvremenu mi za istog generala jave ponovo da naredim sepoku. Ja naredim sepoku međutim on prebegne sa vojskom u saveznički klan. Dve runde nakon toga saveznički klan se udruži sa takedom sa kojima je ratovao na mojoj strane i okrenu sve protiv mene. automatski odem u bankrot sa lovom jer nisam imao sa kim da trgujem (osim sa hrišćanima, ali to nije dovoljno). I bilo je esc/exit to win. Moraću da ponovim runde večeras sa većim fokusom na diplomatiju tj unutarklansku problematiku. 🙂